Çarşamba, 18 Şubat 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Ekonomi

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya 8 ayda 180 ülkeden 9 milyon turisti ağırladı!

Ekonomi, Sektörel, Son Dakika, Turizm, Türkiye
turkiye nin turizm baskenti antalya ya 8 ayda 9 milyon turist geldi 610x337 1
26
SHARES
198
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya 8 ayda 180 ülkeden 9 milyon turisti ağırladı!

İçerik gizle
1 Türkiye’nin turizm başkenti Antalya 8 ayda 180 ülkeden 9 milyon turisti ağırladı. Antalya’ya bu yılın Ocak – Ağustos döneminde 180 ülke ve özerk bölgeden 9 milyon 165 bin 352 ziyaretçi geldi.
1.1 Türkiye’nin turizm başkenti Antalya 8 ayda 180 ülkeden 9 milyon turisti ağırladı
1.1.1 Rusya’dan 3 milyon 367 bin 152 kişi
1.1.1.1 Almanya’dan gelen turist yüzde 30.22 arttı
1.1.1.1.1 Antalya’ya Vanuatu ve Tuvalu’dan bile geldiler!

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya 8 ayda 180 ülkeden 9 milyon turisti ağırladı. Antalya’ya bu yılın Ocak – Ağustos döneminde 180 ülke ve özerk bölgeden 9 milyon 165 bin 352 ziyaretçi geldi.

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’ya bu yılının Ocak – Ağustos döneminde 180 ülke ve özerk bölgeden 9 milyon 165 bin 352 ziyaretçi geldi.

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya 8 ayda 180 ülkeden 9 milyon turisti ağırladı

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2018’in ilk 8 ayında Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,28 artış gösterdi ve 9 milyon 165 bin 352 kişiye ulaştı. 2017 senesinin 8 ayında Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’yı 7 milyon 144 bin 542 yabancı turist ziyaret etmişti.

Ülke bazında incelendiğinde ziyaretçilerin yüzde 38,45’ini Rusya, yüzde 16,46’sını Almanya, yüzde 6,14’ünü Ukrayna, yüzde 5,03’ünü İngiltere, yüzde 3,31’ini ise Hollandalılar oluşturdu.

Turizmin başkenti Antalya'ya Rusya'dan 3 milyon 367 bin 152 kişi geldi

Rusya’dan 3 milyon 367 bin 152 kişi

Ziyaretçi sayıları kayıtlara, Rusya’dan 3 milyon 367 bin 152, Almanya’dan 1 milyon 441 bin 836, Ukrayna’dan 537 bin 705, İngiltere’den 440 bin 137, Hollanda’dan 289 bin 501 kişi şeklinde geçti.

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’ya turist gönderen bu ülkeleri 287 bin 455 ziyaretçi ile Polonya, 192 bin 472 kişiyle Kazakistan, 153 bin 190 kişi ile Romanya, 144 bin 596 turist ile Belçika ve 135 bin 468 ziyaretçi ile Danimarka takip etti.

Belarus, İsrail, Çekya ve İsveç de 100 binin üzerinde turistin geldiği ülkeler arasında yer buldu.

Bu ülkeleri de sırasıyla Litvanya, Slovakya, Fransa, Norveç, Avusturya, İsviçre, Moldova, İran, Macaristan, Finlandiya, Ürdün, Sırbistan, Kosova, Azerbaycan, Irak, Lübnan, Estonya, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Letonya, Makedonya, Bulgaristan, İtalya, Özbekistan, KKTC, Kırgızistan, Gürcistan, Cezayir, ABD, Slovenya, Fas, İrlanda, Suudi Arabistan, Mısır ve Hırvatistan izledi.

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'ya turist yağdı

Almanya’dan gelen turist yüzde 30.22 arttı

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’nın turizmdeki en önemli kaynak pazarı Rusya Federasyonu’ndan ziyaretçi sayısı Ocak-Ağustos döneminde 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 24,03 arttı. İkinci önemli kaynak pazar Almanya’dan ziyaretçi sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30,22 artarken, üçüncü önemli pazar Ukrayna’dan gelenlerin sayısı ise yüzde 1,73 geriledi.

Ocak-Ağustos döneminde İngiltere’den gelen ziyaretçi sayısı yüzde 68,59, Hollanda’dan gelenlerin sayısı yüzde 47,07, Polonya’dan gelenlerin sayısı yüzde 149,50, Romanya’dan gelenlerin sayısı yüzde 65,85, Belçika’dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 41,16, Danimarka’dan gelen misafir sayısı da yüzde 33,52 arttı.

Turizmin başkenti Antalya’nın ağırlıklı ziyaretçilerini Avrupa başta olmak üzere komşu ülkeler oluştururken, haritada bile zor bulunan ülke ve özerk bölgelerden de kente ziyaretçiler var.

Antalya'ya Vanuatu ve Tuvalu'dan bile geldiler

HOT AFFILIATES
Antalya’ya Vanuatu ve Tuvalu’dan bile geldiler!

Ocak-Ağustos döneminde, Güney Pasifik Okyanusu’nda bir ada ülkesi olan Vanuatu, Tuvalu, Büyük Okyanus’un güneyinde yer alan Solomon Adaları, İtalya yarımadasında küçük bir şehir devleti olan San Marino, Papua Yeni Gine, Çin’e komşu Makau, Gine Bissau, Brunei ve Okyanusya’daki Batı Samoa’dan da kente ziyaretçiler geldi.

Madagaskar, Benin, Fiji, Grenada, Liberya, Moritanya, Şeyseller, Bahama, Botswana, Orta Afrika Cumhuriyeti, St. Vincent ve Grenad, Tonga, Belize, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore), Namibya, Batı Samuo, Hong Kong, Kamboçya, Ruanda, Burkina Faso, Nijer, Cape Verde ve Gabon da 10 kişinin altında ziyaretçinin geldiği ülkeler ve özerk bölgeler arasında yer aldı.

Etiketler: AntalyaSlovenyaturTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

Hindistan’da dünyanın en büyük heykeli tamamlanıyor!

Sonraki

Yeni Havalimanı’nın taşıma ihalesi Altur-Havaş-Free Konsorsiyumu’nun!

İlgili Yazılar

Jahorina; 1913 metrelik yüksekliğiyle sezon boyunca kayak ve snowboard tutkunlarının buluşma noktalarından biri olarak öne çıkıyor.
Avrupa

Jahorina kayak keyfi hayal değil! WTS ile olimpiyat dağında kış kaçamağı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Likya Yolu, dünyanın en prestijli gezi dergilerinden Time Out tarafından “Dünyanın En Güzel Yürüyüş Rotası” unvanına layık görüldü.
Turizm

Likya Yolu dünya zirvesinde: Time Out, en güzel yürüyüş rotası seçti

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak kaldırılacağını duyurdu.
Turizm

Karadağ vizesiz seyahati askıya aldı

Antalya’da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) bağlı Muratpaşa Bölge Temsil Kurulu (BTK) seçimlerinde tansiyon yükseldi.
Turizm

Antalya’da TÜRSAB seçiminde yumruklu kavga

Sinop’ta gazetecilerle buluşan AB Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Jurgis Vilcinskas, vize serbestisi sürecinin hem siyasi hem de teknik boyutlarıyla yakından izlendiğini açıkladı.
Turizm

AB’den Türkiye’ye vize mesajı: Süreci yakından takip ediyoruz

Sonraki
Yeni Havalimanı’nın taşıma ihalesi Altur-Havaş-Free Konsorsiyumu’nun!

Yeni Havalimanı'nın taşıma ihalesi Altur-Havaş-Free Konsorsiyumu'nun!

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    974 shares
    Share 390 Tweet 244
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    683 shares
    Share 273 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    628 shares
    Share 251 Tweet 157
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    572 shares
    Share 229 Tweet 143
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    469 shares
    Share 187 Tweet 117
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (334) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (395) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (134) Tatil (191) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (194) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (211) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (196)

En Çok Okunanlar

  • Turizm Tatil Seyahat

    Susesi Otel’e beşincilik ödülü

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Yunanlı bakan Kountoura: 2019 Yunanistan turizm tarihinin en iyi yılı!

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Mauritius hakkında her şey

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    360 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    353 shares
    Share 141 Tweet 88
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

İtalya Puglia kıyılarında yıllardır turistlerin uğrak noktası olan doğal kaya kemeri, günler süren yağış ve dalgaların ardından Sevgililer Günü’nde yıkıldı.

Fırtına vurdu! İtalya’daki “Aşıklar Kemeri” çöktü

Sevgililer Günü’nde unutulmaz bir Venedik tatiline ne dersiniz? Kanalların arasında kaybolan sokaklarda unutulmaz bir tatil...

Sevgililer Günü için en romantik şehirlerden biri: Venedik

Roma’nın simge yapılarından Trevi Çeşmesi’nde biletli ziyaret dönemi başladı. Turistler, belirli saatlerde 2 avro ödeyerek çeşmeyi yakından görebilecek.

Roma’da Trevi Çeşmesi’ne giriş artık ücretli

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla