Perşembe, 25 Aralık 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Türkiye

Uludağ Kayak Merkezi’ne Arap turist ilgisi!

Sektörel, Seyahat, Tatil, Türkiye
Uludağ Kayak Merkezi'ne Arap turist ilgisi!
35
SHARES
273
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Yarıyıl tatilinde büyük bir yoğunluk yaşayan Türkiye’nin en önemli kış tatil noktalarından olan Uludağ Kayak Merkezi’ne Arap turistler de büyük ilgi gösteriyor.
1.1 Uludağ Kayak Merkezi’ne Arap turist ilgisi!
1.2 “Araplar gruplar halinde geliyor”

Yarıyıl tatilinde büyük bir yoğunluk yaşayan Türkiye’nin en önemli kış tatil noktalarından olan Uludağ Kayak Merkezi’ne Arap turistler de büyük ilgi gösteriyor.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Bursa’daki Uludağ’da yarıyıl tatilinde yoğunluk yaşayan turizmcileri özellikle Arap turistlerin ilgisi oldukça memnun ediyor. Marmara Bölgesi’nin en yüksek noktası olan Uludağ, Bursa ve İstanbul gibi yakın merkezlerin yanı sıra ülkenin dört bir yanından ve yurt dışından her yıl yüz binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Uludağ Kayak Merkezi’ne Arap turist ilgisi!

Kış turizminin en önemli yerlerinin başında gelen Uludağ’da 8 bine yakın yatak kapasitesine sahip otel, pansiyon ve misafirhanelere yılbaşı ve sömestir tatilleri ağırlıkta olmak üzere yapılan rezervasyonlar, turizm işletmecilerinin yüzünü güldürüyor.

Bursa merkezinden kara yoluyla yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Uludağ’da faaliyet gösteren 17 otel, 7 bin yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Her yıl kış sezonunda binlerce ziyaretçiyi ağırlayan kayak merkezinde, otel ve misafirhanelere ait 300 metre ila bin 980 metre uzunluklarında 20 kayak pisti bulunuyor.

2017-2018 kış sezonunda Uludağ’daki otellerde geceleme sayısı yaklaşık 250 bin olarak gerçekleşti. En fazla yoğunluk ise 105 bin gecelemeyle 2018 yılının ocak ayında yaşandı. Aynı sezonda Uludağ’da en fazla geceleyen yabancı turistler 3 bin 500 kişiyle Suudi Arabistanlılar oldu. Suudi Arabistanlıları 2 bin 363 kişiyle Birleşik Arap Emirlikleri ve bin 212 kişiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları takip etti.

“Araplar gruplar halinde geliyor”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Uludağ’da sezonun güzel geçtiğini söyledi. Son yıllarda turizm sektörünün canlandığının altını çizen Hasan Erdem, “2014-2015 yıllarında yaşanan krizin turizme çok ciddi etkileri olmuştu. Daha sonra 2016’da toparlanan ve 2018’de zirve yapan bir dönem geçirdik. İnşallah sezon sonuna kadar böyle güzel geçer.” ifadelerini kullandı.

WTS kalitesi ve güvencesiyle Yurt İçi Kayak Turları sizi bekliyor

HOT AFFILIATES

Kış turizmine hizmet eden kayak merkezlerine ilginin son yıllarda artmasının tatil alışkanlıklarındaki eğilimleri de gösterdiğini belirten Erdem, Uludağ Kayak Merkezi’nin kalabalık gruplar halinde uzun vadeli konaklama için daha çok tercih edildiği bilgisini paylaştı.

Hasan Erdem, Körfez ülkelerinden tatilcilerin Bursa ve Uludağ’a ilgisine parmak basarak, “Avrupalı, Uzak Doğulu, Körfez ülkelerdeki insanlar tatil yapacakları zaman farklı beklentileri ve kriterleri vardır. Turistler kendi ülkelerinde, şehirlerinde olmayan şeyleri arıyorlar daha çok. Arapların Bursa’yı, Uludağ’ı beğenmesi, tercih etmesinin nedeni sosyokültürel yapısı.

Bursa halkının özellikle Arap turistlerle iyi bir ilişkisi olmuş durumda. Arap turistler yeşili, doğayı ve suyu çok seviyorlar. Bundan dolayı Uludağ onlar için çok önemli bir değer ifade ediyor. İstanbul’a yakın olması tercih sebeplerinden biri.” açıklamasında bulundu

Etiketler: BursaİstanbulKayakTürkiyeTürkiye Seyahat Acentaları BirliğiTÜRSABTURSAB BaşkanıUludağ
HOT AFFILIATES
Önceki

Turizm başkenti Antalya, Asya’nın en sağlıklı 10 kenti arasında!

Sonraki

Hızlısına gerek yok! Nostaljik Japonya trenleri ile rüya gibi seyahat

İlgili Yazılar

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yeni sezon öncesi otellerde hazırlıklar hız kazanırken, bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisi dikkat çekiyor.
Turizm

Uludağ’da oteller kışa hazır

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Genel kurul öncesi güçlerini birleştiren iki başkan adayı, TÜRSAB’da 30 yıllık yapıyı değiştirecek “şeffaf ve üye odaklı” bir yönetim için ortak listeyle seçime gireceklerini açıkladı.
Turizm

TÜRSAB seçimlerinde sürpriz birlik: Tek liste ile yarışılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizmde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.
Turizm

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan tematik tur rotaları müjdesi

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak kaldırılacağını duyurdu.
Turizm

Karadağ vizesiz seyahati askıya aldı

TÜRSAB Başkan Adayı Aylin Özsavaş, 26’ncı Olağan Genel Kurul öncesi turizm sektörüne birlik ve dönüşüm mesajı verdi.
Turizm

Aylin Özsavaş’tan TÜRSAB çıkışı: Artık sektörün sesi değişiyor

Sonraki
Japonya'nın klasik trenleri

Hızlısına gerek yok! Nostaljik Japonya trenleri ile rüya gibi seyahat

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    969 shares
    Share 388 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    681 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    612 shares
    Share 245 Tweet 153
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    559 shares
    Share 224 Tweet 140
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    465 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (402) Balayı Tatili (324) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (423) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (121) Maldivler (393) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (133) Tatil (189) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (190) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (505) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (578) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (193)

En Çok Okunanlar

  • Son dönemde popüler olan tatil destinasyonlarından olan Mauritius’u daha yakından tanımak ister miydiniz?

    Mauritius hakkında her şey

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Afrika’nın En Güzel Plajları: Top 10

    138 shares
    Share 55 Tweet 35
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    341 shares
    Share 136 Tweet 85
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    612 shares
    Share 245 Tweet 153
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Karadağ, bir süre önce askıya aldığı Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasını yeniden yürürlüğe koydu.

Karadağ’dan Türk vatandaşlarına vize kararı

Paris’te bulunan Louvre Müzesi, ekim ayında gerçekleşen ve milyonlarca dolarlık mücevher hırsızlığının ardından güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı.

Louvre Müzesi’nde güvenlik önlemleri artırıldı

WTS, dünyanın en ikonik yılbaşı kutlamalarından biri olan Times Square atmosferini New York Marriott Marquis Hotel’de özel deneyimlerle buluşturuyor.

WTS’ten New York’ta yılbaşına özel kampanya

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla