Google Seyahat Sektörü Başkanı Ruairidh Roberts, bu haftaki Travel Weakly iş yemeğinde konuştu. Roberts, “Tüketicilerin %58’inin uçak biletleri aramasında fiyata dayalı araştırmalar gerçekleştirdiğini” dile getirdi.
Google; Uçak Bileti Satışlarında Fiyattan Daha Fazlası Gerekiyor
Google yetkilisi Roberts, tüketicilerin %58’inin uçak biletleri için halen fiyata dayalı aramalar gerçekleştirdiğini; fakat kabin içi farklı sınıflardaki koltuk aralığı, yemek bulunup bulunmadığı gibi aranan faktörlerin, kullanıcıların seçimlerini belirleyen önemli bir segmenti temsil ettiğini söyledi.
Bu arama davranışını yansıtan içeriğe sahip çok az reklam olduğunu da belirtti. Kendisi; ” Yalnızca en iyi fiyat karşılaştırmasına dayalı bir nitelik ölçümü gerçekleştiriyor ve eğer insanların sizde sahip olduğunu düşündüğü diğer hususları ölçmüyorsanız, o halde işin püf noktasını kaçırıyorsunuz” dedi.
Google, ortaya çıkan dijital eğilimleri incelemek için küresel yönetim danışmanlığı McKinsey ile çalışıyor. Roberts, Google’ın çabalarının çoğunun yeni ses ile aktive edilen sanal asistanı üzerine yoğunlaştığını da açıkladı. Firma, kısa süre önce Amazon’un akıllı hoparlörü Echo’ya yanıt olarak Google Home’u piyasaya sürmüştü. Roberts, Google verilerinin, bütün aramaların %20’sinin sesli olarak yapıldığını gösterdiğini söylerken “Bu değişiklikler devam eden aramaların türünü de değiştiriyor.” dedi.