Cuma, 3 Şubat 2023
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Kültür & Sanat

29 anıt UNESCO Dünya Miras Listesi’nde

Hicran
0
29 anıt UNESCO Dünya Miras Listesi’nde
22
SHARES
167
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

UNESCO tarafıntdan Bakü’de düzenlenen 43. Dünya Miras Komitesi toplantısında, dünyanın farkı ülkelerinden 29 doğal ve kültürel anıt Dünya Mirası Listesi’ne alındı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 43. Dünya Miras Komitesi toplantısında, dünyanın farkı ülkelerinden 29 doğal ve kültürel anıt Dünya Mirası Listesi’ne alındı.

Yaklaşık 180 ülkeden 2 bin 500’den fazla katılımcının yer aldığı, 1 Temmuz’da başlayan ve 10 gün devam eden toplantı sona erdi.

Toplantı süresince üye ülkelerin Dünya Miras Listesi’ne sunduğu 38 aday incelendi ve bunlardan 29’unun listeye girmesi yönünde karar alındı.

Burkina Faso’nun tarihi M.Ö. 8. yüzyıla kadar uzanan eski demir metalurji siteleri, Çin’in Liangzhu Şehri Arkeolojik Kalıntıları, Irak’ın başkent Bağdat’ın güneyinde yer alan antik şehir Babil, Myanmar’daki budist mabetlerinin yer aldığı Bagan bölgesi, Avustralya’nın Budj Bim kültürel peyzajı, Rusya’nın Pskov kentinin 14 ve 17’inci yüzyıllara ait 18 tarihi anıtı, Bahreyn’in Dilmun höyükleri Bakü’deki toplantıda Dünya Mirası Listesi’ne girdi.

Çekya ve Almanya’nın Erzgebirge / Krusnohori Madencilik Bölgesi, Hindistan’ın 1728’de kurulan Jaipur kenti, İngiltere’nin Jodrell Bank Gözlemevi, Polonya’nın Krzemionki Çakmaktaşı Madencilik Bölgesi, Çekya’nın 1579’da kurulan Kladruby nad Labem tören atları yetiştirme ve eğitim alanı, Kuzeydoğu İtalya’da bulunan ve şarap üretimi alanlarına sahip Prosecco bölgesi de listeye dahil edilen anıtlar arasında yer aldı.

Laos’un Demir Çağı’nda cenaze uygulamaları için kullanılan ve 2 binden fazla boru şeklindeki taş kavanozun yer aldığı Kavanoz Ovası, Japonya’nın Osaka bölgesinin milattan önce kurulan Mozu-Furuichi mezarlığı, Endonezya’nın 1868’den beri işletilen Ombilin kömür madenleri, İspanya’ya bağlı Gran Canaria adası merkezindeki geniş dağlık alanda bulunan Risco Caido ve Gran Canaria Kutsal Dağları Kültürel Peyzajı, Portekiz’in başkenti Lizbon’un 30 km kuzeybatısında Mafra Milli Sarayı, Kilise, Manastır, Cerko Parkı ve Avlanma Parkı’ndan oluşan Mafra kraliyet yapıları ve yine Portekiz’in Braga kentindeki İsa Tapınağı Bom Jesus do Monte de listeye girdi.

Güney Kore’nin Seowon Neo-Konfüçyüs Akademileri, ABD’li mimar Frank Lloyd Wright tarafından 20. yüzyılın ilk yarısında tasarlanan sekiz bina, Almanya’nın Augsburg kentinin 800 yıldan fazla tarihi olan su ve kanalizasyon sistemleri, Kanadanın Aisinaipi taş yazıtları, Fransa’ya bağlı Austral adaları, İran’ın Hazar Denizi boyunca uzanan ve bir kısmı da Azerbaycan sınırları içerisinde yer alan Hirkan ormanları, Çin’in Sarı Deniz-Bohai Körfezi kıyısındaki Göçmen Kuş Koruma Alanları, İzlanda’nın buzullarla kaplı doğa harikası Vatnajokull Ulusal Parkı ile Brezilya’nın Paraty ve Ilha Grande – Kültür ve Biyoçeşitlilik alanı da listeye girmeyi başardı.

Türkiye’nin Dünya Miras Listesi için dosya sunmadığı toplantıda Azerbaycan’ın sunduğu “Şeki kentinin tarihi mahallesi ve Şeki Han Sarayı” oylama ile listeye girdi.

“Şeki’yi göz bebeğimiz gibi korumalıyız”

Azerbaycan Kültür Bakanı Ebülfes Garayev, düzenlediği basın toplantısında 43. Dünya Miras Komitesi toplantısına başarıyla ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Şeki kentinin tarihi mahallesi ve Şeki Han Sarayı’nın listeye girmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Garayev, “Şeki’yi gözbebeğimiz gibi korumalıyız. Şeki sadece ülkemizin değil, beşeriyetin bir incisidir. Bu hem onurlu bir şey hem de bize sorumluluk yüklüyor. Şeki’nin listeye girmesi Azerbaycan tarihinde önemli bir olay olarak kalacak.” dedi.

Göz Atın

Mehmet Nuri Ersoy

Ersoy: Hedef 60 Milyon Turist

Lufthansa’da personel üniforması yok!

Lufthansa’da personel üniforması yok!

Wizz Air Ankara Abu Dabi Uçuşlarına Başladı

Wizz Air Ankara Abu Dabi Uçuşlarına Başladı

Firuz Bağlıkaya

Firuz Bağlıkaya: 100 Milyon Turist Hayal Değil

Pegasus İstanbul Plovdiv Seferleri Başlıyor

Pegasus İstanbul Plovdiv Seferleri Başlıyor

Cüneyt Tansu Demir

Tansu Demir: Hedefimiz Türkiye’yi Yüksek Fiyatlı Bir Turizm Destinasyonuna Çevirmek

Etiketler: AlmanyaEndonezyaGüney Kore

İlgili Yazılar

Almanya’dan Türkiye’yi sevindiren yeni seyahat kararı
Sektörel

Almanya’dan Türkiye’yi sevindiren yeni seyahat kararı

Türk işletmelerin isyanı: Artık otellerin açılmasına izin verin
Genel

Türk işletmelerin isyanı: Artık otellerin açılmasına izin verin

Almanya pandeminin başından beri en sert kararları aldı
Tatil

Almanya pandeminin başından beri en sert kararları aldı

Almanya, 3 ülkeyi daha ‘Yüksek riskli’ ilan etti
Turizm

Almanya, 3 ülkeyi daha ‘Yüksek riskli’ ilan etti

Türkiye’ye tatile gitmek isteyenler için “güvenli koridor” önerisi
Dünya

Türkiye’ye tatile gitmek isteyenler için “güvenli koridor” önerisi

Bali Gezilecek Yerler Listesi
Seyahat

Bali Gezilecek Yerler Listesi: Endonezya’nın En Popüler Adası

En Güzel Endonezya Plajları
Seyahat

En Güzel Endonezya Plajları / İşte 12 Muhteşem Endonezya Plajı

Frankfurt Gezilecek Yerler Listesi
Seyahat

Almanya’nın Ticaret Merkezi: Frankfurt Gezilecek Yerler Listesi

Sonraki
THY Toronto’ya uçuşlarının 10. yılını kutladı

THY Toronto'ya uçuşlarının 10. yılını kutladı

Popüler Turizm Haberleri

  • Kosova Gezilecek Yerler Listesi

    Kosova Gezilecek Yerler Listesi: Kosova Gezi Rehberi

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    101 shares
    Share 40 Tweet 25
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    378 shares
    Share 151 Tweet 95
  • Güney Kore Festivalleri

    344 shares
    Share 136 Tweet 85

RSS Top 10

  • En iyi tatil cenneti adalar
  • Yeşillikler İçindeki İtalyan Beldesine Taşınanlara 2000 Euro
  • Yunanistan’da Yerli Gibi Yaşamak
  • En İyi 10 Yurt Dışı Kayak Oteli
  • En Popüler 10 Yılbaşı Destinasyonu
  • Meksika Sualtı Müzesi Ziyaretçilerine Eşsiz Bir Deneyim Yaşatıyor
  • Hindistan’da yemyeşil bir rekor!
  • İspanya’nın ünlü San Fermin Festivali başladı
  • Bayramda vizesiz ve uygun fiyatlı seyahat önerileri
  • Dünya Yoga Günü İstanbul’da kutlandı

RSS Seyahat Haberleri

  • Fransa’nın En Güzel Şehirleri: Top 15
  • Vegan Dostu Şehirler Listesi: Top 10
  • Atina’dan Günübirlik Turlar: Top 15
  • Bu Otelde Robotlar Çalışıyor
  • Bali’de Ne Yapılır? Gezilecek Yerler, Aktiviteler: Top 25
HOT AFFILIATES

RSS NationalTurk

  • Beyonce 2023 Konserleri Açıklandı: “Renaissance”
  • Sürpriz Kılıçdaroğlu İmamoğlu Görüşmesi
  • Sinan Ateş’in Dayısı: Herkes Konuşacak
  • Copy Paste Gazetecisi İbrahim Haskoloğlu’dan Garip Tweet
  • Fransa’nın En Güzel Şehirleri: Top 15

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Legoland Dubai

Legoland Dubai otelinde yenilikler

Tuvalu

Dünyanın En Az Ziyaret Edilen Ülkesi: Tuvalu

Filipinler Vergi İadesi İle Turist Çekmek İstiyor

Filipinler Vergi İadesi İle Turist Çekmek İstiyor

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat