Salı, 28 Mart 2023
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Çeşme, Cannes gibi olacak

Yusuf
1
20
SHARES
151
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, ilçenin turistik özelliklerini koruması ve otellerin Antalya’daki ”her şey dahil sistemini uygulamaması” halinde Cannes gibi dünya sosyetesinin gittiği turistik bölgeleri geride bırakabileceğini söyledi. Öncel, yaptığı açıklamada, yurt dışından yabancı tur operatörlerinin ilçeye gelmeye başladığını, gelecek yıl İngiltere’den, Almanya’dan ve Norveç’ten yeni operatörlerin Çeşme’ye turist taşıyacağını belirtti. Çeşme’nin termal, rüzgar gibi avantajlara sahip bir turizm bölgesi olduğuna dikkati çeken Veysi Öncel, ilçedeki yatak kapasitesinin yükseltilmesi durumunda yabancı turist sayısının da artacağını ifade etti.
İlçede hazine arazilerinin de çok olduğunu söyleyen Öncel, şunları kaydetti: ”SİT kapsamındaki araziler, mahkeme tarafından durdurulan imar planları da yatak sayısının artmasını engelliyor. Parası olan kişi otel yapamıyor. Her sene en fazla 1 otel hizmete giriyor. Yatırımcının önüne plan konulmazsa Çeşme ilerleyemez. Butik tarzda, her yerde olmayan otellerin açılması ya da marka otellerin yapılması Çeşme’yi dünyada iyi bir yere getirecektir. Cannes diyoruz, dünya sosyetesinin gittiği buna benzer yerleri söylüyoruz. Çeşme onları bile geçebilir. Yeter ki Antalya gibi her şey dahil sistemi uygulanmasın.”
Turizmi geliştirmek için ilçenin 1/25 binlik imar değişikliği planlarının İl Genel Meclisi’nde karara bağlanmasını beklediklerini ifade eden Veysi Öncel, ilçedeki turizmcilerden ve sitelerden alınan ecrimisil bedellerinin de düşürülmesi ile ilgili Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüklerini ve Maliye Bakanlığı’ndan konuyla ilgili düzenleme beklediklerini bildirdi.
REZERVASYONLARDA ETKİLENME YOK
Turizm sezonunun hızlı başladığını, ancak Haziran ayında durgunluk yaşadıklarını dile getiren Veysi Öncel, üniversite sınavlarının ardından yerli turist sayısında artış beklediklerini söyledi. Küresel finansal krizin turizm sektörünü de etkilediğini ifade eden Veysi Öncel, Türkiye’nin turizm alanındaki rakipleri Mısır, İspanya ve Yunanistan’ın da krizden yara aldığını belirtti. Türkiye’deki rezervasyonların ise fazla etkilenmediğini anlatan Öncel, şunları kaydetti: ”Biz şanslı sayılırız. Antalya’daki her şey dahil sistemi ve otellerin ekonomik olması rezervasyonlarımızın çok etkilenmemesini sağladı. Özellikle İngiltere’den gelen turistlerde artış kaydettik. Bu sevindirici haberlerden Çeşme olarak biz de nasibimizi aldık ama bizim için önemli olan iç turizm. İç turizmde de geçen yılki rakamları yakalayacağımıza inanıyoruz.”
Çeşme’ye gelen turistin yüksek geceleme fiyatları nedeniyle ”canının yanmayacağını” söyleyen Öncel, ”her keseye uygun yatak” bulunabileceğini ifade etti. Çeşme’nin farklılığını hissettirmek için hazır olduklarını dile getiren Öncel, ”İlçemizde 30 TL’ye de 400 TL’ye de gecelemek mümkün. Biz, ilçemize gelen turisti en iyi şekilde ağırlamaya hazırız” diye konuştu.

ÇeşmeÇeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, her şey dahil sisteminden tamamen vazgeçilmesi halinde Çeşme’nin Cannes gibi dünya sosyetesinin gittiği turistik bölgeleri geride bırakabileceğini söyledi.

Öncel, yurt dışından yabancı tur operatörlerinin ilçeye gelmeye başladığını, gelecek yıl İngiltere, Almanya ve Norveç’ten yeni operatörlerin Çeşme’ye turist taşıyacağını belirtti.

İlçede hazine arazilerinin de çok olduğunu söyleyen Öncel, ”SİT kapsamındaki araziler, mahkeme tarafından durdurulan imar planları da yatak sayısının artmasını engelliyor. Parası olan kişi otel yapamıyor. Her sene en fazla 1 otel hizmete giriyor. Yatırımcının önüne plan konulmazsa Çeşme ilerleyemez. Butik tarzda, her yerde olmayan otellerin açılması ya da marka otellerin yapılması Çeşme’yi dünyada iyi bir yere getirecektir. Cannes diyoruz, dünya sosyetesinin gittiği buna benzer yerleri söylüyoruz. Çeşme onları bile geçebilir. Yeter ki Antalya gibi her şey dahil sistemi uygulanmasın.” diye konuştu.

Göz Atın

Rehber Ömer Faruk Alioğlu kurtarılamadı

Rehber Ömer Faruk Alioğlu kurtarılamadı

İSATAG Konferansı

Deprem Bölgesi Nasıl Kalkınacak? İSATAG Panelinde Yeni Fikirler

Tansu Demir

Tansu Demir’in Acı Günü

Tansu Demir

Tansu Demir: Turizm Sektörüne Vergi ve SGK Muafiyetleri Getirilmeli

TÜRSAB Aidat Almayacak

TÜRSAB Aidat Almayacak

Ahmet Bozkurt

İsias Otel’in Sahibi Ahmet Bozkurt Sağlık Kontrolünde

Etiketler: Ertuğrul Günay

İlgili Yazılar

Ertuğrul Günay’dan Finike’deki ‘Kadınlar Plajı’ tepkisi!
Fotoğraflar

Ertuğrul Günay’dan Finike’deki ‘Kadınlar Plajı’ tepkisi!

Sektörel

Eski Turizm Bakanlarından Julianne Moore’lu tanıtıma tepki

Sektörel

Ertuğrul Günay’dan Gezi Parkı yorumu

Sektörel

Fethiye her yıl 14 milyon TL geliri kaçırıyor

Sektörel

Turist rehberleri emeklilik istiyor

Kültür & Sanat

Ertuğrul Günay bakanlıktan ayrıldı

Sektörel

Türkiye’nin turizm müşavirliği açacağı ülkeler belli oldu

Sektörel

Piri Reis’in haritası sergilenmeye başladı

Sonraki

Flaş! Fethiye'de deprem

Please login to join discussion

Popüler Turizm Haberleri

  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    394 shares
    Share 158 Tweet 99
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    126 shares
    Share 50 Tweet 31
  • En Güzel Hırvatistan Plajları: 10 Muhteşem Plaj

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Yunanistan’a Arabayla Gitmek İçin Gerekli Evraklar: 2020

    283 shares
    Share 113 Tweet 71

RSS Top 10

  • En iyi tatil cenneti adalar
  • Yeşillikler İçindeki İtalyan Beldesine Taşınanlara 2000 Euro
  • Yunanistan’da Yerli Gibi Yaşamak
  • En İyi 10 Yurt Dışı Kayak Oteli
  • En Popüler 10 Yılbaşı Destinasyonu
  • Meksika Sualtı Müzesi Ziyaretçilerine Eşsiz Bir Deneyim Yaşatıyor
  • Hindistan’da yemyeşil bir rekor!
  • İspanya’nın ünlü San Fermin Festivali başladı
  • Bayramda vizesiz ve uygun fiyatlı seyahat önerileri
  • Dünya Yoga Günü İstanbul’da kutlandı

RSS Seyahat Haberleri

  • Selanik Gezilecek Yerler Listesi: Top 10
  • En Güzel Santorini Plajları: Top 10
  • Skytrax Seçti: 2023 Dünyanın En İyi Havalimanları
  • Antalya Turizmi, Yeni Yıla Rekorla Başladı
  • Bali Dalış Noktaları: Bali’de Nerede Dalış Yapılır
HOT AFFILIATES

RSS NationalTurk

  • Maldivler’i Kurtaracak Proje: Yüzen Şehir
  • İsrail: Netanyahu Yargı Reformunu Durdurur mu?
  • Yunanistan Golden Visa: 250 bin Euro İçin Süre Doluyor
  • İsrail’de Genel grev çağrısı yapıldı, Netanyahu konuşmasını erteledi
  • Selanik Gezilecek Yerler Listesi: Top 10

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Rehber Ömer Faruk Alioğlu kurtarılamadı

Rehber Ömer Faruk Alioğlu kurtarılamadı

Online Seyahat Harcamaları Yüzde 228 Arttı!

Online Seyahat Harcamaları Yüzde 228 Arttı!

Türkiye'nin adı çeşitli suçlamalarla anılan fahri konsolosları kimler?

Türkiye’nin adı çeşitli suçlamalarla anılan fahri konsolosları kimler?

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat