Pazar, 4 Haziran 2023
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Ekonomi

THY’nin 1.1 milyar dolarlık uçak bakım merkezi!

Ertan
0
THY’nin 1.1 milyar dolarlık uçak bakım merkezi!
22
SHARES
169
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

THY 1.1 milyar dolar ucuk bakim merkezi

13 binden fazla Boeing ve Airbus uçak komponentine bakım hizmetlerini sağlayan, dünyada sayılı uçak bakım ve onarım şirketleri arasında yer alan THY Teknik AŞ, senelik 1,1 milyar dolarlık cirosuyla Türk ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

THY Teknik AŞ, yerli hava araçlarının ve komponentlerinin bakım, onarım, modifikasyon ve tasarım hizmetlerinin yanı sıra yabancı havayolu firmalarına da hizmet sağlıyor.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve 2006’da kurulan THY Teknik, uluslararası sertifikalara uygun şekilde, yaklaşık 700 uçağın her türlü bakım ve onarımını titizlikle üstleniyor.

Ahmet Karaman THY Teknik as

İstanbul’da geniş ve dar gövdeli uçaklar için 5 büyük, 1 VIP ve hafif uçaklar hangarı, Ankara’da dar gövdeli uçak hangarı; Aydın’da 1 eğitim uçağı hangarı ile 13 binden fazla Boeing ve Airbus uçak komponentine bakım hizmetlerini sağlayan şirket, senelik 1,1 milyarlık cirosuyla Türk ekonomisine de katkı sunuyor.

THY Teknik AŞ Genel Müdürü Ahmet Karaman, şirketin Atatürk Havalimanı’ndaki Yeni Hangarı’nda yaptığı açıklamada, uçak bakımının havacılık açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Bakımların arıza gidermek için ve planlı olarak iki şekilde yapıldığının altını çizen Ahmet Karaman, “Arıza gidermek için bakım her seferinde de yapılabilir. Onun herhangi bir saati yoktur. Planladığımız yani tarifeli dediğimiz, arıza olmasa da yapılan bakım, sefer arası, ‘overnight’ dediğimiz gece bakımı, haftalık A ile C bakımları olarak böyle gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Ana bakımların uçağın yaşına göre yapıldığını, iki hafta ile 1 ay arasında sürdüğünü belirten Ahmet Karaman, uçakta özellikle motorun belirli kısımlarının kritik olduğunu, bunlara “ömürlük malzeme” denildiğini belirterek, “Ömürlük malzemeler ya saatle ya iniş kalkış sayısı ya da tarihe göre takip edilir. Günü geldiği zaman değiştirilir. Arızalanması veya bozuk olması beklenmez.” şeklinde konuştu.

Karaman, uçağa kuş çarpmasının sıklıkla görüldüğünün belirtilmesi üzerine, bu durumu kaptan pilotun kendilerine rapor ettiğini anlattı.

Genel müdür Ahmet Karaman, inişten sonra teknisyenin uçağın her yerini dolaşarak kan izi ile parçalarda eziklikleri kontrol ettiğini, hasar görülmemesi durumunda uçağın sefere verildiğinin altını çizdi.

Kuş çarpması nedeniyle uçakta hasar olması halinde ilgili parçaların tamir edildiğini ifade ederek, “Bu işlemler bir hayli vakit alabilir. İmalatçı firmayla hemen temasa geçilir.” diye konuştu.

“Yıldırım uçağa hasar vermez”

THY Teknik AŞ Genel Müdürü Ahmet Karaman, uçağa yıldırım çarpması durumunda yapılacaklar hakkında da bilgi vererek, sefer sırasında kule görevlilerinin meteorolojik olaylar hakkında pilotları sık sık uyardığını ifade etti.

Ahmet Karaman THY Teknik as

Uçakların belirli bölgelere sokulmamaya çalışıldığını anlatan Ahmet Karaman, “İniş ve kalkış sırasında yapılacak bir şey yok. Zaten belirli bir yere ineceksiniz. Meydanın başında bulut varsa da oraya ineceksiniz. Uçağa yıldırım vurabilir. Vurduğu zaman da zaten uçağın kendi koruma sistemi var. Yani yıldırım uçağa bir hasar vermez ama belirli noktalarda, metalin bittiği perçin başlarında bazen yanmalar yapar.

Onları açarak, çatlak kontrolü yapmanız gerekir. Tamirini yaparak, gerekirse imalatçıyla temas edeceksiniz. Ayrıca uçağın gövde üstünün de kontrol edilmesi gerekir. Bu çok kolay bir iş değil. Artık yıldırım çarpmalarında uçağı kontrol için yeni bir sistem getiriyoruz. Drone ile kontrol edeceğiz. Otomatik bir sistem getiriyoruz. Uçağın üstüne tırmanmadan, drone göndereceğiz. Hasar varsa bize bildirecek.” dedi.

“Senelik ciromuz 1,1 milyar dolar”

THY Teknik AŞ’nin Türk firması olarak ekonomiye de büyük katkı sunduğunu söyleyen Karaman, “Senelik ciromuz 1,1 milyar dolar. Eğer THY Teknik olmasa bu paranın tamamı dışarı gidecek. Tabii ki bunların bir kısmı malzeme ama bu paranın daha çoğu yurt dışına gider. Biz bakım merkeziyiz.

Bize gelen herkesin uçağını tamir ederiz. Yaklaşık 35 firmaya hizmet veriyoruz. Şu anda biz 700 uçağa bakıyoruz. THY’nin ise 300 küsur uçağı mevcut. Orta Doğu, Avrupa ve Endonezya’ya kadar hizmet veriyoruz. Havalimanlarının ‘hub’ olması bir etken. Bakım merkezi olarak genelde müşteri uçaklarının büyük bakımlarını Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapıyoruz.” yorumunda bulundu.

Lastiklerle 100-150 iniş

Uçak lastiklerinin bakımının da havacılıkta çok önemli olduğunun altını çizen Karaman, sert iniş yapılmadığı, pistte hasarın bulunmadığı durumda aynı lastiklerle 100-150 iniş yapılabileceğini belirtti.

Ahmet Karaman, bazen uçakların pist başından dönebildiğini, bu sırada lastiklerin kesilebildiğini ifade ederek, bu durumda ilk seferden sonra bile lastiğin değiştirildiğini sözlerine ekledi.

Jantlar lüks bir araç kadar!

Lastik maliyetlerinin standart olduğuna değinen Karaman, “İmalatçılarla THY’nin anlaşması var. Sadece lastik kısmı için eskisini verir yenisini alırız. Bunun maliyeti bin, bin beş yüz dolar arasında bir miktardır. Fakat jant pahalı bir malzemedir. Uçağına göre 10 bin dolardan, 25-30 bin dolara kadar gider. Neredeyse lüks bir araç kadar maliyeti vardır.” diyerek sözlerine noktayı koydu.

Göz Atın

Firuz Bağlıkaya

Bağlıkaya: Vize Sorunu Hep Vardı, Artarak Devam Ediyor

Air New Zealand Uçuştan Önce Yolcuları Tartacak!

Air New Zealand Uçuştan Önce Yolcuları Tartacak!

Ali Tunç Batum

Mandarin Oriental Bosphorus’un Yeni Müdürü Ali Tunç Batum Oldu

Lufthansa 8 bin yeni çalışanı işe almak istiyor

Lufthansa 8 bin yeni çalışanı işe almak istiyor

İSATAG İstanbul Lale Vakfı İşbirliği: Lale Festivali Geliyor

İSATAG İstanbul Lale Vakfı İşbirliği: Lale Festivali Geliyor

Mehmet Nuri Ersoy

Bakan Ersoy: “Antalya’ya Otel Değil Nitelikli Turizm Lazım”

Etiketler: EndonezyaSabiha Gökçen HavalimanıTürk Hava Yolları

İlgili Yazılar

THY Yurt İçi Kampanyası: 449 TL
Seyahat

THY Yurt İçi Kampanyası: 449 TL

Türkiye'nin adı çeşitli suçlamalarla anılan fahri konsolosları kimler?
Politika

Türkiye’nin adı çeşitli suçlamalarla anılan fahri konsolosları kimler?

Şaka gibi: Yüzlerce Turizm acentasının battığı yıl TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Başarı Ödülü’nün sahibi oldu
Genel

Şaka gibi: Yüzlerce Turizm acentasının battığı yıl TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Başarı Ödülü’nün sahibi oldu

THY Avrupa’da nasıl başarılı oldu?
Sektörel

THY Avrupa’da nasıl başarılı oldu?

Sabiha Gökçen Havalimanı “Yüksek Övgüye Değer Havalimanı” seçildi
Sektörel

Sabiha Gökçen Havalimanı “Yüksek Övgüye Değer Havalimanı” seçildi

Bali Gezilecek Yerler Listesi
Seyahat

Bali Gezilecek Yerler Listesi: Endonezya’nın En Popüler Adası

Bangkok Uçakla Kaç Saat
Tatil Planlaması

Bangkok Uçakla Kaç Saat?

En Güzel Endonezya Plajları
Seyahat

En Güzel Endonezya Plajları / İşte 12 Muhteşem Endonezya Plajı

Sonraki
Bilal Ekşi duyurdu… THY müziklerini yeniledi!

Bilal Ekşi duyurdu... THY müziklerini yeniledi!

Popüler Turizm Haberleri

  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    435 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    153 shares
    Share 60 Tweet 38
  • En Güzel Hırvatistan Plajları: 10 Muhteşem Plaj

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    139 shares
    Share 56 Tweet 35

RSS Top 10

  • En iyi tatil cenneti adalar
  • Yeşillikler İçindeki İtalyan Beldesine Taşınanlara 2000 Euro
  • Yunanistan’da Yerli Gibi Yaşamak
  • En İyi 10 Yurt Dışı Kayak Oteli
  • En Popüler 10 Yılbaşı Destinasyonu
  • Meksika Sualtı Müzesi Ziyaretçilerine Eşsiz Bir Deneyim Yaşatıyor
  • Hindistan’da yemyeşil bir rekor!
  • İspanya’nın ünlü San Fermin Festivali başladı
  • Bayramda vizesiz ve uygun fiyatlı seyahat önerileri
  • Dünya Yoga Günü İstanbul’da kutlandı

RSS Seyahat Haberleri

  • Bu Uçak Almanya’dan Avustralya’ya 4 Saatte Uçacak!
  • Curaçao: Karayipler’deki Hollanda Adası
  • Paris’teki En İyi İtalyan Restoranları
  • Selanik Gezilecek Yerler Listesi: Top 10
  • En Güzel Santorini Plajları: Top 10
HOT AFFILIATES

RSS NationalTurk

  • HDP’li Sırrı Süreyya Önder Ayda 3 Kez Meclisi Yönetecek
  • Kerem’in oynadığı Galatasaray’ın şampiyonluğu
  • Borsada Mehmet Şimşek Coşkusu
  • Bruce Springsteen Sahnede Yere Düştü
  • Yurdu Terk Eden Doktor Sayısı Yine Yükselişe Geçti

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Firuz Bağlıkaya

Bağlıkaya: Vize Sorunu Hep Vardı, Artarak Devam Ediyor

İsviçreli Kabin Ekipleri Toplu İş Sözleşmesini Feshetti

İsviçreli Kabin Ekipleri Toplu İş Sözleşmesini Feshetti

Air New Zealand Uçuştan Önce Yolcuları Tartacak!

Air New Zealand Uçuştan Önce Yolcuları Tartacak!

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat