Perşembe, 24 Eylül 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Öztanık, İstanbul’a 3 yeni otel yapacak

Hicran
13 yıl önce
Sektörel, Seyahat, Turizm
Turizm Tatil Seyahat
52
SHARES
401
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Avantgarde markasını uluslararası standartlarda operatör haline getirme kararı alan Öztanık ailesinin şirketi Lucis Global, otelcilik alanında hem içeride hem yurtdışında büyüyecek.
1.1 Üç kat fiyatı reddetti
1.1.1 İşletme teklifi yağıyor
1.1.1.1 3 yeni otel yapacak
1.1.1.1.1 Nişantaşı’na lüks konut
1.1.1.1.1.1 Levent’te 1 milyar dolarlık proje
1.1.1.1.1.2 Kurduğu site 34 kat değerlendi
1.1.1.1.1.3 İstanbul turizmde 1-1.5 yıl kaybetti

Avantgarde markasını uluslararası standartlarda operatör haline getirme kararı alan Öztanık ailesinin şirketi Lucis Global, otelcilik alanında hem içeride hem yurtdışında büyüyecek.

Lucis Global… 50 yıl önce memleketinden ayrılırken, “Siirt’in 3’te 1’ini satıp, İstanbul’a yerleşti” denilecek kadar varlıklı olan Haşim Öztanık’ın en küçük oğlu Lütfi Bey ile oğulları Cenk ve İsmet’in kurduğu bir şirket. İsmi de baba ile oğullarının ilk harflerinden oluşuyor. Henüz global bir oyuncu değil ancak hedefi global bir marka olmak.

Lütfi Öztanık, demir-çelik sektöründeki şirketleri ile ilgileniyor. Lucis Global Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan büyük oğlu İsmet Öztanık ise otel işleriyle ağırlık vermiş durumda.

Zincirlikuyu’daki 84 odalı beş yıldızlı Avantgarde Hotel’in de sahibi olan Lucis Global, önümüzdeki iki yılda Avantgarde markasını uluslararası standartlarda operatör haline getirme kararı aldı. Geçen hafta bir grup gazeteci ile biraraya gelen İsmet Öztanık, grup bünyesindeki diğer iki otel olan İstanbul Talimhane’deki 124 odalı Golden Age ile Bodrum’daki 31 odalı Mejor Costa otellerinin ismini de Avantgarde Collection’a çevirme kararı aldıklarını söyledi.

Üç kat fiyatı reddetti

Üç otelinin de mülk sahibi olduklarını belirten Öztanık, “Otellerimize ciddi satın alma teklifleri de geliyor. Mesela Bodrum’daki otelimizi yaptıktan 1.5 ay sonra 3 katı fiyatı satın almak için teklif geldi. Bodrum’da Kayseri Erciyesspor’un Başkanı Ziya Eren’le ortağız. Ziya Bey aynı zamanda KMC’nin (Kayseri Metal Center) sahibi. Babam ve Ziya Bey, demir çelikçi olduğu için, bir ürüne yüksek teklif geldiği zaman hemen satmak istiyorlar. Ancak biz ise bu işte büyümek istiyoruz. Onun için satmadık” dedi. Öztanık, şaka yollu olarak ortaklık görüşmelerine babası Lütfi Öztanık ile Ziya Eren’i de çağırmadıklarını söyledi.

İşletme teklifi yağıyor

Artık mülkü kendine ait olmayan otelleri de işletmeye soyunduklarını belirten Öztanık, “Otellerini işletmek üzere ve satın almamızı isteyen çok teklif geliyor bize. İstanbul’un yanı sıra Anadolu’dan da bize çok teklif geliyor. Ayrıca Dubai, İran, İran, Azerbaycan’dan talepler var. Bize hem yatırımcı hem işletmeci olarak yaklaşan çok ciddi yabancı gruplar da var. 22 senedir bu sektörde hem mülk sahibi hem işletmeci hem yatırımcı durumundayız zaten” diye konuştu.

3 yeni otel yapacak

Yabancı ortak kapısını ise hiç açmadıklarını belirten Öztanık, “Onun için daha çok erken olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Öngördükleri 6 yıllık projeksiyonlarında İstanbul’da en az 3 yeni otel yapmayı planladıklarını söyleyen Öztanık, “Sonrasında da yönümüzü İngiltere başta olmak üzere Batı Avrupa’ya çevireceğiz” dedi. Öztanık, Türkiye’de bir otel zincirine sahip olan yabancı bir grup ile hostel kurmak için görüşmeler yaptıklarını da kaydetti.

Nişantaşı’na lüks konut

Levent’te ciddi bir gayrimenkul portföyüne sahip olduklarını ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde gayrimenkulleri bulunduğunu belirten Öztanık, “Rumeli Caddesi’ndeki yerimizin lokasyonu çok enteresan. Rumeli Caddesi ile Abide-i Hürriyet’in kesiştiği noktada. İstanbul’un zenginliğini de yansıtıyor. Bir yanda Ermeni mezarlığı, bir yanda Fransız Lisesi, sokağın içinde de sinagog var. Nişantaşı’ndan, Bomonti’den, Harbiye’den ve Şişli’den potansiyel alma imkanı olan bir lokasyon. Önceleri buraya bir otel yapmayı planlıyorduk. Ancak bölgede çok fazla arzın devreye gireceğini gördük. neler yapabileceğimizi düşünürken, bölgede otoparklı, resepsiyonlu ve benzer olanaklara sahip kompleks bir lüks konut açığı olduğunu tespit ettik. 70-80 milyon dolar civarında bir yatırımla lüks konut projesi planlıyoruz. 100-150 konut arasında olacak. Birkaç inşaat şirketiyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tek şartımız var, burada Avantgarde olarak tesis hizmeti vereceğiz. 7-8 katlı konutlar olacak. 25 bin metrekarelik bir proje olacak ve gelecek yıl başlayacağız” dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi maç turları

Öte yandan Anadolu yakasında Ataşehir’de de bir yerleri olduğunu belirten Öztanık, “Orası da bizim mülkümüz. Demir çeliğin ana üssü olarak kullanıyoruz. Paladium’un karşısında. Oraya da otel yapmayı planlıyorduk. Ancak şu an en akıllıca olanın mülk sahibi olarak bekleyip ona göre pozisyon almak olduğuna karar verdik” dedi.

Levent’te 1 milyar dolarlık proje

Dedesi Haşim Öztanık’ın Siirt’ten direkt olarak İstanbul Levent’e geldiğini 50 yıldan beri Levent’te oturduklarını belirten İsmet Öztanık, “Babamlar 4 kardeş. Ailenin en küçüğü babam. Babamın bir büyüğü Nafi Öztanık 2008’de işlerini ayırdı. Diğer üç kardeş Seydan, Ceylan ve Lütfi Öztanık ise 2012’de ayrıldılar. Şimdi daha mutlular. Bu dört kardeşin Levent’te ciddi bir gayrimenkul portföyü var. Örneğin Metrocity’nin karşısında Büyükdere Caddesi’ne bakan 11 dönümlük arazinin 4’te 3’ü babam ve kardeşlerine ait. Oraya 800 milyon ila 1 milyar dolarlık proje teklifi geldi. Henüz karar vermedik. Diğer mülk sahipleri de bir şey yapılacaksa önce Öztanık Ailesi’ni ikna edin diyorlar. Şu anda düşünüyoruz” dedi.

Kurduğu site 34 kat değerlendi

İsmet Öztanık henüz 28 yaşında olmasına rağmen, hayli girişimci bir isim. Saffet Ulusoy (Haluk Ulusoy’un oğlu), milli futbolcu Arda Turan, Markafoni’nin sahipleri, yemeksepeti.com’un sahibi Nevzat Aydın gibi isimlerle ortak olarak takı aksesuarı alanında faaliyet gösteren lidyana.com isimli bir internet sitesi kurduklarını belirten Öztanık, “Bu siteyi 1 milyon dolara kurduk. İki ay sonra Yandex’in yatırımcısı Runet, 15 milyon dolar değerleme üzerinden yüzde 20 hisse alarak ortak oldu. Bu yıl haziran ayında yeni bir fon 35 milyon değerleme üzerinden yüzde 20 hisse almak için geldi. Şu an ismini açıklayamıyorum ama onlar da ortak olacak” dedi.

İstanbul turizmde 1-1.5 yıl kaybetti

Aynı zamanda Talimhane Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi de olan İsmet Öztanık, Gezi Parkı eylemlerinin özellikle Talimhane bölgesindeki otelleri çok olumsuz etkilediğini belirtti. Öztanık, “Geçen yıl haziran ayında Talimhane bölgesindeki otellerin doluluk oranı ortalama yüzde 95 düzeyindeydi. Bu yıl yüzde 40’larda kaldı. Sadece Talimhane otellerinin 20-22 milyon euroluk ciro kaybı bulunuyor. Temmuz ayı da çok kötü gidiyor. Doluluklar yüzde 30’lara kadar düşmüş durumda. Bu da fiyat düşüşlerine yol açıyor. 110 euro düzeyin olması gereken konaklama fiyatları şu anda 35-70 euro arasında gidiyor. İstanbul turizmde 1-1.5 yıl kaybetti. Ancak Talimhane’de otel arzı konusunda ciddi bir balon vardı. Gezi o balona düzeltme yapacak diye düşünüyorum. Güçlüler yine ayakta kalacak” dedi.

Sadece Talimhane’de değil, Talimhane’ye yakın lokasyonlardaki otellerde de ciddi düşüşler olduğunu belirten Öztanık, “Fiyatlar düştü. Bir yandan da acentalar ağlıyor. Charter uçakları doldurmak için fiyatları çok kırdılar” diye konuştu. (Önder Barlas / Dünya)

Etiketler: Dubaiİstanbul
HOT AFFILIATES
Önceki

İSG Airport Hotel’e iki ödül

Sonraki

Moskova’daki açık hava müzesi kapılarını ücretsiz olarak açıyor

İlgili Yazılar

Vize randevularını “bot” yazılımlarla toplu şekilde alarak vatandaşlara ücret karşılığında sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik soruşturmada 37 kişi tutuklandı
Genel

Vize randevusu soruşturmasında 37 tutuklama

Vize danışmanlığı adı altında faaliyet gösteren bazı kişi ve şirketlere yönelik yürütülen soruşturmada dikkat çeken bulgulara ulaşıldı
Son Dakika

Vize randevularında “bot” soruşturması: 2,8 milyar liralık para hareketi mercek altında

2026 Dünya Kupası, 11 Haziran-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında ABD, Kanada ve Meksika’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek
Spor

2026 Dünya Kupası turizmde büyük hareketlilik başlatıyor

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Jet2 CEO’su Steve Heapy ile Dertour Grubu Almanya Global Sözleşme Direktörü Joachim Seip’le bir araya geldi.
Turizm

Bakan Ersoy, Avrupa’nın dev tur operatörleriyle sezonu masaya yatırdı

İspanya Konsolosluğu’nun aracı kurumu, İstanbul ve Ankara’dan yapılacak başvurular için Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait vize randevularını sisteme ekledi.
Genel

İspanya vizesi randevuları açıldı

Mart ayında nereye tatile gidilir sorusunun tek bir cevabı yok, çünkü bu ayın en güzel tarafı tam da burada...
En Güzeller

Mart ayında nereye tatile gidilir?

Çok Okunanlar

En Güzel İspanya Plajları
Seyahat

En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

Roma'da Denize Girilecek Yerler: Top 10
Avrupa

Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

En Güzel Midilli Plajları
Adalar

En Güzel Midilli Plajları: Top 15

Mauritius Tatili: Plajlar, Gezilecek Yerler, Yerel Lezzetler
Adalar

Mauritius Tatili: Plajlar, Gezilecek Yerler, Yerel Lezzetler

Diğer Bölümlerden

Fransız Rivierası’ndaki Renoir Müzesi’ne sabahın erken saatlerinde giren iki kişi dört sanat eserini çaldı

Fransa’da Renoir Müzesi soygunu! 10 milyon dolarlık sanat eserlerini çaldılar

Maldivler’in Gaafu Dhaalu Atolü’ndeki özel bir adada bulunan Ayada Maldives için yüzde 40 indirim kampanyası başladı. İşte, detaylar…

Ayada Maldives’te unutulmaz bir tatile ne dersiniz?

tmp ayvalik

Ayvalık Midilli Feribot Tarifesi: Bilet Fiyatları Rehberi

tmp import 07 yunanistan ruzgar santrali sorusturma 2x1 1

Yunanistan Yangını Sonrası Rüzgar Santrallerine Soruşturma: Şüphe Büyüyor

tmp import 03 nolan odysseia filmi 2x1 1

“Nolan’ın Odysseia’sı Yunanistan’da tartışılıyor: Mitoloji sinemaya sığar mı”

tmp import tts perseid greekreporter 2x1 1

Perseid Meteor Yağmuru Yunanistan İzleme Rehberi 2026

tmp import tts girit agios greekreporter 2x1 1

Girit Doğu Rotası: Kandiye, Agios Nikolaos, Elounda

tmp import mercan greekreporter 2x1 1

Ege’de 800 bin euroluk mercan: uluslararası şebeke çökertildi

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Moskova'daki açık hava müzesi kapılarını ücretsiz olarak açıyor

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    1013 shares
    Share 405 Tweet 253
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    747 shares
    Share 299 Tweet 187
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    697 shares
    Share 279 Tweet 174
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    657 shares
    Share 263 Tweet 164
  • THY’nin ABD uçuşları yeniden başladı

    534 shares
    Share 214 Tweet 134

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Almanya (130) Antalya (332) Balayı (413) Balayı Tatili (381) Balayı Turları (169) Dubai (341) En Güzel (272) En Iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (163) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (416) Londra (216) Lux (130) Lux Oteller (129) Maldivler (425) Mauritius Adası Haberleri (128) Mehmet Nuri Ersoy (223) Otel (175) Oteller (136) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (149) Tatil (201) Tayland (193) Tropik Adalar (243) Turizm (243) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (231) Tursab Başkanı (481) Türk Hava Yolları (576) Türkiye (1656) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Türsab (507) Venedik (227) Wts (169) Yaz Tatili (136) Yunan Adaları (402) Yunanistan (592) İspanya (230) İstanbul (520) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (265)

Son Haberler

Alplerin Venedik’i: Annecy

Alplerin Venedik’i: Annecy

2026’nın en iyi havayolu şirketleri açıklandı

2026’nın en iyi havayolu şirketleri açıklandı

Schengen sınırlarında biyometrik kontrole geçiş için uygulanan Giriş-Çıkış Sistemi, havalimanlarında oluşan uzun kuyruklar ve teknik sorunlar nedeniyle sekteye uğradı.

Schengen’de EES krizi büyüdü! 9 ülke parmak izi ve yüz taramasını erteledi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, haziran, temmuz ve ağustos aylarında turizm bölgelerinde yürütülen güvenlik çalışmalarının sonuçlarını paylaştı.

Turizm bölgelerinde yaz operasyonları: 16 ilde 106 tutuklama

İngiltere Premier Lig Maç Turları İngiltere Premier Lig Maç Turları İngiltere Premier Lig Maç Turları
Turizm Tatil Seyahat

Havayolu ve otelcilik haberleri, destinasyon rehberleri, tur ve tatil fırsatları. 2008 yılından bu yana turizm sektörünü izliyoruz.

İletişim

info@turizmtatilseyahat.com

Haber ve iş birliği için yazın

Bizi Takip Edin

Turizm Tatil Seyahat, Anadolu Ajansı Anadolu Ajansı abonesidir.

Son Haberler

Alplerin Venedik’i: Annecy

Alplerin Venedik’i: Annecy

2026’nın en iyi havayolu şirketleri açıklandı

2026’nın en iyi havayolu şirketleri açıklandı

Schengen sınırlarında biyometrik kontrole geçiş için uygulanan Giriş-Çıkış Sistemi, havalimanlarında oluşan uzun kuyruklar ve teknik sorunlar nedeniyle sekteye uğradı.

Schengen’de EES krizi büyüdü! 9 ülke parmak izi ve yüz taramasını erteledi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, haziran, temmuz ve ağustos aylarında turizm bölgelerinde yürütülen güvenlik çalışmalarının sonuçlarını paylaştı.

Turizm bölgelerinde yaz operasyonları: 16 ilde 106 tutuklama

Bölümler

  • Turizm
  • Sektörel
  • Tatil
  • Seyahat
  • Ekonomi
  • Alışveriş
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Politika

Rehberler

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları

Bültene Abone Olun

Türkiye ve dünyadan turizm haberleri, e-posta adresinize gelsin.

Grup Yayınımız

NationalTurk Haber
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

Turizm Tatil Seyahat, Medya Oluşum grubunun yayın organıdır.
2026 © Turizm Tatil Seyahat · Tüm hakları saklıdır.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

Turizm Tatil Seyahat, Medya Oluşum grubunun yayın organıdır.
2026 © Turizm Tatil Seyahat · Tüm hakları saklıdır.

Araç çubuğuna atla