Pazar, 19 Ekim 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Etkinlikler

‘Troya Hazineleri – Asırlık Hasret’ belgeselinin galası yapıldı

Etkinlikler, Kültür & Sanat, Politika, Sektörel, Turizm, Türkiye
troya hazineleri asirlik hasret belgeseli 1 610x343 1
23
SHARES
174
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Troya Hazineleri - Asırlık Hasret belgeselinin galası yapıldı

İçerik gizle
1 ‘Troya Hazineleri – Asırlık Hasret’ belgeselinin galasında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Önemli olan hazineyi kaptırmamak, getirmek çok zahmetli ve çok çok maliyetli. İnanılmaz maliyetler ödüyor Türkiye bunları geri getirmek için ve yıllar süren bir savaşla getirmeye çalışıyoruz.” dedi.
1.1 ‘Troya Hazineleri – Asırlık Hasret’ belgeselinin galası yapıldı
1.1.1 Bakanlıktan Troya için yeni projeler
1.1.1.1 Her detay birebir gerçek
1.1.1.2 Belgeselde Troya’nın tarihine ışık tutuluyor

‘Troya Hazineleri – Asırlık Hasret’ belgeselinin galasında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Önemli olan hazineyi kaptırmamak, getirmek çok zahmetli ve çok çok maliyetli. İnanılmaz maliyetler ödüyor Türkiye bunları geri getirmek için ve yıllar süren bir savaşla getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Troya Hazineleri’ne odaklanan “Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” belgeselinin galası yapıldı. İstanbul’da bulunan Kanyon AVM’de yapılan gösterim öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, büyük bir eksik olan Troya Müzesi’ni kültür hayatına kazandırdıklarını ifade etti.

‘Troya Hazineleri – Asırlık Hasret’ belgeselinin galası yapıldı

Çok beğenilen Troya Operasının da yurt dışında ünlü opera binalarında sanatseverlerle buluşacağını da aktaran bakan Ersoy, “Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” belgeseliyle beraber “2018 Troya Yılı”nı başarıyla tamamlayacaklarının altını çizdi.

Bakan Mehmet Ersoy, hazinelerin Türkiye’ye getirilmesi konusundaki soru üzerine, “Önemli olan hazineyi kaptırmamak, getirmek çok zahmetli ve çok çok maliyetli. İnanılmaz maliyetler ödüyor Türkiye Cumhuriyeti bunları geri getirmek için ve yıllar süren bir savaşla getirmeye çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz ama çok çabuk olmasını beklemeyin. Maalesef böyle değerli hazineleri verirken çok süreci uzatıyor yabancı ülkeler.” yorumunda bulundu.

Belgeselin dünyada gösterilmesini ve yayılmasını sağlamak gerektiğini vurgulayan Mehmet Ersoy, “Avrupalıların yeri geldiğinde demokrasiden, haktan, hukuktan nasıl kaçtıklarını göstermemiz gerekiyor. O açıdan başarılı bir çalışma ama biz bunu dünyaya göstermeyi başarabilirsek başarılı olacak. Bundan sonraki odağımız da bu olacak açıkçası. Bu tarz filmlerin dünyada gösterilmesini sağlamamız gerekiyor.” dedi.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Bakanlıktan Troya için yeni projeler

Mehmet Nuri Ersoy, Troya bölgesinin turizm potansiyeline işaret ederek, ilerleyen dönemde turist sayısında artış gözlenebileceği değerlendirmesinde bulundu. Söz konusu bölgede yatırımların da artabileceğine işaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlık olarak orada yeni projeler geliştireceklerini bildirdi.

Her detay birebir gerçek

Belgeselin yapımcılığını ve yönetmeliğini Nihal Ağırbaş ise büyük bir ekiple harcanan bir senelik emeği gala gösterimiyle taçlandığını ifade etti.

Ağırbaş, yapımın dokü-drama türünde olduğunu aktararak, “Schliemann’ın hatıralarından, kazı notlarından, kitaplarından, danışman hocalarımızın görüşlerinden yararlanılarak senaryo oluşturuldu. Osmanlı arşivleri tarandı film yapılırken. Aslında o kadar şaşırtıcı detaylar var ki senaryoda. Biz seyirciyi filmin daha fazla içine alabilmek için dokü-drama yaptık. Aslında yüzde 60-70’i sinema olan ve bir taraftan belge niteliği olan bir filmden bahsediyoruz.” dedi.

Belgeselde Troya’nın tarihine ışık tutuluyor

Alman amatör arkeolog Heinrich Schliemann tarafından 1873’te önce Yunanistan’a daha sonra Almanya’ya kaçırılan ardından 2. Dünya Savaşı’nda savaş tazminatı olarak Almanya’dan Rusya’ya götürülen ve 1990’da Moskova Pushkin ile St. Petersburg Hermitage müzelerinde olduğu ortaya çıkan hazineler üzerinde 3 ülke de hak iddia ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle “2018 Troya Yılı” kapsamında Ehl-i Hayal Film tarafından hazırlanan “Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” belgeseli, hazinelerin kaçırılma süreci ve sonrasını Osmanlı ile Yunanistan belgelerinin ışığında izleyiciye sunuyor.

İlk gösterimi 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde gerçekleştirilen “Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” belgeselinde, Türk ve Alman uzmanların görüşlerine yer verilirken, sonrasında farklı medeniyetlerin de hüküm sürdüğü Troya’nın tarihine ışık tutuluyor.

Doğduğu evden başlayarak, Osmanlı topraklarına gelişi, orada kurduğu ilişkileri ve hazineleri bulma hırsı irdelenen filmde Schliemann’ı, tiyatro ve sinema oyuncusu Cenan Çamyurdu canlandırıyor. Belgeselde ayrıca, çekimlerin yapıldığı dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın görüşlerine de yer veriliyor.

Etiketler: AdanaÇanakkaleMehmet ErsoyMehmet Nuri ErsoyTurizm BakanıTurizm Bakanı Mehmet Nuri ErsoyTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

İtalya’nın ünlü simgesi Pisa Kulesi’nin eğimi azalıyor!

Sonraki

Turizm sektöründe kredi kartı ile taksit sayısı 9 aya çıkacak!

İlgili Yazılar

2027 Avrupa Oyunları için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u ziyaret etti.
Spor

2027 Avrupa Oyunları hazırlıkları masada

Konya Çatalhöyük, Eskişehir Küllüoba ve Karaman Topraktepe’de ise 8 bin 600 yıl öncesine uzanan ekmek örnekleri gün yüzüne çıkarıldı.
Turizm

Tavşanlı Höyük’te 4 bin yıllık nohut, Çatalhöyük’te 8 bin 600 yıllık ekmek bulundu

Sinop’ta gazetecilerle buluşan AB Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Jurgis Vilcinskas, vize serbestisi sürecinin hem siyasi hem de teknik boyutlarıyla yakından izlendiğini açıkladı.
Turizm

AB’den Türkiye’ye vize mesajı: Süreci yakından takip ediyoruz

Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’ya 104 bin 359 yabancı turistin giriş yaptığını ve en yüksek günlük ziyaretçi rekorunun kırıldığını duyurdu.
Turizm

Antalya’dan yeni turizm rekoru

Vize ihlali bulunmayan Türk vatandaşları, yeni düzenlemeyle birlikte 5 yıla kadar çok girişli Bulgaristan turist vizesi alabilecek.
Turizm

Bulgaristan’dan Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar vize kolaylığı

Türk Devletleri Teşkilatı 10. Turizm Bakanları Toplantısı'nda, Ankara'nın 2026 yılı için "Türk Dünyası Turizm Başkenti" ilan edilmesi kararı alındı
Turizm

Ankara, Türk Dünyası Turizm Başkenti ilan edildi

Sonraki
Tatil harcamalarında taksit sayısı 9 olarak resmileşti!

Turizm sektöründe kredi kartı ile taksit sayısı 9 aya çıkacak!

ANYMA KONSERİ
  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    964 shares
    Share 386 Tweet 241
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    678 shares
    Share 271 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    596 shares
    Share 238 Tweet 149
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    547 shares
    Share 219 Tweet 137
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    463 shares
    Share 184 Tweet 115
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (329) Balayı (399) Balayı Tatili (322) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (121) Maldivler (389) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (219) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (131) Tatil (186) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (186) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (503) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1642) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (374) Yunanistan (575) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (191)

En Çok Okunanlar

  • En Güzel İtalya Gölleri

    En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    319 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Mauritius hakkında her şey

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    596 shares
    Share 238 Tweet 149
  • En Güzel Sri Lanka Plajları

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

TÜRSAB Başkan Adayı Aylin Özsavaş, 26’ncı Olağan Genel Kurul öncesi turizm sektörüne birlik ve dönüşüm mesajı verdi.

Aylin Özsavaş’tan TÜRSAB çıkışı: Artık sektörün sesi değişiyor

Türkiye’nin turizm potansiyelini dünyaya tanıtan dört köy, Birleşmiş Milletler (BM) Turizm Örgütü’nün “En İyi Turizm Köyleri 2025” listesine girmeyi başardı.

Türkiye’nin dört köyü, dünyanın en iyi turizm köyleri arasına seçildi

TÜRSAB tarihinde ilk kadın başkan adayı olarak öne çıkan Aylin Özsavaş önemli açıklamalarda bulundu.

Aylin Özsavaş: TÜRSAB’ın geleceğini birlikte yazacağız

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla