Ekümenik Patrik Bartholomeos , Fanari’de Larissa ND Milletvekili Stella Biziou ile bir araya geldi.
Larissa ve Tirnavos Metropoliti Sayın Hieronymus’un da hazır bulunduğu görüşmede Ekümenik Patrik Bartholomeos , Stella Biziou ve Georgina Soultanopoulou, sıcak ve samimi bir ortamda bu görüşmeyi gerçekleşti . Hazretleri ve Bayan Biziou, dilek ve görüşlerini paylaştılar.
Larisalı siyasetçi, Sayın Hieronymos’un özel kalem müdürü ve Profesörü Dr. Sotiriou Balatsoukas’ın daveti üzerine, Aziz George Patrikhane Kilisesi’nde gerçekleştirilen Kutsal Büyük Mesih Kilisesi’nin Lord Protonoterikliği törenine katılmak üzere İstanbul’a gitti.
Biziou’nun İstanbul’daki programında ayrıca Yunanistan’ın İstanbul Konsolosu Georgina Soultanopoulou ile bir görüşme de yer aldı. Kendisi aracılığıyla Helenizm konuları hakkında bilgi alan Biziou, ayrıca Panagia Vlachernae ve Zoodochos Pigi Valoukli Manastırlarını gezdi.
“Ekümenik Patrik, altmış yıldan fazla bir süredir Rahipliğe hizmet ediyor ve otuz yıldır Ortodoksluğun zirvesinde. Onunla tanışmak benim için duygulandırıcı ve onurlu bir andı. Larissa halkının O’nun Kişiliğine duyduğu sevgi ve saygı duygularını O’na ilettim, babacan kutsaması ve mübarek bir yıl dilekleri bizi saygı ve minnettarlıkla doldurdu. En Saygıdeğer Pederimiz Bay Ieronymos eşliğinde onunla olan temasım benim için hayatımda bir dönüm noktası ve gerçek bir ilham kaynağı. Fener’i ve Helenizmin anıtları olan Ortodoks Manastırlarımızı ziyaret etmek her Ortodoks Hristiyan için dindar bir deneyimdir.
Kutsal Büyük Mesih Kilisesi’nin Arkonluğu görevini üstlenen Dr. Balatsoukas’a aydınlık yolunda devam etmesini içtenlikle diliyorum. Bayan Biziou, “Onun çalışmaları Larissa ve Teselya için en büyük katkı ve onurdur” dedi.
Ekümenik Patrik I. Bartholomeos, Türkiye’deki Ortodoks Gençlere Seslendi
Turizm sektörünün liderleri Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştü