Kanada Büyükelçisi John T. Holmes ile Kanada İstanbul Başkonsolosluğu’na atanan Ulric Shannon, İstanbul’da açılan Kanada Okullarını ziyaret etti.
Kanada Büyükelçisi John T. Holmes ile Kanada İstanbul Başkonsolosluğu’na atanan Ulric Shannon, geçtiğimiz yıl Levent ve Çamlıca’da açtığı anaokullarından sonra 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda İstanbul Ulus’ta ilkokulunu açmaya hazırlanan Kanada Okulları’nı ziyaret etti. Kanada İstanbul Başkonsolosluğu’na atanan Ulric Shannon, eğitim alanında dünyanın en başarılı ülkeleri arasında en üst sıralarda yer alan Kanada ile Türkiye arasında eğitim alanındaki işbirliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.
Türkiye’ye güvendiklerini ve Türkiye’deki gündemin hızlı bir şekilde normalleştiğini ifade eden Kanada İstanbul Başkonsolosu Ulric Shannon, “Kanadalı şirketler Türkiye’deki yatırımlarına kararlılıkla devam ediyor. Eğitim alanında dünyanın en başarılı ülkeleri arasında en üst sıralarda yer alan Kanada ile Türkiye arasında eğitim alanındaki işbirliklerinin de artarak devam edecek olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Çok sayıda Kanadalı öğretmen Türkiye’ye geliyor ve gelmeye devam edecek” dedi.
Anaokulundan sonra ilk defa ilkokul açarak Türkiye’ye olan güvenini gösteren Kanada Okulları’nın Türkiye Direktörü Ayşen Karşit ise, okul öncesinden başlayıp lise son sınıfa kadar devam edecek bir eğitim yapısı kurma hedefleri olduğunu söyledi. Karşit, önümüzdeki iki yıl içinde İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında iki okul daha açarak beş okula ulaşmayı planladıklarını anlattı.