Perşembe, 18 Eylül 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Sektörel

Günay: Türkiye’yi bütün alanlarda dünyada ilk 10 arasına sokmaya çalışıyoruz

Sektörel, Seyahat, Turizm, Türkiye
Turizm Tatil Seyahat
19
SHARES
145
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2023 yılında dünyada Türkiye’yi önemli bütün alanlarda, ilk 10 ülke arasına sokmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin güney kesimine dünyaca meşhur bir mavi yolculuk var. Karadeniz’e de bir yeşil yolculuk hayal ettik.” dedi.

Bakan Günay, ‘Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’ toplantısına katılmak üzere Giresun’a geldi. Günay, Giresun’da İl Özel İdare Kültür Sitesi, Çocuk Kütüphanesi ve tarihi Zeytin Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Giresun Şubesi’nin bulunduğu tarihi binayı da gezen Bakan Günay, burada gitar dersi gören öğrencilerle yakından ilgilendi.

Günay, incelemelerinin ardından toplantının yapılacağı Giresun Valiliği’ne geçti. Burada konuşan Bakan Günay, siyasi ayrımcıları bir kenara bırakıp, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm nimetinden, bereketinden yararlanmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Türkiye’nin, son 25 yılda devlet politikası olarak turizm yapmaya başlayan bir ülke olduğunu ifade eden Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin önünde bir hedef var. 2023 yılında dünyada Türkiye’yi önemli bütün alanlarda ilk 10 ülke arasına sokmaya çalışıyoruz. Turizmde bunu başardık. Şu anda dünya turizminde ilk 10’un içindeyiz. Dünyada şu anda önümüzde Amerika ve Çin var. Avrupa’da da Fransa, İtalya ve İspanya var. İngilterey’le bu yıl ya da gelecek yıl başa baş seviyeye geliyoruz. Artık dünyada ve Avrupa’da yarıştığımız ülkeler dünyada turizm kavramının ortaya çıktığından beri turizmde özdeşleşmiş ülkeler.”

Günay, Türkiye’de turizmin daha çok güney ve batı bölgelerde yoğunlaştığına işaret ederek, bu yıl Antalya’nın tek başına 11 milyon civarında turist ağırlayacağını kaydetti.

Antalya ve Muğla’nın, Yunanistan kadar turist taşıdığına işaret eden Günay, İstanbul’un ise bu yıl 8 milyon turisti ağırlayacağını dile getirdi. Günay, “İstanbul, yerel gelirden daha çok gelen turistten gelir elde ediyor. İstanbul’u kısa vadede 15 milyona taşıyacağız. Hedefimiz Türkiye’yi 50 milyona, 50 milyar gelire taşımaktır.” diye konuştu.

“TURİSTİ ANADOLU’YA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Bakan Günay, mümkün olduğu kadar turisti Anadolu içlerine çekmeye çalıştıklarını ifade etti. Deniz turizmi yanına tarih, kültür, doğa sporları, kış, kongre, gastronomi turizmini de katmaya çalıştıklarını söyleyen Bakan Günay, “El sanatlarımızı geliştirmeye ve turizm sunumumuzu el sanatlarıyla zenginleştirerek insanımızın daha fazla para kazanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu açıdan baktığımızda, Doğu Kadareniz önemli bir potansiyel olarak önümüzde duruyor. Dünyada küresel ısınma var ve Karadeniz’in bir ölçüde bakir ve bundan sonra dikkat edersek temiz, koruyabileceğimiz bir potansiyelimiz var.

Türkiye’nin güney kesimine dünyaca meşhur bir mavi yolculuk var. Karadeniz’e de bir yeşil yolculuk hayal ettik. Doğu Karadeniz’de, Samsun’dan Artvin’e kadar, Gümüşhane ve Bayburt’u da kapsayan bir çerçevede yeşil yolculuk doğanın içinde doğayı bozmayan asıl unsurlarını, ikinci planda bırakmayan yapılaşması, ağaç boyunu katiyyen geçmeyen, gezerken doğayı, havanın temizliğini hissedeceğiniz, doğanın bereketini lezzetini hissedebileceğiniz bir yeşil yolculuk hayal etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede orman ve su işleri, Çevre Bakanlığımız ve diğer bakanlığımızın katkılarına ihtiyacımız var. 2011 yılında bölgeye 27 milyon liraya yakın parayı illere dağıttık.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Anadolu’da güzelikler oluyor. Bayburt’un tepesinde evrensel bir müzemiz var. Bayburt’un kalesi ayağa kalkıyor, Gümüşhane kültür merkezimiz oldu. Trabzon’da zaten sayamayacağımız yepyeni restorasyonlar var. Rize’de, Artvin’de, Ordu’da, Giresun’da da. Bize düşen bu unu, yağı, şekeri helva yapmaya çalışmak. Doğu Karadeniz turizm odaklı kalkınma projesi karadenizmi doğasını, yaylasını, denizini, dağını, taşını, ören yerlerini, taze bir mısır ekmeği lezzetinde hazırlamak, Türkiye ve dünyaya sunmaya çalışmaktır.

Karadeniz’in tanıtımını çok önemsiyoruz. Bölgemizin ayağa kalkması açısından valilerimiz ve yerel yönetimlerimliz bizden talep etmelidir. Ayrımcılık, kayrımcılık yapmadan. Bölgede çarpık yapılaşma söz konusu. Biz bir yandan çarpık yapılaşmanın olumsuzluklarını gidermeye çalışacağız. Yaylalarımızı yeni projelerle düzenlemeye çalışacağız. Doğamızı tahrip etmeyeceğiz. Türkiye’de turizmi sürdürübelir uzun vadeli bir kalkınma projesi olarak görüyoruz. Onun için de tarihe, sivil mimarlık örneklerimize, doğaya sahip çıkacağız.

Turizm sadece bir ekonomik gelişme projesi değil, aynı zamanda sosyal dönüşüm projesidir. Türkiye, nüfusu çok genç bir ülke. Türkiye nüfusunu geliştirecek, dünyayla tanıştıracak, barıştıracak olan bir sosyal dönüşüm projesidir turizm. Gelecek yüzyıl eğer barış yüzyılı olacaksa bunun temelerini turizmin atacağına inanıyorum. Turizm, kurucu dönüştürücü sektörlerdendir. Karadeniz bölgesi bütün doğal, tarihsel güzelliklerine ve özelliklerine rağmen Türkiye’nin turizmde şu anda geldiği seviyeye rağmen kapsama alanı itibariyle aldığı turist sayısı ve turizmden elde ettiği gelir, olması gereken yerin çok altında. Bu gerçeği görerek ne yapabiliriz konusunda yol haritası çıkaracağız.”

Toplantıya, bazı bakanlıklara bağlı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan vilayetlerin valileri, belediye başkanları ve kaymakamlar katıldı.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Etiketler: Ertuğrul GünayTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

Travel Turkey İzmir’de en iyi stantlar yarışıyor

Sonraki

Kruvaziyer turizmin önde gelen isimleri İstanbul’da ağırlandı

İlgili Yazılar

Sinop’ta gazetecilerle buluşan AB Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Jurgis Vilcinskas, vize serbestisi sürecinin hem siyasi hem de teknik boyutlarıyla yakından izlendiğini açıkladı.
Turizm

AB’den Türkiye’ye vize mesajı: Süreci yakından takip ediyoruz

Vize ihlali bulunmayan Türk vatandaşları, yeni düzenlemeyle birlikte 5 yıla kadar çok girişli Bulgaristan turist vizesi alabilecek.
Turizm

Bulgaristan’dan Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar vize kolaylığı

Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan yeni turizm protokolü, sadece ekonomik işbirliğini değil, kültürel bağları da güçlendirmeyi hedefliyor
Turizm

Türkiye ve Yunanistan turizmde el sıkıştı

Ziyaretçi trafiğini artırmak ve turizm gelirlerini çeşitlendirmek isteyen Suudi Arabistan, 2025 yaz sezonuna iddialı bir başlangıç yaptı
Turizm

Suudi Arabistan yaz sezonuna hızlı başladı: E-vize başvuruları açıldı

2025 yaz sezonuna girerken Avrupa’daki turizm hareketliliği ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor.
Turizm

Avrupa turizminde yeni tablo

Arton Capital’in 2025 güncel Passport Index verilerine göre Türkiye, son yılların en iyi performansını göstererek 36. sıraya yükseldi.
Turizm

Türk pasaportu yükselişte! 36. sıraya çıktı

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Kruvaziyer turizmin önde gelen isimleri İstanbul’da ağırlandı

ANYMA KONSERİ
  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    960 shares
    Share 384 Tweet 240
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    677 shares
    Share 271 Tweet 169
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    584 shares
    Share 234 Tweet 146
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    540 shares
    Share 216 Tweet 135
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    461 shares
    Share 184 Tweet 115
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Almanya (120) Antalya (328) Balayı (398) Balayı Tatili (321) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Maldivler (388) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (217) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (130) Tatil (184) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (177) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1642) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (209) Yunan Adaları (374) Yunanistan (575) İspanya (208) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (190)

En Çok Okunanlar

  • Rüya gibi iş başvurusu! İtalya tiramisu tadacak 100 kişi arıyor

    Rüya gibi iş başvurusu! İtalya tiramisu tadacak 100 kişi arıyor

    30 shares
    Share 11 Tweet 7
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    309 shares
    Share 124 Tweet 77
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    540 shares
    Share 216 Tweet 135
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    309 shares
    Share 124 Tweet 77
  • Mauritius hakkında her şey

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
WTS Ayın Fırsatı
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Venedik’te tatil yapan İngiliz bir turist ile Rumen sevgilisi, Büyük Kanal’da yüzmeye kalkışınca 450’şer avro para cezası alarak şehirden sınır dışı edildi.

Venedik’te İngiliz Çift Büyük Kanal’a girince şehirden atıldı

Halkidiki 400 bin avroluk yatırım sınırı, doğal güzellikleri ve yükselen villa projeleriyle 2025’te yatırımcıların yeni gözdesi oldu.

Yunanistan’da yatırımcının rotası: Halkidiki

İspanya’da Santiago de Compostela’da artan turist akını, tarihi mahalleleri yaşanmaz hale getirdi. Kira fiyatları fırlarken yerli halk kentten çekiliyor, hac rotasının ruhu kayboluyor.

Turist seli İspanya’yı dönüştürdü: Yerli halk kaçıyor

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla