Pazartesi, 25 Ocak 2021
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Cizre’de turizm ve otelcilik fakültesi açılıyor

Hicran Hicran
9 sene önce
Sektörel, Seyahat, Turizm
0
20
SHARES
156
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Şırnak’ın Cizre ilçesinde turizm ve otelcilik fakültesi açılması için çalışma başlatıldı. 4 yıllık eğitim verecek okul için Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz tarafından Cizre’de bir toplantı gerçekleştirildi.

Cizre Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nebahat Sarı, Cizre Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, işadamı Adnan Kadooğlu, işadamı Süleyman Çağlı ve diğer kurumların temsilcileri katıldı.

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından onayı çıkan ve seneye öğrenci alınacak Cizre Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu binasının çalışmaları için bir araya gelen yetkililer, en kısa bir zamanda yüksekokul için bir yer tahsis edilmesi gerektiğini dile getirdi. Cizreli işadamlarından bu konuda destek isteyen Rektör Akmaz, Cizre’de 5 -6 bölümlük bir fakülte açmayı düşündüklerini söyledi. Cizre’de bir kampüs açmak istediklerini ifade eden Akmaz, böyle bir girişim için Cizreli işadamlarının kendilerine nasıl yardımcı olacağını, nasıl destek sağlayacaklarını bilmek için böyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“TÜRKİYE 90’LI YILLARIN TÜRKİYE’Sİ DEĞİL”

Geçmişte çok olumsuz şeylerin olduğunu belirten Rektör Akmaz, ama artık öyle şeylerin kalmadığını söyledi. Akmaz, “Bu konuda devletimiz de kararlıdır. Türkiye 90’lı yılların Türkiye’si değil. Türkiye 2011’in Türkiye’sidir. Üniversitede ideolojik düşünmemek lazımdır. Kurumlarımızın ve insanlarımızın üniversiteye ideolojik yaklaşmamaları lazımdır. Bize ve eğitime bu noktadan yaklaşmasın. Eğitimin ideoloji ile ilgili olmaması gerekir. Üniversitemizin her bir bacağı bacasız bir fabrikadır. Esnaf bir katkı sağlıyorsa 3 katını alır. Belediyesiz üniversite olmaz. Çünkü şehirler belediyelere bağlıdır. Biz birlik kurmaya çalışıyoruz. Biz kurulacak üniversitemizin öğrencilerinin Hamidiye Kışlası’nda uygulamalı ders görmelerini istiyoruz. Cizre’de bir dernek kuralım. Üniversitenin çalışmalarının konuşulacağı bir dernek açalım. Biz Cizre’yi büyütmeye kararlıyız.” diye konuştu.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR

Cizre Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya katılan Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, Cizre’de kurulacak üniversite için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
Kaymakam Sağlam, şöyle konuştu: “Çoğu yerde gördük. Yörenin işadamları bu işin bir tarafından tuttular. Çoğu yerde de kampüsün tamamını yaptılar. Açıkçası Cizre’nin de böyle bir potansiyeli var. Burada üniversitenin açılması için bize ciddi görevler düşüyor. Bununla ilgili Kaymakamlık olarak üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Ama herkesin bu konuda bir seferberlik yapması lazımdır. Topyekun olmamız lazım. Eğer Cizre’nin de gelişmesini istiyorsak bizde elimizi taşın altına koymamız lazımdır. Bu bir başlangıç toplantısı olabilir.”

İŞADAMLARDAN KATKI SÖZÜ

Cizre’de kurulacak yeni yüksekokul için Cizreli işadamlarından katkı sözü verildi. Cizreli işadamı Adnan Kadooğlu, her zaman olduğu gibi bu tür hizmetlerde desteklerini esirgemeyeceğini söyledi.
İşadamı Süleyman Çağlı da Cizre’de üniversite kampüsü açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini vurgulayarak, üzerine düşen her katkıyı vermeye hazır olduğunu belirtti.

Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, Cizre’de yeni üniversite kampüsü açılmasının sevindirici bir haber olduğunu söyledi. Hafzullah Memduhoğlu, “Cizre’de yeni bir üniversite kampüsü açılması esnaflara da katkı sağlayacaktır. Temelinin her an atılmasını istiyoruz. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız.” açıklamasını yaptı.

Toplantıya katılan Cizreli Araştırmacı Yazar Abdullah Yaşın da Cizre’de açılacak yeni üniversitenin isminin İsmail Ebu-İz olmasını istedi.

İlgili Yazılar

Yurt içi turizmin 2019 yılı karnesi: 10 Milyon kişi
Sektörel

Yurt içi turizmin 2019 yılı karnesi: 10 Milyon kişi

Uludağ beyazlara büründü
Turizm

Uludağ beyazlara büründü

Bakan Ersoy : Rakiplerimize göre daha az kayıp yaşayacağız
Sektörel

Bakan Ersoy : Rakiplerimize göre daha az kayıp yaşayacağız

Palandöken kış sezonuna hazırlanıyor
Sektörel

Palandöken kış sezonuna hazırlanıyor

Antalya ‘ya gelen turist sayısı 3 milyon 382 bin 485’e ulaştı
Sektörel

Antalya ‘ya gelen turist sayısı 3 milyon 382 bin 485’e ulaştı

Dünya turizminde 3 trilyon dolarlık kayıp
Sektörel

Dünya turizminde 3 trilyon dolarlık kayıp

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ‘dan AKM açıklaması
Sektörel

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ‘dan AKM açıklaması

Turizm sektörünü tartışacaklar
Sektörel

Turizm sektörünü tartışacaklar

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Turizm Haberleri

  • Kuşadası’nda yıllar sonra kar yağışı

    Kuşadası’nda yıllar sonra kar yağışı

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Güney Kore Festivalleri

    85 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Güney Kore Uçakla Kaç Saat

    111 shares
    Share 44 Tweet 27
  • İstanbul Dominik Uçakla Kaç Saat?

    27 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Hint Okyanusu’nun Vanilya kokulu adası Reunion!

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
HOT AFFILIATES

Önerilen

No Content Available
HOT AFFILIATES

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Yurt içi turizmin 2019 yılı karnesi: 10 Milyon kişi

Yurt içi turizmin 2019 yılı karnesi: 10 Milyon kişi

Çıldır Gölü üzerinde bisiklet turu heyecanı

Çıldır Gölü üzerinde bisiklet turu heyecanı

Uludağ beyazlara büründü

Uludağ beyazlara büründü

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • English [EN]
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya

2020 © Turizm Tatil Seyahat

Araç çubuğuna atla