Türkiye ‘nin en uzun soluklu festivallerinden olan Akbank Caz Festivali, 21. yılında da caz tutkunlarını buluşturuyor.
Şehrin Caz Hali sloganı ile bu yıl 13 Ekim – 3 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek Festival de dünyaca ünlü caz sanatçıları yer alacak. Zengin konser programı, atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch lar ve Kampüste Caz konserlerinin yer aldığı 21. Akbank Caz Festivali ‘ne sayılı günler kaldı.
21. Akbank Caz Festivali, Avrupa nın önde gelen kontrbasçılarından biri olan ve 2008 yılında Fransa nın Academie de Jazz ödüllerinde yılın müzisyeni seçilen Arild Andersen in 13 Ekim 2011, Perşembe günü Cemal Reşit Rey de gerçekleştireceği açılış konseriyle başlayacak. Festivali in önce çıkan diğer isimleri arasında; Charles Lloyd New Quartet, Avishai Cohen “Seven Seas ” , Arild Andersen Trio, Maffy Falay Sextet, Dusko Goykovich Quartet, The Ray Gelato Giants, Azam Ali & Niyaz, Carmen Souza, Robert Glasper Experiment, Vijay Iyer Trio ve ZAZ yer alıyor.
21. Akbank Caz Festivali için bu yılki mekanlar arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat Merkezi, Babylon, Ghetto, Nardis ve The Seed bulunuyor.