Cumartesi, 31 Ocak 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Kültür & Sanat

Bodrum’da Say ve Kopatchninskaja rüzgarı esti

Kültür & Sanat, Turizm
Turizm Tatil Seyahat
19
SHARES
144
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Bodrum’da başlayan ‘5’inci D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile Moldovalı ünlü keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja’nın verdiği konserle başladı.

Konser öncesinde açıklama yapan Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, “Turgutreis festivali olarak bu yıl Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edilmenin sevincini yaşıyoruz. Dünyada 40 ülkeden 100 festivalin üye olduğu birliğe kabul edilmemiz, beş yılda katettiğimiz mesafeyi gösteriyor. Beş yılda 50 bin kişinin izlediği festivalin dünyanın sayılı festivalleri arasına girmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Konser anında piyanosunun bir tuşu kırılan Say ile Kopatchinskaja’nın şovu dakikalarca ayakta alkışlandı.

Doğuş Grubunun kurucu destekçiliğini üstlendiği ‘5’inci D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’ dün akşam D-Marin Marina’da başladı. Aralarında gazeteciler Tufan Türenç, Hıncal Uluç, Halit Kıvanç, Can Dündar, Eski Genelkurmay Başkanı Orgenaral İsmail Hakkı Karadayı, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın da bulunduğu yaklaşık 4 bin 500 kişi açılış konserini izledi. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve ünlü kemancı Patricia Kopatchinskaja’nın konseri öncesinde düzenlenen kokteylde, sanatseverler Say ile fotoğraf çektirmek için yarıştı.

Gördüğü ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Say, “Türkiye’nin gurur kaynağı haline gelen bir festivale ilk kez katılmanın heyecanını yaşadım. Türk sanatçılar olarak yabancı sanatçıları burada ağırlamak, neler yapabildiğimizi göstermek açısından çok önemlidir” dedi.

KONSERİ KIRIK TUŞLA TAMAMLADI

Felix Mendelssohn’un keman konçertosu ile başlayan gecede Say, Gershwin’in Mavi Rapsodi’sini çaldı. Gecenin ikinci bölümünde ise Say’ın meşhur keman konçertosu ‘Harem’de 1001 Gece’, Kopatchinskaja solistliğinde sanatseverlerle buluştu. Kopatchinskaja’nın ‘Üsküdara Giderken’, Say’ın da ‘Odam Kireçtir Benim’ parçaları büyük alkış aldı.

HOT AFFILIATES

Konserinde hareketli eserlere de yer veren Say’ın, konser ortasında piyanosunun ‘fa diyez’ tuşunun kırıldığı ortaya çıktı. 3.5 saat süren konserde tek tuşla çalmaya devam eden Say’ın piyanosu ve Patricia Kopatchinskaja’nın kemanı ile yaptığı şov izleyenleri hayran bıraktı. Konser sonunda Say’ın piyanosunun tuşunun kırılarak fırladığını şef İbrahim Yazıcı açıkladı. Yazıcı “Say piyano çalarken hiç beklenmedik bir olay gelişti. Piyanonun tuşlarından biri kırıldı. Siz bunu fark etmediniz, konser böyle sona erdi” dedi. Konserin bitimine üç eser kala Say ve yardımcıları piyanonun tuşunu aradı, Say’ın bir ara sol kolunu piyanonun içerisine sokarak çaldığı dikkat çekti. Bu arada Kopatchinskaja da Say’ın sıkıntılı anında şaka yaparak sanatçıyı rahatlatmaya çalıştı. Say, Yazıcı ve Kopatchinskaja yaşanan aksiliği şakaya vurarak konseri kahkahalarla bitirdi.

FESTİVALİ 50 BİN KİŞİ İZLEDİ

Konser arasında konuşan Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, Turgutreis Festivali olarak bu yıl Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edilmenin sevincini yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Dünyada 40 ülkeden 100 festivalin üye olduğu birliğe kabul edilmemiz beş yılda katettiğimiz mesafeyi gösteriyor. Beş yılda 50 bin kişinin izlediği festivalin dünyanın sayılı festivalleri arasına girmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Festivalimizin gördüğü bu ilginin aynı zamanda, Türkiye’de sanata ve kültüre bakış açısı ve gelinen çağdaşlık noktasını göstermek açısından da çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Bu konserlerin gelirini, Anadolu’daki güzel sanatlar meslek liselerine enstrüman, eğitim araç ve gereç alımında kullanacağız. Önümüzdeki yıl Didim’de hizmete girecek marinamızda ise bu ve buna benzer sanat etkinliklerini sürdürmeye devam edeceğiz.” Turgutreis Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Dinçberk, CEO Hüsnü Akhan’a Amiral Turgutreis büstü hediye ederek beldenin sanatına yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Festivalin bugün yapılacak bölümünde sahnede Çin rüzgarı esecek, Sanatseverler ilk kez Çin ile özdeşleşmiş bir çalgı olan ‘Erhu’ ile tanışacak. Cuma günü ise ‘Şefi olmayan orkestra’ unvanı ile de tanınan 57 yıllık topluluk I Musici Di Roma, 12 kişilik virtüöz kadrosuyla, 124 yıllık tarihi çalgılarla sanatseverlerle buluşacak. (Milliyet)

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 10)
HOT AFFILIATES
Önceki

Bulgar tatilciler yine komşuları tercih etti

Sonraki

Radisson Çeşme’yi ihya edecek

İlgili Yazılar

Geniş pist ağı, uzun sezon avantajıyla merkezleriyle Avusturya kayak tatili, Avrupa kış turizminin en istikrarlı seçeneklerinden.
Genel

Avusturya kayak tatili Alpler’de köklü bir kış geleneği

Romantik adalar, kısa ulaşım süreleri ve farklı bütçelere hitap eden seçenekler… Yunanistan balayı tatili, çiftlere hem sade hem de unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Adalar

Yunanistan balayı tatili neden bu kadar cazip?

Jahorina; 1913 metrelik yüksekliğiyle sezon boyunca kayak ve snowboard tutkunlarının buluşma noktalarından biri olarak öne çıkıyor.
Avrupa

Jahorina kayak keyfi hayal değil! WTS ile olimpiyat dağında kış kaçamağı

Seyahat acentalarına yeşil pasaport hakkı tanınması için TÜRSAB’tan dikkat çeken bir çağrı geldi.
Turizm

TÜRSAB yeşil pasaport istedi: Seyahat acentaları vize duvarına takılıyor

Mimar ve mühendislere yeşil pasaport verilmesini öngören teklif Meclis gündemindeyken, Hürser Tekinoktay bu kez turizm sektörünü işaret etti.
Turizm

Hürser Tekinoktay’dan yeşil pasaport çıkışı

Maldivler su üstü villaları ve WTS rüzgarı
Adalar

Maldivler su üstü villaları ve WTS rüzgarı

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Radisson Çeşme'yi ihya edecek

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    973 shares
    Share 389 Tweet 243
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    682 shares
    Share 273 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    624 shares
    Share 250 Tweet 156
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    567 shares
    Share 227 Tweet 142
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    468 shares
    Share 186 Tweet 117
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (334) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (395) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (133) Tatil (191) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (192) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (193)

En Çok Okunanlar

  • Turizm Tatil Seyahat

    Sofya Gezilecek Yerler

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Yunanistan’a Arabayla Gitmek İçin Gerekli Evraklar: 2020

    323 shares
    Share 129 Tweet 81
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    624 shares
    Share 250 Tweet 156
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    355 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    349 shares
    Share 140 Tweet 87
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Geniş pist ağı, uzun sezon avantajıyla merkezleriyle Avusturya kayak tatili, Avrupa kış turizminin en istikrarlı seçeneklerinden.

Avusturya kayak tatili Alpler’de köklü bir kış geleneği

Romantik adalar, kısa ulaşım süreleri ve farklı bütçelere hitap eden seçenekler… Yunanistan balayı tatili, çiftlere hem sade hem de unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Yunanistan balayı tatili neden bu kadar cazip?

Jahorina; 1913 metrelik yüksekliğiyle sezon boyunca kayak ve snowboard tutkunlarının buluşma noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

Jahorina kayak keyfi hayal değil! WTS ile olimpiyat dağında kış kaçamağı

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla