Salı, 1 Temmuz 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Sağlık

Antalya’da eko ve botanik turizmi yaygınlaşıyor

Sağlık, Sektörel, Seyahat, Turizm
Turizm Tatil Seyahat
46
SHARES
354
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Antalya bölgesinde deniz,kum, güneş, tarih, kültür ve arkeoloji turizminden sonra eko ve botanik turizmi de yaygınlaşıyor.
1.1 “BU SENE BÖLGEYE 15 BİN DOĞA SEVERİ TOROSLARA ÇIKARACAĞIZ”

Antalya bölgesinde deniz,kum, güneş, tarih, kültür ve arkeoloji turizminden sonra eko ve botanik turizmi de yaygınlaşıyor.

Eko ve botanik turizmi tutkunu Avrupalı ve İskandinav ülke turistleri, Toroslarda yetişen endemik bitki türlerini yerinde görmek ve bilgi sahibi olmak için Gündoğmuş, Akseki, İbradı, İbradı Ormana beldesi ve İbradı Altınbeşik Mağarası Milli Park Alanı’nı tercih ediyor. Eko ve botanik turlara Almanya, Avusturya, Lüksemburg, Fransa, İngiltere, Belçika, Finlandiya, Hollanda, Norveç, İsviçre ve İsveç üniversitesinde ekoloji, biyoloji, iklim bilimi ve çevre mühendisleri ilgi gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 3 ilçede eko ve botanik turizmi yaygınlaştırılarak, göçün önüne geçmeyi hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, uygulamaya koydukları Torosların Doğal Güzelliklerini Yerinde Görelim Projesi kapsamında Antalya’ya gelen Avrupalı ve İskandinav ülke turistlerini İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerine çekmek istediklerini söyledi. Eko ve botanik turizminin 3 ilçede canlandırarak bölgede göçün önüne geçmek istediklerini belirten Arıcı, Akseki Kaymakamlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA)’ Antalya’ya gelen turistlerin Torosları görmesi için hazırladığı ‘Akseki ve Yöresi Botanik Bahçesi Projesi’nin bölgede botanik turizmini yaygınlaştıracağını kaydetti.

Arıcı, “Hazırladığımız projelerle Avrupa’dan gelen entelektüel, akademisyen ve doğa sever turistlerin Torosları görmesini istiyoruz. Doğal hayatla iç içe olmalarını aruz ediyoruz. Bu aynı zamanda bölgede yılın dört mevsiminde botanik turizmi yanı sıra doğal fotoğraf çekim turlarını da yaygınlaştıracaktır. Tıpkı ornito(kuş bilimi turizmi) kuş turizminde olduğu gibi Almanya, İsveç, İsviçre, Kanada ve Belçika’dan bir kuş türünü çekmeyen gelenler olduğu gibi bitki görünü görmek için gelenlerin sayısını çoğaltacaktır. Akseki’deki botanik bahçesi çok önemli. 2013’de 3 ilçede eko ve botanik turizmi canlı olacak. ” diye konuştu.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

“BU SENE BÖLGEYE 15 BİN DOĞA SEVERİ TOROSLARA ÇIKARACAĞIZ”

Alman eko ve botanik turizmi uzmanı ve Monari Turizm Seyahat Acentesi sahibi Monika Monari, geçen yıl İbradı ve Gündoğmuş’a eko turizmi kapsamında 6 bin turisti gezdirdiklerini söyledi. Tur kapsamında çıkan turistlerin çoğunluğunu Avrupalı akademisyenlerin oluşturduğunu belirten Monari, bu sene tur kapsamında Akseki’de dahil ederek 15 bine çıkaracaklarını kaydetti. Gündoğmuş ve İbradı’nın bütün köy ve yaylalarının eko turizmine elverişli olduğunu belirten Monari, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu senede Gündoğmuş Belediyesi ile başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde tanımları birlikte yapacaklarını söyledi. Monari, “Eko ve botanik turizmi rezervasyonları çok iyi durumda. Bu sene 15 bin doğa severi Toroslara çıkaracağız. Bölge için tek sıkıntımız konaklama tesisinin çok az olması.” diye konuştu.

Turizmci Mustafa Kaya, Akseki’de eko ve botanik turizmin yaygınlaşması için 4 yıl önce 4 milyon lira harcayarak Emiraşık köyüne butik otel yaptığını söyledi. Otelin 2013 rezervasyonlarının eko turizmi tutkunları tarafından rezerve edildiğini belirten Kaya, turist yoğunluğunun yüzde 70’ni Alman ve İskandinav ülke turistlerinin olduğunu kaydetti.

Etiketler: Antalya
HOT AFFILIATES
Önceki

EuroVelo Direktörü Bodor Muğla’ya geldi

Sonraki

THY’nin dış hatlardaki yolcu sayısında yüzde 34 artış

İlgili Yazılar

Oxford Economics tarafından hazırlanan ve dünya genelindeki şehirleri 5 ana başlık altında analiz eden Küresel Şehirler Endeksi yayımlandı.
Dünya

Oxford Economics’in Küresel Şehirler Endeksi açıklandı

Türkiye, Mavi Bayrak’ta dünya üçüncüsü
Turizm

Türkiye, Mavi Bayrak’ta dünya üçüncüsü

Ramazan Bayramı’nda yurt dışının gözdesi Yunan Adaları
Adalar

Ramazan Bayramı’nda yurt dışının gözdesi Yunan Adaları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Side Antik Kenti Karşılama Merkezi'nin açılışında açıklamalarda bulundu.
Kültür & Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Antalya için gece gündüz çalışıyoruz

Ramazan bayramında Antalya ve Kıbrıs’ta ünlü isimler konserler verecek. Yeni sezonun bayrama denk geliyor olması ise turizmcileri sevindiriyor.
Eğlence

Ramazan Bayramı tatilinde ünlüler sahne alacak

Turizm başkenti olarak ifade edilen Antalya'da kamp, karavan, outdoor, tiny house sektör liderleri bir araya geliyor.
Fuarlar

Kamp, karavan, outdoor sektör liderleri fuarda bir araya geliyor

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

THY'nin dış hatlardaki yolcu sayısında yüzde 34 artış

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    914 shares
    Share 366 Tweet 229
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    657 shares
    Share 263 Tweet 164
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    520 shares
    Share 208 Tweet 130
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    441 shares
    Share 176 Tweet 110
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    434 shares
    Share 173 Tweet 108

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (326) Balayı (395) Balayı Tatili (319) Balayı Turları (166) Dubai (331) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (209) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (383) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (215) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (180) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (165) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1639) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (374) Yunanistan (563) İspanya (204) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (187)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • Roma'da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    441 shares
    Share 176 Tweet 110
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    914 shares
    Share 366 Tweet 229
  • Otelcilere haraç kesen belediye başkanı

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • En Güzel Midilli Plajları: Top 15

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Arnavutluk’un Yıldızı: En Güzel Durres Plajları

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz itibarıyla reddedilen vize başvurularına yönelik itiraz sürecini tamamen kaldıracağını açıkladı.

Almanya’dan vize başvurularında radikal değişiklik

Rodos Adası köklü tarihi, saklı köyleri, doğal güzellikleri ve geleneksel lezzetleriyle de Akdeniz’in en etkileyici tatil duraklarından biri.

Rodos Adası’nda tatil neden bu kadar özel?

Schengen vizesi başvurularında yaşanan randevu sıkıntısı ve gecikmeler, yurt dışında eğitim planı yapan öğrencilerin geleceğini tehdit ediyor.

Vize engeli gençlerin yolunu kesti

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla