Perşembe, 11 Ağustos 2022
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Kültür & Sanat

İstanbul’da turistlerin en çok ziyaret ettiği yer Topkapı Sarayı oldu!

Ertan Ertan
4 sene önce
Kültür & Sanat, Sektörel, Turizm, Türkiye
0
İstanbul’da turistlerin en çok ziyaret ettiği yer Topkapı Sarayı oldu!
29
SHARES
222
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

İstanbul’da turistlerin en çok ziyaret ettiği yer Topkapı Sarayı oldu. İstanbul’da 2018’in ilk 8 ayında yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği yer, Osmanlı padişahlarının resmi ikametgahı Topkapı Sarayı oldu.

Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da, 2018 yılının ilk 8 ayında yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği yer Topkapı Sarayı oldu.

İstanbul’da turistlerin en çok ziyaret ettiği yer Topkapı Sarayı

İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 19, TBMM Milli Saraylar’a bağlı 12, Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı 3, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 4, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 9, üniversite ve diğer kurumlara bağlı 9 ve 35 özel olmak üzere 91 müze bulunuyor.

Bakanlığa bağlı müzelerin ziyaretçi sayısı yılın 8 ayında 5 milyona ulaşırken, özel müzelerdeki ziyaretçi sayısı 2,5 milyona yaklaştı.

Turistlerin 2018 yılının ocak – ağustos döneminde en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında, Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478’de yaptırılan ve Osmanlı Devleti’nin 380 yıl idare merkezi ve resmi ikametgahı olarak kullandığı Topkapı Sarayı oldu. Topkapı Sarayı’nı, bu tarihler arasında yerli ve yabancı tam 2 milyon 223 bin 928 turist ziyaret etti.

İkinci sırada Ayasofya Müzesi var

İstanbul’da Topkapı Sarayı’nı, dünyadaki en önemli mimari yapılardan biri kabul edilen 1481 yaşındaki Ayasofya Müzesi ile 1486 yıllık Yerebatan Sarnıcı takip etti.

Tarihi Ayasofya Müzesi’ne 1 milyon 960 bin 803, Yerebatan Sarnıcı’na ise 997 bin 826 yerli ve yabancı turist 2018’in ilk 8 ayında ziyarette bulundu.

İstanbul’da bu üç müzenin ardından Panaroma 1453 Müzesi’ni 412 bin 258, Arkeoloji Müzeleri’ni 276 bin 369, Rahmi Koç Sanayi Müzesi’ni 251 bin 138, Osmanlı Bankası Müzesi’ni 173 bin 871, Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’ni 153 bin 592, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ni 146 bin 49, Sakıp Sabancı Müzesi’ni 74 bin 789 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

İstanbul 197 ülkeden turist ağırladı

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik, Tuzla, Zeytinburnu, Ambarlı ve Karaköy limanlarından alınan verilere göre, 2018’in 8 ayında İstanbul’a gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 46 arttı.

Dünyanın 197 ülkesinden turisti konuk eden İstanbul’a, ocak – ağustos aylarında en çok Almanya, İran ve Irak’tan turist geldi.

Almanya’dan 2004 yılında gelen 359 bin 638 turist sayısı, 2011’de 645 bin 341, 2018’de 989 bin 542’ye ulaştı.

İstanbul'daki müzeler 2.5 milyon turisti ağırladı

İran’dan 685 bin 778, Irak’tan 500 bin 553, Suudi Arabistan’dan 495 bin 60, Rusya Federasyonu’ndan 396 bin 502, Fransa’dan 374 bin 288, İngiltere’den 347 bin 786, Hollanda’dan 266 bin 713, ABD’den 265 bin 118, Çin’den 233 bin 45 turist, bu yıl İstanbul’u ziyaret etti.

İstatistiklere göre, İstanbul’a gelen turist profili yıllar içinde değişkenlik gösterdi. 2004 yılında ilk üç sırada Almanya, Rusya Federasyonu ve Fransa yer alırken, 2011 yılında bu ülkeler Almanya, Rusya Federasyonu ve ABD, 2018’de Almanya, İran ve Irak olarak değişti.

“Henüz İstanbul’un hak ettiği rakamlar değil”

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, 2016 ve 2017 yıllarına göre turizm istatistiklerinin sevindirici olduğunu, çünkü turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artış yaşandığını belirtti. Yılmaz, İstanbul gibi bir şehrin alması gereken turist sayısı ve potansiyeline bakıldığında kat edilmesi gereken epey yol olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler: İstanbulSabiha Gökçen Havalimanı
Seyahat Destek Hattı

İlgili Yazılar

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti
Ekonomi

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

Mehmet Nuri Ersoy bu sefer temkinli konuştu
Sektörel

Turizmde çadır dönemi

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor
Sektörel

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor

Qatar Hava Yolları Türkiye'de 3 destinasyona yeniden uçacak
Genel

Qatar Hava Yolları Türkiye’de 3 destinasyona yeniden uçacak

Kruvaziyer turizmin bu yılki hedefi 1,5 milyon turist
Sektörel

Kruvaziyer turizmin bu yılki hedefi 1,5 milyon turist

THY’ nin yeni uçağı İstanbul’ da
Sektörel

THY Antalya- St. Petersburg uçuşlarına başlayacağı tarihi açıkladı

Maldivler’de Yeni Otel: Oblu Select Lobigili
Sektörel

Maldivler’de Yeni Otel: Oblu Select Lobigili

Cennet Ada Bali Kapılarını Açtı!
Sektörel

Cennet Ada Bali Kapılarını Açtı!

Please login to join discussion

Popüler Turizm Haberleri

  • Beşiktaşta Sinan Engin şoku

    Beşiktaşta Sinan Engin şoku / Beşiktaş Haberleri

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    98 shares
    Share 38 Tweet 24
  • En Güzel Hırvatistan Plajları: 10 Muhteşem Plaj

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Yunanistan’a Arabayla Gitmek İçin Gerekli Evraklar: 2020

    246 shares
    Share 98 Tweet 61
  • Bulgaristan’ın En Güzel Şehri Burgas’ta Gezilecek Yerler

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
HOT AFFILIATES

Önerilen

No Content Available
HOT AFFILIATES

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

Maldivler En İyi Plaj Listesi

Maldivler En İyi Plaj Listesi: Maldivler’in En Güzel Plajları

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat