Çarşamba, 3 Eylül 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Ayın Fırsatları Ayın Fırsatları Ayın Fırsatları
Anasayfa Sektörel

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, projeleri hakkında bilgi verdi

Sektörel, Seyahat, Turizm
Turizm Tatil Seyahat
21
SHARES
161
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, orta vadede tarifeli uçan havayolu şirketlerinde belli birleşmeler olacağını belirterek, ”Büyük, ülkelerin milli havayolları birleşmeye başladı ki özel şirketlerin birleşmemesini beklemek yanlış olur” dedi.
1.1 ”Yakıttaki yüzde 10’luk artış maliyetleri yüzde 5 artırıyor”
1.1.1 ”3 yıl içinde birleşmeler olabilir”
1.1.1.1 ”Yeni uçakları 2017’den itibaren teslim almayı düşünüyoruz”
1.1.1.1.1 ”Mikanos’a uçacağız, deniz eksikti ona da başladık”
1.1.1.1.1.1 ”İlk yıl 50 bin, 2013’de 100 bin yolcu hedefliyoruz”
1.1.1.1.1.2 ”66 avrodan başlayan fiyatlarla…”

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, orta vadede tarifeli uçan havayolu şirketlerinde belli birleşmeler olacağını belirterek, ”Büyük, ülkelerin milli havayolları birleşmeye başladı ki özel şirketlerin birleşmemesini beklemek yanlış olur” dedi.

Ersoy, 5 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Atlasjet’in Londra Stansted seferlerine başlaması dolayısıyla düzenlediği sohbet toplantısında açıklama yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu yıl Sabiha Gökçen’den de operasyon yapmaya başladıklarını ve buradaki uçuş sayısını kademeli olarak artıracaklarını ifade eden Ersoy, Atatürk Havalimanı’ndaki kapasite doluluğuna dikkati çekerek, artık bundan sonra Atatürk Havalimanı’nda büyüme şanslarının kalmadığını, Atatürk Havalimanı’ndan sadece tarifeli seferleri gerçekleştireceklerini, tarifeli olmayan seferleri Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapacaklarını belirtti.

”Yakıttaki yüzde 10’luk artış maliyetleri yüzde 5 artırıyor”

Yakıtın şu anda ağırlıklı 1-1,5 saatlik uçuşlarda uçuş maliyetinin yarısını oluşturmaya başladığının altını çizen Ersoy, yakıta her gelen yüzde 10’luk artışın koltuk maliyetlerini yüzde 5 artırdığını, dövizdeki yüzde 10’luk kur artışının da maliyetleri birebir yüzde 10 artırdığını kaydetti.

Atlasjet olarak mecbur kalmadıkça maliyetlerdeki artışları bilet fiyatlarına yansıtmadıklarını ifade eden Ersoy, pazar şartları ve sezonun akışına göre bunu ayarlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Ersoy, yakıt fiyatlarını yıl sonuna kadar aynı seviyeden aldıkları için hedge ettiklerini, dolayısıyla yakıt fiyatlarındaki artışlardan etkilenmediklerini, ayrıca avro-dolar paritesini de hedge ettiklerini söyledi.

”3 yıl içinde birleşmeler olabilir”

Türkiye’de sivil havacılık sektörünün geleceğine ilişkin ise Ersoy, bu alanda sadece charter uçuşları yapan havayolları bulunduğuna değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

”Onların iş modellerini bu şekilde sürdürmeleri zor görünüyor. Ya küçülecekler, ya da birleşmeler, konsolidasyonlar olacak. Çünkü sadece yaz sezonuna yönelik operasyonlarla havacılığı sürdürmek kesinikle imkansız. Orta vadede tarifeli uçan havayolu şirketlerinde belli birleşmeler olacaktır. Büyük, ülkelerin milli havayolları birleşmeye başladı ki özel şirketlerin birleşmemesini beklemek yanlış olur. Orta vadede, 3 yıl içinde birleşmeler olabilir. Bizim charter bölümümüz var. Biz onu büyütmüyoruz. Bizim şu an için Türkiye’de düşündüğümüz böyle bir yatırım yok. Ama başarılı bir yatırım görürsek değerlendirebiliriz.”

”Yeni uçakları 2017’den itibaren teslim almayı düşünüyoruz”

Dünyadaki teknolojik gelişmelere ayak uydurmak gerektiğini vurgulayan Ersoy, bu kapsamda 25 yeni uçak siparişi vermek için Airbus ve Bombardier ile görüştüklerini, Bombardier ile ön anlaşma imzaladıklarını, her iki şirketle de görüşmeleri bu ay içinde sonlandırmayı planladıklarını bildirdi.

Uçakların piyasaya 2016 yılında gireceğini, kendilerinin de yeni uçakları 2017 yılından itibaren teslim almayı düşündüklerini ifade eden Ersoy, 25 uçağın tutarının finansman maliyetleriyle birlikte 2 milyar doları bulacağını, bunların şu anda filolarında yer alan 16 uçağın yerine geleceğini söyledi.

Irak’ta Zagros Grubu ile gerçekleştirdikleri ortaklığa da değinen Ersoy, Irak’tan yakın coğrafyaya ve Avrupa’da yaklaşık 10 noktaya uçuş gerçekleştirmeyi planladıklarını, ayrıca yakın coğrafyada bir ülkede daha bu tip bir ortaklık yapmayı düşündüklerini, bu ülkenin Müslüman bir ülke olacağını kaydetti.

”Mikanos’a uçacağız, deniz eksikti ona da başladık”

Mikanos uçuşlarına Haziran’da tekrar başlayacaklarını anlatan Ersoy, Mikanos’un çok bağımlı yolcu kitlesi bulunduğunu, bu yolcuların 1 saatlik yolu Atina üzerinden 4 saatte uçtuklarını, bu nedenle kendilerine çok talep geldiğini kaydetti.

Halka arz ile ilgili ise Ersoy, Atlasjet olarak henüz gelmek istedikleri yere gelmediklerini ifade ederek, ”Herşeyi tamamladığımız zaman ‘küçük olsun benim olsun’ demeyiz. Vakti geldiğinde tabi ki düşünürüz” yorumunu yaptı.

”İlk yıl 50 bin, 2013’de 100 bin yolcu hedefliyoruz”

Toplantıda Londra seferleriyle ilgili bilgi veren Ersoy, cumartesi günleri hariç haftanın her günü gerçekleştirilecek Atatürk Havalimanı-Londra Stansted uçuşlarının yanı sıra cumartesi günleri direkt Antalya-Londra Stansted seferleri de düzenleneceğini, business class ve ekonomi plus olarak iki farklı sınıftan hizmete sunulan uçuşların Airbus A320 tipi uçaklar ile yapılacağını söyledi.

Londra uçuşlarında İzmir ve Tahran gibi Atlasjet’in ulaştığı noktalara bağlantılı uçuşların da söz konusu olduğunu belirten Ersoy, KKTC yolcularının İstanbul ve Antalya üzerinden uçaktan inmeden bağlantılı uçabileceklerini kaydetti.
İlk yıl yüzde 70 doluluk oranıyla 50 bin, 2013 yılında ise 100 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini, ekonomi plus uygulaması ile Londra pazarındaki özel havayollarında var olan ”low-cost” imajını değiştireceklerine inandıklarını söyleyen Ersoy, şöyle devam etti:

”İşadamları için business class hizmeti, ekonomi plus sınıfı bilet alan yolcular için de birinci sınıf konforu üçüncü sınıf fiyat ile sunuyoruz. Hem işadamına, hem öğrenciye, hem de turizm pazarına hitap ediyoruz. Londra uçuşlarımızda kapasitemizin yüzde 40’ını KKTC, yüzde 40’ını Türkiye ve yüzde 20’sini İran ile diğer ülkelerden gelecek transit yolcu trafiği ile doldurmayı hedefliyoruz. Yakın vadede yolcu sayısı olarak toplam iş hacmimizin yüzde 5’ini, orta vadede ise yüzde 7’sini oluşturmasını bekliyoruz.”

Murat Ersoy, rötarlı kalkışların önüne geçebilmek için yıllık ortalama 4,5 milyon dolar ek maliyetle yedek uçaklar beklettiklerini, hava trafiğinin en yoğun olduğu Atatürk Havalimanı’nda bile son 4 yıldır yüzde 93 zamanında kalkış performansını yakaladıklarını söyledi.

”66 avrodan başlayan fiyatlarla…”

Ekonomi plus ile yolcuların 77 santim koltuk aralıklarıyla uçabildiğini belirten Ersoy, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Londra Stansted’e yapılan seferlerin her şey dahil 66 avrodan başlayan fiyatlarla sunulduğunu ifade etti.

Bir uçağın İstanbul’dan Londra’ya gidip gelmesinin maliyetinin 55 bin dolar olduğuna dikkati çeken Ersoy, dalgalı fiyatlama sistemi geçerli olduğu için biletini önceden alanların daha hesaplı seyahat etme imkanına sahip olduğunu, şu anda İstanbul’dan Londra’ya tam dolulukta tek yön uçuşun maliyetinin 130 sterlin olduğunu, dolayısıyla 66 avronun maliyetin yarısına denk geldiğini kaydetti.

HOT AFFILIATES
Önceki

Nepal’de uçak düştü; 15 kişi öldü

Sonraki

Air India’daki pilotların grevi sürüyor

İlgili Yazılar

WTS, 2 gece 3 gün 99 €’dan başlayan konaklama paketleriyle Lady Gaga'yı canlı izleme deneyimini sizler için avantajlı hale getiriyor.
Eğlence

WTS ile Lady Gaga fırtınası! Dünya turnesinde sahne senin

Mauritius: Su altı şelalesi gerçekte ne?
Dünya

Mauritius: Su altı şelalesi gerçekte ne?

Dünyaca ünlü DJ ANYMA, 10 Ekim’de Gize Piramitleri’nin büyülü atmosferinde tarihi bir performans sergileyecek. Biletler, WTS ayrıcalığıyla 299 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışta.
Eğlence

ANYMA, Gize Piramitleri’nde sahne alıyor!

Yunanistan’da Golden Visa programı yabancı yatırımcılara oturum hakkı ve Schengen serbestliği sunuyor. Peki, Paliouri Villaları fiyatları neler?
Emlak

Yunanistan’da Golden Visa Yatırımları: Paliouri Villaları parlıyor

İtalya’nın Garda Gölü kıyısındaki ünlü eğlence merkezi Gardaland Resort, WTS’nin özel kampanyasıyla ailelere avantaj sağlıyor.
En Güzeller

WTS’den Gardaland Resort Kampanyası: Çocuklara ücretsiz giriş

Sazan Adası: Trump ailesinin göz diktiği Arnavutluk cenneti
Adalar

Sazan Adası: Trump ailesinin göz diktiği Arnavutluk cenneti

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Air India’daki pilotların grevi sürüyor

ANYMA KONSERİ
  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    956 shares
    Share 382 Tweet 239
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    675 shares
    Share 270 Tweet 169
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    577 shares
    Share 231 Tweet 144
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    531 shares
    Share 212 Tweet 133
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    456 shares
    Share 182 Tweet 114
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Almanya (120) Antalya (328) Balayı (397) Balayı Tatili (321) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Maldivler (387) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (217) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (184) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (174) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1641) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (374) Yunanistan (571) İspanya (207) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (188)

En Çok Okunanlar

  • Roma'da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    531 shares
    Share 212 Tweet 133
  • En Güzel Midilli Plajları: Top 15

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • Arnavutluk’un Yıldızı: En Güzel Durres Plajları

    245 shares
    Share 98 Tweet 61
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    956 shares
    Share 382 Tweet 239
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    301 shares
    Share 120 Tweet 75
WTS Ayın Fırsatı
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

WTS, 2 gece 3 gün 99 €’dan başlayan konaklama paketleriyle Lady Gaga'yı canlı izleme deneyimini sizler için avantajlı hale getiriyor.

WTS ile Lady Gaga fırtınası! Dünya turnesinde sahne senin

Mauritius: Su altı şelalesi gerçekte ne?

Mauritius: Su altı şelalesi gerçekte ne?

Dünyaca ünlü DJ ANYMA, 10 Ekim’de Gize Piramitleri’nin büyülü atmosferinde tarihi bir performans sergileyecek. Biletler, WTS ayrıcalığıyla 299 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışta.

ANYMA, Gize Piramitleri’nde sahne alıyor!

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla