Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yanan otelde belediyenin yeterli denetimi yapmadığını ifade Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “Açık çağrıda bulunuyorum Sayın Bakan’a, çıksın benimle canlı yayına. İkimizden birisi istifa etmiş olarak kalkarız ve o Sayın Bakan olur” dedi.
Tanju Özcan: Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a hodri meydan
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Oteli’nde çıkan yangında 79 kişi hayatını kaybetti. Yangın bölgesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bolu Belediyesinin oteli denetlemekle yetkili olduğunu açıkladı.
Bakan Mehmet Ersoy, “Otelin 2021 ve 2024 yıllarında yapılan tür ve sınıflandırma denetimleri yapılmış, bu denetimler sırasında işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ve yangın yeterlilik ruhsatları talep edilmiş, otelin itfaiye tarafından verilmiş yangın yeterlilik belgesi mevcut.
Zaten bu yetki ve yeti de itfaiyede olan bir yetki. Düzenli kontrolleri ve yeterliliklerin de itfaiye tarafından yapılması gerekiyor. Bugüne kadar da itfaiye tarafından bildirilmiş olumsuz bir durum bulunmamış” dedi.
“70 Metrelik bölme (!)”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Halk TV’de katıldığı programda, Bakan Ersoy’un açıklamalarına cevap verdi. Bolu Belediyesinin yangın onayı verdiği kısmının 70 metrekarelik bir işletme olduğunu aktararak, “Başka bir işletmeciye kiralamış, o işletmeci de 70 metrekarelik bir bölme için ‘Burada ben iş yeri devraldım veya açacağım, bu 70 metrekarelik yerde yeterlilik var mı?’ Arkadaşlar bakıyor, bu bölme için yeterlilik var diyor.
Öyle bir anlatıyorlar ki! Biz sanki otelin restoranına, mutfağına ruhsat vermişiz gibi algılatıyorlar, o 4-5 kat yukarıda” ifadelerini kullandı.
“GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM DERİM”
Başkan Tanju Özcan, yapılan açıklamalarla konunun çarpıtıldığını ifade ederek, “Ama çıktı, tamamen kendi yetki sorumluluğu altında olan bu yapıyla ilgili, bu otelle ilgili çıkan yangında dolayı sorumluluktan kaçmak için utanmaz bir şekilde bize iftirada bulundu.
Hazmedemedim. Ben koltuk uğruna yalan söyleyecek bir adam değilim. Derim ki eğer burada hatalı bir işlem yapmışsak özür diliyorum, burada arkadaşlarımız hata yapmış, bu sorumluluğu ben alıyorum, görevimden istifa ediyorum derim. Öyle bir şey olsa vallahi de derim billahi de derim” diye konuştu.
TANJU ÖZCAN “BAKAN ERSOY BENİMLE CANLI YAYINA ÇIKSIN”
Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a, canlı yayına çıkma çağrısında bulunan Başkan Özcan, “Açık çağrıda bulunuyorum Sayın Bakan’a, istediği kanalda. Hangisi daha yandaşsa… Çıksın benimle canlı yayına belgeleriyle, bilgileriyle, danışmanlarıyla… O masadan ikimizden birisi istifa etmiş olarak kalkarız ve o Sayın Bakan olur.
Sayın Cumhurbaşkanına da sesleniyorum, maalesef bu Sayın Bakan yanlış yönlendiriliyor, yanlış yönlendirilmek isteniyor ve yalan söylüyor. Lütfen bu Bakan ile çalışmaya devam etmeyin” şeklinde konuştu.