Pazartesi, 30 Haziran 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Sektörel

Kübalı turizmci Cruz, tapu engeline takıldı

Sektörel, Seyahat, Turizm
Turizm Tatil Seyahat
30
SHARES
231
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Kübalı turizmci Blanca Nieves Garcia Cruz, Rum arkadaşından miras kalan Beyoğlu’ndaki 58 yıllık binayı Küba Kültür Merkezi’ne dönüştürmek istedi. Ancak Cruz binanın eski planları bulunamadığı için bu hayalini gerçekleştiremiyor.
1.1 Rum arkadaşının mirasıyla gündeme geldi
1.1.1 Yetkililerden destek bekliyor
1.1.1.1 Güneş Karnavalı hazırlığı

Kübalı turizmci Blanca Nieves Garcia Cruz, Rum arkadaşından miras kalan Beyoğlu’ndaki 58 yıllık binayı Küba Kültür Merkezi’ne dönüştürmek istedi. Ancak Cruz binanın eski planları bulunamadığı için bu hayalini gerçekleştiremiyor.

Binaya, tapuda apartman olarak görünmesi nedeniyle binaya belediye ruhsat, Kültür ve Turizm Bakanlığı da turizm girişimcilik belgesi veremiyor.

Garcia Cruz, ülkesinde aldığı turizm eğitiminin ardından 1997’de Türkiye’ye geldi.İyi bir iş fırsatı” olarak gördüğü Türkçe’yi öğrendikten sonra aldığı özel bursla Boğaziçi Üniversitesi’nde turizm eğitimi aldı ve birincilikle mezun oldu. İş hayatına Türkiye’de devam eden Garcia Cruz, 2008’de Küba’ya tur düzenleyen Guantanamera International Tour Operator adlı şirketi kurdu.

Türkiye ve Küba arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesi, iki ülke halklarının birbirini tanıması için 16 yıldır gönüllü çalışan Garcia Cruz, 2011’de Küba Kültür Derneği’ni faaliyete geçirdi.

“1997’den beri Türkiye’deyim. 7 yıl boyunca yaşlı bir Rum arkadaşım vardı. Adı Anastasia Saropulos. Son 6-7 ayında çok hastaydı ve birlikte hastaneye gidiyorduk. 2009’da 93 yaşındayken hayatını kaybetti. Öldükten sonra öğrendim ki hayalimi gerçekleştirip Küba Kültür Merkezi’ni açabilmem için Taksim’deki 5 katlı binasını bana miras bırakmış.” diyen Cruz,Rum arkadaşı ve ev sahibi Anastasia Saropulos’un mirasını, Küba Kültür Merkezi’ne dönüştürmek için mücadele etmeye başladı.

Kübalı turizmcinin bu hayaline tapu kayıtları engel olarak çıktı. Binanın eski planlarının bulunamamasının yanı sıra ticari alanda bulunmasına rağmen tapuda apartman olarak görünmesi nedeniyle binaya belediye tarafından ruhsat, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da turizm belgesi verilemiyor.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Rum arkadaşının mirasıyla gündeme geldi

Blanca Nieves Garcia Cruz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel bir üniversitede iki ay önce davetli olarak katıldığı “Dünya Kültürleri” dersinde Küba ve Küba Kültür Merkezi hakkında öğrencilere bilgi verdiğini ve burada anlattığı miras olayının medyaya yansıdığını söyledi.

Haberlere “Küba Büyükelçisi Özel Temsilcisi” sıfatıyla konu olmanın da rahatsızlığını yaşadığını dile getiren Garcia Cruz, “Benim böyle bir görevim yok. Ben aslında iki halk arasında gönüllü bir çalışanım. Bu önemli görevim için bana özel bir sıfat gerekmemektedir. Her şeyimi, Küba kültürü ve turizmini desteklemek amacıyla sunmaktayım. Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliğimiz Ankara’dadır, resmi temsilcilik taraflarından yapılmaktadır” diye konuştu.

Garcia Cruz, Küba Kültür Derneği’nin, iki halkın bilgi ve kültür paylaşımını gerçekleştirmek, ilişkilerini güçlendirmek, gerektiğinde Türkiye’de yaşayan Küba toplumunu bilgilendirerek uyumsuzluk çekmemelerini sağlamak amacıyla 2011 yılında kurulduğunu anlattı.

Küba Kültür Derneği’nin, siyasetle hiç bir ilgisi bulunmadığını vurgulayan Garcia Cruz, derneğin Küba turizmini desteklemek ve Küba kültürünü tanıtmak hedefiyle kurulduğunu, bunu da Türkiye’de yaşayan Kübalılar ile yapmaya çalıştığını ifade etti.

Yetkililerden destek bekliyor

Garcia Cruz, derneğin faaliyet mekanının kendisine miras kalan 58 yıllık bina olacağını aktardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ile 28 Şubat’ta görüştüğünü, bakanlığın Küba Kültür Merkezi projesine sıcak baktığını ve destek vermeye hazır olduğunu kaydeden Garcia Cruz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bina, 1955’te inşa edilmiş. Binanın bulunduğu bölge ticari alan, fakat tapuda apartman olarak görünüyor. Çünkü eskiden burası konuttu. Tapudaki bu yazının değiştirilmesi gerekiyor. Bunun için gerekli başvuruları yaptım, ancak sonuç alamadım. Bina zaten ticari alandadır. İlgili mercilerin de bana yol göstermesi, yardım etmesi lazım ki merkezi açabileyim. Binanın eski planları, kayıtlarda bulunmuyormuş. Yetkililer bu kayıtları bulamıyorsa ben nasıl bulacağım.

Binanın eski planlarının bulunamaması nedeniyle hayalimi gerçekleştiremiyorum. Ticari alanda bulunmasına rağmen, tapuda apartman olarak görünmesi nedeniyle binaya belediye tarafından ruhsat, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da turizm girişimcilik belgesi verilemiyor. Bürokratik sorunlar nedeniyle binayı Küba Kültür Merkezi’ne dönüştüremiyorum.”

Garcia Cruz, faaliyete geçmesi halinde merkezin girişine kuracakları Küba Kültür Restoranı’nda, Kübalı aşçının elinden Küba mutfağından lezzetler sunacaklarını anlattı.

Merkezin ikinci katında Küba turları düzenleyen şirketinin yer alacağını belirten Garcia Cruz, üçüncü kattaki sanat galerisi ve atölyenin her 6 ayda bir Kübalı sanatçılara ev sahipliği yapacağını, dördüncü katın Küba Kültür Derneği’nin merkez ofisi, seminer ve sinema salonu olarak değerlendirileceğini, dans ve perküsyon salonunun yer alacağı, son katta da Küba Kültür ve Sanat Topluluğu’nun çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Güneş Karnavalı hazırlığı

Kübalı turizmci, bir taraftan bina sorununu çözmeye çalışırken diğer taraftan da derneğin kültürel projeleri üzerinde çalıştığını dile getirdi.

Küba Kültür Derneği önderliğinde Küba, Meksika, Arjantin, Kolombiya ve Brezilya’nın dans topluluklarından oluşan ekipler kurarak bir karnaval düzenlemek istediklerini belirten Garcia Cruz, dansçıların koreografi çalışmalarını tamamlamalarının ardından demo çekimi yapacaklarını söyledi.

Garcia Cruz, bu çekimleri önce Beyoğlu Belediyesi, ardından Büyükşehir Belediyesi’ne sunacaklarını ifade ederek, etkinliği “Güneş Karnavalı” adıyla diğer illere yaymayı hedeflediklerini, böylece Küba ile Latin Amerika ülkelerinin kültürünü Türk halkına tanıtacaklarını vurguladı.

Etiketler: KolombiyaKüba
HOT AFFILIATES
Önceki

Gölbaşı’nın ilk turizmcileri, mezun oldu

Sonraki

Yunanistan’ın Skorpios adası satıldı

İlgili Yazılar

Kasım ayında tatil için tercih edilebilecek en iyi destinasyonlar
Adalar

Kasım ayında tatil için tercih edilebilecek en iyi destinasyonlar

Küba vizesi artık online!
Seyahat

Küba vizesi artık online!

THY'den Açıklama: 5 Ülkeye Giriş İçin Ek Şartlar
Sektörel

THY’den Açıklama: 5 Ülkeye Giriş İçin Ek Şartlar

Dünyanın En Güzel Balayı Adaları
Adalar

Dünyanın En Güzel Balayı Adaları: Top 10

Küba'ya Gideceklere Tavsiyeler
Seyahat

Küba’ya Gideceklere Tavsiyeler ve İpuçları

Küba Jose Marti Havalimanı yeniden açıldı
Seyahat

Küba Jose Marti Havalimanı yeniden açıldı

Sonraki
Yunanistan’ın Skorpios adası satıldı

Yunanistan'ın Skorpios adası satıldı

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    914 shares
    Share 366 Tweet 229
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    657 shares
    Share 263 Tweet 164
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    520 shares
    Share 208 Tweet 130
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    441 shares
    Share 176 Tweet 110
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    434 shares
    Share 173 Tweet 108

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (326) Balayı (395) Balayı Tatili (319) Balayı Turları (166) Dubai (331) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (209) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (383) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (215) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (180) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (165) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1639) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (374) Yunanistan (563) İspanya (204) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (187)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • Roma'da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    441 shares
    Share 176 Tweet 110
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    914 shares
    Share 366 Tweet 229
  • En Güzel Midilli Plajları: Top 15

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    520 shares
    Share 208 Tweet 130
  • Arnavutluk’un Yıldızı: En Güzel Durres Plajları

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz itibarıyla reddedilen vize başvurularına yönelik itiraz sürecini tamamen kaldıracağını açıkladı.

Almanya’dan vize başvurularında radikal değişiklik

Rodos Adası köklü tarihi, saklı köyleri, doğal güzellikleri ve geleneksel lezzetleriyle de Akdeniz’in en etkileyici tatil duraklarından biri.

Rodos Adası’nda tatil neden bu kadar özel?

Schengen vizesi başvurularında yaşanan randevu sıkıntısı ve gecikmeler, yurt dışında eğitim planı yapan öğrencilerin geleceğini tehdit ediyor.

Vize engeli gençlerin yolunu kesti

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla