Cumartesi, 31 Ocak 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Termal kaynakların ortak alanlarda kullanılması için proje üretilecek

Sektörel, Seyahat, Turizm
Turizm Tatil Seyahat
21
SHARES
164
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

‘Türkiye Turizm Stratejisi Vizyon 2023 Termal Turizm Master Planı’nda, termal kaynakların, ferdi kullanım yerine ortak alanlarda kullanılmasına yönelik projelerin hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (ASHMYO) tarafından ‘Afyonkarahisar’da Sağlık Turizminin Yeri’ konulu bir panel düzenlendi.

ASHMYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Altındiş, İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Güral Afyon Termal Otel Genel Müdürü Serdar Tütüncü ve İkbal Termal Otel Genel Müdürü Orhan Kuş’un konuşmacı olarak katıldığı panelde, termal suların geleceği ve termal yatırımlar ele alındı.

Panelin açılış konuşmasını yapan AKÜ Öğretim Görevlisi Serkan Şen, Türkiye’de 46 ilde 190 civarında kaplıca bulunduğunu belirterek, Türkiye’deki termal kaynakların bölgelere göre dağılımı incelendiğinde, ilk sırayı Afyonkarahisar bölgesinin aldığını söyledi. Şen, ‘Türkiye Turizm Stratejisi Vizyon 2023 Termal Turizm Master Planı’na bakıldığı zaman, öncelikle dört bölgede termal turizm master planı hazırlandığını, bu bölgelerin Güney Marmara, Ege ve Afyonkarahisar’ın içerisinde yer aldığı Frigya bölgesi olduğunu belirtti. Bu bölgelerde termal turizm merkezleri belirlenerek, termal turizmin altyapı ve üst yapısının geliştirilmesine yönelik stratejilerin hayata geçirileceğini ifade eden Şen, termal suyun konutlarda, konut devre mülklerinde ve konut kooperatiflerinde ferdi olarak kullanımı yerine ortak alanlarda kullanımının sağlanacağını anlattı.

İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan da Gazlıgöl termal havzasının, Türkiye genelinde üne sahip olduğunu, burada gerek su kullanımı, gerekse devre mülk yapımı konusunda çalışmalar yaptıklarını anlattı.

HOT AFFILIATES

Güral Afyon Termal Otel Genel Müdürü Serdar Tütüncü ise Afyonkarahisar’da termal turizm işletmeciliğine katkıda bulunan insanlar olarak, en büyük sıkıntılardan birisinin, termal suyun kontrollü ve bilinçli ellerde kullanılması sorunu olduğunu söyledi. Tütüncü, Türkiye’nin termal kaynaklar açısından Avrupa’da birinci sırada yer aldığını, termal kaynaklar açısından çok zengin olmasına rağmen bundan yeteri kadar faydalanılamadığını belirtti. Tütüncü, “Türkiye’de maalesef yapılan termal tesisler, sıcak suyu olan tesisten öteye geçmiyor. Bu alanda bizlerin, Avrupa’daki benzerleri örnek alarak, onun üzerine ne katılabileceğinin çalışması yapılmalıdır. Türkiye’de sağlık turizmi ciddi anlamda gelişti. İnsanlar termal turizmden yararlanırken, işin sadece kozmetik tarafından faydalanıyor.” dedi. Medikal boyutun önplana çıkarılması ve bunun doktor kontrolünde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Tütüncü, fizyoterapistlik mesleğinin, geleceği olan bir meslek olduğunu, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

İkbal Termal Otel Genel Müdürü Orhan Kuş da Türkiye’de bin 500 adet bilinen termal su kaynağının var olduğunu belirterek, belediyeler ve özel idarelerin bu su kaynaklarının olduğu bölgelere tesisler yaptığını, ancak bunun hamam olmaktan öteye gidemediğini söyledi. 1992 yılında bölgede en gelişmiş termal otel olarak Oruçoğlu Termal Otel’in devreye girmesiyle ülkede ve bölgede termal turizm açısından bir gelişme yaşandığını belirten Kuş, “Ömer Gecek Havzası, termal turizm açısından bir pazar oluşturmuştur. Ömer Gecek Havzası, Afyonkarahisar’ı mermer, sucuk ve kaymağından başka termal ile tanıtmaya başladı. Fakat otellerin sayısının hızla artması neticesinde pazarın istediğimiz seviyede büyümemesi, otelleri sıkıntıya sokmaya başladı.” dedi.

Etiketler: Afyon
HOT AFFILIATES
Önceki

Japonya ‘ya bedava uçak bileti fırsatı

Sonraki

Manavgat Şelalesi’ne Orta Doğulu ve Afrikalı turistlerin ilgisi artıyor

İlgili Yazılar

Bakanlıklara atama kararları Resmi Gazete’de
İş Dünyası

Bakanlıklara atama kararları Resmi Gazete’de

“Turizm sektörü sezona hazır”
Ekonomi

“Turizm sektörü sezona hazır”

Kültür ve Turizm Bakanlığına 140 işçi alınacak
Ekonomi

Kültür ve Turizm Bakanlığına 140 işçi alınacak

Amazonlar Lahdi’nin en sağlamı Kütahya’da sergileniyor!
Kültür & Sanat

Amazonlar Lahdi’nin en sağlamı Kütahya’da sergileniyor!

Türkiye’nin gözde kış turizm merkezleri konuklarını bekliyor!
Eğlence

Türkiye’nin gözde kış turizm merkezleri konuklarını bekliyor!

Kayak tutkunlarının Balkanlar'da en çok tercih ettiği kayak merkezleri
Eğlence

Bağlıkaya: Yurt dışı turlarında İtalya ilk sırada!

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Manavgat Şelalesi'ne Orta Doğulu ve Afrikalı turistlerin ilgisi artıyor

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    973 shares
    Share 389 Tweet 243
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    682 shares
    Share 273 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    624 shares
    Share 250 Tweet 156
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    567 shares
    Share 227 Tweet 142
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    468 shares
    Share 186 Tweet 117
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (334) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (395) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (133) Tatil (191) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (192) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (193)

En Çok Okunanlar

  • Turizm Tatil Seyahat

    Sofya Gezilecek Yerler

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Yunanistan’a Arabayla Gitmek İçin Gerekli Evraklar: 2020

    323 shares
    Share 129 Tweet 81
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    624 shares
    Share 250 Tweet 156
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    356 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    349 shares
    Share 140 Tweet 87
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Geniş pist ağı, uzun sezon avantajıyla merkezleriyle Avusturya kayak tatili, Avrupa kış turizminin en istikrarlı seçeneklerinden.

Avusturya kayak tatili Alpler’de köklü bir kış geleneği

Romantik adalar, kısa ulaşım süreleri ve farklı bütçelere hitap eden seçenekler… Yunanistan balayı tatili, çiftlere hem sade hem de unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Yunanistan balayı tatili neden bu kadar cazip?

Jahorina; 1913 metrelik yüksekliğiyle sezon boyunca kayak ve snowboard tutkunlarının buluşma noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

Jahorina kayak keyfi hayal değil! WTS ile olimpiyat dağında kış kaçamağı

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla