Cumartesi, 21 Şubat 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

İngilizler Türkiye’yi yeniden keşfedecek!

Sektörel, Seyahat, Turizm, Türkiye
tuob turkiye ingiliz turist 610x324 1
24
SHARES
183
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 İngiliz turistler Türkiye’yi yeniden keşfetmeye hazırlanıyor! Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye’nin en büyük turizm pazarlarından biri olan İngiltere’de yaz dönemine yönelik Türkiye rezervasyonlarının yüzde 79 arttığını açıkladı.
1.1 Türkiye’ye yansıması olumlu olur
1.1.1 “Low Cost Carrier seferleri…”

tuob turkiye ingiliz turist

İngiliz turistler Türkiye’yi yeniden keşfetmeye hazırlanıyor! Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye’nin en büyük turizm pazarlarından biri olan İngiltere’de yaz dönemine yönelik Türkiye rezervasyonlarının yüzde 79 arttığını açıkladı.

Türkiye’nin en büyük turizm pazarlarından biri olan İngiltere için 2018’e yönelik ilk işaretler olumlu şekilde devam ediyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Londra WTM Turizm Fuarı sonrası İngiliz turizm pazarındaki mevcut durumu ve beklentileri içeren bir araştırma raporu hazırladı.

Raporda, Gfk Ascent verilerine göre, sonbahar dönemi itibariyle, Türkiye’ye 2018 yılı yaz rezervasyon yapan İngiliz turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 79 oranında artarak, 145 bin kişi olarak kaydedildiği ifade edildi.

Oysa ki, 2016’nın aynı döneminde yaklaşık 82 bin kişi erken rezervasyon yaptırmıştı. Verilerdeki bu artış, genel olarak düşük fiyat kaynaklı olsa da, turizmde geleceğe dönük umutların artmasını sağladı.

İngiliz turistlerin 2018 rezervasyonlarında Türkiye’deki tüm bölgeler artış gösterirken, tek düşüş gösteren destinasyonun ise yüzde 33 gerileme ile İstanbul olması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye’ye yansıması olumlu olur

TÜROB’un yaptığı araştırmada, İngiltere’den ülkemize gelecek turist sayısı bakımından duraklamanın sona ereceği, 2018’den itibaren ise artışa geçileceği tahmin edildiği ifade edildi.

Özellikle Brexit sürecinin ardından Pound/Euro paritesine bağlı olarak AB ülkelerinde tatil masraflarının yükselmesinin beklendiği vurgulanan raporda, “Brexit sürecinde, pound’un Euro karşısında değer kaybetmesi tatil tercihlerini AB dışı ülkelere yönlendirebilir. İngilizler, AB ülkelerine girişte pasaport kuyruklarında kalabilir” ifadelerine yer verildi.

İngiltere’de bu yıl en popüler tatil destinasyonlarının sırasıyla İtalya, ABD, Yunanistan ve Küba olduğu ifade edilen raporda; Türkiye’nin de en fazla ziyaret edilmesi planlanan ülkeler arasında yer aldığı bildirildi.

HOT AFFILIATES

“Low Cost Carrier seferleri…”

TÜROB raporunda ayrıca ülkemize olan bireysel seyahatlerin artması amacı ile başta Easyjet ve Ryanair olmak üzere Low Cost Carrier şirketlerinin Birleşik Krallık-Türkiye (Antalya, İstanbul, Dalaman, Bodrum) seferlerine başlaması için DHMİ, ilgili bakanlıklar ve sektör temsilcileri tarafından acil eylem planı geliştirilerek çalışma başlatılması gerektiği ifade edildi.

-​ Raporda, ülkemize gelecek İngiliz turist sayısının artması için öncelikli olarak uçak seferlerinin artması gerektiği belirtildi.

Araştırmada yer alan diğer tespitler ise şöyle sıralanıyor:

Bir İngiliz Türkiye’de 562 pound, Türk ise İngiltere’de 1.037 pound harcıyor

-​ İngiliz turist 2016 yılında 70.8 milyon yurt dışı seyahat gerçekleştirerek, 43.8 milyar pound harcama yaptı.

-​ Türkiye’ye yapılan yaklaşık 1.1 milyon seyahatte toplam 593 milyon pound, kişi başı ortalama 562 pound harcama yapıldı. Türkiye ziyaretlerinin 59 bini iş, 239 bini akraba ziyareti ve 730 bini tatil amacıyla gerçekleşti. Tatil amaçlı ziyaretlerin 464 bini paket turlarla gerçekleşirken, harcama miktarı 263 milyon pound oldu.

Türkiye İngiltere’ye 196 bin ziyaretçi gönderdi

-​ Türk vatandaşları 2016’da İngiltere’ye yüzde 2 artışla 196 bin ziyaretçi gönderdi. Söz konusu ziyaretçiler 203.3 milyon pound harcadı. İngiltere’de Türk vatandaşlarının ortalama kişi başına konaklama süresi rekor artışla 14.3/gün, kişi başına ortalama harcamaları ise 1.037 pound olarak gerçekleşti.

 

Etiketler: KübaLondraTatilTurizmTurizm HaberleriTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

Kayak Turlarının Tam Zamanı

Sonraki

Cennet Bir Ada Ülkesi Sri Lanka

İlgili Yazılar

İtalya Puglia kıyılarında yıllardır turistlerin uğrak noktası olan doğal kaya kemeri, günler süren yağış ve dalgaların ardından Sevgililer Günü’nde yıkıldı.
Dünya

Fırtına vurdu! İtalya’daki “Aşıklar Kemeri” çöktü

Roma’nın simge yapılarından Trevi Çeşmesi’nde biletli ziyaret dönemi başladı. Turistler, belirli saatlerde 2 avro ödeyerek çeşmeyi yakından görebilecek.
Dünya

Roma’da Trevi Çeşmesi’ne giriş artık ücretli

Jahorina; 1913 metrelik yüksekliğiyle sezon boyunca kayak ve snowboard tutkunlarının buluşma noktalarından biri olarak öne çıkıyor.
Avrupa

Jahorina kayak keyfi hayal değil! WTS ile olimpiyat dağında kış kaçamağı

Seyahat acentalarına yeşil pasaport hakkı tanınması için TÜRSAB’tan dikkat çeken bir çağrı geldi.
Turizm

TÜRSAB yeşil pasaport istedi: Seyahat acentaları vize duvarına takılıyor

Mimar ve mühendislere yeşil pasaport verilmesini öngören teklif Meclis gündemindeyken, Hürser Tekinoktay bu kez turizm sektörünü işaret etti.
Turizm

Hürser Tekinoktay’dan yeşil pasaport çıkışı

Dubai’nin simge otellerinden Atlantis The Palm, WTS kampanyasıyla 494 €’dan başlayan fiyatlarla unutulmaz bir tatil vadediyor.
En Güzeller

Atlantis The Palm Dubai’de lüks ve eğlence bir arada

Sonraki
Cennet Bir Ada Ülkesi Sri Lanka

Cennet Bir Ada Ülkesi Sri Lanka

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    975 shares
    Share 390 Tweet 244
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    683 shares
    Share 273 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    629 shares
    Share 252 Tweet 157
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    573 shares
    Share 229 Tweet 143
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    470 shares
    Share 187 Tweet 117
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (334) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (395) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (134) Tatil (191) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (194) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (211) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (196)

En Çok Okunanlar

  • Turizm Tatil Seyahat

    Susesi Otel’e beşincilik ödülü

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Yunanlı bakan Kountoura: 2019 Yunanistan turizm tarihinin en iyi yılı!

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Mauritius hakkında her şey

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • En Güzel Portekiz Plajları: Muhteşem 12 Plaj

    464 shares
    Share 186 Tweet 116
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    629 shares
    Share 252 Tweet 157
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

İtalya Puglia kıyılarında yıllardır turistlerin uğrak noktası olan doğal kaya kemeri, günler süren yağış ve dalgaların ardından Sevgililer Günü’nde yıkıldı.

Fırtına vurdu! İtalya’daki “Aşıklar Kemeri” çöktü

Sevgililer Günü’nde unutulmaz bir Venedik tatiline ne dersiniz? Kanalların arasında kaybolan sokaklarda unutulmaz bir tatil...

Sevgililer Günü için en romantik şehirlerden biri: Venedik

Roma’nın simge yapılarından Trevi Çeşmesi’nde biletli ziyaret dönemi başladı. Turistler, belirli saatlerde 2 avro ödeyerek çeşmeyi yakından görebilecek.

Roma’da Trevi Çeşmesi’ne giriş artık ücretli

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla