Pazar, 9 Kasım 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Etkinlikler

Yurt dışından getirilen altın taç ve keçi figürü ziyarete açıldı!

Etkinlikler, Kültür & Sanat, Politika, Sektörel, Seyahat, Turizm, Türkiye
Yurt dışından getirilen altın taç ve keçi figürü 605x400
30
SHARES
230
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Yurt dışından getirilen altın taç ve keçi figürü

İçerik gizle
1 Türkiye’den yasa dışı yollarla kaçırılan ve İskoçya’da bulunan MÖ 4. yüzyıla ait altın taç ve MÖ 2. binyıla ait bronz dağ keçisi figürü iade edildi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmeye başladı.
1.1 Kurtulmuş: Tarihi eser kaçakçılığı önlenmeli
1.1.1 Altın taç için çalışmalar 2010’da başladı
1.1.1.1 Dağ keçisi figürü Fransa’dan getirildi
1.1.1.1.1 Sırada el yazması Kuran var

Türkiye’den yasa dışı yollarla kaçırılan ve İskoçya’da bulunan MÖ 4. yüzyıla ait altın taç ve MÖ 2. binyıla ait bronz dağ keçisi figürü iade edildi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

Tarihi eser kaçakçıları tarafından çalınan dağ keçisi figürü ve altın taç yapılan uzun çalışmalar neticesinde Türkiye’ye geri getirildi. Bakan Kurtulmuş, Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde düzenlenen törenle eserlerin sergiye sunumunu açtı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “İngiltere’de, Fransa’da, Almanya’da ve Amerika’da Türkiye’den kaçırılmış çok sayıda eserin olduğunu biliyoruz. Suriye’deki devam eden iç savaşın faturalarından birisi de dünyanın en büyük tarih ve medeniyet merkezlerinden birisi olan Şam’ın, Halep’in tarihi güzelliklerinin kaçırılıp birkaç sene sonra Avrupa’daki büyük müzelerinde sergilenecek olmasıdır” ifadelerini kullandı.

getirilen altın taç ve keçi figürü

Tanıtım töreni kapsamında konuşan Kurtulmuş, Anadolu topraklarının dünyanın tarihi zenginliği bakımınından kültür hazinesi coğrafyalardan biri olduğunu belirterek, Anadolu coğrafyasında hem İslam öncesi hem de İslam dönemine ait çok önemli eserler olduğunu kaydetti.

“Büyük medeniyetlerin büyük ayak izlerine sahibiz” diyen bakan Kurtulmuş, arkeolojik bakımdan dünyanın en değerli ülkelerinden birisinin Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Kurtulmuş: Tarihi eser kaçakçılığı önlenmeli

Böylesine büyük bir birikime sahip olmaktan iftihar ettiklerini ve bu eserlerin gün yüzüne çıkarılabilmesi için gayret sarf ettiklerini dile getiren Numan Kurtulmuş, “Tam tabiriyle hafiye gibi eserlerimizin peşine takılıyoruz. Hala çok sayıda önemli eserin yurt dışında olduğunu biliyoruz.

altın taç ve keçi figürü

Dünyada bugün adli vakalar, terör olayları var ama en az bunlar kadar önemli bir diğer alan da uluslararası tarihi eser kaçakçılığıdır. Burada dünyadaki bütün medeni ülkelerin samimi bir iş birliğine ihtiyacı vardır.” şeklinde konuştu.

Bakan Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti: “Nasıl teröre karşı mücadelede samimi bir iş birliği olmadan terörün küresel boyutunu önlemek mümkün değilse, tarihi eser kaçakçılığı konusunda da ülkelerin samimi iş birliği sağlamaması halinde tarihi eser kaçakçılığının önüne geçmek mümkün değildir.

Örneğin Suriye’deki devam eden iç savaşta, muazzam bir göç sorunun olduğunu biliyoruz. En az bunlar kadar Suriye’deki devam eden iç savaşın faturalarından birisi de; dünyanın en büyük tarih ve medeniyet merkezlerinden birisi olan Şam’ın, Halep’in tarihi güzelliklerinin tahrip edilip, kaçırılıp birkaç sene sonra Avrupa’daki büyük müzelerinde sergilenecek olmasıdır.

Yurt dışından getirilen altın taç ve keçi figürü 1

Eğer tedbir alınmazsa birkaç yıl içinde oradaki tarih kentin bir kısmı batıdaki müzelerde, anlı şanlı sergilenecektir. Bunun için tarihi eser kaçakçılığının önüne geçelim.”

Altın taç için çalışmalar 2010’da başladı

İskoçya’nın Edinburgh şehrinde ele geçirilen Türkiye kökenli altın tacın iadesi için çalışmalar 2010 yılında başlatıldı. Konunun adli mercilere taşınmasının ardından taç üzerinde hak talep eden şahıs duruşmada talebini geri çekti ve eserin mülkiyeti İskoç hakim tarafından Türkiye’ye verildi.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Taç, MÖ 4. yüzyıla tarihlendiriliyor ve büyük olasılıkla Anadolu’nun eski Karya bölgesine ait bir eser. En yakın örneği Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Prenses Ada’ya ait altın taç.

Dağ keçisi figürü Fransa’dan getirildi

Alman ve Fransız polisi tarafından Fransa’da tespit edilen eser, Erzurum Müzesi Müdürlüğü’nden çalındı. Bronzdan yapılmış MÖ 2 binin sonuna tarihlendirildiği düşünülen eser INTERPOL Uluslararası Çalıntı Sanat Eserleri Veri Tabanı üzerinden dünya genelinde araştırıldı. Araştırmalar neticesinde eseri elinde bulunduran kişi eserin sahte olduğunu öğrenince Paris Büyükelçiliği’ne teslim etti ve eser burada muhafaza altına alındı. Ardından Türkiye’de Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne getirildi.

Sırada el yazması Kuran var

Bakan Kurtulmuş, altın tacın yanı sıra Londra’da çok önemli bir müzayede salonunda 16. yüzyıla ait olan, Karahisari’nin oğlunun el yazması Kur’an-ı Kerim eserinin müzayedeye çıkarılacağını öğrenince hemen müdahale ettiklerini kaydederek, “Eserin Türkiye’ye ait olduğunu ortaya koyarak müzayedeyi durdurduk. Şimdi Türkiye’ye getirilmesi için de teşebbüslerimizi sürdürüyoruz. İnşallah onu da getireceğiz. Ülkemize ait eserlerin peşini bırakmayacağız.” diye konuştu.

Etiketler: LondraTatilTurizmTurizm BakanıTurizm Haberleri
HOT AFFILIATES
Önceki

Antalya’ya 2017’de gelen turist sayısında yüzde 12 artış oldu!

Sonraki

Vietjet’in bikinili hostesleri tepki topladı!

İlgili Yazılar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizmde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.
Turizm

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan tematik tur rotaları müjdesi

Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesinde yer alan Halkidiki, denize doğru uzanan üç ince yarımadasıyla “Üç Parmak” olarak anılıyor
Emlak

Üç Parmak üzerinde bir cennet: Halkidiki

Hint Okyanusu’nun ortasında yer alan turizm ülkesi Maldivler, tütünle mücadelede tarihi bir adım attı
Dünya

Maldivler’de 2007 sonrası doğanlara sigara yasağı

Likya Yolu, dünyanın en prestijli gezi dergilerinden Time Out tarafından “Dünyanın En Güzel Yürüyüş Rotası” unvanına layık görüldü.
Turizm

Likya Yolu dünya zirvesinde: Time Out, en güzel yürüyüş rotası seçti

Yunanistan’da tatil planı yapıyor ama nereye gideceğinize karar veremiyor musunuz? O hâlde İyon Denizi’nin göz kamaştıran adası Lefkada tam size göre.
Adalar

Yunanistan’ın gizli cenneti Lefkada

TÜRSAB Başkan Adayı Aylin Özsavaş, 26’ncı Olağan Genel Kurul öncesi turizm sektörüne birlik ve dönüşüm mesajı verdi.
Turizm

Aylin Özsavaş’tan TÜRSAB çıkışı: Artık sektörün sesi değişiyor

Sonraki
Vietjet’in bikinili hostesleri tepki topladı!

Vietjet'in bikinili hostesleri tepki topladı!

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    966 shares
    Share 386 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    680 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    601 shares
    Share 240 Tweet 150
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    552 shares
    Share 221 Tweet 138
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    464 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (400) Balayı Tatili (322) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (121) Maldivler (391) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (219) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (131) Tatil (188) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (189) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (504) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1643) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (577) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (191)

En Çok Okunanlar

  • Bangkok'tan Pattaya'ya Nasıl Gidilir?

    Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Otelcilere haraç kesen belediye başkanı

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • St. Petersburg Gezilecek Yerler Listesi: Beyaz Geceler

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • Endonezya’da en iyi tatil destinasyonları

    26 shares
    Share 10 Tweet 6
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizmde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan tematik tur rotaları müjdesi

Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesinde yer alan Halkidiki, denize doğru uzanan üç ince yarımadasıyla “Üç Parmak” olarak anılıyor

Üç Parmak üzerinde bir cennet: Halkidiki

Kanada’nın batısında, Jasper Ulusal Parkı sınırlarında yer alan Spirit Island, doğa severlerin ve fotoğrafçıların hayalini süsleyen bir yer.

Kanada’nın kalbinde gizlenen mucize: Spirit Island

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla