Pazartesi, 1 Eylül 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Ayın Fırsatları Ayın Fırsatları Ayın Fırsatları
Anasayfa Etkinlikler

Yurt dışından getirilen altın taç ve keçi figürü ziyarete açıldı!

Etkinlikler, Kültür & Sanat, Politika, Sektörel, Seyahat, Turizm, Türkiye
Yurt dışından getirilen altın taç ve keçi figürü 605x400
30
SHARES
230
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Yurt dışından getirilen altın taç ve keçi figürü

İçerik gizle
1 Türkiye’den yasa dışı yollarla kaçırılan ve İskoçya’da bulunan MÖ 4. yüzyıla ait altın taç ve MÖ 2. binyıla ait bronz dağ keçisi figürü iade edildi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmeye başladı.
1.1 Kurtulmuş: Tarihi eser kaçakçılığı önlenmeli
1.1.1 Altın taç için çalışmalar 2010’da başladı
1.1.1.1 Dağ keçisi figürü Fransa’dan getirildi
1.1.1.1.1 Sırada el yazması Kuran var

Türkiye’den yasa dışı yollarla kaçırılan ve İskoçya’da bulunan MÖ 4. yüzyıla ait altın taç ve MÖ 2. binyıla ait bronz dağ keçisi figürü iade edildi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

Tarihi eser kaçakçıları tarafından çalınan dağ keçisi figürü ve altın taç yapılan uzun çalışmalar neticesinde Türkiye’ye geri getirildi. Bakan Kurtulmuş, Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde düzenlenen törenle eserlerin sergiye sunumunu açtı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “İngiltere’de, Fransa’da, Almanya’da ve Amerika’da Türkiye’den kaçırılmış çok sayıda eserin olduğunu biliyoruz. Suriye’deki devam eden iç savaşın faturalarından birisi de dünyanın en büyük tarih ve medeniyet merkezlerinden birisi olan Şam’ın, Halep’in tarihi güzelliklerinin kaçırılıp birkaç sene sonra Avrupa’daki büyük müzelerinde sergilenecek olmasıdır” ifadelerini kullandı.

getirilen altın taç ve keçi figürü

Tanıtım töreni kapsamında konuşan Kurtulmuş, Anadolu topraklarının dünyanın tarihi zenginliği bakımınından kültür hazinesi coğrafyalardan biri olduğunu belirterek, Anadolu coğrafyasında hem İslam öncesi hem de İslam dönemine ait çok önemli eserler olduğunu kaydetti.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

“Büyük medeniyetlerin büyük ayak izlerine sahibiz” diyen bakan Kurtulmuş, arkeolojik bakımdan dünyanın en değerli ülkelerinden birisinin Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Kurtulmuş: Tarihi eser kaçakçılığı önlenmeli

Böylesine büyük bir birikime sahip olmaktan iftihar ettiklerini ve bu eserlerin gün yüzüne çıkarılabilmesi için gayret sarf ettiklerini dile getiren Numan Kurtulmuş, “Tam tabiriyle hafiye gibi eserlerimizin peşine takılıyoruz. Hala çok sayıda önemli eserin yurt dışında olduğunu biliyoruz.

altın taç ve keçi figürü

Dünyada bugün adli vakalar, terör olayları var ama en az bunlar kadar önemli bir diğer alan da uluslararası tarihi eser kaçakçılığıdır. Burada dünyadaki bütün medeni ülkelerin samimi bir iş birliğine ihtiyacı vardır.” şeklinde konuştu.

Bakan Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti: “Nasıl teröre karşı mücadelede samimi bir iş birliği olmadan terörün küresel boyutunu önlemek mümkün değilse, tarihi eser kaçakçılığı konusunda da ülkelerin samimi iş birliği sağlamaması halinde tarihi eser kaçakçılığının önüne geçmek mümkün değildir.

Örneğin Suriye’deki devam eden iç savaşta, muazzam bir göç sorunun olduğunu biliyoruz. En az bunlar kadar Suriye’deki devam eden iç savaşın faturalarından birisi de; dünyanın en büyük tarih ve medeniyet merkezlerinden birisi olan Şam’ın, Halep’in tarihi güzelliklerinin tahrip edilip, kaçırılıp birkaç sene sonra Avrupa’daki büyük müzelerinde sergilenecek olmasıdır.

Yurt dışından getirilen altın taç ve keçi figürü 1

Eğer tedbir alınmazsa birkaç yıl içinde oradaki tarih kentin bir kısmı batıdaki müzelerde, anlı şanlı sergilenecektir. Bunun için tarihi eser kaçakçılığının önüne geçelim.”

Altın taç için çalışmalar 2010’da başladı

İskoçya’nın Edinburgh şehrinde ele geçirilen Türkiye kökenli altın tacın iadesi için çalışmalar 2010 yılında başlatıldı. Konunun adli mercilere taşınmasının ardından taç üzerinde hak talep eden şahıs duruşmada talebini geri çekti ve eserin mülkiyeti İskoç hakim tarafından Türkiye’ye verildi.

Taç, MÖ 4. yüzyıla tarihlendiriliyor ve büyük olasılıkla Anadolu’nun eski Karya bölgesine ait bir eser. En yakın örneği Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Prenses Ada’ya ait altın taç.

Dağ keçisi figürü Fransa’dan getirildi

Alman ve Fransız polisi tarafından Fransa’da tespit edilen eser, Erzurum Müzesi Müdürlüğü’nden çalındı. Bronzdan yapılmış MÖ 2 binin sonuna tarihlendirildiği düşünülen eser INTERPOL Uluslararası Çalıntı Sanat Eserleri Veri Tabanı üzerinden dünya genelinde araştırıldı. Araştırmalar neticesinde eseri elinde bulunduran kişi eserin sahte olduğunu öğrenince Paris Büyükelçiliği’ne teslim etti ve eser burada muhafaza altına alındı. Ardından Türkiye’de Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne getirildi.

Sırada el yazması Kuran var

Bakan Kurtulmuş, altın tacın yanı sıra Londra’da çok önemli bir müzayede salonunda 16. yüzyıla ait olan, Karahisari’nin oğlunun el yazması Kur’an-ı Kerim eserinin müzayedeye çıkarılacağını öğrenince hemen müdahale ettiklerini kaydederek, “Eserin Türkiye’ye ait olduğunu ortaya koyarak müzayedeyi durdurduk. Şimdi Türkiye’ye getirilmesi için de teşebbüslerimizi sürdürüyoruz. İnşallah onu da getireceğiz. Ülkemize ait eserlerin peşini bırakmayacağız.” diye konuştu.

Etiketler: LondraTatilTurizmTurizm BakanıTurizm Haberleri
HOT AFFILIATES
Önceki

Antalya’ya 2017’de gelen turist sayısında yüzde 12 artış oldu!

Sonraki

Vietjet’in bikinili hostesleri tepki topladı!

İlgili Yazılar

WTS, 2 gece 3 gün 99 €’dan başlayan konaklama paketleriyle Lady Gaga'yı canlı izleme deneyimini sizler için avantajlı hale getiriyor.
Eğlence

WTS ile Lady Gaga fırtınası! Dünya turnesinde sahne senin

Maldivler, eylül ayında hem daha uygun fiyatlı hem de çok daha sakin bir tatil fırsatı sunuyor. Üstelik manta raylarla yüzme şansı da bu döneme denk geliyor.
Adalar

Maldivler’de eylül ayında unutulmaz bir tatile ne dersiniz?

Bulgaristan hükümeti, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamalarında önemli bir kolaylığa gitti.
Turizm

Türk turistlere Bulgaristan’dan vize müjdesi

İmmersive room tekniğiyle hazırladığı video uygulamasıyla Side Antik Kenti, ziyaretçilere binlerce yıl öncesine yolculuk imkânı sunuyor.
Kültür & Sanat

Side Antik Kenti dijital teknolojiyle yeniden hayat buluyor

Kuzey Yunanistan’ın üç parmaklı yarımadası Halkidiki, hem muhteşem doğası hem de yatırım fırsatlarıyla dikkat çekiyor
Emlak

Halkidiki: Doğanın, tarihin ve yatırımın buluştuğu Yunan cenneti

Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’ya 104 bin 359 yabancı turistin giriş yaptığını ve en yüksek günlük ziyaretçi rekorunun kırıldığını duyurdu.
Turizm

Antalya’dan yeni turizm rekoru

Sonraki
Vietjet’in bikinili hostesleri tepki topladı!

Vietjet'in bikinili hostesleri tepki topladı!

ANYMA KONSERİ
  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    955 shares
    Share 382 Tweet 239
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    675 shares
    Share 270 Tweet 169
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    577 shares
    Share 231 Tweet 144
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    530 shares
    Share 212 Tweet 133
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    456 shares
    Share 182 Tweet 114
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Almanya (120) Antalya (328) Balayı (397) Balayı Tatili (321) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Maldivler (387) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (217) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (184) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (174) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1641) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (374) Yunanistan (571) İspanya (207) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (188)

En Çok Okunanlar

  • En Güzel Midilli Plajları

    En Güzel Midilli Plajları: Top 15

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    530 shares
    Share 212 Tweet 133
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    577 shares
    Share 231 Tweet 144
  • Arnavutluk’un Yıldızı: En Güzel Durres Plajları

    244 shares
    Share 98 Tweet 61
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    300 shares
    Share 120 Tweet 75
WTS Ayın Fırsatı
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

WTS, 2 gece 3 gün 99 €’dan başlayan konaklama paketleriyle Lady Gaga'yı canlı izleme deneyimini sizler için avantajlı hale getiriyor.

WTS ile Lady Gaga fırtınası! Dünya turnesinde sahne senin

Mauritius: Su altı şelalesi gerçekte ne?

Mauritius: Su altı şelalesi gerçekte ne?

Dünyaca ünlü DJ ANYMA, 10 Ekim’de Gize Piramitleri’nin büyülü atmosferinde tarihi bir performans sergileyecek. Biletler, WTS ayrıcalığıyla 299 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışta.

ANYMA, Gize Piramitleri’nde sahne alıyor!

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla