Cumartesi, 11 Temmuz 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Müslüm Gülhan: Hedefimiz Avrupa Üniversite Oyunlarını Türkiye’de yapmak!

Sektörel, Seyahat, Spor, Turizm, Türkiye
Turizm Tatil Seyahat
24
SHARES
183
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü kurucusu ve öğretim görevlisi Müslüm Gülhan, NationalTurk 10 Numara’ya verdiği röportajda Avrupa Üniversite Oyunları’nı Türkiye’ye getirmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.
1.1 Müslüm Kemal Gülhan’nın NationalTurk 10 Numara’ya verdiği röportajın tamamı;
1.1.1 Hem 2020 Olimpiyat adaylığı hem de 2020 Avrupa Şampiyonası adaylığını kabul etmezler
1.1.1.1 Türk futbolcusu üç büyükleri hedefliyor
1.1.1.1.1 Şampiyona’da sistem olarak en hazır takım olarak bizdik

Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü kurucusu ve öğretim görevlisi Müslüm Gülhan, NationalTurk 10 Numara’ya verdiği röportajda Avrupa Üniversite Oyunları’nı Türkiye’ye getirmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıllarda  Haliç Üniversitesi’ne Türkiye’de  Avrupa Şampiyonluğu kazandıran ve sonrasında Türkiye’de Haliç Üniversitesi olarak Üniversiteler Arası Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenleyen Haliç Üniversitesi Spor Bölümü Başkanı  Müslüm Gülhan,  hedeflerinin Avrupa Üniversite Oyunlarını Türkiye’de yapmak olduğunu söyledi.

Müslüm Kemal Gülhan’nın NationalTurk 10 Numara’ya verdiği röportajın tamamı;

NationalTurk: Geçtiğimiz yıl Türkiye’de siz ve okulunuz Üniversiteler Arası Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlediniz.Bu özellikle büyük organizasyon alamayan Türkiye için hem sportif açıdan hem de kültür ve turizm açısından büyük bir tanıtımdı.Dolayısıyla büyük katkı sağladığınız bu organizasyonların yenisini düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

Müslüm Gülhan: Evet bizim için çok önemli deneyim oldu. Şimdi hedef İstanbul Üniversiteler Arası İl Koordinasyon Kurulu olarak,2016 yılında yapılması planlanan Avrupa Üniversite Oyunları’nı almaya çalışıyoruz.10 branşta yarışmalar yapılacak ve tahmine 3000 kişinin gelmesi bekleniyor.

NationalTurk: Avrupa Şampiyonası’nı hedefliyorsunuz. Sizi zorlayacak takımlar hangileri olabilir?Bu takımların, ülkelerin ve üniversitelerin Futbol gelişimlerini nasıl buluyorsunuz ?

Müslüm Gülhan: Bizi en çok Ukrayna, Almanya ve Fransa zorlamaktadır. Çünkü hepsinin oturmuş ekolleri var ve bu üniversite takımlarına da yansımaktadır. Bizde ise her takım kendisi kadar oynamaya çalışıyor. Bir standardımız yok. Bu haliyle bizim çıkmazımız oluyor.

NationalTurk: Türk Futbol Federasyonu 2020 Avrupa Şampiyonası’na talip oldu bu konuda neler yapılmalı, bu adaylığı nasıl buluyorsunuz?

Hem 2020 Olimpiyat adaylığı hem de 2020 Avrupa Şampiyonası adaylığını kabul etmezler

Müslüm Gülhan: Hem Olimpiyat, hem de Avrupa Şampiyonası’na aynı yılda adaylık başvurusu oldukça ilginç tabi, bu verim dağılmasına neden olur. Şu  andaki kadroların bu iş için yeterli olmadığı kanısındayım,işleyişler kendi diyalektik yapısında değil siyasi ve ilişkiler zemininde ilerlemektedir.Buda ister istemez yanlışlıkları ortaya koyacaktır.
Kaldı ki Hem Olimpiyat, hem de Avrupa Şampiyonası’na aynı yılda hiç bir ülkeye vermezler.

NationalTurk: Özellikle Türk futbolcular yurtdışında oynamıyorlar. Neredeyse 10 yılda bir gidiyorlar diyebiliriz.Sizin de bildiğiniz gibi;Nihat Kahveci, Arda Turan,Hasan Kabze,Mehmet Topal gibi bonservis parası ödenerek yurtdışına transfer edilen sporcuların sayısı az.Sizce futbolcuların Avrupa’yla sportif alanda rekabet etmesi sadece yeteneğe mi, yoksa eğitim ve kültürel büyük bir altyapıya mı bağlı?

Türk futbolcusu üç büyükleri hedefliyor

Müslüm Gülhan: Öncelikle her Türk futbolcusu ilk hedef olarak üç büyüklerden birinde oynamayı seçiyor.Bu başlangıçta zaten eksik olarak oyuna başlıyor. Hedefinde Avrupa olamayan oyuncular başarılı olamazlar.

Kültürel olarak yaşamdaki muhafazakarlık da onların değişkenlilerden korkması anlamına geliyor ki, bu en büyük engel olduğu kanısındayım. Hedef ve yaşam şeklindeki tutuculuk Avrupa için büyük engel teşkil etmektedir. Buradaki en büyük neden alt yapı çalıştırıcıların donanım problemlerinde yatmaktadır. Sorun ALTYAPIDA ŞAMPİYON OLMAK değil,
sorun Avrupa standartlarında oyuncu yetiştirebilmektir.

NationalTurk: Başarılarınıza artık alıştık ama yine de sizi tebrik ederiz. Bu yılki Şampiyona nasıl geçti. Diğer yıllara nazaran Şampiyona’ya katılan Üniversiteler ile bu Şampiyonadakiler arasında müsabaka kalitesi ve yarışmaya hazırlanışları açısından bir fark var mıydı?

Şampiyona’da sistem olarak en hazır takım olarak bizdik

Müslüm Gülhan: Her yıl şampiyonaya katılan üniversitelerin oyun ve oyuncu yapısı değişmektedir.Tabi bu da ister istemez farklılıkları ortaya çıkarmaktadır.Ama artık şampiyona statüsünü değiştirmek gerekir; 8 takım yerine 16 takım ve iki gün ara verilmesi ile turnuvanın kalitesinin artacağını düşünüyorum.Çünkü her gün maç oynanması çok mantıklı değil.Bizim futboldaki kurumsal yapımız her turnuvada bizi bir adım öne çıkartmaktadır.Bu turnuvada da sistem olarak en hazır takım olarak biz ön plandaydık ve başarıyı da yakaladık.

NationalTurk: Sizi zorlayan maçlar ve takımlar oldu mu?

Müslüm Gülhan: Bu sene çok hazır takım yoktu, Ama İstanbul Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi hedef doğrultusunda turnuvayı zorladılar.

NationalTurk: Gözünüze çarpan yeni bir yetenek var mıydı?

Müslüm Gülhan: Her turnuvada olduğu gibi bu turnuvada da yetenekli oyuncular vardı. Fakat alt yapılarındaki olumsuzluklar onları maalesef bir noktada kalmalarına neden olmaktadır.Bu çok net olarak görünmektedir. O yüzdendir ki, Şampiyonada yıldız adayı oyuncu konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Ama takip edilmesi geren oyuncular tabiki vardı.

NationalTurk: Sizin de bildiğiniz gibi, Türkiye’de altyapı ve eğitim dendiğinde akla ilk gelen Beşiktaş Kulübü oluyor.Takımızda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe Kulübü’nden futbolcular var mı?

Müslüm Gülhan: Galatasaray ve Fenerbahçe’den oyuncularımız var fakat Beşiktaş’tan yok. Sanırım onlar Bahçeşehir Üniversitesi ile ortak çalışıyorlar.

HOT AFFILIATES

NationalTurk: Futbolcu kaynağımız sizce, nasıl? Gençler alışveriş merkezlerinde gezip,Armani Jeans giyiyorlar. McDonalds’ta yemek yiyorlar,gece kulüplerinde dolaşıyorlar.Bazıları ise evinde bilgisayar başında futbol menajer oyunları oynuyor.Bu kültür doğrultusunda, size futbolcu bulmakla ilgili büyük sorun teşkil ediyor mu?

Müslüm Gülhan: Öncelikli olarak yaptıkları işin kültürel alt yapısına sahip değiller.Bir takım soyut kavramların peşine takılarak kişilik savaşı veriyorlar haliyle bu da yaptıkları işin kalitesini düşürüyor.Bize gelen oyunculara öncelikle bizim prensip ve kurallarımızı öğretiyoruz, bunlar bizim için olmazsa olamazımızdır. Eğer bizim kültüre yapımıza uymazsa o
oyuncu ile çalışmıyoruz, bu zaten bizi farklı kılıyor. Başarı o zaman anlamlı oluyor.

NationalTurk: Özellikle son dönemde Türkiye’de şike ve futbol çok tartışıldı. Siz Üniversitenizde futbolu iyi yönetebilecek yöneticiler yetiştirebilecek misiniz?

Müslüm Gülhan: Bizim önümüzde çok iyi bir kötü örnek var; buradan payımıza düşeni de alıyoruz.Ama öğrencilerimizi olması gereken evrensel formatta yetiştirmeye çalışıyoruz.Bir şeylere takılıp kalma lüksümüz yok.

 

Etiketler: FenerbahçeGalatasarayMüslüm GülhanTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

Fransa’ nın yeni lideri Hollande!

Sonraki

Mardin, 3 yıl içinde 5 milyon turist hedefliyor

İlgili Yazılar

Türkiye’de vize işlemlerinde en çok başvurulan yapılardan biri haline gelen VFS Global’in Türkiye ayağı, Talimhane’deki bir adresten başlayarak genişleyen şirket bağlantılarıyla gündeme geldi.
Turizm

Vize başvurularında büyüyen ağ: VFS Global’in Türkiye ortaklığı nasıl şekillendi?

17 Mayıs’ın mirası: Galatasaray’ın UEFA Kupası zaferi
Spor

17 Mayıs’ın mirası: Galatasaray’ın UEFA Kupası zaferi

WTS, 2026 FIFA Dünya Kupası kapsamında Los Angeles’ta oynanacak Türkiye-ABD maçı için özel tur programı hazırladı.
En iyiler

Dünya Kupası heyecanı yaklaşıyor! Türkiye-ABD maçı için özel tur

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak kaldırılacağını duyurdu.
Turizm

Karadağ vizesiz seyahati askıya aldı

Sinop’ta gazetecilerle buluşan AB Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Jurgis Vilcinskas, vize serbestisi sürecinin hem siyasi hem de teknik boyutlarıyla yakından izlendiğini açıkladı.
Turizm

AB’den Türkiye’ye vize mesajı: Süreci yakından takip ediyoruz

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Mardin, 3 yıl içinde 5 milyon turist hedefliyor

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    999 shares
    Share 400 Tweet 250
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    707 shares
    Share 283 Tweet 177
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    693 shares
    Share 277 Tweet 173
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    621 shares
    Share 248 Tweet 155
  • THY’nin ABD uçuşları yeniden başladı

    534 shares
    Share 214 Tweet 134

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Almanya (126) Antalya (331) Balayı (409) Balayı Tatili (357) Balayı Turları (167) Dubai (340) En Güzel (273) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (415) Londra (216) Lux (130) Lux Oteller (129) Maldivler (416) Mauritius Adası Haberleri (125) Mehmet Nuri Ersoy (223) Mykonos (124) Otel (175) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (147) Tatil (200) Tayland (190) Tropik Adalar (238) Turizm (237) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (212) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (572) Türkiye (1653) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (224) WTS (151) Yunan Adaları (377) Yunanistan (585) İspanya (214) İstanbul (517) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (251)
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Futbolla tanındı, tatil rotası oldu: Curaçao şimdi gezginlerin radarında

Futbolla tanındı, tatil rotası oldu: Curaçao şimdi gezginlerin radarında

Yeşil Burun Adaları, Dünya Kupası’ndan elendi ama turnuvanın en özel hikayelerinden birini geride bıraktı.

Dünya Kupası’nda kalplere dokundular! Milyonların yeni tatil destinasyonu Yeşil Burun Adaları

2026 Dünya Kupası’nda Brezilya’yı eleyerek çeyrek finale yükselen Norveç, yalnızca futboluyla değil “Viking küreği” sevinciyle de dünyanın ilgisini çekti.

Viking küreğiyle dünyayı büyüleyen ülke: Norveç şimdi tatil rotalarının yıldızı

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news )

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news )

Araç çubuğuna atla