Cumartesi, 19 Temmuz 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Sektörel

Diyarbakır’da jet ski ve yamaç paraşütü keyfi başladı

Sektörel, Seyahat
Turizm Tatil Seyahat
52
SHARES
403
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Karacadağ Kalkınma Ajansı ve kaymakamlığın işbirliğiyle peygamber ve krallar şehri Eğil’de turizm potansiyeli artırıldı.

Doğa harikalarıyla da dikkat çeken Eğil’de jet ski’nin yanı sıra Paramotor Pilotu Ahmet Kara da yamaç paraşütü yaparak doğanın tadını çıkarıyor. Projenin hayata geçirilmesiyle Dicle Baraj Gölü’ne dinlenmek için gelen vatandaşlar, jet ski’yle de gölde tur atıyor. Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır’da turizme yönelik yaptıkları proje desteklerini basın için düzenlediği gezide tanıttı.

Ajans tarafından tarihi mekanlara organize edilen basın gezisine Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, ajans çalışanları ve gazeteciler katıldı. Diyarbakır’a bağlı Eğil ilçesindeki turizm proje tanıtımlarıyla başlayan gezi, Ergani’deki Hilar Mağaraları ve eski hükümet konağıyla sona erdi. Eğil’deki geziye Eğil Kaymakamı Murat Büyükköse eşlik ederek tarihi mekânlarla proje yatırımlarını tanıttı.

Dünya’da peygamber ve krallar şehri olarak tanınan Eğil’deki turizm potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Karakoyun, ilçede destekledikleri projelere ilişkin bilgiler verdi. Karakoyun, “Diyarbakır, bölgenin ve ülkenin tarihi ve kültürel zenginlikleri olan önemli bir kentidir. Bu zenginliklerin tanıtılması ve gün ışığına çıkarılması gerekiyor. Eğil Kaymakamlığı ve ajansın da destekleriyle bu güzellikleri gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de her bölgenin gelişmesi için hükümetin başarılı programlar yürüttüğünü hatırlatan Karakoyun, bu programlardan birisinin de kalkınma ajanslarının kurulması olduğunu belirtti. Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın da Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya hizmet ettiğini vurgulayan Karakoyun, “Ajans, 2010 yılında hazırlanan projelere destek vermeye başladı. Geçen yıl ayrılan 10 milyon 400 bin TL bütçe ile turizm altyapısının geliştirilmesi için Diyarbakır’da 12, Şanlıurfa’da da 11 projeye destek veriyoruz. Bu projelerin hayata geçirilmesi yönündeki çalışmalar sürüyor.” dedi.
Eğil’in ‘Peygamberler Diyarı’ olarak bilindiğini söyleyen Karakoyun, kaymakamlığın Dicle Nehri Baraj Gölü’nün çevresinin turizm amaçlı bir proje hazırlayarak kendilerine başvurduğunu kaydetti. Karakoyun, projede bungalov tipi ev yapımı, altyapı ve çevre düzenlemesiyle Eğil’i turizm cenneti haline getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Proje bütçesine yüzde 65 oranında destek sağladıklarını anlatan Karakoyun, projenin yüzde 65’ini ajansın finanse ettiğini belirtti.

Kaymakam Murat Büyükköse ise projenin ekoturizm çerçevesinde hazırlandığını ve yapımına nisan ayında başlandığını dile getirdi. Projenin, eylül ayında tamamlanmasını hedeflediklerini ifade eden Büyükköse, ajansın projeye katkısının yaklaşık 269 bin lira olduğunu belirtti. Büyükköse, projenin 700 bin lira bütçe ile tamamlanacağı bilgisini vererek, şunları söyledi: “30 metrekarelik toplam 9 ev yapmayı planlıyoruz. Projemizi en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra hazırladığımız ‘Deniz Otobüsü’, Jet Ski’ ve ‘Sürat Teknesi’ projemizi de hayata geçireceğiz.” Gazeteciler, daha sonra gölde feribot turuna katıldı.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Kaymakamlığın hazırladığı ve ajansın desteğiyle de hayata geçen projenin ardından yatırımcılar, gölde Jet ski’li gezi imkanı sunuyor. Ayrıca, paramotorlu yamaç paraşütü de gölün manzarasına eşlik ediyor.

ERGANİ’DE TARİHİ YATIRIMLAR

Ajans, Ergani’de de 2010 mali destek programları kapsamında Ergani Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Çayönü ve Hilar Mağaraları ile Enuş Peygamber Türbesinin çevre düzenlemesini yaptı. Tarihte yerleşik hayata geçtiği bilinen en eski yer olarak bilinen Çayönü ve Romalılara ait olduğu tahmin edilen Hilar Mağaraları’nın yolu kilitli taşlarla döşendi. Ajans tarafından Enuş Peygamber türbesine çevre düzenlemesine de proje desteği sağlandı. Hz. Zilkfl Peygamberin makamı olarak bilinen makam dağının da aydınlatılması yapılarak, ajans bölge turizmine katkıda bulundu.

HOT AFFILIATES
Önceki

Fettah Tamince: Türkiye turizmden rahat 45 milyon dolar gelir elde eder

Sonraki

Yurtiçi otellerde Ramazan indirimi

İlgili Yazılar

Avrupa Komisyonu’nun kararıyla Schengen vizesi kurallarına uyan Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar çok girişli vize verilmesi mümkün hale geldi.
Genel

Schengen vizesinde yeni dönem: 5 yıla kadar kolaylık

Kanarya Adaları; her biri farklı iklim, doğa ve kültürle öne çıkan 7 ada ile yılın her dönemi bambaşka bir tatil deneyimi vadediyor.
Adalar

Yıl boyu güneş, volkanik güzellikler ve sessiz cennet: Kanarya Adaları

İspanya, İtalya ve Portekiz'te halk turizm yüküne isyan ederken, rekor ziyaretçi sayısına ulaşan Fransa’da toplumsal tepki neredeyse yok.
Dünya

Fransa’ya 100 milyon turist geldi

Rusya, elektronik vize uygulamasında değişikliğe gitti. Ülkeye tek girişle sağlanan elektronik vizelerin geçerlilik süresi 60 günden 120 güne çıktı.
Turizm

Rusya’dan vize hamlesi: Elektronik vizelere süre uzatımı geldi

Ibiza, yalnızca elektronik müzik tutkunlarının değil; doğaseverlerin, tarih meraklılarının ve çocuklu ailelerin de radarında.
Genel

Tarih, eğlence ve huzurun buluştuğu Akdeniz cenneti: Ibiza

Türk Devletleri Teşkilatı 10. Turizm Bakanları Toplantısı'nda, Ankara'nın 2026 yılı için "Türk Dünyası Turizm Başkenti" ilan edilmesi kararı alındı
Turizm

Ankara, Türk Dünyası Turizm Başkenti ilan edildi

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Yurtiçi otellerde Ramazan indirimi

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    931 shares
    Share 372 Tweet 233
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    661 shares
    Share 264 Tweet 165
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    536 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    465 shares
    Share 186 Tweet 116
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    440 shares
    Share 175 Tweet 110

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (326) Balayı (395) Balayı Tatili (320) Balayı Turları (166) Dubai (331) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (209) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (383) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (216) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (181) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (169) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1640) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (374) Yunanistan (564) İspanya (205) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (187)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • En Güzel Midilli Plajları

    En Güzel Midilli Plajları: Top 15

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    465 shares
    Share 186 Tweet 116
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    931 shares
    Share 372 Tweet 233
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    536 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Arnavutluk’un Yıldızı: En Güzel Durres Plajları

    218 shares
    Share 87 Tweet 55
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Avrupa Komisyonu’nun kararıyla Schengen vizesi kurallarına uyan Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar çok girişli vize verilmesi mümkün hale geldi.

Schengen vizesinde yeni dönem: 5 yıla kadar kolaylık

Kanarya Adaları; her biri farklı iklim, doğa ve kültürle öne çıkan 7 ada ile yılın her dönemi bambaşka bir tatil deneyimi vadediyor.

Yıl boyu güneş, volkanik güzellikler ve sessiz cennet: Kanarya Adaları

İspanya, İtalya ve Portekiz'te halk turizm yüküne isyan ederken, rekor ziyaretçi sayısına ulaşan Fransa’da toplumsal tepki neredeyse yok.

Fransa’ya 100 milyon turist geldi

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla