Cuma, 27 Haziran 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Ekonomi

Firuz Bağlıkaya: Turizm sektöründe dönüşüm süreci başlıyor

Ekonomi, Politika, Sektörel, Turizm, Türkiye
Turkiye Turist Sayisi 610x341 610x341 610x341 610x341 1
21
SHARES
164
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Firuz Bağlıkaya: Turizmdeki dönüşüm süreci başlıyor

İçerik gizle
1 Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük programın, turizm sektöründeki dönüşüm sürecinin de başlangıcını oluşturacağını söyledi.
1.1 “AKM turistleri İstanbul’a çekecek”
1.1.1 Turizmciler rotayı Çin ve Hindistan’a çevirdi
1.1.1.1 Türkiye’de turizm 12 aya yayılacak
1.1.1.2 “Mavi bayraklı plajların 459’a çıkması turizmciler için önemli”
1.1.1.2.1 Şanlıurfa’nın 2023 hedefi 1 milyon turist

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük programın, turizm sektöründeki dönüşüm sürecinin de başlangıcını oluşturacağını söyledi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 100 günlük programda, kültürel değerlerin yeniden ayağa kaldırılmasına vurgu yapılmasını son derece önemli bulduklarını söyleyerek, “Zira bu tür projeler Türkiye’yi kültür ve sanat etkinlikleri ile dünyanın gündemine taşıyacak ve turizm açısından hedeflediğimiz harcama potansiyeli yüksek turistler için ülkemizin yeni bir çekim merkezi olmasına imkan sağlayacak.” şeklinde konuştu.

“AKM turistleri İstanbul’a çekecek”

Programın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili bölümünde ilk sırada Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesinin yer aldığını belirten Firuz Bağlıkaya, “AKM tamamlandığında, ikonik bir yapı olacak ve içerisinde düzenlenecek kültür, sanat faaliyetleri ile tüm dünyadan turistleri İstanbul’a çekecek.” açıklamasında bulundu.

Turizmciler rotayı Çin ve Hindistan’a çevirdi

Çin’den Türkiye’ye gelecek ziyaretçi sayısının artırılmasıyla ilgili eylem planı çalışmasına yer verilmesini de son derece olumlu bulduklarını söyleyen Firuz Bağlıkaya, Çin’in dünyanın yurt dışına en çok turist gönderen ve en çok turizm harcaması gerçekleştiren ülkesi olduğunun altını çizdi.

Yeni turizm pazarlarına açılma hedefi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından göreve başladıktan sonra kısa sürede büyük adımlar atıldığını belirten TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Bakan Ersoy ile her hafta turizm sektörünün sıkıntılarını gidermeye yönelik sektör temsilcileri olarak haftalık çalışma toplantıları gerçekleştiriyoruz. İlk toplantımızın gündem maddesi Hindistan-Çin ve Uzak Doğu pazarını geliştirmeye yönelik atılacak adımlar ile ilgiliydi.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

3. Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte bu ülkelere ek seferler yapılmaya başlanacak. Çin ve Hindistan’dan ülkemize gelen üst gelir düzeyine sahip turist sayısını artırmayı amaçlıyoruz.

Bu ülkelerle devlet düzeyinde temas kurulması ve Yeni Havalimanı ile birlikte bu pazarlara ek seferlerin konulması için işlemler başlatılması kararı alındı.

Çin ve Hindistan’dan gelen uçaklar için konulacak ek seferlerin kıştan önce resmen başlaması için çalışmalarımız başladı.

TÜRSAB olarak biz de Çin pazarı ile ilgili 2018 yılında birçok resmi heyetle görüştük ve ortak projeler üzerine ilerlemeler kaydettik. 2018 yılı Çin’de Türkiye Turizm Yılı ve yılın ilk yarısında Çin’den gelen ziyaretçi sayısında yüzde 93 artış yakalamış durumdayız. Yılı rekor Çinli misafir ile tamamlayacağız. Hedefimiz yıl sonunda yakalanacak olan rekor seviyeyi her geçen yıl daha öteye taşımak.

Çin pazarındaki turizm potansiyelini değerlendirebilmek ve önümüzdeki yıllarda çok daha fazla sayıda Çinli misafir ağırlayabilmek açısından Çin Eylem Planı’nın hayata geçirilmesi pazar çeşitlendirme çalışmaları kapsamındaki çalışmalara önemli katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de turizm 12 aya yayılacak

Türkiye’de turizm 12 aya yayılacak

Türkiye’yi dünyada daha bilinir ve tanınır hale getirmek için tanıtım çalışmalarına hız vereceklerini, uluslararası fuar, road show etkinliklerine bu anlamda büyük önem verdiklerini ifade eden Firuz Bağlıkaya, Türkiye’de turizm çeşitliliğini artırmak, turizmi 12 aya yaymak için kültür, sağlık, kongre, gastronomi turizmine de ağırlık vereceklerini açıkladı.

“Mavi bayraklı plajların 459’a çıkması turizmciler için önemli”

Firuz Bağlıkaya, etkinliklerle motor sporları üzerinden Türkiye’nin tarihini, doğasını dünyaya göstermeyi amaçladıklarını aktararak, “Ülkemizde şu anda en çok deniz, güneş, kum tatiline ilgi var. Mavi bayraklı plaj sayımızın 459’a çıkması turizmciler için çok önemli. Denizlerimizin temizliğinin tescilli olması yabancı turistleri ülkemize çekmek için büyük avantaj.

Dünya genelinde marka şehirlere baktığımızda büyük parklar ve bahçeler de ön plana çıkıyor. Millet bahçelerinin de şehirlerimizin markalaşması adına atılan güzel bir adım olduğunu düşünüyorum. İstanbul gibi dünya çapında marka olan şehirlerimizin sayısının artması gerekiyor.” yorumunda bulundu.

Şanlıurfa’nın 2023 hedefi 1 milyon turist

Göbeklitepe’nin ilk 100 gün hedefleri arasında yer almasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kültür turizmine verdiği önemi gösterdiğini belirten TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “12 bin yıl öncesine ışık tutan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe Ören Yeri’nin Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi’ne girmesi turizm sektörünü kısa sürede hareketlendirdi.

Göbeklitepe’ye yönelik şu günlerde yoğun bir ilgi var. Göbeklitepe’de yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katılacağı resmi açılış töreni ile bu ilgi daha da katlanacaktır. 2023 yılında Şanlıurfa’ya gelen turist sayısının 1 milyonu aşması hedeflerimiz arasında.” diye konuştu.

Etiketler: Firuz BağlıkayaGöbeklitepeMehmet Nuri ErsoyŞanlıurfaTurizm BakanıTürkiyeTürkiye Seyahat Acentaları BirliğiTÜRSABTURSAB Başkanı
HOT AFFILIATES
Önceki

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, AKM inşaatının başlayacağı tarihi açıkladı

Sonraki

Türk halkı, 2018’in ilk çeyreğinde yurt içinde 6.3 milyar TL harcadı!

İlgili Yazılar

Ziyaretçi trafiğini artırmak ve turizm gelirlerini çeşitlendirmek isteyen Suudi Arabistan, 2025 yaz sezonuna iddialı bir başlangıç yaptı
Turizm

Suudi Arabistan yaz sezonuna hızlı başladı: E-vize başvuruları açıldı

2025 yaz sezonuna girerken Avrupa’daki turizm hareketliliği ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor.
Turizm

Avrupa turizminde yeni tablo

Arton Capital’in 2025 güncel Passport Index verilerine göre Türkiye, son yılların en iyi performansını göstererek 36. sıraya yükseldi.
Turizm

Türk pasaportu yükselişte! 36. sıraya çıktı

UNWTO verilerine göre, Avrupa’da uluslararası turizm 2025’in ilk çeyreğinde pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıkarak toparlanma gösterdi.
Turizm

Avrupa’da turizmde toparlanma sinyali

Ralf Schröer, Schengen vizelerinin geçerlilik süresini uzatan Cascade Kuralı’nın Türkiye’de daha etkin biçimde uygulanacağını açıkladı.
Turizm

Almanya İzmir Başkonsolosu: Cascade kuralı Türkiye’de daha etkin uygulanacak

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, olağanüstü genel kurulda taşınmazların geri alınması kararının oybirliğiyle alındığını belirtti.
Turizm

TÜRSAB Genel Kurulu’ndan birlik mesajı

Sonraki
Türk halkı, 2018’in ilk çeyreğinde yurt içinde 6.3 milyar TL harcadı!

Türk halkı, 2018'in ilk çeyreğinde yurt içinde 6.3 milyar TL harcadı!

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    911 shares
    Share 364 Tweet 228
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    655 shares
    Share 262 Tweet 164
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    518 shares
    Share 207 Tweet 130
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    435 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    433 shares
    Share 172 Tweet 108

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (326) Balayı (395) Balayı Tatili (318) Balayı Turları (166) Dubai (331) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (209) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (383) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (215) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (179) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (165) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1639) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (373) Yunanistan (563) İspanya (204) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (186)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • Roma'da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    435 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    911 shares
    Share 364 Tweet 228
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    518 shares
    Share 207 Tweet 130
  • En Güzel Portekiz Plajları: Muhteşem 12 Plaj

    398 shares
    Share 159 Tweet 100
  • En Büyük Yunan Adaları: İşte 10 En Büyük Yunan Adası

    231 shares
    Share 92 Tweet 58
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski, vize serbestisi konusunda net konuştu

Türkiye’ye vize yok, Kolombiya’ya var!

Mahkemeden otel kapatma kararına ‘dur’

Mahkemeden otel kapatma kararına ‘dur’

IKEA İspanya’da ilk otelini açtı

IKEA İspanya’da ilk otelini açtı

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla