Salı, 13 Mayıs 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Dünya

Almanya ve Hollanda Krizinin Turizme Etkileri Ne Olur?

Dünya, İş Dünyası, Politika, Sektörel, Seyahat
almanya hollanda türkiye krizi
25
SHARES
196
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

almanya hollanda türkiye krizi

 

İçerik gizle
1 Almanya ve Hollanda Krizinin Turizmde Etkileri Ne Olur?
1.1 Peki Süreç de Almanya, Hollanda ve Türkiye’deki Turizmcilerin Konu İle İlgili Açıklamaları Neler Oldu?
1.1.1 Almanya ve Hollanda Turizm Pazarının Kaybedilme İhtimali Ne Kadar?

Almanya ve Hollanda Krizinin Turizmde Etkileri Ne Olur?

Türkiye mart ayı itibari ile uluslararası platformda zor bir dönem geçirmek de, Almanya ile başlayan diplomatik krizler ve en son miting izni verilmemesi, geçen hafta sonu Hollanda ile başka bir politik krizin başlaması, Türk Hollanda ve Almanya ilişkilerinin zedelenmesine neden oldu. Hollanda ile ilişkilerin durma noktasına getiren ve Almanya ile bir çok platformda tartışmaya yol açan olaylar sonucu, Turizm sektörüne nasıl etkileri olacağı merak ile beklenmektedir. Almanya’da mart ayının 8 ile 12’si arasında gerçekleşen ITB Berlin Turizm Fuarında da Almanya ile ilişkiler hakkında açıklamalarda bulunan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum için bilgilendirme çalışmaları kapsamında Hollanda’ya uçuş gerçekleştirmiş ama Hollanda devletinin, T.C. Dış İşleri Bakanının uçuşuna iptal vermesi sonucu yeni bir kriz ortaya çıkmıştı. Bu süre zarfında Türkiye’nin turizmde kaynak pazarları ile sorun yaşaması turizmde sorunlar yaşayan Türk turizmciler için endişe kaynağı oldu. Özellikle, Almanya Sol Parti Lideri Kipping’in ‘Türkiye’ye turist göndermeyelim’ diye boykot çağrısı yapması, turizmcilerin endişelerinin artırmasına ve ITB Berlin Turizm Fuarının gergin geçmesine neden oldu. Hollanda ile gelen diplomatik kriz sonucu Hollanda’da olağan üstü hal ilan edilmesi ve İstanbul Hollanda Başkonsolosluğuna Türk Bayrağı asılması ve T.C. Dış İşleri Bakanlığından, ‘Hollanda Büyük elçisinin tatilden geri gelmesin’ açıklanması gibi olaylar ile Hollanda sorununun uzatılmasıyla, Türkiye’de turizmin nasıl etkileneceği ve Almanya ve Hollanda gibi iki büyük pazarın nasıl etkileneceği merak konusu oldu.

Peki Süreç de Almanya, Hollanda ve Türkiye’deki Turizmcilerin Konu İle İlgili Açıklamaları Neler Oldu?

TUI Başkanı Karl Born, 2017 ITB Berlin Turizm Fuarında ‘No Turkey’ boykot çağrısı ön planda olacağını belirtmişti. Ayrıca, bu boykota büyük Alman acentelerinin katılmayacağının açıklamasını yapmıştı.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Feibig açıklamasında ise, “bu gerginlikler medyada ne kadar yer bulursa müşterilerin tercihlerini de etkileyecektir. Rezervasyon trendini aksi yöne çevirmek kolay olmayacaktır. Bu gerginliğin en kısa zamanda geçmesini ve Türk Acentelerin 2017 için daha cazip teklifler ile müşterilere hitap etmelerini umut ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Hollanda Seyahat Acenteleri Birliği’den (ANVR) yapılan açıklamada ise, Türkiye – Hollanda arasında yaşanan kriz en çok turizmi ve turizmcileri etkileyeceği yorumu yapıldı.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Hollanda Tur operatörleri ise, Hollanda hükümetine ‘ Türkleri kışkırtmayın, tansiyonu düşürün çağrısı’ yapıldı.

Türkiye’de ise iki büyük kuruluş olan TÜRSAB ve  TÜROB yetkililerinin konu ile ilgili açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

Almanya ve Hollanda Turizm Pazarının Kaybedilme İhtimali Ne Kadar?

Almanya ve Hollanda pazarından Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı  2014 yılında toplam 6,5 milyon iken, 2015 yılında bu sayı 7 milyona yaklaşmıştır. 2016 turizmde yaşanan kriz iki ülke ziyaretçilerinde düşüşe neden olarak toplam 4,9 milyon turist ziyarette bulunmuştur. Buna karşılık Türkiye’nin ikinci büyük pazarı olan Rusya’dan gelen ziyaretçi sayıları ise 2014, 2015 yıllarında 4 milyonun altında kalmıştır. 2016’da ise 1 milyondan da az Rus ziyaretçi ağırlanmıştır.

Son dönemde gerçekleşen politik kriz ile Türkiye’nin iki ülke arasında yaşadığı kriz göz önünde bulundurulduğunda ise turizmciler, 2017 yılı içinde endişeli olduğu ve bu yılında kayıp bir yıl olacağı düşüncesi belirginleşmeye başladığı görülmektedir. Türkiye, Hollanda ve Almanya’da ki turizmcilerin ülkeler arasındaki siyasi krizi bir an önce bitirmeleri gerektiğinde hem fikir oldukları gözlenmektedir.  Krizin uzatılması, Hollanda ve Almanya pazarlarındaki müşterileri olumsuz etkileyeceğini ve tatil taleplerinin başka bir ülkeye kayacağı endişesi belirtilmektedir.

 

Etiketler: AlmanyaTürkiye Seyahat Acentaları BirliğiTÜRSABTURSAB Başkanı
HOT AFFILIATES
Önceki

TÜROB, MITT Moskova Turizm Fuarında Stand Açacak

Sonraki

Çin 6.Global Turizm Ekonomik Foruma Ev Sahipliği Yapacak

İlgili Yazılar

Türkiye, küresel turizmde yükselen konumunu korurken, 2025 sezonu için iddialı hedeflerle yola çıkıyor.
Genel

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Turizm gelir hedefimiz 65 milyar dolar

Özdal Karahan: Sivil havaalanı Konya turizmini rahatlatır
Sektörel

Özdal Karahan: Sivil havaalanı Konya turizmini rahatlatır

İSATAG Yönetim Kurulu
Sektörel

TÜRSAB Yasası Değişiyor! İSATAG’dan Açıklama

İSATAG’dan Yeni Konferans: Turizmde Kadın Liderliği
Sektörel

İSATAG’dan Yeni Konferans: Turizmde Kadın Liderliği

Türk vatandaşlarına en fazla ret veren ülke Almanya olurken, en az ret veren ülkeler ise Yunanistan ve İtalya oldu.
Dünya

Schengen İstatistikleri: En Az Ret Yunanistan ve İtalya’dan

Almanya Vizesi: İtiraz Hakkı Askıya Alındı!
Dünya

Almanya Vizesi: İtiraz Hakkı Askıya Alındı!

Sonraki
global turizm ekonomik forum çin

Çin 6.Global Turizm Ekonomik Foruma Ev Sahipliği Yapacak

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    844 shares
    Share 338 Tweet 211
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    644 shares
    Share 258 Tweet 161
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    489 shares
    Share 196 Tweet 122
  • Güney Kore Festivalleri

    422 shares
    Share 167 Tweet 105
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    414 shares
    Share 165 Tweet 103

En Çok Takip Edilenler

Adalar (223) Antalya (325) Balayı (394) Balayı Tatili (316) Balayı Turları (166) Dubai (330) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (126) Küba (413) Londra (208) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (380) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (215) Mykonos (122) Otel (172) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (176) Tayland (186) Tropik Adalar (227) Turizm (158) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (495) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1634) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (372) Yunanistan (562) İspanya (202) İstanbul (510) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (183)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    844 shares
    Share 338 Tweet 211
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    414 shares
    Share 165 Tweet 103
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    489 shares
    Share 196 Tweet 122
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    399 shares
    Share 160 Tweet 100
  • En Güzel Portekiz Plajları: Muhteşem 12 Plaj

    377 shares
    Share 151 Tweet 94
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

15 Haziran Babalar Günü yaklaşırken WTS, yurtdışı rotalarından oluşan özel kampanyalarla babalara anlamlı bir hediye sunma fırsatı tanıyor.

WTS ile babanıza unutulmaz bir tatil armağan edin

2025 yılı Mutlu Şehirler Endeksi'ne göre dünyanın en mutlu kenti Kopenhag oldu. İlk üçte Avrupa’dan iki şehir yer aldı.

2025 mutlu şehirler endeksi açıklandı

Kitle turizmi: Yazın tıklım tıklım olan 6 yer

Kitle turizmi: Yazın tıklım tıklım olan 6 yer

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla