Perşembe, 12 Mart 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Dünya

TÜROB Mayıs Ayı Doluluklarını Açıkladı; Fiyatlar Düştü, Doluluklar Arttı

Dünya, Sektörel, Seyahat, Turizm, Türkiye
TUROB

TUROB

22
SHARES
171
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
TUROB
TUROB

 

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Mayıs ayı doluluk oranlarını STR Global araştırma şirketi aracılığıyla açıklandı.

 

İçerik gizle
1 TÜROB Mayıs Ayı Doluluklarını Açıkladı; Fiyatlar Düştü, Doluluklar Arttı
1.1 İstanbul’da Artış Gerçekleşti
1.1.1 Rusların Gelmesi Antalya’nın Kaybını Değiştirmedi
1.1.1.1 Avurpa Yükselişini Sürdürüyor

TÜROB Mayıs Ayı Doluluklarını Açıkladı; Fiyatlar Düştü, Doluluklar Arttı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) için, dünyanın önde gelen araştırma şirketi STR Global tarafından her ay düzenlenen doluluk oranlarını açıkladı. Türkiye’de doluluklar yükseldi ve fiyatlar ise düştü. Türkiye’nin en önemli turistik merkezi olan İstanbul’da doluluklar yüzde 15,7 yükselirken, fiyatlarda ise Avrupa’nın en ucuz destinasyonu olmaktan kurtulamadı. Rus turistlerin daha Antalya’yı dolduramadığı dikkat çekti. Avrupa ortalaması ise Brüksel, Paris, Londra gibi güvenlik sorunu yaşayan şehirler de dahil yükseldi.
 

 
Türkiye genelinde turizm sektörü Ramazan Bayramı’nın haziran ayı doluluklarında etkisini beklerken, konaklamada bahar ayları düşen fiyatların gölgesine gerçekleşen doluluk artışıyla kapandı. STR Global’in Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) için hazırladığı Mayıs 2017 Ülke Performans Raporu belli oldu. STR sistemine dahil otellerin verilerinin ortalamasına göre, Türkiye’nin Mayıs 2017 otel dolulukları, 2016 yılının aynı dönemine yüzde 8,3 artarak yüzde 61,5 olarak kaydedildi.  Mayıs 2016’da bu oran yüzde 56.8 olmuştu.

Ocak-Mayıs 2017 döneminde ise otel dolulukları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.3 artarak yüzde 52.1’den yüzde 55.4’e yükseldi. Ancak Türkiye, 2017 yılı ilk beş ay oda gelirlerinde yine en büyük kaybı yaşayan ülke olmaya devam etti. Oda gelirleri yüzde 23 gerileyerek ortalama 60.1 Euro oldu. Geçen yılın ilk beş ayında bu rakam 78 Euro olmuştu.

 

HOT AFFILIATES

 

İstanbul’da Artış Gerçekleşti

 

İstanbul Doluluk
İstanbul Doluluk

Türk turizminin lokomotif şehirlerinden İstanbul’da doluluk oranlarının çift haneli artması dikkat çekti. İstanbul’da Mayıs 2017 otel dolulukları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15.7 artarak, yüzde 64.4 olarak gerçekleşti. Mayıs 2016’da bu oran yüzde 55.6 olmuştu. Average Daily Rate (ADR), ortalama günlük satılan oda bedeli 76.8 Euro olarak, 2016’ya göre yüzde 25.3 düşüş gösterdi. Mayıs 2016’da bu rakam 102.8 Euro olmuştu. İstanbul, Mayıs 2017’de, ADR’sindeki yüzde 25.3 ve RevPar’daki yüzde 13.5’lik düşüş ile en büyük gelir kaybı yaşayan Avrupa destinasyonu oldu. İstanbul’da Ocak–Mayıs 2017 döneminde de doluluk oranı Ocak-Mayıs 2016’daki yüzde 51.1’den yüzde 55.7’ye yükselirken, ortalama günlük satılan oda bedeli 97.8 Euro’dan 72.8 Euro’ya; oda başı elde edilen gelir 49.9 Euro’dan 40.5 Euro’ya geriledi.

 

Rusların Gelmesi Antalya’nın Kaybını Değiştirmedi

 

 

Antalya Doluluk
Antalya Doluluk

 

Antalya ve ilçelerinde ise Mayıs ayı ekside kapandı. Antalya’da Mayıs 2017 otel dolulukları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1.5 azalarak yüzde 55.8 oldu. Mayıs 2016’da bu oran yüzde 56.7 olmuştu. Mayıs 2017’de Antalya’da ortalama günlük satılan oda bedeli 61.1 Euro olarak, 2016’ya göre yüzde 9.7 düşüş gösterdi. Mayıs 2016’da bu rakam 67.7 Euro olmuştu. Toplam oda sayısı üzerinden Odabaşı elde edilen gelirlerde ise geçen yıla oranla yüzde 11.1 düşüş yaşandı ve 34.1 Euro olarak ölçüldü. Mayıs 2016’da bu rakam 38.3 Euro olmuştu. Antalya’da Ocak–Mayıs 2017 döneminde ise doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49.7’den yüzde 54.4’e yükselirken, ortalama günlük satılan oda bedeli 60.3 Euro’dan 51.5 Euro’ya; oda başı elde edilen gelir 30 Euro’dan 28 Euro’ya geriledi.

 

Avurpa Yükselişini Sürdürüyor

 

Edinburgh
Edinburgh

 

Avrupa ortalamasına bakıldığında Mayıs ayında Avrupa’da doluluk oranları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.5 artışla yüzde 73.0’dan yüzde 75.6’ya, ADR yüzde 15.6 artışla 85.6 Euro’dan, 98.5 Euro’ya, 5 aylık dönemde ise Avrupa’da doluluklar yüzde 65.5’ten yüzde 67.7’ye; ADR 81.3 Euro’dan 90.3 Euro’ya çıktı. Mayıs 2017’de doluluk oranlarında en yüksek doluluk artışı yakalayan destinasyon ise artan güvenlik sorunlarına rağmen yüzde 29.4’lük artış ile geçen yıla göre büyük bir toparlanma gösteren Brüksel oldu. Mayıs ayında Brüksel’de doluluk oranları geçen yıl Mayıs ayına göre Brüksel yüzde 56.0’dan 72.4’e yükseldi. Güvenlik sorunları yaşayan diğer Avrupa şehirlerinden Londra’da doluluklar yüzde 81.5’ten yüzde 83.2’ye, Paris’te yüzde 85.2’den 87.1’ye yükseldi. İstanbul maalesef doluluk artışına rağmen Mayıs ayında yüzde 64.4 ile 35 Avrupa kenti arasında doluluk sıralamasında en son sırada yer aldı. Mayıs 2017’de Avrupa genelindeki en yüksek doluluk oranı ise yüzde 89.4 ile Edinburgh olarak öne çıktı.

 

 

Etiketler: LondraRamazan BayramıTatilTurizmTurizm Haberleri
HOT AFFILIATES
Önceki

Rus Turist Türkiye’de Tatil Yapmanın Mutluluğunu Yaşıyor

Sonraki

Yaz Tatilinde Aktivitesi Bol Alternatif Tatil Önerileri

İlgili Yazılar

Nisan ayında hangi ülkelere gidilir? Baharın kendini iyice hissettirdiği nisan ayı, seyahat planları için en cazip dönemlerden biri.
Avrupa

Nisan ayında hangi ülkelere gidilir?

Mart ayında nereye tatile gidilir sorusunun tek bir cevabı yok, çünkü bu ayın en güzel tarafı tam da burada...
En Güzeller

Mart ayında nereye tatile gidilir?

İtalya Puglia kıyılarında yıllardır turistlerin uğrak noktası olan doğal kaya kemeri, günler süren yağış ve dalgaların ardından Sevgililer Günü’nde yıkıldı.
Dünya

Fırtına vurdu! İtalya’daki “Aşıklar Kemeri” çöktü

Roma’nın simge yapılarından Trevi Çeşmesi’nde biletli ziyaret dönemi başladı. Turistler, belirli saatlerde 2 avro ödeyerek çeşmeyi yakından görebilecek.
Dünya

Roma’da Trevi Çeşmesi’ne giriş artık ücretli

Jahorina; 1913 metrelik yüksekliğiyle sezon boyunca kayak ve snowboard tutkunlarının buluşma noktalarından biri olarak öne çıkıyor.
Avrupa

Jahorina kayak keyfi hayal değil! WTS ile olimpiyat dağında kış kaçamağı

Seyahat acentalarına yeşil pasaport hakkı tanınması için TÜRSAB’tan dikkat çeken bir çağrı geldi.
Turizm

TÜRSAB yeşil pasaport istedi: Seyahat acentaları vize duvarına takılıyor

Sonraki
Parasailing Zaykynthos

Yaz Tatilinde Aktivitesi Bol Alternatif Tatil Önerileri

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    978 shares
    Share 391 Tweet 245
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    684 shares
    Share 274 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    639 shares
    Share 256 Tweet 160
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    576 shares
    Share 230 Tweet 144
  • THY’nin ABD uçuşları yeniden başladı

    533 shares
    Share 213 Tweet 133

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (335) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (414) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (397) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (135) Tatil (193) Tayland (188) Tropik Adalar (227) Turizm (194) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (211) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (209) İstanbul (514) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (196)
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

İspanya Konsolosluğu’nun aracı kurumu, İstanbul ve Ankara’dan yapılacak başvurular için Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait vize randevularını sisteme ekledi.

İspanya vizesi randevuları açıldı

Nisan ayında hangi ülkelere gidilir? Baharın kendini iyice hissettirdiği nisan ayı, seyahat planları için en cazip dönemlerden biri.

Nisan ayında hangi ülkelere gidilir?

Mart ayında nereye tatile gidilir sorusunun tek bir cevabı yok, çünkü bu ayın en güzel tarafı tam da burada...

Mart ayında nereye tatile gidilir?

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla