Pazartesi, 15 Aralık 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Havacılık sektörü ancak 2022’de toparlanabilir

Sektörel, Turizm, Türkiye
DAC8F06D 6B33 4B9A 8F9D 2D70881A6C50
20
SHARES
149
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, Zoom üzerinden video konferans yöntemiyle yeni tip Coronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası havacılık sektöründe yaşanan gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.
1.1 “Havacılık hizmetleri eskisi gibi olmayacak”
1.1.1 “Şu anda dünyada sadece yüzde 20 oranında uçuş yapılıyor”

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, Zoom üzerinden video konferans yöntemiyle yeni tip Coronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası havacılık sektöründe yaşanan gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Kriz uzadıkça zararın artacağına işaret eden Geçer, “Yolcuların tekrar ne zaman güvenip uçağa binecekleri konusunda maalesef öngörü yok. Önemli olan hava yollarının bu krizi likidite anlamında nasıl yönetebileceği ve hangilerinin hayatta kalıp servis verebileceği.” diye konuştu.

Havacılık sektörünün 2022’den önce toparlanamayacağını ifade eden Geçer, şöyle devam etti:

“İstatistiksel öngörü olarak sektör 2022’den önce toparlanamaz. Bu yıl dünya genelinde operasyonların yüzde 25-30 kapasiteyle çalışacağını düşünüyorum. 2021’de yüzde 50-60 civarında bir toparlanma olacaktır. 2022’de konsolide olmuş pazar tekrar yüzde 100’lük kapasiteye erişecektir fakat bu da 2019’daki kapasitede olmayacaktır. Çünkü konsolideden sonra bazı hava yolları piyasada olmayacak. Dolayısıyla 2022’de daha az bir arz ile karşılaşacağız. 2023’ten sonra tekrar arz talep dengesi toparlanmış olur ve 2019 seviyesine geri gelinir.

Kış dönemi için şu an salgının yeniden artacağı iddiaları ne kadar doğru bilinmiyor. O zaman aşı bulunmamış ve hastalık önlenememiş olursa en kötü senaryo devreye girer. O halde de kışın aynı şekilde çok düşük bir performans ve kapasiteyle uçuşlar yapılacaktır.”

Geçer, dünya genelinde havacılık sektöründeki kaybın yüzde 50’ye yakın olduğunu aktararak, “Total kayıp şu ana kadar 300 milyar doların üzerinde. Beklentim, bunun 400 milyar doları geçmesi… Çünkü yüzde 50’den fazla bir gelir kaybı olacaktır. Sadece ikinci çeyrekte sektörün nakit akışı kaybı 61 milyar doların üzerinde olacak. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) beklentileri bu yönde.” ifadelerini kullandı.

“Havacılık hizmetleri eskisi gibi olmayacak”

Kemal Geçer, uçuşların başlamasının salgının sürecine bağlı olduğuna işaret ederek, “Elimizdeki verilere göre, Türkiye iç hat seferlerinin ancak 28 Mayıs’tan sonra olabileceği, dış hat seferlerinin de haziran sonuna doğru gerçekleşebileceğine yönelik görüşler var. Bu seferler de yurt dışına sadece o ülkelerde hava sahasının açılıp açılmamasıyla ilgili kararlara bağlı olacaktır. Avrupa ülkelerinde hava sahasının haziran sonu gibi tekrar açılacağını düşünüyoruz ve temmuz gibi de seferler başlayabilir.” şeklinde konuştu.

Uçuşların başlamasıyla havacılık hizmetlerinin eskisi gibi olmayacağını ve büyük değişimlerin görüleceğini vurgulayan Geçer, şunları söyledi:

“Aynı 11 Eylül sürecinde yaşandığı gibi bazı değişiklikler olacak. Güvenlik önlemleri ve yeni prosedürler gibi… Bölgesel birtakım uçuş öncesi testlerin yapılması gibi uygulamalar başladı. Lufthansa Grubu da 4 Mayıs itibarıyla bütün uçuşlarda sadece koruyucu maske ile yolcu kabul edecek. Uçuş öncesinde yolculardaki hastalığa ilişkin test sonuçlarının dijital ortamda hava yollarına ya da gümrük polislerine bildirileceğine dair çalışma olacağını bekliyorum.

Bununla birlikte uçaklarda konfigürasyonların değişmesi çok gündemde ancak her hava yolu için mali olarak yapılabilir değil. Burada mümkün olan en öncelikli şey, maskenin takılması. Hızlı Kovid-19 testi gibi uygulamaların yeterlilik durumuna bakmak ve tıp dünyasıyla görüşmek gerekir. Bu hızlı testler verimli netice sağlıyorsa uygulanabilir. Fakat ben uçuşlardan önce aynı vize işlemleri gibi test sonuçlarının yetkililere bildirileceği bir sistemin gerçekleştirileceğini düşünüyorum. Ta ki aşı bulunup süreç tamamen normalleşinceye kadar…”

HOT AFFILIATES

Lufthansa olarak 15 Mart’tan itibaren uçuşlarını durdurduklarını hatırlatan Geçer, “Biz de birliğimiz olan Eurowings ile birlikte sadece tahliye uçuşları gerçekleştirdik. Türkiye’den yurt dışına tahliye edilmek istenen ya da yurt dışından Türkiye’ye gelmek isteyen yolculara herhangi bir hava yoluyla uçuş yapabilmeleri konusunda destekte bulunduk.” dedi.

“Şu anda dünyada sadece yüzde 20 oranında uçuş yapılıyor”

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Geçer, havacılık sektörünün dünyada 800 milyar doların üzerinde ciroya sahip olduğunu belirterek, “Bunun üstüne bir de 1,7 trilyon dolarlık turizm sektörü ekleniyor. Seyahat sektörü tamamıyla küresel krizden etkilenmiş durumda. Dünya genelinde daha öncekilere benzemeyen boyutta bir kriz yaşanıyor. Ocaktan bu yana salgınla beraber Çin’den başlayıp sırasıyla dünyada tüm uçuşlar iptal edildi.” dedi.

Geçer, dünya genelinde yerdeki uçak maliyetlerinin hava yollarına ciddi külfet oluşturduğuna işaret ederek, “Şu anda dünyada sadece yüzde 20 oranında uçuş yapılıyor. Bunların da düşük bir kısmı yolcu taşıyor, çoğunlukla tahliye uçuşları ve kargo seferleri… Dünya genelinde 26 bin uçak bulunuyor. Bunun 1.000 ila 2 bin arasındaki adedi şu an sefer yapabiliyor, sadece kargo ve tahliye için… Yalnız Çin ve ABD gibi bazı ülkelerde kısmi iç hat seferleri yapılabiliyor.” diye konuştu.

Etiketler: Covid-19Türk Hava YollarıTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

Düzenli uyku bağışıklığı güçlendiriyor

Sonraki

Hayat normale dönüyor: Avusturya’da kuaför ve alışveriş merkezleri yeniden açıldı

İlgili Yazılar

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak kaldırılacağını duyurdu.
Turizm

Karadağ vizesiz seyahati askıya aldı

Sinop’ta gazetecilerle buluşan AB Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Jurgis Vilcinskas, vize serbestisi sürecinin hem siyasi hem de teknik boyutlarıyla yakından izlendiğini açıkladı.
Turizm

AB’den Türkiye’ye vize mesajı: Süreci yakından takip ediyoruz

Vize ihlali bulunmayan Türk vatandaşları, yeni düzenlemeyle birlikte 5 yıla kadar çok girişli Bulgaristan turist vizesi alabilecek.
Turizm

Bulgaristan’dan Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar vize kolaylığı

Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan yeni turizm protokolü, sadece ekonomik işbirliğini değil, kültürel bağları da güçlendirmeyi hedefliyor
Turizm

Türkiye ve Yunanistan turizmde el sıkıştı

Ziyaretçi trafiğini artırmak ve turizm gelirlerini çeşitlendirmek isteyen Suudi Arabistan, 2025 yaz sezonuna iddialı bir başlangıç yaptı
Turizm

Suudi Arabistan yaz sezonuna hızlı başladı: E-vize başvuruları açıldı

Sonraki
Hayat normale dönüyor: Avusturya’da kuaför ve alışveriş merkezleri yeniden açıldı

Hayat normale dönüyor: Avusturya’da kuaför ve alışveriş merkezleri yeniden açıldı

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    969 shares
    Share 388 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    680 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    608 shares
    Share 243 Tweet 152
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    557 shares
    Share 223 Tweet 139
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    465 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (402) Balayı Tatili (324) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (423) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (121) Maldivler (393) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (220) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (132) Tatil (189) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (190) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (505) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (578) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (193)

En Çok Okunanlar

  • En Güzel İtalya Gölleri

    En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Aylin Özsavaş: 2027 Türkiye İnanç Turizmi Yılı olmalı

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • En İyi Bali Otelleri: Top 10

    101 shares
    Share 40 Tweet 25
  • Kosova Gezilecek Yerler Listesi: Kosova Gezi Rehberi

    356 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

WTS’nin yılbaşına özel hazırladığı Anantara Palazzo Naiadi Rome Hotel paketi, Roma’nın büyüleyici atmosferinde yeni yıla unutulmaz bir başlangıç yapmak isteyenlere ayrıcalıklı bir konaklama vadediyor.

Roma’da yeni yıla lüks dokunuş: Anantara Palazzo Naiadi’de yılbaşı deneyimi

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yeni sezon öncesi otellerde hazırlıklar hız kazanırken, bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisi dikkat çekiyor.

Uludağ’da oteller kışa hazır

WTS, Maldivler’in en seçkin ada otellerinden OZEN LIFE MAADHOO için 10 Aralık 2025’e kadar geçerli özel bir erken rezervasyon indirimi sunuyor.

WTS’ten Maldivler’e özel fırsat: OZEN LIFE MAADHOO’da erken rezervasyon avantajı

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla