Cumartesi, 2 Temmuz 2022
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Pamukkale artık bembeyaz

Hicran Hicran
11 sene önce
Sektörel, Seyahat Haberleri
0
20
SHARES
151
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Kaynak sularının kirecinden oluşmuş dünyanın en beyaz tepesi olan Pamukkale, yeni çevre düzenlemeleriyle eskisinden daha güzel ve daha beyaz hale geldi.

Hierapolis, Laodikya ve Tripolis gibi antik kentleri, kaplıcaları ve travertenleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Pamukkale’yi daha beyaz ve geniş bir alana yayarak cazip hale getirebilmek amacıyla koruma kurullarından binbir güçlükle onayı alınan doğa yolu seyir terasları ve Kocaçukur termal havuz projeleri tamamlandı.

Kuzeyle güney kapılarını birbirine bağlayan ve seyir teraslarından geçen gezi güzergâhları, yıkılan otellerin yerinde seyir ve mola mekanlarıyla turistlerin dinlenilebilmesi için çevre düzenlemesi yapıldı.

Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallıo güvenlik, çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarıyla Pamukkale’nin eskiye göre çok daha güzelleştiğini söylüyor. Sallıo’nun verdiği bilgiye göre Pamukkale’nin çevresinde 78 bin 278 dekar çim ve çiçeklik saha tanzim edildi, 254 bin 350 adet çiçek, 18 bin 413 fidan ve 22 bin 860 adet peyzaj gülü dikildi, 3 bin 239 dekar alanda da travertenler temizlendi.

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ise basında bazen travertenlerin karardığı şeklinde haberler çıktığı için uzun süre gelmeyen kişilerin yanlış algılamaya sahip olduğunu ifade etti. Oklu, “Oysa Pamukkale, eskiye nazaran daha beyaz ve güzel. Travertenlerin alanı da genişledi. Eteklerinde bulunan ve ‘Karayelek Sırtı’ adı verilen yer, suyla beyazlaştırıldı. 2005 yılında başlatılan Pamukkale koruma ve geliştirme projelerinin en önemli ayaklarından birisi olan Kocaçukur’un yanına ‘Naturel Park’ yüzme havuzları yapıldı. 10 bin metrekarelik parkta 5 bin metrekare yeşil alan, biri çocuk olmak üzere iki havuz, üç jakuzi, Pamukkale termal suyuyla beş çamur havuzu ve travertenlerle temas noktası oluşturuldu.” dedi.

Pamukkale’ye yapılan yatırımlardan, turizmciler de oldukça memnun. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, geçen 10 yıla göre Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde turizm yatak sayısının arttığını kaydetti. Colossae Thermal Genel Müdürü de olan Karakan, “10 yıl önce yatak kapasitesi oldukça düşüktü. Denizli’de şu anda 16 bin yatak var. Kapasitenin, 2018 yılında 25 bin bine çıkacağını öngörüyoruz. Termal anlamda bölgeye çok güzel yatırımlar yapıldı. Tesisler, altyapılarını düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgesi olan altı tane otel bulunuyor. Pamukkale, Denizli’nin parlayan yıldızı haline geldi. Bu yıl sonuna kadar turist sayısının 2,5 milyonu bulmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Pamukkale’yi, 2011 yılının ilk yedi ayında 960 bin 161 turist ziyaret etti. Denizli, deniz turizmi olmamasına rağmen Pamukkale sayesinde Türkiye’de en çok turist çeken iller sıralamasında İstanbul, Antalya ve Muğla’dan sonra dördüncü.

Pamukkale ve otellerin bulunduğu kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt beldesini, yıl sonuna kadar 2 milyon turistin ziyaret etmesi bekleniyor. Pamukkale 2 bin 700 metre uzunluğu, 160 metre yüksekliği ve parlak beyaz rengiyle 20 kilometre mesafeden bile görülebiliyor. Denizli’nin kuzeyindeki Pamukkale, şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Travertenleri oluşturan termal su, stres ve dolaşım sistemi hastalıkları başta olmak üzere onlarca hastalığa iyi geliyor. Aynı zamanda güzelleştiren ve kilo verdiren Pamukkale termallerini, her yıl dünyanın dört bir yanından yüzbinlerce kişi ziyaret ediyor. Termal havuzlar, yaz kış 35 derecelik suyuyla turistlerin keyifle zaman geçirdiği yerler arasında.

YILLARA GÖRE PAMUKKALE’YE GELEN TURİST SAYISI

2001 1 milyon 108 bin 14
2002 1 milyon 552 bin
2003 1 milyon 44 bin 50
2004 1 milyon 260 bin 250
2005 1 milyon 359 bin 600
2006 933 bin 400
2007 1 milyon 171 bin 179
2008 1 milyon 408 bin 213
2009 1 milyon 323 bin 961
2010 1 milyon 495 bin 46
2011 960 bin 161 (7 aylık)

Seyahat Destek Hattı

İlgili Yazılar

Mehmet Nuri Ersoy bu sefer temkinli konuştu
Sektörel

Turizmde çadır dönemi

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor
Sektörel

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor

Qatar Hava Yolları Türkiye'de 3 destinasyona yeniden uçacak
Genel

Qatar Hava Yolları Türkiye’de 3 destinasyona yeniden uçacak

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı
Seyahat Haberleri

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı

İsrail Girişte Koronavirüs Testi Şartını da Kaldırıyor
Seyahat Haberleri

İsrail Girişte Koronavirüs Testi Şartını da Kaldırıyor

Yunanistan 1 Mayıs’ta koronavirüs önlemlerini kaldırıyor
Seyahat Haberleri

Yunanistan 1 Mayıs’ta koronavirüs önlemlerini kaldırıyor

Kruvaziyer turizmin bu yılki hedefi 1,5 milyon turist
Sektörel

Kruvaziyer turizmin bu yılki hedefi 1,5 milyon turist

THY’ nin yeni uçağı İstanbul’ da
Sektörel

THY Antalya- St. Petersburg uçuşlarına başlayacağı tarihi açıkladı

Please login to join discussion

Popüler Turizm Haberleri

  • Sarande Plajları

    Sarande Plajları: Vizesiz Adriyatik Cenneti

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    87 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Türkiye’nin Kalbi Kapadokya’yı bir de kışın görün!

    38 shares
    Share 15 Tweet 9
  • Avusturya’daki yeraltı gölü Seegrotte meraklılarını bekliyor

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
HOT AFFILIATES

Önerilen

No Content Available
HOT AFFILIATES

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Mehmet Nuri Ersoy bu sefer temkinli konuştu

Turizmde çadır dönemi

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat