Pazartesi, 19 Mayıs 2025
No Result
View All Result
Dil Değiştir
    Turizm Tatil Seyahat
    Abone Ol
    • Anasayfa
    • Turizm
      • Son Dakika
      • Dünya
      • Türkiye
      • Teknoloji
      • En iyiler
    • Sektörel
      • Fuarlar
      • Otel
      • Lüks Oteller
      • Yurtdışı Otelleri
      • Yurtiçi Otelleri
      • Balayı Otelleri
      • Butik Oteller
    • Alışveriş
    • Ekonomi
      • İş Dünyası
      • Emlak
    • Tatil
      • Tatil Planlaması
      • Tatil Bölgeleri
      • Tatil Paketleri
      • Tatil Promosyonları
      • Balayı Tatili
      • Küçük Kaçamaklar
    • Spor
    • Politika
    • Seyahat
      • En iyiler
      • En Güzeller
      • Top 10
      • Balayı Adaları
      • Plajlar
      • Gezi
        • Dünya
        • Avrupa
        • Yunan Adaları Rehberi
      • Seyahat Fikirleri
    • Kültür
      • Eğitim
      • Kültür & Sanat
      • Eğlence
      • Etkinlikler
    • Magazin
      • Moda
      • Fotoğraflar
    • Sağlık
    • Genel
      • Röportajlar
      • Yurtdışı Promosyon
      • Yurtiçi Promosyon
      • Otomobil
      • Promosyon
      • Yeme & İçme
      • Videolar
      • Medya
      • İlanlar
      • 7/24 Destek Hattı
    • Anasayfa
    • Turizm
      • Son Dakika
      • Dünya
      • Türkiye
      • Teknoloji
      • En iyiler
    • Sektörel
      • Fuarlar
      • Otel
      • Lüks Oteller
      • Yurtdışı Otelleri
      • Yurtiçi Otelleri
      • Balayı Otelleri
      • Butik Oteller
    • Alışveriş
    • Ekonomi
      • İş Dünyası
      • Emlak
    • Tatil
      • Tatil Planlaması
      • Tatil Bölgeleri
      • Tatil Paketleri
      • Tatil Promosyonları
      • Balayı Tatili
      • Küçük Kaçamaklar
    • Spor
    • Politika
    • Seyahat
      • En iyiler
      • En Güzeller
      • Top 10
      • Balayı Adaları
      • Plajlar
      • Gezi
        • Dünya
        • Avrupa
        • Yunan Adaları Rehberi
      • Seyahat Fikirleri
    • Kültür
      • Eğitim
      • Kültür & Sanat
      • Eğlence
      • Etkinlikler
    • Magazin
      • Moda
      • Fotoğraflar
    • Sağlık
    • Genel
      • Röportajlar
      • Yurtdışı Promosyon
      • Yurtiçi Promosyon
      • Otomobil
      • Promosyon
      • Yeme & İçme
      • Videolar
      • Medya
      • İlanlar
      • 7/24 Destek Hattı
    No Result
    View All Result
    Turizm Tatil Seyahat
    No Result
    View All Result
    WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
    Anasayfa Ekonomi

    TAI ile Boeing yeni anlaşma imzaladı!

    Ekonomi, İş Dünyası, Politika, Sektörel, Son Dakika, Teknoloji, Turizm, Türkiye
    TAI ile Boeing yeni anlaşma imzaladı!
    20
    SHARES
    157
    VIEWS
    WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

    TAI ile Boeing yeni anlaşma imzaladı!

    İçerik gizle
    1 Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ ile ünlü uçak şirketi Boeing arasında 737 MAX uçakları irtifa dümeni üretimi için yeni bir anlaşma imzalandı. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye’nin Boeing ile uzun yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu belirterek, “TAI’nin ABD ve Avrupa’da ayağının olmasını, havacılıkta global bir oyuncu olmaya devam etmesini bekliyoruz.” dedi.
    1.1 “Kazan-kazan durumunu sürdürmek gerekiyor”
    1.2 “TAI ile Boeing iş birliği ivme kazanacak”
    1.2.1 Marc Allen: Boeing için Türkiye stratejik ortak
    1.2.1.1 Dünyada en çok rağbet gören uçak 737 MAX

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ ile ünlü uçak şirketi Boeing arasında 737 MAX uçakları irtifa dümeni üretimi için yeni bir anlaşma imzalandı. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye’nin Boeing ile uzun yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu belirterek, “TAI’nin ABD ve Avrupa’da ayağının olmasını, havacılıkta global bir oyuncu olmaya devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ/TAI) Kahramankazan’daki tesislerinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye’nin Boeing ile uzun yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu söyledi.

    Havacılık yapısal parçalarını üretmenin TAI açısından mükemmellik sağlanan bir iş olduğunu belirten müsteşar İsmail Demir, bu kabiliyetlerin F35 orta gövdede olduğu gibi daha sofistike kompozitlerin üretildiği, yüksek teknolojinin olduğu bir yere doğru gitmesi gerektiğini ifade etti.

    “Kazan-kazan durumunu sürdürmek gerekiyor”

    İsmail Demir, “Bundan sonra yapısal parça üretmeyi başarılmış bir hedef olarak alıp, burada üstümüze rakip tanımadan devam edip, kazan-kazan durumunu sürdürmek gerekiyor. Artık kanada, belki de uçağa talip olmak, Boeing’in bundan sonra tasarlayacağı uçaklarda tasarımcı olarak yer almak, ortak olmak değerlendirilebilir.

    Artık TAI’nin uluslararası alanda yapılanması konusu da var. TAI’nin ABD ve Avrupa’da ayağının olmasını, şirketler kurması veya almasını, bu şirketler vasıtasıyla teknoloji ve mühendislik boyutunda havacılıkta global bir oyuncu olmaya devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

    Müsteşar Demir, Boeing ile yapısal parça üretimi, çeşitli komponentlerde alt yüklenici olma yanında mühendislik ve tasarım boyutuna geçme, teknoloji üretimi, çeşitli Ar-Ge faaliyetleri, TAI’nin dışında da Türkiye’de geniş bir tedarikçi zinciri oluşturmayı değerlendirdiklerini söyledi.

    Bu konularının hızla hayata geçirilmesini umduklarını belirten İsmail Demir, bu şekilde yeni iş birliklerinin de önünün açılacağını da sözlerine ekledi.

    Demir ayrıca, “Boeing, Türkiye’ye güvendikçe buradan alacağı sonuçların kendilerini de şaşırtacak derecede olumlu olacağını söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

    TAI ile Boeing arasında anlaşma imzalandı

    “TAI ile Boeing iş birliği ivme kazanacak”

    TAI Genel Müdürü Temel Kotil de Boeing ile uzun dönemdir çalıştıklarını söyleyerek, uluslararası havacılık projelerinde küresel olarak rekabetçi ve önemli bir ortak olduklarını belirtti.

    Varılan anlaşmayla Boeing’le olan yakın iş birliklerinin yeni bir ivme kazanacağını ümit ettiklerini söyleyen Temel Kotil, son 20 yılda Boeing platformlarına yüz binlerce parça ve komponent sağladıklarını sözlerine ekledi.

    TAI Genel Müdürü Kotil, uçak komponentleri için 7 bin metrekarelik yeni bir üretim alanı kurduklarına dikkati çekerek, burada uçağın kanadı dahil her türlü komponenti üretebileceklerini belirtti.

    Marc Allen: Boeing için Türkiye stratejik ortak

    Boeing International Başkanı Marc Allen ise Türkiye’nin, Boeing için stratejik bir ortak olduğunu, bu ortaklığı bir üst seviyeye çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

    Türk paydaşlarıyla teknoloji ve inovasyonu nasıl artırabilecekleri konusunda çalışma yaptıklarını dile getiren Marc Allen, Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda ülkede havacılık sektörünün uzun dönemli büyümesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

    Küresel havacılık sektörünün her yıl yüzde 6-7 büyüdüğüne ve bunun küresel ekonomik büyümenin çok üzerinde olduğuna işaret eden Boeing International Başkanı Allen, Boeing’in TAI ve Türkiye’ye bağlılığının kazan-kazan ilkesiyle devam edeceğinin altını çizdi.

    Allen ayrıca, “TAI ile iş birliğimizden çok memnunuz. 14 bin tedarikçimiz arasından 13’ü geçen yıl ödül aldı ve bunlar arasında TAI de vardı.” diyerek sözlerini tamamladı.

    Dünyada en çok rağbet gören uçak 737 MAX

    İki taraf arasındaki anlaşma, bir yandan TAI tarafından üretilen Boeing ticari uçak ürünlerini artırırken, diğer yandan Boeing’in dünyada en çok rağbet gören uçağı olan 737 MAX’ın hızlı üretim artışını da destekliyor.

    737 programının performansını ve maliyet rekabetçiliğini destekleyen anlaşma, iki şirketin yakın endüstriyel iş birliğini daha da güçlendiriyor.

    yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
    HOT AFFILIATES

    Uçağın yatay stabilizatörü üzerinde bulunan irtifa dümeni, uçağın alçalış ve yükselişini kontrol ediyor.

    TAI 2013’den beri diğer uçak modellerinde bu komponentin üretiminde Boeing’in doğrudan tedarikçiliğini yapıyor.

    HOT AFFILIATES
    Önceki

    Yunan Adaları’nda Gecesi 19 Euro’ya Tatil Çılgınlığı!

    Sonraki

    Uçakta olay çıkaran sarhoş yolcu koltukta tuvaletini yaptı!

    İlgili Yazılar

    Cennet gibi plajları ve eşsiz doğasıyla tanınan Seyşeller’e giden tatilciler için hem kaçırılmaması gerekenler hem de uzak durulması gerekenler var.
    Adalar

    Seyşeller’e gideceklere tatil tüyoları

    2 yaş altı çocukla rahat yolculuk yapmanın yolları
    Genel

    2 yaş altı çocukla rahat yolculuk yapmanın yolları

    Procida Adası
    Dünya

    Avrupa’nın nüfus yoğunluğu en yüksek adası!

    Çin, Brezilya, Arjantin, Şili, Peru ve Uruguay vatandaşlarına 1 yıl süreyle 30 gün vizesiz giriş hakkı tanıyacağını duyurdu.
    Dünya

    Latin Amerika ile ilişkilerde yeni dönem Çin’den Latin Amerika hamlesi: Beş ülkeye vizesiz giriş izni

    15 Haziran Babalar Günü yaklaşırken WTS, yurtdışı rotalarından oluşan özel kampanyalarla babalara anlamlı bir hediye sunma fırsatı tanıyor.
    Adalar

    WTS ile babanıza unutulmaz bir tatil armağan edin

    2025 yılı Mutlu Şehirler Endeksi'ne göre dünyanın en mutlu kenti Kopenhag oldu. İlk üçte Avrupa’dan iki şehir yer aldı.
    Dünya

    2025 mutlu şehirler endeksi açıklandı

    Sonraki
    Uçakta olay çıkaran sarhoş yolcu koltukta tuvaletini yaptı!

    Uçakta olay çıkaran sarhoş yolcu koltukta tuvaletini yaptı!

    • Ksamil Gezi Rehberi

      Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

      855 shares
      Share 342 Tweet 214
    • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

      645 shares
      Share 258 Tweet 161
    • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

      496 shares
      Share 198 Tweet 124
    • Güney Kore Festivalleri

      422 shares
      Share 167 Tweet 105
    • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

      416 shares
      Share 166 Tweet 104

    En Çok Takip Edilenler

    Adalar (223) Antalya (325) Balayı (394) Balayı Tatili (316) Balayı Turları (166) Dubai (330) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (126) Küba (413) Londra (208) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (380) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (215) Mykonos (122) Otel (172) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (178) Tayland (186) Tropik Adalar (227) Turizm (159) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (495) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1634) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (372) Yunanistan (562) İspanya (202) İstanbul (510) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (184)
    WTS Ayın Fırsatı

    En Çok Okunanlar

    • Ksamil Gezi Rehberi

      Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

      855 shares
      Share 342 Tweet 214
    • Endonezya’nın En Güzel Adaları: 10 Muhteşem Ada

      208 shares
      Share 83 Tweet 52
    • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

      496 shares
      Share 198 Tweet 124
    • Uçakta devrime az kaldı.. Ayakta yolcu alınacak!

      45 shares
      Share 18 Tweet 11
    • En Güzel Portekiz Plajları: Muhteşem 12 Plaj

      381 shares
      Share 152 Tweet 95
    Çocuk Tatilleri
    TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
    2008 © TTS & Turizm Gazetesi

    En Son Haberler

    Cennet gibi plajları ve eşsiz doğasıyla tanınan Seyşeller’e giden tatilciler için hem kaçırılmaması gerekenler hem de uzak durulması gerekenler var.

    Seyşeller’e gideceklere tatil tüyoları

    2 yaş altı çocukla rahat yolculuk yapmanın yolları

    2 yaş altı çocukla rahat yolculuk yapmanın yolları

    Procida Adası

    Avrupa’nın nüfus yoğunluğu en yüksek adası!

    Facebook’ta Beğen

    Ücretsiz Abone olun.


    Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

    Best Choice

    • En iyiler
      • Lüks Oteller
    • Balayı Tatili
      • Balayı Adaları
      • Balayı Otelleri
      • Balayı Yerleri
      • Balayı Turları
    • Anasayfa
    • Turizm
    • Sektörel
    • Alışveriş
    • Ekonomi
    • Tatil
    • Spor
    • Politika
    • Seyahat
    • Kültür
    • Magazin
    • Sağlık
    • Genel

    2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    - Select Visibility -

      No Result
      View All Result
      • Anasayfa
      • Turizm
      • Sektörel
      • Otel
      • Alışveriş
      • Ekonomi
      • Tatil
      • Fuarlar
      • Spor
      • Politika
      • Seyahat
      • Magazin
      • Sağlık
      • Dünya
      • English [EN]

      2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

      Araç çubuğuna atla