Perşembe, 30 Mart 2023
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Ertuğrul Günay: Tiyatro festivalini görmeyenler kayıp içinde

Hicran
0
20
SHARES
150
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu yıl 14.’sü düzenlenen Uluslararası Devlet Tiyatroları Sabancı Tiyatro Festivalinin açılışının Türkiye’nin en güzel, en görkemli ve sanat değeri en yüksek açılışlarından biri olduğunu söyledi.

Tiyatro festivalinin açılışına katılmak için Adana’ya gelen Bakan Günay sabah saatlerinde Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti. Burada festival ve Adana ile ilgili açıklamalarda bulunan Günay, 14 yıldır devam eden tiyatro festivalinin son dört yıldır açık havada Taşköprü de kutlandığını hatırlattı.

Dün akşam izleme fırsatını bulduğu şenliği görmeyenlerin bir kayıp içinde olduğunu vurgulayan Bakan Günay, “Bu kadar güzel, bu kadar sanat değeri yüksek bir açılış dünyanın bir çok yerinde gerçekleşmiyor. 14 yıldır bakanlığımız ile Sabancı Vakfı birlikte gerçekleştiriyor. On binlerce insanın katılımıyla sanat değeri yüksek bir tören oluyor. Dilerdim ki, aslında televizyon kanallarının bazıları kültüre sanata biraz daha ağırlık verenler bu son derece estetik ve yüksek sanat değeri olan açılışı naklen yayınlasınlar. Umuyorum ki, önümüzdeki yıllarda başta TRT olmak üzere çok kanal bu muhteşem organizasyonu naklen yayınlayacaktır. Türkiye’nin bir yerindeki kötülükleri hepimiz çok rahatlıkla görebiliyoruz. Bir kaza, deprem, yangın olsa televizyonlarda saatlerce görebiliyoruz. Türkiye’nin bir yerinde inanılmaz bir sanat gösterisi yapılıyor ve bunu da on binlerce insan izliyor. Bir salon dolusu 500 kişi değil. Bunu Türkiye’nin hatta dünyanın bilmesi görmesi gerekiyor. “ dedi.

ADANA’NIN YENİ BİR MÜZEYE İHTİYACI VAR

Adana’nın ülkenin en önemli tarım ve sanayi şehirlerinden biri olduğunu aktaran Bakan Günay, bakanlık olarak Adana’nın aynı zamanda bir sanat şehri olmasını istediklerini ifade etti. Hem doğusunda hem batısında muhteşem medeniyetlerin ayak izlerinin bulunduğu bir kültür vahası olan kentte bu yıl Yüreğir Kültür Merkezi’ni bitirmeyi umut ettiklerini dile getiren Bakan Günay, “Ceyhan’ı da tamamlayacağız. İtiraf edeyim ki, bunlar eski yılların çok da mükemmel olmayan projeleri ama başlamış işleri bitirmek kamu kaynaklarını doğru kullanmak açısından ihtiyaç. Bundan sonraki projeler daha kullanılır ve ekonomik olacak. Adana’nın yeni bir müzeye ihtiyacı var. Bu yerel yönetimler çözeceğiz. Tepebağ bölgesindeki restorasyon çok önemli. Bu arada yeni müzeler açıldı. Adana’nın daha fazlasına ihtiyacı var. Tarih boyunca önemli bir sanat merkezi, ülkenin edebiyatına sanatına büyük katkılar sağlamış bir şehrimiz. Ülkenin en büyük yazarları sanat alanındaki isimleri buradan çıkmış.“ diye konuştu.

BAKANIN YOLUNU KESTİ YEĞENİNE İŞ İSTEDİ

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Günay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti. Bakan’ın ziyareti sırasında 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek isteyen KESK’e bağlı bir grup belediye binasının karşısında slogan atarak eylem yaptı. Bakan Günay’ın belediyeden çıkacağı sırada eylemcileri görmemesi için göstericilerin önüne Çevik Kuvvet Polislerini taşıyan otobüs ve bir ekip minibüsü getirilerek perdeleme yapıldı.

Belediye’den sonra yeni kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni gezen Bakan Günay, “Bu üniversiteye gelen ilk bakan olduğum için gururluyum” dedi.

Daha sonra Sinema Müzesi’ni giden Bakan Günay, Adanalı sanatçı Yılmaz Güney’in eşyalarının bulunduğu odayı gezdi. Müze’nin yanındaki Atatürk Bilim ve Kültür Müzesini dolaştı. Bakan Günay, Daha sonra Tepebağ’daki Adana’nın ilk okullarından ve Seyhan Belediyesi tarafından restore edilen Gazi İlköğretim Okulu’na giderken Ahmet Demir ismindeki bir vatandaş tarafından yolu kesildi.

Demir elinde yeni askerden gelen ve işsiz olan yeğeni İbrahim Demir’e iş istedi. Elinde yeğeninin askerde aldığı hizmet onur belgesini gösteren Ahmet Demir, yeğeninin zor durumda olduğunu belirterek, bakandan iş konusunda destek istedi. Bakan Günay, korumalarına vatandaşın bilgilerinin alınması talimatını verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, daha sonra Gazi İlköğretim Okulundaki restorasyon çalışmalarını inceledi. Bakan Günay, Yeşiloba Şehitliğini ziyaretinin ardından Adana’dan ayrıldı.

Göz Atın

Zakintos Gezilecek Yerler...

Zakintos Gezilecek Yerler Listesi: Top 10

Rehber Ömer Faruk Alioğlu kurtarılamadı

Rehber Ömer Faruk Alioğlu kurtarılamadı

İSATAG Konferansı

Deprem Bölgesi Nasıl Kalkınacak? İSATAG Panelinde Yeni Fikirler

Tansu Demir

Tansu Demir’in Acı Günü

Tansu Demir

Tansu Demir: Turizm Sektörüne Vergi ve SGK Muafiyetleri Getirilmeli

İstanbul: Sanal Gerçeklik Turu ile Keşfedin

İstanbul: Sanal Gerçeklik Turu ile Keşfedin

Etiketler: Ertuğrul Günay

İlgili Yazılar

Ertuğrul Günay’dan Finike’deki ‘Kadınlar Plajı’ tepkisi!
Fotoğraflar

Ertuğrul Günay’dan Finike’deki ‘Kadınlar Plajı’ tepkisi!

Sektörel

Eski Turizm Bakanlarından Julianne Moore’lu tanıtıma tepki

Sektörel

Ertuğrul Günay’dan Gezi Parkı yorumu

Sektörel

Fethiye her yıl 14 milyon TL geliri kaçırıyor

Sektörel

Turist rehberleri emeklilik istiyor

Kültür & Sanat

Ertuğrul Günay bakanlıktan ayrıldı

Sektörel

Türkiye’nin turizm müşavirliği açacağı ülkeler belli oldu

Sektörel

Piri Reis’in haritası sergilenmeye başladı

Sonraki

"Kendini kaybeden" pilot acil iniş yaptırdı

Popüler Turizm Haberleri

  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    395 shares
    Share 158 Tweet 99
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • En Güzel Hırvatistan Plajları: 10 Muhteşem Plaj

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Yunanistan’a Arabayla Gitmek İçin Gerekli Evraklar: 2020

    284 shares
    Share 113 Tweet 71
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    83 shares
    Share 33 Tweet 21

RSS Top 10

  • En iyi tatil cenneti adalar
  • Yeşillikler İçindeki İtalyan Beldesine Taşınanlara 2000 Euro
  • Yunanistan’da Yerli Gibi Yaşamak
  • En İyi 10 Yurt Dışı Kayak Oteli
  • En Popüler 10 Yılbaşı Destinasyonu
  • Meksika Sualtı Müzesi Ziyaretçilerine Eşsiz Bir Deneyim Yaşatıyor
  • Hindistan’da yemyeşil bir rekor!
  • İspanya’nın ünlü San Fermin Festivali başladı
  • Bayramda vizesiz ve uygun fiyatlı seyahat önerileri
  • Dünya Yoga Günü İstanbul’da kutlandı

RSS Seyahat Haberleri

  • Selanik Gezilecek Yerler Listesi: Top 10
  • En Güzel Santorini Plajları: Top 10
  • Skytrax Seçti: 2023 Dünyanın En İyi Havalimanları
  • Antalya Turizmi, Yeni Yıla Rekorla Başladı
  • Bali Dalış Noktaları: Bali’de Nerede Dalış Yapılır
HOT AFFILIATES

RSS NationalTurk

  • Kılıçdaroğlu İnce Görüşmesi Sona Erdi: İşte Sonuç
  • Kral Charles Almanya’da
  • Boğulmuş Kasaba: Villa Epecuén
  • Mehmet Aslantuğ TİP Adayı Oldu
  • Kılıçdaroğlu İnce Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Zakintos Gezilecek Yerler...

Zakintos Gezilecek Yerler Listesi: Top 10

Rehber Ömer Faruk Alioğlu kurtarılamadı

Rehber Ömer Faruk Alioğlu kurtarılamadı

Online Seyahat Harcamaları Yüzde 228 Arttı!

Online Seyahat Harcamaları Yüzde 228 Arttı!

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat