Cuma, 9 Ocak 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Kültür & Sanat

İbadete açılan ‘Demir Kilise’ye ziyaretçi akını!

Kültür & Sanat, Sektörel, Seyahat, Turizm, Türkiye
Demir Kiliseye ziyaretçi akını 421x400 1
29
SHARES
221
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Demir Kiliseye ziyaretçi akını

İçerik gizle
1 Uzun süredir restorasyonu süren ve 7 Ocak’ta ibatede açılan Demir Kilise’yi ziyaret edenlerin sayısı 2 bini geçti. Demir Kilise, hem yabancı hem de Türk turistlerin akınına uğradı.
1.1 Demir Kilise turu!
1.1.1 Bir haftada 2 bin kişi ziyaret etti
1.1.1.1 Özel günlere de ev sahipliği yapacak

Uzun süredir restorasyonu süren ve 7 Ocak’ta ibatede açılan Demir Kilise’yi ziyaret edenlerin sayısı 2 bini geçti. Demir Kilise, hem yabancı hem de Türk turistlerin akınına uğradı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile çok sayıda Türk ve Bulgar yetkilinin katılımıyla 7 Ocak pazar günü ibadete açılan, Haliç’teki Demir Kilise olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi’ne ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Demir Kiliseye ziyaretçi akını 2

Bulgaristan’dan turlarla gelen gruplar ile İstanbul’daki yerli ve yabancı turistler, Demir Kilise’ye gelerek hem tarihi mekanı geziyor hem de ibadet ediyor.

Demir Kilise turu!

İstanbul’da yaşayan Bulgar cemaati mensuplarının sayısındaki azlık nedeniyle pazar günleri düzenli olarak ayinlerin yapılmayabileceği belirtilen Demir Kilise, dini bayramlar ve düğün gibi özel günlere ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan 13 milyon lira ve Bulgar Hükümetinin katkısıyla toplam 16 milyon lira harcanarak yenilenen tarihi mekan, ibadethane olmasının yanı sıra içindeki süslemeler ve ikonlar nedeniyle bir müzeyi andırıyor.

Bir haftada 2 bin kişi ziyaret etti

Bulgar turistlerin yanı sıra Türk vatandaşlarının genellikle kiliseyi, restorasyondan sonra geldiği durumu merak ettikleri için gezdiği belirtildi.

Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hristo Kopano, kiliseye yönelik ziyaretçi ilgisinin çok yüksek olduğunu söyledi.

demir kilise

HOT AFFILIATES

Açılıştan sonraki bir hafta içinde 2 bine yakın ziyaretçinin kiliseyi görmeye geldiğini aktaran Kopano, “İlgi çeken bir kilise. Sonuçta biraz daha zaman geçtiğinde çok daha fazla ziyaretçi gelecek.” dedi.

Gerek yurt dışından gelen turist gruplarının gerekse Türkiye’de yaşayan çok sayıda insanın bu tarihi mekanı görmeye geleceğinin altını çizen Kopano, “Kilise başarılı bir restorasyon geçirdi. Aslına döndü. Bu nedenle gerek mimari projeyi hazırlayanlara, gerek finansal desteği veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gerekse Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve yöneticilerine müteşekkiriz.” diye konuştu.

Özel günlere de ev sahipliği yapacak

Demir Kilise’nin Türkiye’deki Bulgar cemaatinin en büyük dini mekanı olduğunu, geçmişte de burada geleneksel olarak önemli dini bayramları kutladıklarını hatırlatan Kopano, “Gerek yerin büyük olması, gerekse cemaatin ufak olması (mensuplarının azlığı) nedeniyle her pazar düzenli olarak ayinler gerçekleşmeyebilir.
Paskalya, Aziz Stefan günü ve diğer önemli dini bayramları burada kutlayacağız, kutlamaya devam edeceğiz. Bunun için organize olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İbadete açılan Demir Kiliseye ziyaretçi akını

Kopano, Demir Kilise’nin hafta içi ve hafta sonu olmak üzere her gün saat 09.00 ile 17.00 arasında açık ve her din mensubunun ziyaretine serbest olduğunu vurgulayarak, “İnancımıza göre burası Tanrı’nın evi. Her isteyen gelip gezebilir ve dua edebilir. Hiçbir millet, din, dil ve ırk farkı gözetilmiyor. Ayrıca burası çok tarihi bir mekan.
Kilisenin altında bir sanat galerisi oluşturuldu. Kilisenin restorasyonu sırasında geçirdiği durumu gözler önüne seriliyor. Hem restorasyondan önceki hali hem de sonrasındaki durumu yüzlerce fotoğrafla ortaya konulmuştur.” dedi.

Demir Kilise’yi gezmeye gelen Romanya vatandaşı Maria Tataru da restorasyonla yok olmaktan kurtarılan dini mekanı görmeye geldiğini söyledi.
Tataru, “İstanbul’da yaşıyorum. İlk fırsatta mekanı görmek istedim. Onun için geldim. Çok güzel olmuş. Çok fazla insanın bu güzellikleri görmek için geleceğini tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.

Etiketler: Bulgaristan
HOT AFFILIATES
Önceki

Trabzon’da çalışmalar bitti, seferler yeniden başladı!

Sonraki

Justin Bieber ve annesinin Maldivler kaçamağı!

İlgili Yazılar

Bulgaristan’ın ünlü kayak merkezi Bansko, Türkiye pazarına yönelik kapsamlı bir tanıtım hamlesi başlattı.
Turizm

Bansko’dan Türkiye’ye güçlü tanıtım atağı

Avrupa Birliği’nin hayata geçirdiği ‘kademeli vize’ sistemi Bulgaristan’ın ardından Yunanistan’da da uygulanmaya başladı.
Seyahat

Türklere Schengen’de yeni dönem

Bulgaristan hükümeti, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamalarında önemli bir kolaylığa gitti.
Turizm

Türk turistlere Bulgaristan’dan vize müjdesi

Vize ihlali bulunmayan Türk vatandaşları, yeni düzenlemeyle birlikte 5 yıla kadar çok girişli Bulgaristan turist vizesi alabilecek.
Turizm

Bulgaristan’dan Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar vize kolaylığı

Avrupa Birliği'ne 2007'de katılan Bulgaristan, uzun süredir beklediği Euro Bölgesi üyeliğine 1 Ocak 2026’da adım atacak.
Avrupa

Bulgaristan 1 Ocak’ta Euro’ya geçiyor

Kitle turizmi: Yazın tıklım tıklım olan 6 yer
Dünya

Kitle turizmi: Yazın tıklım tıklım olan 6 yer

Sonraki
Justin Bieber ve annesinin Maldivler kaçamağı!

Justin Bieber ve annesinin Maldivler kaçamağı!

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    970 shares
    Share 388 Tweet 243
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    681 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    616 shares
    Share 246 Tweet 154
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    563 shares
    Share 225 Tweet 141
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    466 shares
    Share 186 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (402) Balayı Tatili (324) Balayı Turları (166) Dubai (334) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (423) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (394) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (133) Tatil (190) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (190) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (505) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (578) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (193)

En Çok Okunanlar

  • En Güzel İtalya Gölleri

    En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    348 shares
    Share 139 Tweet 87
  • Endonezya’da en iyi tatil destinasyonları

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    616 shares
    Share 246 Tweet 154
  • Mauritius hakkında her şey

    114 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    343 shares
    Share 137 Tweet 86
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Bulgaristan’ın ünlü kayak merkezi Bansko, Türkiye pazarına yönelik kapsamlı bir tanıtım hamlesi başlattı.

Bansko’dan Türkiye’ye güçlü tanıtım atağı

WTS’nin sömestr kampanyası kapsamında Sun Siyam Iru Fushi’de 7 gece ve üzeri konaklamalarda 2 kişi için deniz uçağı transferi ücretsiz sunuluyor.

Sun Siyam Iru Fushi’de sömestr fırsatı!

Dubai’nin simge otellerinden Atlantis The Palm, WTS kampanyasıyla 494 €’dan başlayan fiyatlarla unutulmaz bir tatil vadediyor.

Atlantis The Palm Dubai’de lüks ve eğlence bir arada

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla