Cuma, 5 Aralık 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Kültür & Sanat

‘İkinci Efes’ Aizanoi Antik Kenti’nde kayıklar yüzdürülecek!

Kültür & Sanat, Politika, Sektörel, Turizm, Türkiye
ikinci efes aizanoi antik kenti kayiklar yuzdurulecek 610x343 1
28
SHARES
218
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

İkinci Efes Antik Kenti'nde kayıklar yüzdürülecek!

İçerik gizle
1 ‘İkinci Efes’ Aizanoi Antik Kenti’nde kayıklar yüzdürülecek. Kütahya’da bulunan ve ‘İkinci Efes’ olarak adlandırılan Aizanoi Antik Kenti’nden geçen çayda, Penkalas Projesi ile Roma döneminde olduğu gibi kayıklar yüzdürülecek.
1.1 Anadolu’da en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’nın ev sahibi
1.1.1 Antik Çağ’da olduğu gibi kayıkla tarihi bir gezinti

‘İkinci Efes’ Aizanoi Antik Kenti’nde kayıklar yüzdürülecek. Kütahya’da bulunan ve ‘İkinci Efes’ olarak adlandırılan Aizanoi Antik Kenti’nden geçen çayda, Penkalas Projesi ile Roma döneminde olduğu gibi kayıklar yüzdürülecek.

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde yer alan ve ‘İkinci Efes’ şeklinde adlandırılan Aizanoi Antik Kenti’nin turizme açılması amacıyla hazırlanan 6 milyon liralık Penkalas Projesi ile bölgede adeta Roma dönemi yaşatılacak.

Anadolu’da en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’nın ev sahibi

2012 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi’ne dahil edilen, Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’na ev sahipliği yapan ‘İkinci Efes’ Aizanoi Antik Kenti’nde, 2011’den bu yana Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümünce Halk Yatırım sponsorluğunda yürütülen kazı ve alan araştırmalarının bu yılki çalışmaları tamamlandı.

Aizanoi Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Elif Özer, Kütahya merkeze 48 kilometre uzaklıkta olan antik kentte daha önce Alman arkeologların yaptığı kazı çalışmalarının 2011 yılından itibaren Bakanlar Kurulu kararıyla Türk arkeologlar ve uzmanlar tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Antik kentteki kazı çalışmalarında yaşama dair önemli bulgular bulduklarını belirten Elif Özer, “Antik kentteki çalışmalara bu yıl haziranda başladık. Arkeoloji öğrencilerimiz ve akademisyenlerden oluşan 35 kişilik uzman ekip ile aralarında kadın işçilerin de olduğu yaklaşık 55 kişiyle yürüttüğümüz kazı ve alan çalışmaları yaklaşık 3 ay sürdü.

Yaptığımız çalışmalarda antik kentte yaşamış insanların sosyal hayatlarına yönelik önemli bulgular elde ettik. Yürüttüğümüz bu çalışmaların bilim dünyasına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Gelecek yıl bölgedeki kazı ve alan çalışmalarına kaldığımız yerden yeniden devam edeceğiz.” dedi.

Kazı başkanı Elif Özer, kazı ve alan çalışmalarının yanı sıra antik kentteki geçmiş yaşamın canlandırılması ve bölgeye yerli ve yabancı turist akışının sağlanması için bazı projelerin de hazırlandığını aktardı.

Antik Çağ'da olduğu gibi kayıkla tarihi bir gezinti

Antik Çağ’da olduğu gibi kayıkla tarihi bir gezinti

Antik kentte geçmiş yaşamın yeniden canlandırılması ve bölgenin turizme kazandırılmasına yönelik Aizanoi Penkalas Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Aizanoi Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Elif Özer, “Çavdarhisar ilçesi sınırlarında bulunan Koca Çay, antik kentin içinden geçen bir nehir. Antik Çağ’daki ismi ise Penkalas.

Burada 2012 yılından beri DSİ’nin de yardımıyla çalışmalara başlamıştık. Suyun içindeki yaklaşık bin civarında Antik Roma döneminden kalma tarihi eser niteliği de taşıyan işlenmiş taşları ve heykelleri dışarı çıkardık. Her birinin envanteri çıkarıldı, çizimleri yapıldı. Daha sonra nehrin üzerindeki Antik Roma köprülerinin restorasyonuna başlandı.

HOT AFFILIATES

Çok yakında köprülerin onarımı tamamlanacak. Çevredeki evler restore edilecek. Projeye göre, nehrin su seviyesi de yükseltilerek Antik Çağ’da olduğu gibi iki köprü arasında kayıklarla gidilebilecek. Projemiz tamamlandı ve Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da kabul edildi. Projenin maliyeti ise 6 milyon lira civarında.

Proje hakkında Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a da bilgi verdik. Bütçe tahsis edildikten sonra yapılacak çalışmalarla burada başka bir Aizanoi göreceksiniz. Bu sayede buraya çok sayıda turistin gelmesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

Özer son olarak, antik kente gelen ziyaretçilerin bu proje sayesinde Antik Çağ’da olduğu gibi kayıkla tarihi bir gezinti yapabileceğini sözlerine ekledi.

Etiketler: Mehmet ErsoyMehmet Nuri ErsoyTurizm BakanıTurizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
HOT AFFILIATES
Önceki

558 milyon yıllık, bilinen en eski hayvan fosili Beyazdeniz kıyılarında bulundu!

Sonraki

İmar Barışı turizm tesislerinin kaçak bölümlerine de kolaylık getirdi!

İlgili Yazılar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Mimar Sinan döneminden bu yana yapılmış en kapsamlı yenileme çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.
Turizm

Mehmet Nuri Ersoy: Ayasofya’da tarihi restorasyon yürütüyoruz

2027 Avrupa Oyunları için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u ziyaret etti.
Spor

2027 Avrupa Oyunları hazırlıkları masada

Konya Çatalhöyük, Eskişehir Küllüoba ve Karaman Topraktepe’de ise 8 bin 600 yıl öncesine uzanan ekmek örnekleri gün yüzüne çıkarıldı.
Turizm

Tavşanlı Höyük’te 4 bin yıllık nohut, Çatalhöyük’te 8 bin 600 yıllık ekmek bulundu

Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’ya 104 bin 359 yabancı turistin giriş yaptığını ve en yüksek günlük ziyaretçi rekorunun kırıldığını duyurdu.
Turizm

Antalya’dan yeni turizm rekoru

Türk Devletleri Teşkilatı 10. Turizm Bakanları Toplantısı'nda, Ankara'nın 2026 yılı için "Türk Dünyası Turizm Başkenti" ilan edilmesi kararı alındı
Turizm

Ankara, Türk Dünyası Turizm Başkenti ilan edildi

Mehmet Nuri Ersoy
Politika

Ayasofya ve Efes’teki müzeyi Bakan Ersoy’un eniştesi mi işletiyor?

Sonraki
İmar Barışı turizm tesislerinin kaçak bölümlerine de kolaylık getirdi!

İmar Barışı turizm tesislerinin kaçak bölümlerine de kolaylık getirdi!

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    967 shares
    Share 387 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    680 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    606 shares
    Share 242 Tweet 152
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    555 shares
    Share 222 Tweet 139
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    465 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (401) Balayı Tatili (324) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (121) Maldivler (392) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (220) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (131) Tatil (189) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (189) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (505) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (578) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (192)

En Çok Okunanlar

  • Son dönemde popüler olan tatil destinasyonlarından olan Mauritius’u daha yakından tanımak ister miydiniz?

    Mauritius hakkında her şey

    101 shares
    Share 40 Tweet 25
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    606 shares
    Share 242 Tweet 152
  • Kosova Gezilecek Yerler Listesi: Kosova Gezi Rehberi

    353 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    335 shares
    Share 134 Tweet 84
  • En Güzel Portekiz Plajları: Muhteşem 12 Plaj

    449 shares
    Share 180 Tweet 112
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Booking.com üzerinden yaptığı rezervasyonun ardından kişisel bilgilerini içeren bir WhatsApp mesajı alan Haluk Hatırnaz, mesajdaki sahte bağlantıya tıklamasıyla kandırıldığını söyledi.

WhatsApp mesajıyla dolandırıldı: Booking rezervasyonu tuzağa döndü

Sina çölü ile Kızıldeniz’in birleştiği Şarm El-Şeyh, sıcak kışı, mercanları ve çöl turlarıyla hızla popülerleşiyor.

Şarm El-Şeyh: Çölün ortasında Kızıldeniz kaçamağı

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla