Cuma, 30 Ocak 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Genel

Firuz Bağlıkaya: TÜRSAB, Mehmet Ersoy’dan da sahibi olduğu kuruluştan da daha büyüktür

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un TÜRSAB’a karşı yapmış olduğu olumsuz politikaların nedenlerini açıkladı

Genel, Politika, Sektörel, Son Dakika, Türkiye
firuz baglikaya mehmet nuri ersoy
22
SHARES
172
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 TÜRSAB ile Turizm bakanlığı arasındaki gerilim artıyor…
2 Turizmcileri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden tahliye etmek istiyor.
2.1 Bakanlık TÜRSAB’ı savcılıklara şikayet etti.
2.1.1 Seyahat acentaları olmadan turizm olmaz
2.1.2 TÜRSAB Mehmet Ersoy’dan da sahibi olduğu kuruluştan da daha büyüktür

TÜRSAB ile Turizm bakanlığı arasındaki gerilim artıyor…

Geçtiğimiz günlerde ülke gündemine oturan ve yayından kaldırılan Türkiye’nin turizmdeki tanıtım film için “Gelmiş geçmiş en kötü tanıtım filmi.” diye TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya “ETS Tur reklamı gibi ülke reklamı yapılmaz !” diyerek Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u eleştirmişti.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Hasan Arslan, Savaş Daş ve Yılmaz Keleş’e, turizm gündemine dair yaptığı söyleşide şu açıklamalarda bulundu:

“Bakanlık girişimi ile TÜRSAB’ın Ankara’da işlettiği CerModern, birliğin elinden alındı, içindeki işletmeciye kiralandı. Hem de hukuksuz biçimde. TÜRSAB’ın Dışişleri Bakanlığı adına verdiği vize hizmeti vardı. O da TÜRSAB’ın elinden alındı, bakanın kardeşi dahil, birkaç şirkete verildi.

Turizmcileri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden tahliye etmek istiyor.

TÜRSAB’ın ve turizmcilerin ortak olduğu Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ne, bu kriz ortamında her ay haciz gönderen bir bakanlığımız var. Olabilir mi, oluyor işte. Hem de devlet kira, tahsis bedeli almazken, acentelerin, turizmcilerin evine ekmek götüremediği bir dönemde, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nin kira ve yükümlülüklerinin ertelenmesi, bu dönem için en azından muaf tutulması için çalışmasını beklediğimiz bakanlık, turizmcileri oradan tahliye etmek için her ay haciz gönderiyor. Turizmcileri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden tahliye etmek istiyor.

İstanbul’da bu salgın ortamında tek bir kongre dahi yapılamıyorken, bu kriz ortamında, her ay haciz gönderen bir bakanlığımız var. Kongre merkezi kongre yapamıyor ama, Turizm Bakanlığımız haciz yapabiliyor. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ni turizmcilerin elinden almak için uğraşıyor.

Bakanlık TÜRSAB’ı savcılıklara şikayet etti.

Vakıf sayesinde TÜRSAB binamızı kurtarmak istiyoruz. “Neden bağış aldınız?” diye vakıf yönetimini, dolaylı olarak TÜRSAB’ı savcılıklara şikayet ediyorlar. Kim mi? Bakanlık tabii.

HOT AFFILIATES

Siz hiç vakfa neden bağış alıyorsunuz diye savcılığa şikayet edilen bir vakıf yönetimi gördünüz mü? Peki Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün vakfa bağış yapanları arayıp, yaptığınız bağışı geri isteyin dediğini hiç duydunuz mu?

Biz bunların hepsi ile mücadele ederken, teslim olmayınca, TÜRSAB’ın nefesini kesmek için ücretsiz devir hakkı tanıdılar, yetmedi. 2020’de aidat almamış olan TÜRSAB’a şimdi de “2021 aidatlarını almayın” deyip, dar boğaza sürüklemek, TÜRSAB’ı hacizlerle kapının önüne koymak, hizmet veremez bir kurum haline getirmek istiyorlar.

Otellerin transfer meselesi seyahat acentalarına, mesleğimize vurulmak istenen büyük bir darbe

Evet, seyahat acentalarına, mesleğimize vurulmak istenen büyük bir darbe. Bizlerin, üyelerimizin derdimizi anlatmaya yönelik mücadelesi ve aklı selim insanların konuya el atması ile şimdilik önlendi. Ama bu yeni bir şey değildi, 1618 çalışmasında da bakanlık tarafından önümüze getirilmiş, biz itiraz edince kanun çalışması tamamen bir kenara bırakılmıştı.

Seyahat acentalarının ekmeklerini orasından burasından tırtıklamaya yönelik çalışmalar sadece transfer meselesinde değil ki. Villa kiralama denilen konuda da bakanlık bu işin seyahat acentalarına mahsus olmadığını resmi yazıyla bildirdi.

Bunlar devam edecek, biliyoruz ve her benzeri hamleye var gücümüzle karşı çıkacağız

Seyahat acentaları olmadan turizm olmaz

Turizmi bildiğini sanıp seyahat acentalarını devreden çıkarma peşinde olanların çabalarının bitmeyeceğini biliyoruz. Ama seyahat acentaları olmadan turizm olmaz, onlar bunu bilmiyorlar.

Asıl üzücü olan; seyahat acenteliği mesleğinin içinden gelmiş, geçmiş TÜRSAB seçimlerinde bize yol arkadaşlığı yapmış bakanımızın, bu göreve gelişi nedeniyle duyduğumuz sevinci kursağımızda bırakmasıdır.

Her kriz bir fırsattır derler. Bu salgın da sanıyorum, küçülen pastanın sadece bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kuruluşlarca paylaşılmasına ilişkin niyetleri açığa çıkardı. Sayın bakan bu süreçte TÜRSAB’ı siyaseten tasfiye edilecek bir rakip kuruluş gibi görmemeli.

TÜRSAB Mehmet Ersoy’dan da sahibi olduğu kuruluştan da daha büyüktür

Ne ben birliğin gördüğü ilk başkanım, ne de birliğimizin gördüğü ilk bakan kendisidir. Bu son da olmayacaktır. Mesele var etmektir. Bir şeyleri yok etmek için herhangi bir çabaya, bir zekaya ihtiyaç yoktur. Yok edersin olur biter. Var etmektir zeka isteyen, yeni çözümler bulunmasını gerektiren, uğraş gerektiren, mücadele gerektiren var etmeye çalışmaktır. Var etmek emek ister, yok etmek kolaydır. Gelin zoru seçin sizden beklenen de o’dur.”

EMİN ÇAKMAK :BARONLAR KULÜBÜ TÜRSAB BÜYÜK BİR MENFAAT GRUBU

Etiketler: Firuz BağlıkayaTurizm BakanıTürkiyeTürkiye Seyahat Acentaları BirliğiTÜRSABTURSAB Başkanı
HOT AFFILIATES
Önceki

Göbeklitepe Birleşmiş Milletler’de görücüye çıkacak

Sonraki

Rus heyetinin Türkiye’de yapacağı incelemeler Rusya pazarının akıbetini belirleyecek

İlgili Yazılar

Seyahat acentalarına yeşil pasaport hakkı tanınması için TÜRSAB’tan dikkat çeken bir çağrı geldi.
Turizm

TÜRSAB yeşil pasaport istedi: Seyahat acentaları vize duvarına takılıyor

Mimar ve mühendislere yeşil pasaport verilmesini öngören teklif Meclis gündemindeyken, Hürser Tekinoktay bu kez turizm sektörünü işaret etti.
Turizm

Hürser Tekinoktay’dan yeşil pasaport çıkışı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Genel kurul öncesi güçlerini birleştiren iki başkan adayı, TÜRSAB’da 30 yıllık yapıyı değiştirecek “şeffaf ve üye odaklı” bir yönetim için ortak listeyle seçime gireceklerini açıkladı.
Turizm

TÜRSAB seçimlerinde sürpriz birlik: Tek liste ile yarışılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizmde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.
Turizm

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan tematik tur rotaları müjdesi

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak kaldırılacağını duyurdu.
Turizm

Karadağ vizesiz seyahati askıya aldı

Sonraki
Rus heyetinin Türkiye’de yapacağı incelemeler Rusya pazarının akıbetini belirleyecek

Rus heyetinin Türkiye’de yapacağı incelemeler Rusya pazarının akıbetini belirleyecek

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    972 shares
    Share 389 Tweet 243
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    682 shares
    Share 273 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    624 shares
    Share 250 Tweet 156
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    567 shares
    Share 227 Tweet 142
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    468 shares
    Share 186 Tweet 117
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (334) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (395) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (133) Tatil (191) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (192) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (193)

En Çok Okunanlar

  • Turizm Tatil Seyahat

    Sofya Gezilecek Yerler

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Yunanistan’a Arabayla Gitmek İçin Gerekli Evraklar: 2020

    323 shares
    Share 129 Tweet 81
  • Mauritius hakkında her şey

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    624 shares
    Share 250 Tweet 156
  • En Güzel Sri Lanka Plajları

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Romantik adalar, kısa ulaşım süreleri ve farklı bütçelere hitap eden seçenekler… Yunanistan balayı tatili, çiftlere hem sade hem de unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Yunanistan balayı tatili neden bu kadar cazip?

Jahorina; 1913 metrelik yüksekliğiyle sezon boyunca kayak ve snowboard tutkunlarının buluşma noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

Jahorina kayak keyfi hayal değil! WTS ile olimpiyat dağında kış kaçamağı

Seyahat acentalarına yeşil pasaport hakkı tanınması için TÜRSAB’tan dikkat çeken bir çağrı geldi.

TÜRSAB yeşil pasaport istedi: Seyahat acentaları vize duvarına takılıyor

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla