Çarşamba, 25 Şubat 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Ekonomi

TURSAD Başkanı Şahin: Bu yıl Türk turizm tarihinin rekoru kırılacak!

Ekonomi, İş Dünyası, Politika, Sektörel, Turizm, Türkiye
Türkiye'de en çok geceleyen turistler Letonyalılar!
24
SHARES
181
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

TURSAD Başkanı Şahin: Bu yıl Türk turizm tarihinin rekoru kırılacak!

İçerik gizle
1 TURSAD Başkanı Engin Şahin, “Bu yıl Türk turizm tarihinin rekoru kırılacak. Turist sayısının 40 milyonu aşması öngörülüyor. Gelirimiz de 30 milyar doları aşacak gibi görünüyor.” açıklamasında bulundu.
1.1 TURSAD Başkanı Şahin, Bu yıl Türk turizm tarihinin rekoru kırılacak
1.1.1 “Gelirimiz de 30 milyar doları aşacak gibi görünüyor”
1.1.1.1 “Kişi başına düşen harcamayı artırmalıyız”
1.1.1.1.1 “Ankara’da Sağlık Turizmi potansiyeli değerlendirilmeli”

TURSAD Başkanı Engin Şahin, “Bu yıl Türk turizm tarihinin rekoru kırılacak. Turist sayısının 40 milyonu aşması öngörülüyor. Gelirimiz de 30 milyar doları aşacak gibi görünüyor.” açıklamasında bulundu.

Turizmci ve Seyahat Acenteleri Derneği (TURSAD) Genel Başkanı Engin Şahin, yıl sonu itibarıyla turizmde ziyaretçi rekoru beklediklerini ifade ederek, “Turist sayısının 40 milyonu aşması öngörülüyor. Gelirimiz de 30 milyar doları aşacak gibi görünüyor.” şeklinde konuştu.

TURSAD Başkanı Şahin, Bu yıl Türk turizm tarihinin rekoru kırılacak

Başkan Engin Şahin, TURSAD’ın 1 Ekim’de faaliyete başladığını ve sektörde işini en iyi yapan kuruluşları üye olarak seçmeye çalıştığını belirtti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) alternatif ya da karşı bir hareket olmadıklarını vurgulayan Engin, Şahin, “Halihazırda TÜRSAB üyesiyiz. TÜRSAB 9 bin acente, 39 bölgesel yürütme kuruluyla çok büyük bir yapı. TÜRSAB’da birlikte çalıştığımız yol arkadaşlarımız sektörde çok tecrübeli isimler. O ekibin sinerjisini tekrar kullanabilmek için derneği kurduk.” yorumunu yaptı.

“Gelirimiz de 30 milyar doları aşacak gibi görünüyor”

Turizm sektöründe yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Engin Şahin, dış turizmde 2014’ün sonunda yaşanan sıkıntıların sektöre büyük zarar verdiğini belirtti. Buna karşın geçen yıl dış turizmin güçlenmeye başladığının altını çizen TURSAD Başkanı Şahin, “Bu yıl Türk turizm tarihinin rekoru kırılacak. Turist sayısının 40 milyonu aşması öngörülüyor. Gelirimiz de 30 milyar doları aşacak gibi görünüyor.” şeklinde konuştu.

HOT AFFILIATES

Gelecek yıl da 40 milyon turist sayısının aşılmasını beklediklerini ifade eden Şahin, bu gelişmede, kriz döneminde sektör temsilcilerinin yeni pazar arayışlarının etkili olduğunu bildirdi.

Daha önce sadece Avrupa ve Rusya pazarına yönelik çalıştıklarını belirten Şahin, “Sunduğumuz şeyler sadece deniz, kum, güneşti ama fark ettik ki sadece bunlara bağlı kalarak kırılgan bir turizm sektörü yaratıyoruz. Bunun için Çin, Tayland, Japonya gibi Uzak Doğu pazarlarına yöneldik. Özellikle Çin tarafında 1,5 milyon turist çok güzel bir sayı.” yorumunu paylaştı.

İnsan gücü ve fiziksel şartlar açısından turizm sektörünün çok iyi durumda olduğunun altını çizen Engin Şahin, İran, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin de yeni pazarlar olarak ön plana çıktığını sözlerine ekledi.

“Kişi başına düşen harcamayı artırmalıyız”

TURSAD Başkanı Şahin, sektörün 2023 hedefi olan 50 milyon turist barajını aşabileceğine dikkati çekerek, “Bizim kişi başına düşen harcamayı artırmamız gerekiyor. Kişi başına düşen harcama şu an 700 dolar civarında. Bunu bin dolara çektiğimizde ve 2023 hedefi olan 50 milyon turisti yakaladığımızda gerçek anlamda bir turizm ülkesi olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu hedeflere ulaşabilmek için izlenen yolun doğru olduğunu belirten Şahin, yeni ürünler yaratma konusunda daha aktif olunması gerektiğini bildirdi. Gastronomi ve kişiye özel turlara daha fazla yönelinmesinin önemine işaret eden Şahin, “Artık tüm dünyada Z kuşağı ‘Her şey bana özel olsun’ diyor.” dedi.

“Ankara’da Sağlık Turizmi potansiyeli değerlendirilmeli”

Ankara özelinde değerlendirildiğinde kongre ve Sağlık Turizmi ile termal turizmin turizm faaliyetlerini artıracağını belirten Engin Şahin, özellikle şehirdeki sıcak su kaynaklarının varlığının termal turizm açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Şahin, Ankara’nın, Türkiye genelindeki sağlık turizmine elverişli, akredite hastane ve otellerin yaklaşık yarısına ev sahipliği yaptığını söyleyerek, “Bu potansiyeli değerlendirmemiz gerekiyor.” yorumunu yaptı.

Şahin son olarak, kongre turizmi açısından bakıldığında da bu amaçla gelen insanların kişi başı harcamalarının 2 bin 500-3 bin dolar olduğuna dikkati çekerek, Ankara’nın da bu fırsatı kullanması gerektiğini paylaştı.

Etiketler: Sağlık TurizmiTürkiyeTürkiye Seyahat Acentaları BirliğiTÜRSABTURSAB Başkanı
HOT AFFILIATES
Önceki

Edirne’de Bulgar ve Yunan turiste veresiye defteri açıldı!

Sonraki

İstanbul Yenikapı’ya Kruvaziyer Limanı geliyor!

İlgili Yazılar

Seyahat acentalarına yeşil pasaport hakkı tanınması için TÜRSAB’tan dikkat çeken bir çağrı geldi.
Turizm

TÜRSAB yeşil pasaport istedi: Seyahat acentaları vize duvarına takılıyor

Mimar ve mühendislere yeşil pasaport verilmesini öngören teklif Meclis gündemindeyken, Hürser Tekinoktay bu kez turizm sektörünü işaret etti.
Turizm

Hürser Tekinoktay’dan yeşil pasaport çıkışı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Genel kurul öncesi güçlerini birleştiren iki başkan adayı, TÜRSAB’da 30 yıllık yapıyı değiştirecek “şeffaf ve üye odaklı” bir yönetim için ortak listeyle seçime gireceklerini açıkladı.
Turizm

TÜRSAB seçimlerinde sürpriz birlik: Tek liste ile yarışılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizmde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.
Turizm

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan tematik tur rotaları müjdesi

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak kaldırılacağını duyurdu.
Turizm

Karadağ vizesiz seyahati askıya aldı

Sonraki
İstanbul Yenikapı’ya Kruvaziyer Limanı geliyor!

İstanbul Yenikapı'ya Kruvaziyer Limanı geliyor!

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    976 shares
    Share 390 Tweet 244
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    683 shares
    Share 273 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    630 shares
    Share 252 Tweet 158
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    573 shares
    Share 229 Tweet 143
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    471 shares
    Share 188 Tweet 117
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (335) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (396) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (134) Tatil (192) Tayland (188) Tropik Adalar (227) Turizm (194) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (211) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (196)

En Çok Okunanlar

  • SunExpress, kiralayacağı 5 Airbus A320’yi Antalya’da konuşlandıracak!

    SunExpress, kiralayacağı 5 Airbus A320’yi Antalya’da konuşlandıracak!

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Mauritius hakkında her şey

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    630 shares
    Share 252 Tweet 158
  • En Güzel Portekiz Plajları: Muhteşem 12 Plaj

    464 shares
    Share 186 Tweet 116
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    362 shares
    Share 145 Tweet 91
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Mart ayında nereye tatile gidilir sorusunun tek bir cevabı yok, çünkü bu ayın en güzel tarafı tam da burada...

Mart ayında nereye tatile gidilir?

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sundu, karar kabul edildi.

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars görevini bıraktı

İtalya Puglia kıyılarında yıllardır turistlerin uğrak noktası olan doğal kaya kemeri, günler süren yağış ve dalgaların ardından Sevgililer Günü’nde yıkıldı.

Fırtına vurdu! İtalya’daki “Aşıklar Kemeri” çöktü

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla