Pazar, 4 Haziran 2023
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı kapatıldı

Hicran
0
Ayvalık Deniz Hudut Kapısı kapatıldı
28
SHARES
212
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı kapatıldı.

Denizcilik Müsteşarlığı’nın kararı ile 5 Kasım Cuma günü Ayvalık Deniz Hudut Kapısı kapatıldı.

Belediye Başkanlığının işlettiği Ayvalık Deniz Hudut kapısı yasal evrak eksikliği nedeniyle kapatıldı. Hudut Kapısı’nın kapatılması Ayvalık esnafı ve Ayvalık-Midilli arası yolcu taşımacılığı yapan firmaların tepkisine yol açtı.

Firmalar belgelerin tamamlanması için ek süre talep ederken, Kurban Bayramının yaklaştığına dikkat çeken esnaf, kapıya vurulan kilidin Ayvalık ekonomisine vurulacağını belirtti.

Durumdan bir hayli rahatsız olan Esnaf Turizm Güç Birliği Derneği, sorumluları mahkemeye vereceğini kaydetti.

Ayvalık Belediye tarafından 16 Mayıs 2007 tarihinde açılan ve Kuzey Ege’nin en büyük uluslar arası limanı olma özelliği taşıyan Ayvalık Deniz Hudut Kapısı, kıyı tesislerine işletme izni verilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik ve 18.11.2009 tarih 39571 sayılı genelge hükümlerinde belirtilen şartları tam olarak taşımadığına ve eksiklikler bulunduğuna ilişkin rapor üzerine Cuma günü öğleden sonra kapatıldı.

Hudut kapısının kapatılması ilçeye sabah saatlerinde gelen 25 Yunanlı turisti ve yolcu taşımacılığı yapan şirketleri mağdur etti. Bu tatsız olay karşısında, Jale Tur saat 17.00 yerine 19.15 sularında cezalı çıkış yaparak 25 yolcuyu Midilli’ye ulaştırdı.

Ayvalık Sözcü gazetesinin haberine göre, Denizcilik müsteşarlığı Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nün 01 Temmuz 2010 tarihinde tamamlanmasını istediği, tamamlanmayınca süreyi 01 Kasım 2010 tarihine kadar uzattığı 6 belgenin neden tamamlanmadığı ve ne zaman tamamlanacağı soruları yanıt bulmadı.

“6 BELGE TAMAMLANMAYI BEKLİYOR”

Onaylı tesis bilgi formu, tesisin genel yerleşim planı, hak sahibinin belediye olduğunu tespit eden belge, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve onay işletimine ait yazı, kıyı tesisine ilişkin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce düzenlenmiş fener gereklilik analizi, belediye tarafından kurulmuş olan tüzel kişilik marifetiyle kıyı tesisi işletmeciliği yapılması halinde bu durumu onaylayan belge tamamlanması istenen eksiklikler arasında bulunuyor.

“EK SÜRE VERİLSİN”

Cunda Lines Operasyon Sorumlusu İbrahim Öztürk, “Ani oldu. Sabah teknelerin girişleri yapıldı. Liman başkanlığı öğleye doğru kapatılma haberini verdi. Yolcularınızı ve programınızı ayarlayın kapı kapanıyor denildi. Biz o gün tesadüfen mağduriyetten kurtulduk. Seferimiz yoktu ama jönümüz bayram. Tüm seferler iptal edildi. Kapının ne zaman açılacağı belirsiz. Başka alternatif olmadığı için Ayvalık’ta uluslar arası yolcu taşımacılığı yapan gemilerin yolcu taşıma olanağı kalmadı. Dikili var bir tek. Oranın da bizim için cazibesi yok. Biz Ayvalık-Midilli hattında çalışmayı düşünüyoruz. Alternatif bir yere kaydırmayı istemiyoruz ve düşünmüyoruz. Haftada 7 gün sefer yapabiliyorduk. Beklentimiz uzatma süresi verilmesi. Çünkü belgelerin bayrama kadar tamamlanması sanırım mümkün gözükmüyor” dedi.

“AYVALIK’I MAHKÛM EDEN BİR KARAR”

Hudut kapısına vurulan kilidin ilçe ekonomisine de vurulduğunu kaydeden Jale Tur sahiplerinden Eşref Jale, “Kaos var şu anda. Hiçbir yetkili açıklama yapmıyor. Evrak üzerinde eksiklikler var ama fiziki açıdan Ayvalık limanının hiçbir eksikliği yok. Hep uzatma verilmiş bu eksikliklerin tamamlanması için. Belediye başkanız ile yaptığım görüşmede Milli Evrak Müdürlüğünde tıkanma yaşandığı, müdürlüğün tam olarak görev yapmadığı söylendi. Ancak incelendiği zaman yapılmayacak, olmayacak, bu kadar gecikmeyi gerektirecek bir durum yok ortada. Hudut kapısını kapatmak Ayvalık’ı mahkûm etmektir. Her gün ilçeye en az 200 kişi geliyor Midilli’den. Sadece Perşembe günü gelen turist sayısı 600. bu ne demektir ilçe ekonomisi için. Bizim trilyonluk yatırımımız var. Kapatmak bunları sokağa atmaktır” dedi.

“SORUMLULARI MAHKEMEYE VERECEĞİZ”

Ayvalık Belediye Başkanı Kıyı Ege Belediyeler Birliği toplantısına katılmak üzere ilçe dışında bulunması nedeniyle yetkililerden gerekli açıklama alamadığını kaydeden Ayvalık Esnafı, kapıya vurulan kilidin ilçe ekonomisine vurulduğunu kaydetti. Ayvalık Esnaf ve Turizmciler Güç Birliği Derneği yönetim ve üyeleri, kapatılmada sorumlu olanları mahkemeye vereceklerini kaydetti.

“ESNAFIN SORULARI VAR”

Ayvalık Esnaf ve Turizmciler Güç Birliği Derneği VE Ayvalık esnafı, “Tek suçsuz olan biz esnaf ve turistler ama asıl mağdur olan da bizleriz. Dernek yönetimi olarak sorumlular hakkında mahkemeye gideceğiz. Merak ettiğimiz evraklar eksik ise niye açıldı?, 3 yıldır niye işletiliyor? Belediyeyi ilgilendiren bir konu ise neden evraklar hazırlanmadı, neden takibi yapılmadı? Bunlar miatlı evraklar Milli Emlak’tan niye ulaştırılamadığı söyleniyor? Bu sorularımızın yetkililer tarafından bir an önce yanıtlanmasını bekliyoruz. Bu ulaşımın Ayvalık için önemi büyük. Sıkışmış olan Ayvalık ekonomisinde esnafa nefes aldırıyordu. Ticari ve kültürel ilişkiye bu şekilde kilit vuruldu” dedi. Dernek yönetimi ve esnaf, “işletemiyorlarsa bize versinler biz daha iyi şekilde işletiriz” diye konuştu.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 7) Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 8)

Göz Atın

Firuz Bağlıkaya

Bağlıkaya: Vize Sorunu Hep Vardı, Artarak Devam Ediyor

Ali Tunç Batum

Mandarin Oriental Bosphorus’un Yeni Müdürü Ali Tunç Batum Oldu

Lufthansa 8 bin yeni çalışanı işe almak istiyor

Lufthansa 8 bin yeni çalışanı işe almak istiyor

İSATAG İstanbul Lale Vakfı İşbirliği: Lale Festivali Geliyor

İSATAG İstanbul Lale Vakfı İşbirliği: Lale Festivali Geliyor

Mehmet Nuri Ersoy

Bakan Ersoy: “Antalya’ya Otel Değil Nitelikli Turizm Lazım”

Sururi Çorabatır

CHP Adayı Çorabatır: İç Siyasi Hesaplara Son Vereceğiz

Etiketler: Kurban Bayramı

İlgili Yazılar

Turizmciler bayram tatili için umutlu
Genel

Turizmciler bayram tatili için umutlu

Asırlardır kutlanan renkli buluşma: ‘Hıdırellez’
Kültür & Sanat

Asırlardır kutlanan renkli buluşma: ‘Hıdırellez’

Doğu Ekspresi’nde bayram yoğunluğu
Sektörel

Doğu Ekspresi’nde bayram yoğunluğu

Himeji Kalesi
Dünya

Japonya’da Gezilecek Yerler

Bursa'da 1700 yıllık Ayasofya Camisi'ne cam kapı taktılar!
Kültür & Sanat

Bursa’da 1700 yıllık Ayasofya Camisi’ne cam kapı taktılar!

Bakan Mehmet Ersoy’dan uyardı geldi: Kazıklanıyormuş hissi vermeyeceksiniz!
Ekonomi

Bakan Mehmet Ersoy’dan uyardı geldi: Kazıklanıyormuş hissi vermeyeceksiniz!

THY'nin Yeni Havalimanı'ndaki seferlerine talep 21 bini geçti!
Ekonomi

THY, bayram döneminde 2 milyon 340 bin yolcu taşıdı!

Kurban Bayramı tatilinin ardından eve dönüş başladı
Sektörel

Kurban Bayramı tatilinin ardından eve dönüş başladı

Sonraki
Havayolu şirketleri yeni rotalarını belirledi

Havayolu şirketleri yeni rotalarını belirledi

Popüler Turizm Haberleri

  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    435 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    153 shares
    Share 60 Tweet 38
  • En Güzel Hırvatistan Plajları: 10 Muhteşem Plaj

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    139 shares
    Share 56 Tweet 35

RSS Top 10

  • En iyi tatil cenneti adalar
  • Yeşillikler İçindeki İtalyan Beldesine Taşınanlara 2000 Euro
  • Yunanistan’da Yerli Gibi Yaşamak
  • En İyi 10 Yurt Dışı Kayak Oteli
  • En Popüler 10 Yılbaşı Destinasyonu
  • Meksika Sualtı Müzesi Ziyaretçilerine Eşsiz Bir Deneyim Yaşatıyor
  • Hindistan’da yemyeşil bir rekor!
  • İspanya’nın ünlü San Fermin Festivali başladı
  • Bayramda vizesiz ve uygun fiyatlı seyahat önerileri
  • Dünya Yoga Günü İstanbul’da kutlandı

RSS Seyahat Haberleri

  • Bu Uçak Almanya’dan Avustralya’ya 4 Saatte Uçacak!
  • Curaçao: Karayipler’deki Hollanda Adası
  • Paris’teki En İyi İtalyan Restoranları
  • Selanik Gezilecek Yerler Listesi: Top 10
  • En Güzel Santorini Plajları: Top 10
HOT AFFILIATES

RSS NationalTurk

  • HDP’li Sırrı Süreyya Önder Ayda 3 Kez Meclisi Yönetecek
  • Kerem’in oynadığı Galatasaray’ın şampiyonluğu
  • Borsada Mehmet Şimşek Coşkusu
  • Bruce Springsteen Sahnede Yere Düştü
  • Yurdu Terk Eden Doktor Sayısı Yine Yükselişe Geçti

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Firuz Bağlıkaya

Bağlıkaya: Vize Sorunu Hep Vardı, Artarak Devam Ediyor

İsviçreli Kabin Ekipleri Toplu İş Sözleşmesini Feshetti

İsviçreli Kabin Ekipleri Toplu İş Sözleşmesini Feshetti

Air New Zealand Uçuştan Önce Yolcuları Tartacak!

Air New Zealand Uçuştan Önce Yolcuları Tartacak!

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat