Pazar, 14 Eylül 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Kültür & Sanat

Cehennem kitabıyla Ayasofya turizm cenneti olacak

Kültür & Sanat, Sektörel, Seyahat, Turizm
Turizm Tatil Seyahat
21
SHARES
164
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 “Da Vinci Şifresi” kitabıyla önemli satış rakamlarına ulaşan ve olayların geçtiği mekanların ziyaretçi sayısını artıran yazar Dan Brown’ın “Cehennem” (İnferno) adlı romanının, İstanbul’un, özellikle de Ayasofya Müzesi’nin turist sayısını birkaç katına çıkarması bekleniyor.
1.1 İstanbul, ilk günden dünya basınında
1.1.1 İstanbul’un tarihi zenginliği anlatılıyor

“Da Vinci Şifresi” kitabıyla önemli satış rakamlarına ulaşan ve olayların geçtiği mekanların ziyaretçi sayısını artıran yazar Dan Brown’ın   “Cehennem” (İnferno) adlı romanının, İstanbul’un, özellikle de Ayasofya Müzesi’nin turist sayısını birkaç katına çıkarması bekleniyor.

Romanlarında anlattığı şehir ve mekanların kısa sürede ilgi odağı olmasını sağlayan yazar ”Cehennem”de, dinler ve semboller konusunda uzman Robert Langdon karakterinin Floransa’dan İstanbul’a uzanan gizemli serüvenini anlatıyor. Kapağında Floransa’daki Santa Maria del Fiore Bazilikası’nın fotoğrafı yer alan ve Floransa’nın simgelerinden “İlahi Komedya”nın yazarı Dante’ye ve eserinin üç bölümünden biri olan “Cehennem”e atıfta bulunan romanda, gizemli ve heyecanlı olayların 150 sayfalık son bölümü İstanbul’da geçiyor, olayların düğümü Ayasofya’da çözülüyor.

İstanbul, ilk günden dünya basınında

Dan Brown’ın kitaplarında mekan ve sanat eserlerinin kullanımının titizliğine ve başarısına dikkati çeken eleştirmenler, yazar tarafından “işaret edilen” her noktaya yoğun ilgi gösterildiğini belirtiyor.

The New York Times Gazetesi, romanın okuyucuyla buluştuğu ilk gün yayımladığı değerlendirmede, kitapta adı geçen Floransa, Sienna ve İstanbul’a atıfta bulunarak, “Cehennem”de, olağanüstü konumları nedeniyle büyük önem ile tarihi ve kültürel birikime sahip üç şehir seçilmiş ve Robert Langdon bizi bu kentlerde adeta bir tur rehberi ve sanat eleştirmeni gibi dolaştırıyor” ifadelerine yer verdi.
The Guardian Gazetesi de “Kitapta adı geçen üç şehirden ikisi İtalyan. Üçüncü şehir ise hem Asya’da hem Avrupa’da olmasıyla çok özel” yorumunu yaptı.

Gazete ayrıca, kitabın özellikle Floransa ve İstanbul’un ziyaretçi sayılarını artıracağını da savunarak, Floransa yerel makamlarının, bu yıl turist sayısının kitaba bağlı olarak en az yüzde 10 oranında artmasını beklediğini yazdı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ayasofya Müze Müdürü Hayrullah Cengiz, Brown’ın “Da Vinci Şifresi”nin ardından, Louvre Müzesi’nin ziyaretçi sayısının 10 milyon artığını belirterek, yeni romanın da Ayasofya’nın ziyaretçi sayısını yükseltmesini beklediklerini söyledi.

Ayasofya’yı geçen yıl 3 milyon 250 bin kişinin gezdiğini ve bu sayıyla Türkiye’de en fazla ziyaret edilen müze olduklarını ifade eden Cengiz, bu yılın ilk 5 aylık döneminde de geçen yıla oranla yüzde 25’lik artış olduğunu, bu olumlu gidişata kitabın yapacağı etkiyle birlikte rekor rakamlara ulaşılabileceğini kaydetti.

Brown’ın dünyaca tanınan bir edebiyatçı olduğunu hatırlatan Cengiz, kitabın başarısını ve ulaşacağı kişi sayısını görmek gerektiğini belirterek, “Kitabın okur sayısının artması, aynı şekilde bizim de ziyaretçi sayımızı artıracaktır” dedi.

Cengiz, eserin sinemaya uyarlanmasına yönelik bir soru üzerine de, Ayasofya’nın çok önemli bir eser olduğunu ve kendilerinin çok çok istisnai durumlar dışında, böyle önemli bir alanın film platosu olarak kullanılmasına sıcak bakmadıklarını söyledi.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

İstanbul’un tarihi zenginliği anlatılıyor

Brown’ın “Cehennem”i, 369. sayfadan, sona erdiği 461. sayfaya kadar İstanbul’da geçiyor. Romanın kahramanı Langdon, bir yandan gizemli olayları çözmeye çalışırken, diğer yandan da İstanbul’un tarihi dokusu, zenginlikleriyle ilgili saptamalarda bulunup, özellikle Tarihi Yarımada’yı detaylı şekilde tasvir ediyor.

Romanda Ayasofya’yı “tartışmasız şekilde dünyanın sekizinci harikası” olarak tanımlayan yazar, Notre-Dame Katedrali’nden 700 yıl daha yaşlı olan Ayasofya’nın “mistik bir ışıkla aydınlandığını” belirtiyor.

Sultanahmet ve çevresinin geçmiş ve bugünü bir arada yaşayan dokusunu okura anlatan Brown, romandaki soruların yanıtlarını ise Yerebatan Sarayı’nda buluyor.

Galata Kulesi, Mısır Çarşısı gibi birçok mekanın anlatıldığı romanda, uluslararası gizli bir teşkilatın biyolojik terör eylemini başlatmak için neden İstanbul’u seçtiğini kendine soran yazar, “Çünkü İstanbul Doğu ile Batı’nın karşılaştığı yer. Dünyadaki bütün yolların tek kesişme noktası” ifadelerine yer veriyor.

HOT AFFILIATES
Önceki

Türkiye Mavi Bayrak’ta dünya 3’üncüsü oldu

Sonraki

Kültür Bakanlığı’ndan Nuri Bilge’ye rekor destek

İlgili Yazılar

Sinop’ta gazetecilerle buluşan AB Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Jurgis Vilcinskas, vize serbestisi sürecinin hem siyasi hem de teknik boyutlarıyla yakından izlendiğini açıkladı.
Turizm

AB’den Türkiye’ye vize mesajı: Süreci yakından takip ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, turist, öğrenci, iş seyahati ve geçici çalışma vizeleri için başvuru usullerinde değişikliğe gitti.
Dünya

ABD’den vize başvurularında yeni kural

Bembeyaz kumsalları, turkuaz lagünleri ve deniz üzerindeki villalarıyla Maldivler’in en özel adreslerinden biri olan LUX South Ari Atoll için WTS’den kaçırılmayacak bir kampanya sizleri bekliyor.
Adalar

Maldivler’de masalsı bir kaçamak: LUX South Ari Atoll’de yüzde 50 indirim fırsatı

Türkiye’den yurt dışına çıkacak vatandaşların ödemesi zorunlu olan çıkış harcı için yeni düzenleme yürürlüğe girdi.
Turizm

Yurt dışı çıkış harcı artık 1000 lira

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, 2019-2025 yılları arasında Halkidiki’de yürütülen ve toplam değeri 17 milyon euroyu aşan projeleri tanıttı.
Dünya

Halkidiki’de 17 milyon euroluk kültürel yatırım tanıtıldı

Avrupa Birliği’nin hayata geçirdiği ‘kademeli vize’ sistemi Bulgaristan’ın ardından Yunanistan’da da uygulanmaya başladı.
Seyahat

Türklere Schengen’de yeni dönem

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Kültür Bakanlığı'ndan Nuri Bilge'ye rekor destek

ANYMA KONSERİ
  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    960 shares
    Share 384 Tweet 240
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    676 shares
    Share 270 Tweet 169
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    583 shares
    Share 233 Tweet 146
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    539 shares
    Share 216 Tweet 135
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    460 shares
    Share 183 Tweet 115
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Almanya (120) Antalya (328) Balayı (398) Balayı Tatili (321) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Maldivler (388) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (217) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (130) Tatil (184) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (175) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1642) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (208) Yunan Adaları (374) Yunanistan (574) İspanya (207) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (190)

En Çok Okunanlar

  • En Güzel İtalya Gölleri

    En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • Elliðaey: “Dünyanın en yalnız evinde” gerçekte kim yaşıyor?

    30 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    539 shares
    Share 216 Tweet 135
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    307 shares
    Share 123 Tweet 77
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    583 shares
    Share 233 Tweet 146
WTS Ayın Fırsatı
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Sinop’ta gazetecilerle buluşan AB Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Jurgis Vilcinskas, vize serbestisi sürecinin hem siyasi hem de teknik boyutlarıyla yakından izlendiğini açıkladı.

AB’den Türkiye’ye vize mesajı: Süreci yakından takip ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, turist, öğrenci, iş seyahati ve geçici çalışma vizeleri için başvuru usullerinde değişikliğe gitti.

ABD’den vize başvurularında yeni kural

Bembeyaz kumsalları, turkuaz lagünleri ve deniz üzerindeki villalarıyla Maldivler’in en özel adreslerinden biri olan LUX South Ari Atoll için WTS’den kaçırılmayacak bir kampanya sizleri bekliyor.

Maldivler’de masalsı bir kaçamak: LUX South Ari Atoll’de yüzde 50 indirim fırsatı

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla