Çarşamba, 10 Ağustos 2022
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol’dan deniz yolu önerisi

Hicran Hicran
13 sene önce
Sektörel
1
25
SHARES
195
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
DENİZ Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Antalya’nın yeni marinalara ihtiyacı olduğunu, buna karşılık Kaleiçi ve Yat limanı’nın halen cazibesini koruduğunu bildirdi. Erol, Antalya’daki turizm merkezlerinin denizyoluyla birbirine bağlanması gerektiğini de söyledi.
Ahmet Erol yaptığı açıklamada, Antalya’da denizcilik sektörünün sorunları ve marina ihtiyacı konusunda bilgi verdi. Türk halkının artık denize bakış açısının düzeldiğini, ekonomik durumu iyi olanların küçük tekneler aldığını belirten Erol, turizm kenti Antalya ve ülke genelinde yeni marinalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Erol, şunları kaydetti: “Kaleiçi ve Yat Limanı bugün hala cazibesini koruyor. Kemer Yat Limanı ile ticari liman içinde yer alan Antalya Çelebi Marinası dışında son 24 yılda Antalya yeni bir yat Limanı yapılmadı. Antalya’nın yat limanı kapasitesi 700-1000 tekne barındırma kapasitesiyle yeterli büyüklüğe sahip olmalıdır. Böyle bir yat limanı amatör denizcilerin ve amatör denizci adaylarının sayısını artıracak ve deniz kültürünü tekrar yaygınlaştıracaktır. Bu amaç için Antalya Kaleiçi Yat Limanı yeterli değildir, ancak sembol özelliğini taşımaktadır. Kaleiçi Yat Limanı, yatçılık aktiviteleri dışında Antalya denizciliği için merkezdir ve merkez olarak kalmalıdır.”
Kaleiçi Yat Limanının ziyaretçi yatlara açılması durumunda, 2 bin civarında özel yerli ve yabancı yatın burayı ziyaret edeceğini anlatan Erol, bu yatlarla yılda 10 bin civarında, harcama kapasitesi yüksek yat mürettebatının Antalya’ya yılda 3-5 Milyon Avro bırakabileceğini vurguladı.
Kaleiçi Yat Limanının ziyaretçi yatlara açılmasıyla birlikte bu bölgede daha iyi organize olmuş yiyecek-içecek tesisleri yaratılacağını, Antalya kenti sakinleri, üniversite öğrencileri, yerli ve yabancı ziyaretçilerin, bu bölgenin olanaklarından daha çok yararlanacağını ifade eden Erol, şöyle devam etti:
“Kaleiçi Yat Limanına ilave bağlama kapasitesi yaratılırsa, Antalya’da amatör tekne ve denizci sayısı artacaktır. Antalya’yı ziyaret eden ve Antalya’da konaklayan yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı artacaktır. Kaleiçi çarşısı ticareti canlanacaktır. Kaleiçi’ne yolcu gemisi bağlama iskelesi yapılırsa, gelecek 5 yıl içinde yılda 500 gemi ve en az 700 bin yolcu ve ayrıca mürettebat Antalya’yı ziyaret edebilecektir. Antalya Kaleiçi Yat Limanı ile yakın turizm merkezleri arasında deniz bağlantısı yaratılması halinde de Kundu, Belek, Side, Manavgat, Alanya, Beldibi, Kemer turizm merkezlerinden Antalya merkezine alternatif bir yolla, denizyolu ile ziyaretçiler getirilebilir.”
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan 3 adet deniz otobüsünün, yeni bir başlangıç olacağına dikkati çeken DTO Başkanı Ahmet Erol, deniz otobüslerinin sayısının artırılmasını umduklarını belirtti.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Antalya’nın yeni marinalara ihtiyacı olduğunu, buna karşılık Kaleiçi ve Yat limanı’nın halen cazibesini koruduğunu bildirdi.

Erol, Antalya’daki turizm merkezlerinin denizyoluyla birbirine bağlanması gerektiğini de söyledi.

Ahmet Erol yaptığı konuşmada, Antalya’da denizcilik sektörünün sorunları ve marina ihtiyacı konusunda bilgi verdi. Türk halkının artık denize bakış açısının düzeldiğini, ekonomik durumu iyi olanların küçük tekneler aldığını belirten Erol, turizm kenti Antalya ve ülke genelinde yeni marinalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Erol, “Kaleiçi ve Yat Limanı bugün hala cazibesini koruyor. Kemer Yat Limanı ile ticari liman içinde yer alan Antalya Çelebi Marinası dışında son 24 yılda Antalya yeni bir yat Limanı yapılmadı. Antalya’nın yat limanı kapasitesi 700-1000 tekne barındırma kapasitesiyle yeterli büyüklüğe sahip olmalıdır. Böyle bir yat limanı amatör denizcilerin ve amatör denizci adaylarının sayısını artıracak ve deniz kültürünü tekrar yaygınlaştıracaktır. Bu amaç için Antalya Kaleiçi Yat Limanı yeterli değildir, ancak sembol özelliğini taşımaktadır. Kaleiçi Yat Limanı, yatçılık aktiviteleri dışında Antalya denizciliği için merkezdir ve merkez olarak kalmalıdır.” şeklinde konuştu.

Kaleiçi Yat Limanının ziyaretçi yatlara açılması durumunda, 2 bin civarında özel yerli ve yabancı yatın burayı ziyaret edeceğini anlatan Erol, bu yatlarla yılda 10 bin civarında, harcama kapasitesi yüksek yat mürettebatının Antalya’ya yılda 3-5 Milyon Avro bırakabileceğini vurguladı.

Kaleiçi Yat Limanının ziyaretçi yatlara açılmasıyla birlikte oluşacak yenilikleri şöyle anlattı: “Kaleiçi Yat Limanına ilave bağlama kapasitesi yaratılırsa, Antalya’da amatör tekne ve denizci sayısı artacaktır. Antalya’yı ziyaret eden ve Antalya’da konaklayan yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı artacaktır. Kaleiçi çarşısı ticareti canlanacaktır. Kaleiçi’ne yolcu gemisi bağlama iskelesi yapılırsa, gelecek 5 yıl içinde yılda 500 gemi ve en az 700 bin yolcu ve ayrıca mürettebat Antalya’yı ziyaret edebilecektir. Antalya Kaleiçi Yat Limanı ile yakın turizm merkezleri arasında deniz bağlantısı yaratılması halinde de Kundu, Belek, Side, Manavgat, Alanya, Beldibi, Kemer turizm merkezlerinden Antalya merkezine alternatif bir yolla, denizyolu ile ziyaretçiler getirilebilir.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan 3 adet deniz otobüsünün, yeni bir başlangıç olacağına dikkati çeken DTO Başkanı Ahmet Erol, deniz otobüslerinin sayısının artırılmasını umduklarını da belirtti.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 26) Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)
Etiketler: Antalya
Seyahat Destek Hattı

İlgili Yazılar

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti
Ekonomi

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

Mehmet Nuri Ersoy bu sefer temkinli konuştu
Sektörel

Turizmde çadır dönemi

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor
Sektörel

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor

Qatar Hava Yolları Türkiye'de 3 destinasyona yeniden uçacak
Genel

Qatar Hava Yolları Türkiye’de 3 destinasyona yeniden uçacak

Kruvaziyer turizmin bu yılki hedefi 1,5 milyon turist
Sektörel

Kruvaziyer turizmin bu yılki hedefi 1,5 milyon turist

THY’ nin yeni uçağı İstanbul’ da
Sektörel

THY Antalya- St. Petersburg uçuşlarına başlayacağı tarihi açıkladı

Maldivler’de Yeni Otel: Oblu Select Lobigili
Sektörel

Maldivler’de Yeni Otel: Oblu Select Lobigili

Cennet Ada Bali Kapılarını Açtı!
Sektörel

Cennet Ada Bali Kapılarını Açtı!

Please login to join discussion

Popüler Turizm Haberleri

  • Beşiktaşta Sinan Engin şoku

    Beşiktaşta Sinan Engin şoku / Beşiktaş Haberleri

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    98 shares
    Share 38 Tweet 24
  • En Güzel Hırvatistan Plajları: 10 Muhteşem Plaj

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    351 shares
    Share 140 Tweet 88
  • Bulgaristan’ın En Güzel Şehri Burgas’ta Gezilecek Yerler

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
HOT AFFILIATES

Önerilen

No Content Available
HOT AFFILIATES

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

Maldivler En İyi Plaj Listesi

Maldivler En İyi Plaj Listesi: Maldivler’in En Güzel Plajları

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat