Çarşamba, 18 Mayıs 2022
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat Haberleri
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya Haberleri
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat Haberleri
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya Haberleri
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Spor

Barcelona ve Real Madrid’in Copa Del Rey öncesi son durumu

Yusuf Yusuf
8 sene önce
Spor
0
22
SHARES
167
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

İspanya La Liga ve Şampiyonlar Ligi’nde müthiş maçların geride kalmasının ardından gözler 19 Nisan’da Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak İspanya Kral Kupası finaline çevrildi.

Deneyimli futbol adamı Hürser Tekinoktay, geçtiğimiz hafta yaşanan müthiş maç temposunun ardından elclasico.biz internet sitesine değerlendirmelerde bulundu.

1)İlk olarak hafta içi Real Madrid maçını ele alırsak, 2-0’lık Borussia Dortmund mağlubiyetini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Real Madrid için ilk maçta 3-0’ın avantajı, turu açabilecek bir skordu. Fakat futbolda rakibi hafife almak çok tehlikelidir. Bir anda her şey elinizden gidebilir. Real Madrid maça başlarken turu geçtim düşüncesindeydi. Maçın başında penaltı kaçırdılar.2-0 geriye düşüncede turu kaybedebiliriz diyerek oyuna asılmaya başladılar. Genel anlamda söylersem, Real’in büyük takım olması, savunma anlayışını iyi yapması turu getirdi. Yoksa hınca hınç dolu olan Signal Iduna Park Stadında 60 dakika 0-2′yi başka bir takım idare edemeyebilirdi.

2)Cristiano Ronaldo’suz bir Real Madrid izledik. Borussia Dortmund’un uzatmalar için 1 gole daha ihtiyacı vardı. Ancelotti ısrarla Cristiano Ronaldo’yu oyuna almadı. Sizce 1 golü riske atıp Cristiano Ronaldo’suz da mı kazanırım demek istedi, yoksa Ronaldo’nun sakatlığını mı riske atmak istemedi?

Oyun 2-0 olduğunda risk teşkil eden bir durum ortaya çıktı. Fakat skor 2-0 olduktan sonra sonra oyunun senaryosunda Borussia Dortmund’un etkisi biraz daha azaldı.Ancelotti de  skoru rakip için 2 golde tutabileceğini anladı ve öyle devam etmek istedi. Buradaki asıl önemli olan Ancelotti’nin maçın 2-0 bitebileceğini görmesidir.Real Madrid 1 gol daha yese maç zaten uzatmaya gidecekti. Bana göre Cristiano Ronaldo’yu,Dortmund 3.golü atsaydı ancak o zaman oyuna almayı düşünmesi daha mantıklı olurdu.

Bakınız ayrıca  maç 2-0 oldu. Ve Ancelotti oyuna Cristiano Ronaldo’yu alsaydı bu sahadaki ”oyuncularıma güvenmiyorum”  veya “Cristiano’suz takımın gerisi sıradan” algısı yaratabilirdi.  Buda beraber çalıştığı diğer oyunculara ve takıma haksızlıktı.

Sahadaki oyuncularına güvenmesi lazımdı.2-0 en azından bu riske değer bir skordu.Ve doğrusunu yaptı. Hem turu hem de tüm takımı kazandı diyebiliriz.

3)Atletico Madrid evinde Barcelona’yı ağırladı.1-0’lık bir skordu. Fakat net bir skorla kazandılar diyebiliriz. Baştan sona oyunun hegemonyası Atletico Madrid’e aitti. Maçı nasıl değerlendirebiliriz?

Maç gerçekten inanılmaz güzel bir maçtı. Aynı ülkenin iki takımı değilde, iki ayrı ülkenin takımı gibiydiler. Barcelona bildiğimiz ”Barcelona oyununu” oynamaya çalıştı. Atletico Madrid ise biraz Arjantin, biraz Brezilya birazda İtalyan takımı gibi oynadı. Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone Arjantinli, yıllarca İtalya ve ispanyada top koşturdu. Biliyoruz ki İnter ve Lazio’da 6 sezon oynadı. Keza kendisi,Atletico Madrid’in en büyük futbolcularından birisi kabul edilir.  Efsane Arjantin milli takımının da eski kaptanı Simeone’nin takımı Atletico Madrid Latin Futbolu gibi saldırıyor, İtalyan ekolü gibi defans yapıyor, İspanya ekolünün ritmleriyle de oynuyor. Diego Simeone’nin iki yıldır, dar ve deneyim açısından şampiyonlar liginde neredeyse hiç tecrübeli olmayan oyuncu kadrosuyla yaptığı işleri gerçekten ‘’muazzam’’ olarak değerlendiriyorum. Atletico Madrid’in başkent ekibi olmasının yanında Real Madrid’den farklı bir kültürü var, ateşli bir taraftara sahipler, Diego Simeone de Atletico Madrid’e çok yakışıyor.

4)Messi 6,5 km koştu. Pinto’dan sonra en çok koşan oyuncu. Yani en az koşan 2.oyuncu konumunda. Eleştiriler sadece Messi’ye değil keza Xavi, İniesta, Neymar, Fabregas neredeyse sahada yoktular. Sizce Atletico Madrid müthiş oyunuyla Barcelona’yı mı oynatmadı? Yoksa Barcelona gerçekten vasat bir futbol mu sergiledi?

Atletico Madrid oyuna korkunç bir ’hücum pres’le başladı böylece Barcelona pas yapamadı,istediği oyunu kuramadı. Daha doğrusu Atletico Madrid, yaptığı presle Barcelona’ya pas yaptırtmadı. Böylece Barcelona topu arka taraf ve orta saha da oyunu istediği gibi kuramadı. Maçı İtalyan kanalından takip ettim. İtalyanlar da oyuna müthiş şaşırdılar. Özellikle hücum preslerini epey analiz ettiler. Gerçekten Atletico Madrid maçın her dakikasında durmadan pres yaptı.

Sonuç olarak,Barcelonalı futbolcular öne her zaman alışmış olduğu gibi rahat top çıkaramadı. Oyuna hakim olamadılar, oyuna ısınamadılar, rakiplerinin oyununa karşı tepki veremediler. Normalde kontra atakta dünyanın en önde gelen takımlarından birisi Barcelona’dır.  Ancak karşı atağa geçmek için var olan oyun becerileri kısıtlandı. Bu Atletico Madrid’in başarısıdır. Bu yüzden Messi’nin ve diğerlerinin top alamamasını ‘’Atletico’nun futbolu ve takım olarak hem ön tarafta hem de sahanın her yerinde yaptığı baskıya’’ bağlıyorum.

5)Son olarak Lig’de kıran kırana bir mücadele var. Atletico Madrid 79 puanda lider konumda. 33.haftaya giriyoruz. Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid’i nasıl değerlendirebiliriz?

Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi’nde yenilmeyen tek takım durumunda.İspanya Liginde de en az mağlubiyet gören takım Atletico Madrid. Bence şu saatten sonra lig için bir adım öndedir. Fakat şöyle bir durum var,Atletico Madrid’in aynı anda La Liga ’da lider ve Şampiyonlar Liginde de finale doğru bu yolda giriş yapması bence en büyük dezavantajı. Atletico Madrid’in aynı anda hem La Liga’yı hem de Şampiyonlar Ligi’ni alması imkânsız değil. Ama Belirtmem gerekir ki gerçekten zor.
İkisinden birisinde tökezlerse bir diğerini alabilme ihtimali bayağı yüksek olabilir.
Fakat çok üst düzey deneyimli oyuncuları olmadan aynı anda ikisini birden almaları  büyük mucize’’ olur.
Umarım hak ederler ve başarırlar.

Etiketler: Cristiano RonaldoEl ClasicoLionel MessiReal Madrid
Seyahat Destek Hattı

İlgili Yazılar

ABD: Seyahat uyarısı Olimpiyatlar katılımını etkilemez
Spor

ABD: Seyahat uyarısı Olimpiyatlar katılımını etkilemez

Turizmcilerden TFF Başkanı Nihat Özdemir’e tepkiler
Dünya Haberleri

Turizmcilerden TFF Başkanı Nihat Özdemir’e tepkiler

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alındı
Dünya Haberleri

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alındı

Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul’dan İngiltere’ye taşınabilir
Spor

Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul’dan İngiltere’ye taşınabilir

İngiltere, Türkiye’yi “kırmızı listeye” aldı
Dünya Haberleri

İngiltere, Türkiye’yi “kırmızı listeye” aldı

Şampiyonlar Ligi Finalinde İstanbul tartışması
Dünya Haberleri

Şampiyonlar Ligi Finalinde İstanbul tartışması

Beşiktaş’ta Fikret Orman döneminin raporu belli oldu!
Spor

Beşiktaş’ta Fikret Orman döneminin raporu belli oldu!

Regnum Carya Türkiye Ampute Milli Takımı’nı ağırlıyor
Sağlık

Regnum Carya Türkiye Ampute Milli Takımı’nı ağırlıyor

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Turizm Haberleri

  • Jinhae Kiraz Çiçeği Festivali

    Güney Kore Festivalleri

    300 shares
    Share 119 Tweet 74
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • Yunanistan’a Arabayla Gitmek İçin Gerekli Evraklar: 2020

    231 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Kosova Gezilecek Yerler Listesi: Kosova Gezi Rehberi

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Atina’ya Yakın Adalar: 8 Muhteşem Yunan Adası

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
HOT AFFILIATES

Önerilen

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı

HOT AFFILIATES

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı

İsrail Girişte Koronavirüs Testi Şartını da Kaldırıyor

İsrail Girişte Koronavirüs Testi Şartını da Kaldırıyor

Yunanistan 1 Mayıs’ta koronavirüs önlemlerini kaldırıyor

Yunanistan 1 Mayıs’ta koronavirüs önlemlerini kaldırıyor

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • English [EN]
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat Haberleri
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya Haberleri

2020 © Turizm Tatil Seyahat

Araç çubuğuna atla