Perşembe, 25 Aralık 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Ekonomi

Bakan Ersoy: Taksi meselesini UBER’le değil taksicilerle çözeceğiz!

Ekonomi, Politika, Sektörel, Turizm, Türkiye
Turizm Bakanı Ersoy, TBMM'de bütçe sunumunu yaptı!
22
SHARES
168
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Bakan Ersoy: Taksi meselesini UBER&'le değil taksicilerle çözeceğiz!

İçerik gizle
1 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, taksicilerle UBER arasındaki sorunu çözmek için uğraştıklarını söyleyerek, “Taksi meselesini UBER’le değil taksicilerle çözeceklerini açıkladı. Bakan Ersoy ayrıca kolej statüsünde turizm okullarının hayata geçirileceğini ifade etti.
1.1 Bakan Ersoy: Taksi meselesini UBER’le değil taksicilerle çözeceğiz
1.1.1 “Turizm liselerini kolej statüsüne getirilmek için çalışma başlattık”
1.1.2 Turizm Liseleri hakkında açıklamalarına devam eden Ersoy, şöyle konuştu:
1.1.2.1 “Önümüzdeki yıl 48 Milyonu yakalarız”
1.1.2.1.1 “Gecelik gelire odaklanmalıyız”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, taksicilerle UBER arasındaki sorunu çözmek için uğraştıklarını söyleyerek, “Taksi meselesini UBER’le değil taksicilerle çözeceklerini açıkladı. Bakan Ersoy ayrıca kolej statüsünde turizm okullarının hayata geçirileceğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, taksicilerle UBER arasındaki sorunu çözmek için uğraştıklarını söyleyerek, “Taksi meselesini UBER’le değil taksicilerle çözeceklerini açıkladı.

Bakan Ersoy: Taksi meselesini UBER’le değil taksicilerle çözeceğiz

Bakanlık taksici-UBER sorununa son noktayı koymaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, CNN Türk’te katıldığı programda taksicilerle ilgili artan şikayetler ile ilgili olarak, “Bu işe konsantreyiz ama bu işi UBER’le değil, taksicilerle çözeceğiz. Ben taksici dernekleri ile çok yoğun toplantılar yapacağım.” şeklinde konuştu.

UBER’in bazı eksikleri karşıladığı için sektörde yer edindiğine dikkat çeken bakan Ersoy, taksicilik sektöründeki en önemli unsurların araç ve insan olduğunu ve bu alana yatırım yapılması gerektiğinin altını çizdi.

“Burada sorun taksi plakası sahipleri ile şoförlerin ayrı olması.” diyen Mehmet Ersoy, ” Bu işe konsantreyiz ama bu işi UBER’le değil, taksicilerle çözeceğiz. Ben taksici dernekleri ile çok yoğun toplantılar yapacağım. dedi.

Taksicilerle ilgili sorunların çözümü için uğraştıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, nitelikli turizme insan gücü kazandırmak için kolej statüsünde turizm okullarının hayata geçirileceğini açıkladı.

“Turizm liselerini kolej statüsüne getirilmek için çalışma başlattık”

Türkiye’nin nitelikli turizme geçiş yapması gerektiğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, ”Bu bağlamda yeni bir strateji oluşturmamız gerekiyor. Nitelikli turist istiyoruz demek kolay ama gerçekleştirmesi zor. İlk yapılması gereken insan kaynakları.

Bu bazda Milli Eğitim Bakanımızla bir çalışma yaptık, turizm liselerinin kolej statüsüne getirilmesi için bir çalışma başlattık. Hazırlıkta İngilizceyi mecbur tutuyoruz. İlk senede de Rusçayı mecbur tutuyoruz. Kolejlerde öğrenciler üç lisan öğrenecek. 76 lise var ilk etapta 10 okulda bu eğitime geçilecek. Okulların dönüşümü 5 yıl sürecek.” açıklamasında bulundu.

Turizm Liseleri hakkında açıklamalarına devam eden Ersoy, şöyle konuştu:

“10 okulda eğitime başlıyoruz. Hazırlıkta İngilizceyi lise 1’de ise ilk defa Rusçayı mecbur tutuyoruz. Lise 2’den sonra ise Çince ve Almancayı seçmeli olarak sunacağız.

HOT AFFILIATES

Öğrenciler 20 Nisan 20 Ekim tarihinden eğitimini anlaşılan okullarda yapacak. İş birliği yapacak oteller öğrencilerin kalacağı lojmanlardan eğitim alacağı yerlere kadar destek verecek.

Bu konuda görüş birliğine varıldı ve protokol imzalandı. 76 tane lise var 10 tane ile başlıyoruz bu meslek liseleri turizm kolejlerine dönüştüreceğiz. Bu durumu öğrenciler için de cazip hale getirmek için ödeme yapılacak.

Hazırlıktan itibaren öğrenciye ödeme yapılacak. Hazırlıkta stajyer maaşı ile başlayacak. Hazırlıkta stajyer maaşı lise 1’de stajyer maaşı çarpı 1.25 ve bu şekilde arttırılarak devam edecek.”

“Önümüzdeki yıl 48 Milyonu yakalarız”

Türkiye’nin gelecek yıl 48 milyon ziyaretçi sayısını yakalayabileceğini ifade eden Mehmet Ersoy, “2018’de 40 milyon turisti geçmeyi hedefliyoruz. 2019 erken rezervasyon bilgileri de gelmeye başladı, çok ciddi artışlar var. Önümüzdeki yıl 48 Milyonu yakalarız diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Gecelik gelire odaklanmalıyız”

Turist başına gelirden ziyade kişi başı gecelik geliri konuşmak gerektiğini belirten bakan Ersoy, “Türkiye’de ortalama geceleme süresi 5. Bunu sayıyı artırmamız lazım. Arz ve talep çeşitliliğine gitmeniz lazım. Hiç akla gelmeyen harcamalar yaratmanız lazım. Türkiye’ye gelen turistlerin müzeleri gezme oranı Avrupa’nın yarısı düzeyinde.

Müzelerimizi tanıtamamışız. Bütün müzeler kart sisteminin içine dahil edilecek. Bizim müze gelirlerini artırmamız çok önemli çünkü buradan elde edilen gelirle yeni kazılar yapıyoruz. Denizi, kumu herkes kopyalayabilir ama arkeolojik değerleri kopyalayamazlar. Dünyada bu kadar zengin bir coğrafya yok.

Bu sizin pazarlamada çok büyük bir avantajınız. Şu anda 153 noktada kazı yapılıyor. Kazı araştırmalarının süresini uzatmak istiyoruz. İnsanlara balık tutmayı öğretmemiz gerekiyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler: Mehmet Nuri ErsoyTurizm BakanıTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

Mısır’da 3 bin 700 yıllık hamile kadın mezarı bulundu!

Sonraki

İDO’dan 7 maddelik sert açıklama: Devlet İDO ile rekabet etti!

İlgili Yazılar

Türkiye, kültürel mirasını uluslararası alanda görünür kılan sergi projelerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.
Turizm

Troya, 2026’da Roma Kolezyumu’na taşınıyor

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Mimar Sinan döneminden bu yana yapılmış en kapsamlı yenileme çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.
Turizm

Mehmet Nuri Ersoy: Ayasofya’da tarihi restorasyon yürütüyoruz

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak kaldırılacağını duyurdu.
Turizm

Karadağ vizesiz seyahati askıya aldı

2027 Avrupa Oyunları için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u ziyaret etti.
Spor

2027 Avrupa Oyunları hazırlıkları masada

Konya Çatalhöyük, Eskişehir Küllüoba ve Karaman Topraktepe’de ise 8 bin 600 yıl öncesine uzanan ekmek örnekleri gün yüzüne çıkarıldı.
Turizm

Tavşanlı Höyük’te 4 bin yıllık nohut, Çatalhöyük’te 8 bin 600 yıllık ekmek bulundu

Sonraki
İDO’dan 7 maddelik sert açıklama: Devlet İDO ile rekabet etti!

İDO'dan 7 maddelik sert açıklama: Devlet İDO ile rekabet etti!

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    969 shares
    Share 388 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    681 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    612 shares
    Share 245 Tweet 153
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    559 shares
    Share 224 Tweet 140
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    465 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (402) Balayı Tatili (324) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (423) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (121) Maldivler (393) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (133) Tatil (189) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (190) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (505) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (578) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (193)

En Çok Okunanlar

  • Son dönemde popüler olan tatil destinasyonlarından olan Mauritius’u daha yakından tanımak ister miydiniz?

    Mauritius hakkında her şey

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Afrika’nın En Güzel Plajları: Top 10

    138 shares
    Share 55 Tweet 35
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    341 shares
    Share 136 Tweet 85
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    612 shares
    Share 245 Tweet 153
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Karadağ, bir süre önce askıya aldığı Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasını yeniden yürürlüğe koydu.

Karadağ’dan Türk vatandaşlarına vize kararı

Paris’te bulunan Louvre Müzesi, ekim ayında gerçekleşen ve milyonlarca dolarlık mücevher hırsızlığının ardından güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı.

Louvre Müzesi’nde güvenlik önlemleri artırıldı

WTS, dünyanın en ikonik yılbaşı kutlamalarından biri olan Times Square atmosferini New York Marriott Marquis Hotel’de özel deneyimlerle buluşturuyor.

WTS’ten New York’ta yılbaşına özel kampanya

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla