Salı, 22 Eylül 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Seyahat

Ertuğrul Günay: Turizmi de en az kültürel ilişkiler kadar önemsemeliyiz

Hicran
16 yıl önce
Seyahat, Turizm
ertugrul gunay
19
SHARES
143
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

ertugrul gunayKültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRKSOY’a üye ülkeler arasında iyi ilişkilerin kurulmasında kültürün olduğu kadar turizmin de önemli bir rol oynadığını söyledi.

Turizmin ekonomik öneminden çok daha fazla ve özel önemi olduğuna işaret eden Günay, “Turizm bir barış projesi, halkların kişilerin toplumların medeniyetlerin birbirini tanıma projesi. Turizm sayesinde tanışıyoruz. Ülkelerimizin, bölgelerin ve dünyanın barışa ihtiyacı var, turizm ilişkilerini önemsiyorum.” dedi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi (TÜRKSOY) 28. Dönem Toplantısı Antalya’da başladı. Mayıs 2010’da Moldova’nın Gagavuzya vilayetinde düzenlenen TÜRKSOY’un 27. toplantısının kararı doğrultusunda, TÜRKSOY’un Dönem Koordinatörü seçilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yönetimi ve Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek oturumlara, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile birlikte konseye üye ülkelerin kültür bakanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. Günay, iki yıl aradan sonra TÜRKSOY toplantısına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kültürün, ülkeler, toplumlar ve devletler arasında en yıkılmaz, en sağlam köprülerin başında geldiğine dikkat çeken Günay, TÜRKSOY’un kardeş toplumların tarihten gelen kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini ve geleceğe taşımaya çalıştığını belirtti. “Kültürümüze sahip çıkmak onu zenginleştirmek ve gelecek nesillere aktararak kalıcı hale getirmek hepimiz için kaçınılmaz bir gerekliliktir.” diyen Bakan Günay, şöyle devam etti: “TÜRKSOY böyle bir misyonu üslenerek önemli bir görev yapıyor. Bugün TÜRKSOY, hak ettiği desteği alarak Türk Dünyası’nın ortak sözcüsü haline gelmiş bulmaktadır.”

Kültürlerarası ilişkilerde turizmin de son derece önemli olduğunu, bunun sadece bir ekonomik etkinlik olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti. Günay, “Bu yüzden aramızdaki turizm ilişkilerini de en az kültürel ilişkiler kadar önemsemeliyiz. Turizm alanındaki ilişkilerimiz de geliştirmeye çalışmalıyız. Bundan hem gelir hem de bereket elde ederiz. Hem de barışı temellendirmiş oluruz. Çünkü her şeyden önce ülkelerimizin bölgelerimizin, dünyamızın barışa ihtiyaca var. Bu vesileyle en az kültür ilişkileri kadar turizm ilişkilerini de önemsediğime işaret etmek istiyorum.” diye konuştu.

TÜRKSOY’un aldığı destekle son birkaç yıl içinde önceki yıllara kıyaslandığında önemli mesafeler aldığını belirten Günay, “Aramızdaki bağlar, köprüler, ilişkiler daha fazla gelişmeye başladı. Bugün üye ülkelerin 28. kez bir araya geliyor olması, TÜRKSOY’un artık kurumsallaştığı, yerleştiği ve köprü bir gelenek haline dönüşmeye başladığına işaret ediyor. Şimdiye kadar düzenlenen TÜRKSOY’un toplantılarında çok önemli kararlar alındı. Önemli kültürel etkinlikler gerçekleştirildi. Bu toplantıda da kültür bağlarının gelişmesine güzel vesileler olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü’nün TÜRKSOY üyesi ülkelerde çok sayıda etkinlikler gerçekleştirdiğini de dile getiren Bakan Günay, üye ülkelerden 500’e yakın eserin 40’a yakın dile çevrilmesine destek verildiğini sözlerine ekledi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da TÜRKSOY’un gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler ve uluslararası işbirlikleri sayesinde bir yandan Türk kültürünün tanıtılmasına hizmet ettiğini, diğer yandan da kültürlerarası yakınlaşmaya ve evrensel barışa katkı sağladığını ifade etti. TÜRKSOY’un gerçekleştireceği çok yönlü bilim, kültür ve sanat projeleriyle kültürel entegrasyon sürecine gelecekte de katkıda bulunmaya devam edeceğini vurgulayan Kaseinov, konseyin önümüzdeki dönemdeki faaliyetleri hakkında da, “5 Aralık 2010 tarihinde Almanya’nı Aifel bölgesinde, içerisinde resim sergisi, klasik müzik konseri, halk oyunları ve Türk mutfağının yer aldığı bir ‘Türk Kültürü Festivali’ düzenlenecek. Ayrıca, önümüzdeki yıl ise, ‘Nevruz Bayramı’nın New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kutlanması için hazırlıklar yürütülüyor.” bilgilerini verdi.

‘TÜRKSOY PROJELERİ BİRER BARIŞ PROJESİ’

Azerbaycan Kültürel Miras Müdürü Rızvan Bayramov, medeniyet ve kültürün dünyada barış için önemli faaliyet olduğunu belirterek, TÜRKSOY’un artık aktif bir teşkilat olduğunu ve Türk medeniyetini Avrupa’da tebliğ ettiğini söyledi. Başkurdistan Başbakan Yardımcısı Zuhre Rahmatullina da TÜRKSOY’un projelerinin birer barış projesi olduğunu ve üye ülkeler arasındaki bağların güçlendirilmesine hizmet ettiğini ifade etti.

‘KKTC İZALASYONLAR ALTINDA YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR’

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst de bu toplantıda bulunmanın yavru vatan açısından önemine değindi. Dürüst, şunları söyledi: “Benim devletim, benim ülkem, KKTC izolasyonlar altında, ambargolar altında yaşamaya çalışan bir halkın devleti. Ne mutlu bize ki, burada soydaşlarımızla birlikte olmak bizi duygulandırmakta ve gururlandırmakta. Bir kez daha ana vatanımız Türkiye’ye şükranlarımızı sunuyoruz.” Dürüst, gelecek yıllarda TÜRKSOY toplantılarının KKTC’de de yapılmasını arzu ettiğini dile getirdi.

GENEL SEKRETERE DEVLET NİŞANI VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Başkurdistan Başbakan Yardımcısı Zuhre Rahmatullina, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a ‘Başkurdistan Cumhuriyeti Halklar Dostluğu Devlet Nişanı’ verdi. Kaseinov ödülle ilgili, “Bu bana verilen en büyük ödül. Hepimize verilen bir ödül, ortak bir ödüldür. Tüm meslektaşlarıma, kültür adamlarına verilen bir ödüldür. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 22)
Etiketler: Ertuğrul Günay
HOT AFFILIATES
Önceki

Arap turistler tatile gelirken kültürlerini de beraberinde getiriyor

Sonraki

Hilton Garden Inn Türkiye’deki İkinci Otelini Açıyor

İlgili Yazılar

Ertuğrul Günay’dan Finike’deki ‘Kadınlar Plajı’ tepkisi!
Fotoğraflar

Ertuğrul Günay’dan Finike’deki ‘Kadınlar Plajı’ tepkisi!

Turizm Tatil Seyahat
Sektörel

Eski Turizm Bakanlarından Julianne Moore’lu tanıtıma tepki

Turizm Tatil Seyahat
Politika

Ertuğrul Günay’dan Gezi Parkı yorumu

Turizm Tatil Seyahat
Sektörel

Fethiye her yıl 14 milyon TL geliri kaçırıyor

Turizm Tatil Seyahat
Sektörel

Turist rehberleri emeklilik istiyor

Turizm Tatil Seyahat
Kültür & Sanat

Ertuğrul Günay bakanlıktan ayrıldı

Çok Okunanlar

En Güzel İspanya Plajları
Seyahat

En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

Roma'da Denize Girilecek Yerler: Top 10
Avrupa

Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

En Güzel Midilli Plajları
Adalar

En Güzel Midilli Plajları: Top 15

Mauritius Tatili: Plajlar, Gezilecek Yerler, Yerel Lezzetler
Adalar

Mauritius Tatili: Plajlar, Gezilecek Yerler, Yerel Lezzetler

Diğer Bölümlerden

Vize randevularını “bot” yazılımlarla toplu şekilde alarak vatandaşlara ücret karşılığında sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik soruşturmada 37 kişi tutuklandı

Vize randevusu soruşturmasında 37 tutuklama

tmp ayvalik

Ayvalık Midilli Feribot Tarifesi: Bilet Fiyatları Rehberi

tmp import 07 yunanistan ruzgar santrali sorusturma 2x1 1

Yunanistan Yangını Sonrası Rüzgar Santrallerine Soruşturma: Şüphe Büyüyor

tmp import 03 nolan odysseia filmi 2x1 1

“Nolan’ın Odysseia’sı Yunanistan’da tartışılıyor: Mitoloji sinemaya sığar mı”

tmp import tts perseid greekreporter 2x1 1

Perseid Meteor Yağmuru Yunanistan İzleme Rehberi 2026

tmp import tts girit agios greekreporter 2x1 1

Girit Doğu Rotası: Kandiye, Agios Nikolaos, Elounda

tmp import mercan greekreporter 2x1 1

Ege’de 800 bin euroluk mercan: uluslararası şebeke çökertildi

İtalya’nın saklı cenneti Iseo Gölü

İtalya’nın saklı cenneti Iseo Gölü

Sonraki
Hilton Garden Inn Türkiye’deki İkinci Otelini Açıyor

Hilton Garden Inn Türkiye’deki İkinci Otelini Açıyor

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    1013 shares
    Share 405 Tweet 253
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    746 shares
    Share 298 Tweet 187
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    697 shares
    Share 279 Tweet 174
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    657 shares
    Share 263 Tweet 164
  • THY’nin ABD uçuşları yeniden başladı

    534 shares
    Share 214 Tweet 134

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Almanya (130) Antalya (332) Balayı (413) Balayı Tatili (381) Balayı Turları (169) Dubai (341) En Güzel (272) En Iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (163) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (416) Londra (216) Lux (130) Lux Oteller (129) Maldivler (425) Mauritius Adası Haberleri (128) Mehmet Nuri Ersoy (223) Otel (175) Oteller (136) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (149) Tatil (201) Tayland (193) Tropik Adalar (243) Turizm (243) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (231) Tursab Başkanı (481) Türk Hava Yolları (575) Türkiye (1656) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Türsab (507) Venedik (226) Wts (169) Yaz Tatili (136) Yunan Adaları (402) Yunanistan (592) İspanya (230) İstanbul (520) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (264)

Son Haberler

Schengen sınırlarında biyometrik kontrole geçiş için uygulanan Giriş-Çıkış Sistemi, havalimanlarında oluşan uzun kuyruklar ve teknik sorunlar nedeniyle sekteye uğradı.

Schengen’de EES krizi büyüdü! 9 ülke parmak izi ve yüz taramasını erteledi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, haziran, temmuz ve ağustos aylarında turizm bölgelerinde yürütülen güvenlik çalışmalarının sonuçlarını paylaştı.

Turizm bölgelerinde yaz operasyonları: 16 ilde 106 tutuklama

Fransız Rivierası’ndaki Renoir Müzesi’ne sabahın erken saatlerinde giren iki kişi dört sanat eserini çaldı

Fransa’da Renoir Müzesi soygunu! 10 milyon dolarlık sanat eserlerini çaldılar

Maldivler’in Gaafu Dhaalu Atolü’ndeki özel bir adada bulunan Ayada Maldives için yüzde 40 indirim kampanyası başladı. İşte, detaylar…

Ayada Maldives’te unutulmaz bir tatile ne dersiniz?

İtalya Serie A Maç Turları İtalya Serie A Maç Turları İtalya Serie A Maç Turları
Turizm Tatil Seyahat

Havayolu ve otelcilik haberleri, destinasyon rehberleri, tur ve tatil fırsatları. 2008 yılından bu yana turizm sektörünü izliyoruz.

İletişim

info@turizmtatilseyahat.com

Haber ve iş birliği için yazın

Bizi Takip Edin

Turizm Tatil Seyahat, Anadolu Ajansı Anadolu Ajansı abonesidir.

Son Haberler

Schengen sınırlarında biyometrik kontrole geçiş için uygulanan Giriş-Çıkış Sistemi, havalimanlarında oluşan uzun kuyruklar ve teknik sorunlar nedeniyle sekteye uğradı.

Schengen’de EES krizi büyüdü! 9 ülke parmak izi ve yüz taramasını erteledi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, haziran, temmuz ve ağustos aylarında turizm bölgelerinde yürütülen güvenlik çalışmalarının sonuçlarını paylaştı.

Turizm bölgelerinde yaz operasyonları: 16 ilde 106 tutuklama

Fransız Rivierası’ndaki Renoir Müzesi’ne sabahın erken saatlerinde giren iki kişi dört sanat eserini çaldı

Fransa’da Renoir Müzesi soygunu! 10 milyon dolarlık sanat eserlerini çaldılar

Maldivler’in Gaafu Dhaalu Atolü’ndeki özel bir adada bulunan Ayada Maldives için yüzde 40 indirim kampanyası başladı. İşte, detaylar…

Ayada Maldives’te unutulmaz bir tatile ne dersiniz?

Bölümler

  • Turizm
  • Sektörel
  • Tatil
  • Seyahat
  • Ekonomi
  • Alışveriş
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Politika

Rehberler

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları

Bültene Abone Olun

Türkiye ve dünyadan turizm haberleri, e-posta adresinize gelsin.

Grup Yayınımız

NationalTurk Haber
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

Turizm Tatil Seyahat, Medya Oluşum grubunun yayın organıdır.
2026 © Turizm Tatil Seyahat · Tüm hakları saklıdır.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

Turizm Tatil Seyahat, Medya Oluşum grubunun yayın organıdır.
2026 © Turizm Tatil Seyahat · Tüm hakları saklıdır.

Araç çubuğuna atla