Pazar, 18 Mayıs 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Sektörel

Bursa Muradiye Külliyesi, 4,8 milyon liraya restore ediliyor

Sektörel, Seyahat, Turizm
Turizm Tatil Seyahat
21
SHARES
158
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Bursa Muradiye Külliyesi, 4,8 milyon liraya restore ediliyor
1.1 ÖNÜMÜZDEKİ YIL SONU TAMAMLANACAK
1.1.1 MURADİYE KÜLLİYESİ

Bursa Muradiye Külliyesi, 4,8 milyon liraya restore ediliyor

Türkiye’nin en büyük külliyeleri arasında yer alan ve içinde Fatih Sultan Mehmed’in annesi Hüma Hatun’dan, Cem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu şehzade Mustafa’ya kadar 12 türbe bulunan Muradiye Külliyesi’nde restorasyon çalışmaları törenle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar yeterli ilgi gösterilmemesi nedeniyle bakımsız kalan sultan külliyelerinin ilk günkü ihtişamına kavuşturulması başlattığı çalışmalara Muradiye Külliyesi’nden start verdi. Sultan 2. Murad tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılan ve Fatih Sultan Mehmed’den itibaren 100 yılı aşkın bir dönem içinde peyderpey yaptırılan 12 türbeyi bünyesinde barındıran Türkiye’nin en büyük külliyesi olan Muradiye Külliyesi’nin restorasyon çalışmalarının başlangıç törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL SONU TAMAMLANACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı’nın ilk 130 yılı ve 6 padişaha ev sahipliği yapan Bursa’nın ruhaniyeti olan ve her türlü nimeti bünyesinde barındıran bir kent olduğunu söyledi. Osmanlı’nın ilk kent hayatına geçtiğini şehrin de Bursa olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, kentin Sultanlar tarafından kurulan mahallelerden oluştuğunu hatırlattı. Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin Orhan Gazi, Çekirge’nin 1. Murat, Yıldırım’ın Yıldırım Beyazıt, Yeşil’in Çelebi Mehmet, Muradiye’nin 2. Murat tarafından oluşturulan semtler olduğunu kaydeden Başkan Altepe şunları kaydetti: “Bu nedenle Bursa’nın her köşesi ecdadımız ilk eserleriyle dolu. Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem 60-70 yıllık Cumhuriyet dönemi eserlerinden, 600 yıllık Osmanlı eserlerine, 2300 yıllık Bitinya surlarına ve 8500 yıllık arkeolojik bölgelere kadar her alanda yoğun bir çalışma içine girdik. İçinde 12 adet türbe bulunan Muradiye Külliyesi de şehrimizin en çok ziyaret edilen noktalarından biri. Tüm türbelerin restorasyonu, çevre düzenlemesi ve ışıklandırılmasını kapsayan yaklaşık 4 milyon 800 bin TL’lik çalışmaları başlatıyoruz. Kentimize hayırlı olsun.”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da ‘hayat ileriye doğru yaşanıyor ama geriye bakarak anlaşılıyor’ sözünü hatırlatarak, Türkiye´nin her tarafında, tarihin her döneminden eserlere ayrım yapmaksızın sahip çıktıklarını söyledi. Osmanlı’nın beylikten devlete geçişinde Bursa’nın simge bir kent olduğunu dile getiren Bakan Günay, “Ecdadımız bu kentin her köşesine müstesna eserler kazandırmış. Ancak yanlış planlama anlayışı yüzünden Bursa da İstanbul gibi bir felaketle karşı karşıya. İnanılmaz bereketli ovalar, sanayi alanlarına dönüşmüş. Biz şimdi sanayiden vazgeçmeden çevreci bir konseptle, tarihimize, tabiata, termale, dağ turizmine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Gelen turist bakımından Avrupa´da 4. durumdayız. Artık Yunanistan, Mısır gibi ülkelerle yarışmıyoruz. Bu ülkeleri 3´e katlar duruma geldik. İtalya, Fransa, İspanya gibi Avrupa´nın en önde gelen 3 ülkesiyle yarışıyoruz. Bu ivmeyi Anadolu içlerine çekmemiz gerekiyor. Bu konuda Bursa özel şehirlerden biri. Büyükşehir Belediyesi tarihi eserlerin restorasyonu konusunda bugüne kadar önemli çalışmaları hayata geçirdi. Muradiye Külliyesi’nin restorasyonu için Bakanlığımızla işbirliği taleplerini tereddütsüz kabul ettim. Bu çalışmalar marka şehir hedefine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu çalışmalara katkı koyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput ise Muradiye Külliyesi’nin ciddi manada el atılması için yıllarca mahzunca bugünü beklediğini belirterek, projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti. Valilik, Özel İrade, Büyükşehir ve ilçe Belediyelerinin işbirliğiyle yapılan çalışmalarla Bursa’nın topyekun kimliğine kavuştuğunu ifade eden Vali Harput, yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat bulan eserlerin bir turizm enstrümanı olarak kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından eline çekiç alan Bakan Günay, Başkan Altepe ve protokol üyeleri, restorasyon çalışmalarının startını verdi. Bakan Günay ve davetliler daha sonra Cem Sultan ve Şehzade Mustafa’nın türbelerini de gezdi. Bakan Günay ve beraberindekiler 1. Murat türbesini de ziyaret etti.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

MURADİYE KÜLLİYESİ

Sultan 2. Murad tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılan “Muradiye Külliyesi” Fatih Sultan Mehmed’den itibaren 100 yılı aşkın bir dönem içinde peyderpey yaptırılan 12 adet türbeden oluşuyor. Külliyede Fatih Sultan Mehmed’in annesi Hüma Hatun (Hatuniye) Türbesi, II. Murad’ın oğlu şehzade Alaaddin Türbesi, şehzade Ahmet Türbesi, Fatih’in oğlu şehzade Mustafa (Cem Sultan) Türbesi, Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu şehzade Mustafa Türbesi, Sultan II. Bayezid’in eşi Şirin Hatun Türbesi, II. Bayezid’in diğer eşi Gülruh Hatun Türbesi, Fatih Sultan’ın ebesi Ebe Hatun (Gülbahar Hatun) Türbesi, II. Bayezid’in oğlu şehzade Mahmud Türbesi, II. Bayezid’in gelini Mükrime Hatun Türbesi, Fatih Sultan’ın eşlerinden Gülşah Hatun Türbesi ile Saraya mensup kimselerin (Cariyelerin) gömülü olduğu Cariyeler/Saraylılar Türbesi bulunuyor.

Etiketler: Ertuğrul Günay
HOT AFFILIATES
Önceki

‘Fahri profesörlük’ unvanı alan Günay: Keşke bu anı annem babam da görseydi

Sonraki

Ertuğrul Günay:Avrupa’dan gelen turist sayısında 4. sıradayız

İlgili Yazılar

Ertuğrul Günay’dan Finike’deki ‘Kadınlar Plajı’ tepkisi!
Fotoğraflar

Ertuğrul Günay’dan Finike’deki ‘Kadınlar Plajı’ tepkisi!

Turizm Tatil Seyahat
Sektörel

Eski Turizm Bakanlarından Julianne Moore’lu tanıtıma tepki

Turizm Tatil Seyahat
Politika

Ertuğrul Günay’dan Gezi Parkı yorumu

Turizm Tatil Seyahat
Sektörel

Fethiye her yıl 14 milyon TL geliri kaçırıyor

Turizm Tatil Seyahat
Sektörel

Turist rehberleri emeklilik istiyor

Turizm Tatil Seyahat
Kültür & Sanat

Ertuğrul Günay bakanlıktan ayrıldı

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Ertuğrul Günay:Avrupa’dan gelen turist sayısında 4. sıradayız

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    853 shares
    Share 341 Tweet 213
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    645 shares
    Share 258 Tweet 161
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    494 shares
    Share 198 Tweet 124
  • Güney Kore Festivalleri

    422 shares
    Share 167 Tweet 105
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    416 shares
    Share 166 Tweet 104

En Çok Takip Edilenler

Adalar (223) Antalya (325) Balayı (394) Balayı Tatili (316) Balayı Turları (166) Dubai (330) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (126) Küba (413) Londra (208) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (380) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (215) Mykonos (122) Otel (172) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (176) Tayland (186) Tropik Adalar (227) Turizm (159) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (495) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1634) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (372) Yunanistan (562) İspanya (202) İstanbul (510) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (184)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    853 shares
    Share 341 Tweet 213
  • Endonezya’nın En Güzel Adaları: 10 Muhteşem Ada

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    494 shares
    Share 198 Tweet 124
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    402 shares
    Share 161 Tweet 101
  • Uçakta devrime az kaldı.. Ayakta yolcu alınacak!

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Procida Adası

Avrupa’nın nüfus yoğunluğu en yüksek adası!

Çin, Brezilya, Arjantin, Şili, Peru ve Uruguay vatandaşlarına 1 yıl süreyle 30 gün vizesiz giriş hakkı tanıyacağını duyurdu.

Latin Amerika ile ilişkilerde yeni dönem Çin’den Latin Amerika hamlesi: Beş ülkeye vizesiz giriş izni

15 Haziran Babalar Günü yaklaşırken WTS, yurtdışı rotalarından oluşan özel kampanyalarla babalara anlamlı bir hediye sunma fırsatı tanıyor.

WTS ile babanıza unutulmaz bir tatil armağan edin

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla