Cumartesi, 19 Temmuz 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Otel Butik Oteller

Tarihi Sur’da konuklar butik otellerde ağırlanacak

Butik Oteller, Sektörel, Türkiye
AFEFCE6E 7AD4 47A1 AC13 49B240D1ECD6
20
SHARES
157
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Diyarbakır’da terörden temizlenen ve yeniden yaşamla buluşturulan Sur ilçesinde ziyaretçiler, butik otellerde ağırlanacak.
1.1 10 butik otel inşa ediliyor
1.2 “Yıl sonunda faaliyete girmiş olacak”
1.2.1 “Sur çok özel bir ilçe olacak”

Diyarbakır’da terörden temizlenen ve yeniden yaşamla buluşturulan Sur ilçesinde ziyaretçiler, butik otellerde ağırlanacak.

İlçede, teröristlerin çukur kazıp patlayıcı infilak ettirmesi sonucu harap olan Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinin inşası ve ihyasına yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan hummalı çalışmalar sürüyor.

Yıkıma uğrayan Sur ilçesinin 6 mahallesi, devlet eliyle yeniden ayağa kaldırılırken, konut ve iş yerlerinin inşası ile tarihi ve kültürel eserlerin restorasyonu hızla devam ediyor.

10 butik otel inşa ediliyor

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ndeki Hevsel Bahçeleri ve Diyarbakır Surları’nı, tarihi camileri, kiliseleri, İçkale ve On Gözlü Köprü gibi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret eden, Sur ilçesinde adeta tarihe yolculuğa çıkan yerli ve yabancı turistlerin konaklaması için, söz konusu 6 mahallenin de bulunduğu 8 mahallede butik otel inşa ediliyor.

Sur’un yüksekliğini geçmeyecek şekilde 2 katlı planlanan 268 yatak kapasitesine sahip 10 butik otelin, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Tamamlanan oteller, işletmelere devredilerek yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak.

Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında terör örgütü PKK tarafından çukur kazılarak, barikat kurularak gerçekleştirilen saldırılarda ilçedeki 6 mahallede yaklaşık 4 bin 500 konutun zarar gördüğünü hatırlattı.

Bu mahallelerde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çiftçi, yıkılan konutların yerine kentin tarihine uygun, koruma amaçlı imar planı çerçevesinde ve koruma kurullarından alınan izinler ve onaylar doğrultusunda yeni yapıların inşa edildiğini belirtti.

Çiftçi, terör örgütünün, Diyarbakır’ın tarihini, 33 medeniyete ait izleri yok etmek istediğini anlatarak, hiçbir inanç değerine saygı gösterilmeksizin Sur’un içindeki özel mekanların, bilerek yok edilmek istendiğini ifade etti.

Sur’da operasyonların sona ermesinin ardından devletin terörün izlerini yok etmek adına gayret gösterdiğini ve önemli mesafeler alındığı dile getiren Çiftçi, Diyarbakır’ın turizm şehri olduğunu, Sur ilçesinin de tarihi ve kültürel değerleriyle çok önemli bir yeri bulunduğunu vurguladı.

“Yıl sonunda faaliyete girmiş olacak”

Turizm potansiyeli göz önünde bulundurularak yeni çalışmaların yapıldığına işaret eden Çiftçi, ilçede 6 mahallede inşa edilen konutların, hem tarihi hem de kültürel doku bakımından Diyarbakır’ın kültürüne, tarihine, geleneklerine uygun şekilde yapılmasına özen gösterildiğine dikkati çekti.

Çiftçi, bugüne kadar 579 yapının ihalesinin yapıldığını, toplamda 1500 konutun yıl sonuna kadar ihalelerinin tamamlanacağını, önemli bir kısmının teslim aşamasına geleceğini kaydetti.

Bu çalışmalar tamamlandığında, Diyarbakır ve Sur’un 5 milyon turisti ağırlama potansiyeline doğru önemli adım atmış olacağını aktaran Çiftçi, Sur’daki butik otellerden 5’inin Ali Paşa ve Lalebey, 5’inin ise kalan 6 mahallede inşasının sürdüğünü, otellerin en küçüğünün 16, en büyüğünün ise 56 yataklı olacağını dile getirdi.

Çiftçi, “Butik oteller buradaki turizm potansiyelini karşılama amaçlı yapılıyor. Otellerde önemli bir aşamaya gelindi ve inşallah yıl sonunda faaliyete girmiş olacak. İki otelimiz TOKİ tarafından ihale edildi ve sahiplerine teslim edildi. Diğer otellerimizin çalışmaları devam ediyor.” dedi.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

“Sur çok özel bir ilçe olacak”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Çiftçi, 2020 yılının, Sur ilçesi için bambaşka bir yıl olacağını vurguladı.

Çiftçi, çalışmalar tamamlandığında terör örgütünün yıktığı alanlarda devletin çok daha güzelini inşa ettiğinin görüleceğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Tarihi surlar, Hevsel Bahçeleri, millet bahçeleri, yeni yapıları ve kentsel dönüşümle Sur ilçesi, bambaşka bir ilçe olacak. Otellerin, yeni inşa edilen alanların ve konutların tamamlanmasıyla Sur, eskisinden çok daha görkemli, tarihi değerleri korunan, sosyal donatıları ve yaşam alanları artan, Türkiye ve hatta dünyadaki herkesin gelip görmek isteyeceği çok özel bir ilçe olacak.”

Diyarbakır’a gelen yerli ve yabancı turistlerin Sur ilçesinde de konaklamak istediğini aktaran Çiftçi, “Sur ilçemizde otellerimiz var ancak yeterli değil. Bu otellerle gelen misafirleri çok daha iyi şartlarda ve imkanlarla ağırlamış olacağız. Oteller han şeklinde yapılıyor. İnşallah Diyarbakır’ın kültürünün, değerlerinin, mimarisinin yaşatıldığı özel mekanlar olacak. Sur içerisinde bundan sonra yapılacak her bir çalışma, artık kontrol ve denetim altında olacak. Sur’da çarpık yapılaşmaya, Sur’un kültürü, değerleri ve mimarisiyle bağdaşmayan yapıların yapılmasına müsaade edilmeyecek.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Butik OtellerOtelTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

Rus turist sayısı 2020’de 7 milyonu geçecek

Sonraki

İngiliz şarkıcı James Arthur Antalya’da konser verdi

İlgili Yazılar

Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan yeni turizm protokolü, sadece ekonomik işbirliğini değil, kültürel bağları da güçlendirmeyi hedefliyor
Turizm

Türkiye ve Yunanistan turizmde el sıkıştı

IKEA İspanya’da ilk otelini açtı
Turizm

IKEA İspanya’da ilk otelini açtı

Ziyaretçi trafiğini artırmak ve turizm gelirlerini çeşitlendirmek isteyen Suudi Arabistan, 2025 yaz sezonuna iddialı bir başlangıç yaptı
Turizm

Suudi Arabistan yaz sezonuna hızlı başladı: E-vize başvuruları açıldı

2025 yaz sezonuna girerken Avrupa’daki turizm hareketliliği ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor.
Turizm

Avrupa turizminde yeni tablo

Arton Capital’in 2025 güncel Passport Index verilerine göre Türkiye, son yılların en iyi performansını göstererek 36. sıraya yükseldi.
Turizm

Türk pasaportu yükselişte! 36. sıraya çıktı

UNWTO verilerine göre, Avrupa’da uluslararası turizm 2025’in ilk çeyreğinde pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıkarak toparlanma gösterdi.
Turizm

Avrupa’da turizmde toparlanma sinyali

Sonraki
İngiliz şarkıcı James Arthur Antalya’da konser verdi

İngiliz şarkıcı James Arthur Antalya'da konser verdi

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    931 shares
    Share 372 Tweet 233
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    661 shares
    Share 264 Tweet 165
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    536 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    464 shares
    Share 186 Tweet 116
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    440 shares
    Share 175 Tweet 110

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (326) Balayı (395) Balayı Tatili (320) Balayı Turları (166) Dubai (331) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (209) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (383) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (216) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (181) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (169) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1640) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (374) Yunanistan (564) İspanya (205) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (187)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • En Güzel Midilli Plajları

    En Güzel Midilli Plajları: Top 15

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    464 shares
    Share 186 Tweet 116
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    931 shares
    Share 372 Tweet 233
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    536 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Arnavutluk’un Yıldızı: En Güzel Durres Plajları

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Kanarya Adaları; her biri farklı iklim, doğa ve kültürle öne çıkan 7 ada ile yılın her dönemi bambaşka bir tatil deneyimi vadediyor.

Yıl boyu güneş, volkanik güzellikler ve sessiz cennet: Kanarya Adaları

İspanya, İtalya ve Portekiz'te halk turizm yüküne isyan ederken, rekor ziyaretçi sayısına ulaşan Fransa’da toplumsal tepki neredeyse yok.

Fransa’ya 100 milyon turist geldi

Rusya, elektronik vize uygulamasında değişikliğe gitti. Ülkeye tek girişle sağlanan elektronik vizelerin geçerlilik süresi 60 günden 120 güne çıktı.

Rusya’dan vize hamlesi: Elektronik vizelere süre uzatımı geldi

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla