Cuma, 11 Temmuz 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Turizm

Bu yapılmazsa turizm sektörü Eylül’e çıkamaz

Seyahat kısıtlamalarının devam etmesi ve yaz sezonu ile ilgili umutların azalması, turizm sektörünü ciddi bir finansman sorunuyla karşı karşıya bıraktı.

Turizm, Sektörel, Türkiye
Bu yapılmazsa turizm sektörü Eylül’e çıkamaz
19
SHARES
138
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Pandemide kredi yükünün altına giren turizm sektörü, finansal sorunların çözümü için sektöre yönelik özel bir çalışma ve destek bekliyor. Kredi borçlarını kredi ile kapamaya hazırlanan sektör, bankaların yapılandırma şartlarının daha insaflı olmasını ve KGF ve Eximbank gibi ucuz kredilere ulaşabilmek için de destek talep ediyor.

İçerik gizle
1 Özel bir çalışma yapılmazsa sektör Eylül’de kredilerin yükü altında kalır
2 Bülbüloğlu: Şimdi önlem alınmazsa sektör zora girecek
3 “Bankalar yeni faizle öteliyor”
4 “Turizme bağlı sektörler de dahil edilmeli”

Özel bir çalışma yapılmazsa sektör Eylül’de kredilerin yükü altında kalır

Dünya’dan Selenay Yağcı’ya değerlendirmelerde bulunan turizmciler, özel bir çalışma olmazsa, sektörün Eylül’de kredilerin yükü altında kalacağını belirtiyorlar. Sektör, hükümetten 2 yıl ödemesiz, 5-10 yıl vadeli kredi talep ediyor. Sektör temsilcileri, geçen hafta ‘Turizm Haftası’ vesilesiyle ziyaret ettikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a bu konudaki bilgileri ve taleplerini bir rapor halinde sunduklarını ve çalışma yapılacağı bilgisini aldıklarını açıkladılar.

Turizmde 2021 sezonu beklenilen gibi olmadı. Kaynak pazarlardan Rusya, uçuşları hazirana kadar durdurdu. Rusya’nın Mısır’a charter uçuşlara izin vermesi de Türkiye turizmi için iyi haber olmadı. Almanya ve İngiltere’de de seyahat yasaklarının kaldırılması henüz netlik kazanmadı. Birçok tur operatörü planlarını hazirana erteledi. Hal böyle olunca turizm, bir yandan sezona hazırlanmaya çalışırken, bir yanda da geçen yıldan gelen kredilerin yükü ile karşı karşıya kaldı.

Bülbüloğlu: Şimdi önlem alınmazsa sektör zora girecek

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, turizmcilerin 2020 yılında küfelerini borçla doldurduklarını, 2021 yılına girerken sırtlarında borç yükü olduğunu hatırlattı. Turizmcinin yüksek faizinin altından kalkamayacağını hatırlatan Bülbüloğlu, şimdiden önlem alınmazsa eylülde sektörün zora gireceğini kaydetti. Bülbüloğlu, “Kiracılar borçlandı, pandemiye yatırımda yakalananlar oldu. 2020’de sektör kredilerle desteklendi ve 2021’e gelince borcu borçla kapatabileceğiz. Şu anda turizmde hala işler yolunda değil. Bu sebeple ucuz krediye ulaşmamız gerek. Eximbank ya da KGF kredilerinin ulaşılabilir olması gerek. Şu an ulaşılabilir durumda değil. Kredilerimizi kapatabilmek için kaynağa ihtiyacımız var” dedi.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

“Bankalar yeni faizle öteliyor”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, sektörün kredi borçlarının uygun şartlarda ve faiz oranlarıyla yeniden yapılandırılması ve alınan önlemlere ek olarak bankacılık kayıtlarına ilişkin sicil affı getirilmesi önem arz ettiğini belirtti. Bağlıkaya, “Ötelenen kredilerde bankaların yeni şartlar öne sürüyor. Krediler ödenemediği için daha uygun şartlarla ötelenmesi gerekirken tam tersine bankalar bu durumu fırsata çevirerek döviz cinsi ödemelerde daha yüksek faiz oranları ile kredileri yeniliyor. Sektörünün bu zor gününde yeni kredi talepleri karşılanmadığı gibi sektöre nerdeyse ipotek karşılığında dahi kredi verilmiyor. Verilen kredilerin uygun faiz ve uzun vadede olması da hayati önem taşıyor” dedi.

“Turizme bağlı sektörler de dahil edilmeli”

Turizm tedarikçilerinin de zorda olduğunu belirten Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, şunları söyledi: “Turizme dayalı tedarikçiler, hizmet sektörleri ve sanayi tarafından da aynı girdi sorunlarının devam ettiğini söyleyebiliriz. KGF destekli krediler 6 ay ödemesiz 3 yıl ödemeli yapılmıştı. Bankalar bunu uzatma yoluna gittiğinde 7,5-9 oranındaki faizle alınmış destekleri yeni bir faiz oranı dayatılarak uzatılıyor. Haliyle bu destek olmaktan çıkıyor, faizden faiz kazanan finansal bir gaddarlığa dönüşüyor. İvedi biçimde Antalya, Aydın, Muğla, İzmir, Bodrum, Dalaman gibi bölgelerde kredi garanti fonu destekli kredilerin, turizm ve turizme bağlı sektörleri dahil ederek 1 yıl ödemesiz 5 yıla çevrilmesi gerekiyor. Yeni faiz oranıyla faizden faiz kazanılmaz mantığıyla söylüyoruz. Yeni faiz oranıyla destek değil. 6 aydır kredi garanti fonuna destekli kredilerin ödemesi yapılıyor, yapılan 6 aylık ödemenin ilave işletme kredisi olarak yeni faiz oranından turizm ve turizm tedarikçilerine verilebileceğini düşünüyoruz. Devletin bu turizm beldelerine ivedi bir şekilde finansmanla alakalı bir çözüm getirmesi gerekiyor. İşin finans tarafına da muhakkak bir terzi işi tedavi lazım. Yıllık girdisi 35 milyar dolarlık bir sektör. Neredeyse 65 milyar dolarlık cari açığımızın yarısı. Turizm gözden çıkarılmayacak kadar majör bir sektör… İşin finansal boyutuna destek verilmezse eğer, istihdam ve aşılama çalışmalarının heba olduğunu görmekten büyük endişe duymaktayız.”

Etiketler: Firuz BağlıkayaTürkiyeTürkiye Seyahat Acentaları BirliğiTÜRSABTURSAB Başkanı
HOT AFFILIATES
Önceki

Turizm personeline müjde! Bakan açıkladı: Turizm personelinin tamamı aşılanacak

Sonraki

THY yurt dışında üç noktaya daha uçuş başlatıyor

İlgili Yazılar

Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan yeni turizm protokolü, sadece ekonomik işbirliğini değil, kültürel bağları da güçlendirmeyi hedefliyor
Turizm

Türkiye ve Yunanistan turizmde el sıkıştı

Ziyaretçi trafiğini artırmak ve turizm gelirlerini çeşitlendirmek isteyen Suudi Arabistan, 2025 yaz sezonuna iddialı bir başlangıç yaptı
Turizm

Suudi Arabistan yaz sezonuna hızlı başladı: E-vize başvuruları açıldı

2025 yaz sezonuna girerken Avrupa’daki turizm hareketliliği ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor.
Turizm

Avrupa turizminde yeni tablo

Arton Capital’in 2025 güncel Passport Index verilerine göre Türkiye, son yılların en iyi performansını göstererek 36. sıraya yükseldi.
Turizm

Türk pasaportu yükselişte! 36. sıraya çıktı

UNWTO verilerine göre, Avrupa’da uluslararası turizm 2025’in ilk çeyreğinde pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıkarak toparlanma gösterdi.
Turizm

Avrupa’da turizmde toparlanma sinyali

Ralf Schröer, Schengen vizelerinin geçerlilik süresini uzatan Cascade Kuralı’nın Türkiye’de daha etkin biçimde uygulanacağını açıkladı.
Turizm

Almanya İzmir Başkonsolosu: Cascade kuralı Türkiye’de daha etkin uygulanacak

Sonraki
THY yurt dışında üç noktaya daha uçuş başlatıyor

THY yurt dışında üç noktaya daha uçuş başlatıyor

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    922 shares
    Share 369 Tweet 231
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    659 shares
    Share 264 Tweet 165
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    527 shares
    Share 211 Tweet 132
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    452 shares
    Share 181 Tweet 113
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    436 shares
    Share 174 Tweet 109

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (326) Balayı (395) Balayı Tatili (320) Balayı Turları (166) Dubai (331) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (209) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (383) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (216) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (181) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (168) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1640) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (374) Yunanistan (564) İspanya (205) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (187)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • En Güzel Midilli Plajları

    En Güzel Midilli Plajları: Top 15

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    452 shares
    Share 181 Tweet 113
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    922 shares
    Share 369 Tweet 231
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    527 shares
    Share 211 Tweet 132
  • Arnavutluk’un Yıldızı: En Güzel Durres Plajları

    211 shares
    Share 84 Tweet 53
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Ibiza, yalnızca elektronik müzik tutkunlarının değil; doğaseverlerin, tarih meraklılarının ve çocuklu ailelerin de radarında.

Tarih, eğlence ve huzurun buluştuğu Akdeniz cenneti: Ibiza

Türk Devletleri Teşkilatı 10. Turizm Bakanları Toplantısı'nda, Ankara'nın 2026 yılı için "Türk Dünyası Turizm Başkenti" ilan edilmesi kararı alındı

Ankara, Türk Dünyası Turizm Başkenti ilan edildi

Avrupa Birliği'ne 2007'de katılan Bulgaristan, uzun süredir beklediği Euro Bölgesi üyeliğine 1 Ocak 2026’da adım atacak.

Bulgaristan 1 Ocak’ta Euro’ya geçiyor

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla