Cumartesi, 18 Ekim 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Sektörel

Krizin etkileri en ağır Kemer’de hissedilecek!

Sektörel, Turizm, Türkiye
rusya krizi kemer
22
SHARES
173
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Kemerli turizmci ve işadamı Aydın Aytuğ, son dönem yaşanan gelişmelerin turizme olan etkilerini değerlendirdi.
1.1 Rusya krizinin etkilerini en ağır hissedecek bölge Kemer olacaktır
1.1.1 Hem tur operatörleri hem de otelciler açısından karanlık bir gelecek bekliyor bizleri
1.1.1.1 Konaklama sektörü ihracatçı statüsüne alınmalı
1.1.1.1.1 Yeni Pazar arayışları var. Çinli turist için deniz, kum güneş olayı pek cazip değil

Aydın AytuğKemerli turizmci ve işadamı Aydın Aytuğ, son dönem yaşanan gelişmelerin turizme olan etkilerini değerlendirdi.

Kemer Tekirova’da yer alan Martı Myra Tatil Köyü’nün Genel Müdürü deneyimli turizmci Aydın Aytuğ son dönem yaşanan gelişmelerin turizme olan etkilerini değerlendirdi. Aytuğ, Rusya ile yaşanan krizin turizm ayağında en çok etkilenen bölgenin Batı Antalya ve özellikle Kemer olacağını söyleyerek, “Bu durumda Rusya krizinin etkilerini en ağır hissedecek bölge Kemer olacaktır” dedi.

Rusya krizinin etkilerini en ağır hissedecek bölge Kemer olacaktır

Aydın Aytuğ Antalya’ya yaklaşık 4 Milyon Rus turistin geldiğini ifade ederek, “Bu rakamlarda bu sene bir miktar düşüş yaşadık. Ama gelecek yıl daha da düşeceği kesin gibi gözüküyor. Antalya’ya gelen Rus turistlerin büyük bir ağırlığı da Antalya’nın batısına ve dolayısıyla da Kemer bölgesine geliyordu. Bu oranı % 70 gibi kullanabiliriz. Bu durumda Rusya krizinin etkilerini en ağır hissedecek bölge Kemer olacaktır. Bu bölgede yaklaşık 150 bin yatak var. Ciddi bir personel istihdamı var. 2016 yılında bu işler çözülmez ise birçok otel zarar görecektir. Birçok otelden ne kastettiğimizi soracak olursanız da; personeli de kastediyorum, devletin kaybedeceği vergi gelirlerini de kastediyorum. Ayrıca, Türkiye’nin cari açığını kapatan 35 Milyar dolardaki yaşanacak düşüşü de kastediyorum” dedi.

Hem tur operatörleri hem de otelciler açısından karanlık bir gelecek bekliyor bizleri

Devletten her şeyi bekleyen, devlet her şeyi yapsın diyen bir tutumları olmadığına da dikkat çeken Aytuğ, “Ama devletin bu durumda hem tur operatörleri açısından hem de otelciler açısında elini cebine atması ve turizmciler içim bir şeyler yapması gerekiyor. Tur Operatörleri de bu olayda büyük bir kayba uğrayacaklar. Biliyorsunuz Rusya’dan dışarı çıkışları çok büyük bir ağırlıkla Türk Tur Operatörleri yapıyorlardı. Onlarda büyük bir etki altındalar ve mali krizler içerisindeler. Mısır da kapandığı için oraya da uçuşlar yapamıyorlar. Hem tur operatörleri hem de otelciler açısından karanlık bir gelecek bekliyor bizleri” diye konuştu.

Konaklama sektörü ihracatçı statüsüne alınmalı

Yaşanan sıkıntıların atlatılması adına yapılabilecekleri de sıralayan Aydın Aytuğ, “Devletimizin bu konuda elini artık cebine atması veya bazı idari kararlar alması lazım. Neler olabilir derseniz. Sektör için bazı kolaylıklar getirilebilir. Bu şu olabilir. Ne şekilde olabilir bilmiyorum ama SGK desteği olabilir. Belki ödemede kolaylıklar sağlanabilir ya da kasım-mart ayları arasında indirim olabilir. Enerji desteği gerekecektir. Turistik tesislere kredi paketleri gerçekleştirilebilir. Bilindiği gibi ağırlıklı olarak yabancılar ile çalışmaktayız. Bunların hepsi alkollü içki kullanıyorlar. Buradaki ÖTV, fiyatlarımızı yükseltmemize neden oluyor. ÖTV’nin vergi iadesi şeklinde uygulaması yapılabilir. Konaklama sektörünün aynen ihracatçı gibi statüsüne alınması olabilir. Bir taraftan şunu da düşünmemiz lazım. Akdeniz’in en yeni en modern tesisleri burada diye konuştuk yıllarca. Ancak aradan 20 seneye yakın zaman geçti. Bu tesislerimizde bilhassa deniz kıyısında olanlar yıpranmaya açık tesisler. Bunların tamir, bakım ve yenilenmeye ihtiyaçları var. Bunlar için de ucuz krediler sağlanabilir. Bu arada Tur Operatörleri açısından düşünüyorum. Onlara devlet uçaklara destek veriyor. Bu devam edebilir. İran önümüzdeki bir potansiyeldir. İran uçakları bilindiği üzere Antalya’ya inemiyor ve Isparta’ya iniyorlar. Bu konu çözülebilir. Yeni yatak ilavesinin durdurulması gerekiyor. Antalya’ya artık yatak sayısı açısından bir dur denilmeli. Bu arada önümüzde bir asgari ücret konusu var. Asgari ücretin arttırılmasının işletmelere etkisi bir şekilde azaltılabilir” dedi.

Yeni Pazar arayışları var. Çinli turist için deniz, kum güneş olayı pek cazip değil

Rusya’dan gelen turistin azalacak olması ve bu kadar yatak kapasitesiyle turizmcilerin yeni Pazar arayışlarına gireceklerini de ifade eden Aytuğ yeni pazarları da değerlendirdi. Son dönem Çin’in çok konuşulduğunu belirten Aydın Aytuğ, Çinliler için Antalya’nın deniz-kum ve güneş turizmi için pek cazip olmadığını söyledi. Aytuğ, “Yeni Pazar olarak düşündüğümüz zaman Çin adı gündeme geliyor. Çin her geçen gün dışa açılan bir devlet. Fakat Çinli turist için deniz, kum güneş olayı pek cazip değil. Belki Kapadokya, İstanbul, Efes gibi yerler Çinililere cazip gelebilir ama Antalya Resort olarak Çin pazarı için uygun bir bölge değil. Mevcut başka pazarlarımız var. Muhakkak ki bunlara ağırlık vereceğiz. Bunlara arasında Ukrayna’ya devam olur, Kazakistan çok güzel gelişen bir Pazar. Özbekistan olabilir. İran kolaylaştırılırsa iyi bir Pazar olabilir. Ve bunun yanında iç pazarın da bu yıl önemi çok büyük artacak” diye konuştu.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Halil ÖNCÜ / KEMER

HOT AFFILIATES
Önceki

THY, Ukrayna’nın Zaporijya kentine direkt uçuşlara başlıyor

Sonraki

Başaran Ulusoy yeniden TÜRSAB Başkanı seçildi

İlgili Yazılar

Türkiye’nin turizm potansiyelini dünyaya tanıtan dört köy, Birleşmiş Milletler (BM) Turizm Örgütü’nün “En İyi Turizm Köyleri 2025” listesine girmeyi başardı.
Genel

Türkiye’nin dört köyü, dünyanın en iyi turizm köyleri arasına seçildi

TÜRSAB tarihinde ilk kadın başkan adayı olarak öne çıkan Aylin Özsavaş önemli açıklamalarda bulundu.
Turizm

Aylin Özsavaş: TÜRSAB’ın geleceğini birlikte yazacağız

İsveç, modern çağın hastalığı haline gelen stres ve tükenmişlik sendromuna karşı benzersiz bir çözüm geliştirdi.
Sağlık

İsveç’ten dünyada ilk: “BSyahat reçetesi” dönemi

Birleşik TÜRSAB Grubu adına aday olan Özsavaş, “TÜRSAB’ın ilk kadın başkanı” olma hedefiyle çıktığı yolda birlik ve dayanışma mesajı verdi
Turizm

TÜRSAB Başkan Adayı Aylin Özsavaş’tan çağrı: Birlik ile Geleceğe!

TÜRSAB Başkan Adayı M. Nezih Hacıalioğlu, mevcut başkan Firuz Bağlıkaya’nın mazbata törenindeki “seçimler adil geçti” açıklamasına tepki gösterdi.
Turizm

Nezih Hacıalioğlu’ndan sert tepki: Seçimler adil mi gerçekten?

Renkli kıyafetler, yüksek müzik ve coşkulu kalabalıklar… Bu manzara tek bir anlama geliyor: festival sezonu geldi.
Etkinlikler

Festivallerle dolu bir yıl

Sonraki
Başaran Ulusoy yeniden TÜRSAB Başkanı seçildi

Başaran Ulusoy yeniden TÜRSAB Başkanı seçildi

ANYMA KONSERİ
  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    964 shares
    Share 386 Tweet 241
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    678 shares
    Share 271 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    596 shares
    Share 238 Tweet 149
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    547 shares
    Share 219 Tweet 137
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    463 shares
    Share 184 Tweet 115
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (329) Balayı (399) Balayı Tatili (322) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (121) Maldivler (389) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (219) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (131) Tatil (186) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (185) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (502) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1642) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (374) Yunanistan (575) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (191)

En Çok Okunanlar

  • En Güzel İtalya Gölleri

    En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    319 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Mauritius hakkında her şey

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    596 shares
    Share 238 Tweet 149
  • En Güzel Sri Lanka Plajları

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Türkiye’nin turizm potansiyelini dünyaya tanıtan dört köy, Birleşmiş Milletler (BM) Turizm Örgütü’nün “En İyi Turizm Köyleri 2025” listesine girmeyi başardı.

Türkiye’nin dört köyü, dünyanın en iyi turizm köyleri arasına seçildi

TÜRSAB tarihinde ilk kadın başkan adayı olarak öne çıkan Aylin Özsavaş önemli açıklamalarda bulundu.

Aylin Özsavaş: TÜRSAB’ın geleceğini birlikte yazacağız

İsveç, modern çağın hastalığı haline gelen stres ve tükenmişlik sendromuna karşı benzersiz bir çözüm geliştirdi.

İsveç’ten dünyada ilk: “BSyahat reçetesi” dönemi

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla