Perşembe, 12 Mart 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Dünya

İstanbul’a aşık olan ressam, İsveç’te ‘Küçük İstanbul’u kurdu!

Dünya, Kültür & Sanat, Sektörel, Turizm, Türkiye
istanbul asigi ressam isvec kucuk istanbul kurdu 610x343 1
25
SHARES
194
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

İstanbul'a aşık olan ressam, İsveç'te 'Küçük İstanbul'u kurdu!

İçerik gizle
1 İstanbul’a aşık olan ressam, İsveç’te ‘Küçük İstanbul’u kurdu. İsveç’in Sala kentinde yaşayan marangoz ve ressam Jan Eric Svenberg, İstanbul’un tarihi yapılarının minyatürlerini evinin bahçesinde sergiliyor.
1.1 İstanbul’a aşık olan ressam, İsveç’te ‘Küçük İstanbul’u kurdu
1.1.1 “Belediye mahalleye Küçük İstanbul ismini verdi”
1.1.1.1 “Atatürk’ün tüm hayatını okudum”

İstanbul’a aşık olan ressam, İsveç’te ‘Küçük İstanbul’u kurdu. İsveç’in Sala kentinde yaşayan marangoz ve ressam Jan Eric Svenberg, İstanbul’un tarihi yapılarının minyatürlerini evinin bahçesinde sergiliyor.

İsveç’in Sala kentinde yaşayan ressam ve marangoz Jan Eric Svenberg, 32 yıldır Türkiye’nin gönüllü kültür elçiliğini yapıyor.

İsveç’in başkenti Stockholm’e 100 kilometre uzaklıktaki Sala kentinde yaşayan Eric Svenberg, evinin bahçesini adeta bir açık hava müzesi haline çevirdi. Yeşillikler içindeki bahçede bulunan minyatür saray ve camiler, ziyaretçilere İstanbul’u tanıma olanağı sunuyor.

İstanbul’a aşık olan ressam, İsveç’te ‘Küçük İstanbul’u kurdu

İlk olarak 1979’da ziyaret ettiği İstanbul’a aşık olduğunu söyleyen İsveçli ressam Eric Svenberg, “İstanbul’da Türk ve Osmanlı mimarisi beni çok etkiledi. Daha sonra birçok kez İstanbul’a gittim. Sultan Ahmet Camisi, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı mimarisine ait mezar ve çeşmelerin yanı sıra Edirne’deki Selimiye Camisi ile Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın maketlerini yaptım. Maketleri bahçemde sergileyerek insanlara tanıtıyorum.” şeklinde konuştu.

“Belediye mahalleye Küçük İstanbul ismini verdi”

32 yıldır Türkiye’nin gönüllü elçiliğini yaptığını kaydeden marangoz ve ressam Svenberg, “Benim ‘Küçük İstanbul’ adını verdiğim sergi, Sala Belediyesi tarafından da olumlu karşılandı. Bana kültür elçisi unvanını verdiler. Bizim mahallenin adını da Küçük İstanbul olarak değiştirdiler.

Mahallenin girişine resmi tabela astılar. İsveç devletinin resmi kültür sayfalarında da İsveç’te gezilecek 100 yerden biri olarak gösterildi. Burada kış uzun sürdüğü için minyatür eserler bakım istiyor. Ben de her ilkbaharda eserlerin bakımını yapıyorum. Bunun için bir heyet oluşturuldu. Heyet, bakım masraflarını karşılıyor.” ifadesini kullandı.

Svenberg, İsveç’i ziyaret eden turistlerin ‘Küçük İstanbul’ sergisini görmek için kente de geldiklerini belirterek, “Dünyanın dört bir yanından İsveç’e gelen turistlerin bazıları buraya kadar gelerek sergiyi geziyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen İsveçliler de sergiye büyük ilgi gösteriyor.

HOT AFFILIATES

Batı ülkelerinden ve Arap ülkelerinden ziyaretçi akını oluyor. İki ay önce Japonya’dan bir kültür heyeti geldi ve minyatürlerden çok etkilendiler. Bu da beni çok sevindiriyor.” dedi.

“Atatürk’ün tüm hayatını okudum”

Türk tarihine ve diline oldukça düşkün olduğunu söyleyen Eric Svenberg, “1979’dan bu yana Türkiye ve Türk tarihi ile ilgili elime ne geçtiyse okudum. Atatürk’ün tüm hayatını okudum. Yakın tarihteki Türk liderlerin hayatını okudum.

O kadar etkilendim ki başta Atatürk olmak üzere Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, darbe sonrası asılan Adnan Menderes, Turgut Özal, Kenan Evren, Cemal Gürsel, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Nihat Erim gibi tarihe damga vurmuş şahsiyetlerin yağlı boya tablolarını yaparak bahçemde özel bir bölümde sergilemeye başladım. Sergiyi gezenlere tek tek liderlerin yaşam öykülerini anlatıyorum.” diyerek sözlerine noktayı koydu.

Etiketler: İstanbulİsveçTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

“Türkiye’ye gitmeyin” diyen Almanya, seyahat uyarısını hafifletti!

Sonraki

Avrupa’nın en büyük lunapark treni Hyperion ziyaretçilerini büyülüyor

İlgili Yazılar

İspanya Konsolosluğu’nun aracı kurumu, İstanbul ve Ankara’dan yapılacak başvurular için Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait vize randevularını sisteme ekledi.
Genel

İspanya vizesi randevuları açıldı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak kaldırılacağını duyurdu.
Turizm

Karadağ vizesiz seyahati askıya aldı

İsveç, modern çağın hastalığı haline gelen stres ve tükenmişlik sendromuna karşı benzersiz bir çözüm geliştirdi.
Sağlık

İsveç’ten dünyada ilk: “BSyahat reçetesi” dönemi

2027 Avrupa Oyunları için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u ziyaret etti.
Spor

2027 Avrupa Oyunları hazırlıkları masada

Sinop’ta gazetecilerle buluşan AB Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Jurgis Vilcinskas, vize serbestisi sürecinin hem siyasi hem de teknik boyutlarıyla yakından izlendiğini açıkladı.
Turizm

AB’den Türkiye’ye vize mesajı: Süreci yakından takip ediyoruz

Sonraki
Avrupa’nın en büyük lunapark treni Hyperion ziyaretçilerini büyülüyor

Avrupa'nın en büyük lunapark treni Hyperion ziyaretçilerini büyülüyor

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    977 shares
    Share 391 Tweet 244
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    684 shares
    Share 274 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    639 shares
    Share 256 Tweet 160
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    576 shares
    Share 230 Tweet 144
  • THY’nin ABD uçuşları yeniden başladı

    533 shares
    Share 213 Tweet 133
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (335) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (414) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (397) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (135) Tatil (193) Tayland (188) Tropik Adalar (227) Turizm (194) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (211) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (209) İstanbul (514) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (196)

En Çok Okunanlar

  • Bangkok'tan Krabi'ye Nasıl Gidilir?

    Bangkok’tan Krabi’ye Nasıl Gidilir?

    210 shares
    Share 84 Tweet 53
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    639 shares
    Share 256 Tweet 160
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    365 shares
    Share 146 Tweet 91
  • Mauritius hakkında her şey

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Turizm cenneti Maldivler’in 3V planı: Aşı adası olacaklar

    22 shares
    Share 8 Tweet 5
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

İspanya Konsolosluğu’nun aracı kurumu, İstanbul ve Ankara’dan yapılacak başvurular için Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait vize randevularını sisteme ekledi.

İspanya vizesi randevuları açıldı

Nisan ayında hangi ülkelere gidilir? Baharın kendini iyice hissettirdiği nisan ayı, seyahat planları için en cazip dönemlerden biri.

Nisan ayında hangi ülkelere gidilir?

Mart ayında nereye tatile gidilir sorusunun tek bir cevabı yok, çünkü bu ayın en güzel tarafı tam da burada...

Mart ayında nereye tatile gidilir?

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla