Cumartesi, 6 Ağustos 2022
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Bakan Günay Hatay Sanal Arkeoloji Müzesi’nin açılışına katıldı

Ferya Ferya
11 sene önce
Sektörel, Seyahat Haberleri, Turizm
0
20
SHARES
152
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Hatay Sanal Arkeoloji Müzesi açılışı törenine katılarak açılışı gerçekleştirdi.

Ertuğrul Günay, “Biz bu zenginliğimizi, potansiyelimizi Anadolu içlerine taşımak, tarihle, arkeolojiyle müzelerimizle ve diğer alanlarla zenginleştirmek istiyoruz” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Vali Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk, ATSO Başkanı Çinçin kestikleri kurdele ile Hatay Sanal Arkeoloji Müzesi’nin açılışını yaptı.

Ertuğrul Günay “Hatay Türkiye’nin çok özel yerlerinden”

Ertuğrul Günay, Hatay Sanal Arkeoloji Müzesi açılışı töreninde yaptığı konuşmada, Hatay’ın Türkiye’nin çok özel yerlerinden biri olduğunu söylerken Hatay’daki mozaik envanterinin dünya çapında olduğuna dikkati çeken Günay, bu zenginliğin IBM gibi uluslararası bir kuruluş tarafından sanal ortamda bütün dünyaya tanıtılmasının çok önemli ve anlamlı olduğunu kaydetti. Ertuğrul Günay sözlerine şöyle devam etti, “Biz bu zenginliğimizi potansiyelimizi Anadolu içlerine taşımak, tarihle, arkeolojiyle müzelerimizle ve diğer alanlarla zenginleştirmek istiyoruz. Bu açıdan Hatay çeşitliliği sınır tanımayan özel dünya parçalarından birisi. Bir medeniyetler coğrafyası. Hatay’da sivil mimari örneklerine sahip çıkmaktan yeni müzeler yapmaya kadar her türlü hizmete katkı yapmaya çalışıyoruz. Özel ve yerel girişimleri de destekliyoruz. Hatay Müzesi mozaik zenginliği ve sergisi açısından dünyanın üçüncü müzesi. Yakın zamana kadar mozaik zenginliği ve sergisi kapsamı açısından Tunus’taki Bardo Müzesi birinciydi. 2011 yılından itibaren bu açıdan dünyanın birinci müzesi Gaziantepteki Zeugma Müzesi. Şimdi Hatay Tunus’taki Bardo Müzesi ile değil, kendi topraklarımızdaki Zeugma Müzesiyle yarışacak. Artık sıkalayı, çıtayı kendi ülkemizden arayabilir duruma geldik. Bu da bizim son yıllarda arkeolojiye, müzelere medeniyet mirasına ne kadar somut biçimde sahip çıkmaya çalıştığımızın örneklerinden birini oluşturuyor.

Hatay’da da alan itibariyle büyük müze yapacağız. Hatay mozaikleri özel ve önemli mozaiklerdir. Çok büyük müzeye kavuşacağız. Sadece Tunus’u değil Gaziantep’i de geçeceğiz. Ama Gazianteplilerin bu anlamda çalışacağını ve öne geçmeye çalışacağını düşünüyorum.”

Günay sözlerine “Hayat ileriye doğru yaşanıyor ama geriye bakarak anlaşılıyor. Nereden geliyoruz, köklerimiz nedir, ileriye gitme potansiyelimiz nedir, bunu geriye bakarak anlıyoruz. Bir millet tarihine sahip çıkmazsa geleceğine yeteri kadar sahip çıkamaz. Geleceğimize bilinçle kararlılıkla öz güvenle sahip çıkabilmek için geçmişimizi sahiplenmenin bilinç ve kararlığındayız” şeklinde devam etti. Konuşmasında Anadolu’nun büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Ertuğrul Günay “Hatay, üç semavi dinin mabetlerini simgelerini barış ve selamet içerisinde yaşatabilmiş toprak. Şimdi Anadolu topraklarında geçmişte ne varsa hangi dönemden, inançtan, kültürden, medeniyetten kalmış olursa olsun mademki şu an Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindedir, hepsi bizimdir ve hepsi insanlığın bize emanetidir anlayışı içerisinde sahip çıkmaya ve onları ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu yeni bir medeniyet anlayışıdır. Bu coğrafyada bunu yapmak için bir tek barışa ihtiyaç var. Yani yurtta barış dünyada barışa ihtiyaç var. Bölgemizde barış içerisinde güzel gelişmeler yaşaya geldik son birkaç yıl içerisinde. İnanılmaz güzel gelişmeler yaşaya geldik. Komşularımızda demokratikleşme insan hakları doğrultusunda bazı sorunlar sıkıntılar var. Çok kısa süre içerisinde sıkıntıların sükunete ve selamete dönüşmesini bütün kalbimle diliyorum. Sadece bizim ülkemiz değil, dünyadaki bütün ülkelerin, halkların, coğrafyanın barışa, demokrasiye ve insan haklarına kardeşliğe ihtiyacı var. Böyle olduğu zaman sadece Hatay değil, Türkiye değil, bütün Ortadoğu, bütün dünya, insanlık için daha iyi bir doğrultuda gelişebilir. Bizim gayretimiz de budur. Bu yolda Yunus Emre’nin söylediği gibi kendimiz için istediğimizi başkası için de istiyoruz. Barış, esenlik, kardeşlik ve gelişme istiyoruz. Bunu sağlamak için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”

Hatay Mozaik Müzesi’nin Temeli Atıldı

Açılışta konuşma yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de, kentte dünyanın en büyük mozaik müzesinin temelinin atıldığını ve buranın 2013 yılında açılacağının müjdesini verdi. Lekesiz, yeni müzenin 35 bin metrekare kapalı alanı, 5 bin metrelik mozaik sergileme alanıyla güzel ve özel bir yer olacağını ifade eden Lekesiz, ziyaretçileri 2 bin yıl öncesine gezinti yaptırabilecek çok özel bir yerin olacağını sözlerine ekledi. Tarihi eserlerin olmasının güzel olduğunu, ancak bunların ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının çok önemli olduğuna dikkati çeken Lekesiz, bu anlamda Hatay Arkeoloji Müzesi’nin teknolojiye ayak uydurarak sanal ortamda ziyaret edilebilecek olmasının kent tanıtımı açısından büyük bir gelişme olduğunu söyledi.

Hatay Sanal Müze Projesi

Hatay Sanal Müze açılışına katılan IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk ise sanal müze projesini IBM’in yüzüncü yıl projelerinden biri olarak kabul ettiklerini belirtirken, Hatay’ın sahip olduğu zenginliği tüm dünyanın görmesini sağlayacak projeyle güzel bir çalışmaya imza attıklarını vurguladı. Charouk, bu sayede birçok kişinin müzeyi sanal ortamda ziyaret edebileceğini belirtti.
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentte birlik beraberlik içerisinde çok güzel çalışmaların yapıldığını, restorasyonlarla Hatay’ın zenginliklerinin gelecek kuşaklara aktarılması için çalışıldığını ifade etti.

Etiketler: Ertuğrul Günay
Seyahat Destek Hattı

İlgili Yazılar

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti
Ekonomi

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

Maldivler En İyi Plaj Listesi
Seyahat Haberleri

Maldivler En İyi Plaj Listesi: Maldivler’in En Güzel Plajları

Mehmet Nuri Ersoy bu sefer temkinli konuştu
Sektörel

Turizmde çadır dönemi

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor
Sektörel

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor

Qatar Hava Yolları Türkiye'de 3 destinasyona yeniden uçacak
Genel

Qatar Hava Yolları Türkiye’de 3 destinasyona yeniden uçacak

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı
Seyahat Haberleri

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı

İsrail Girişte Koronavirüs Testi Şartını da Kaldırıyor
Seyahat Haberleri

İsrail Girişte Koronavirüs Testi Şartını da Kaldırıyor

Yunanistan 1 Mayıs’ta koronavirüs önlemlerini kaldırıyor
Seyahat Haberleri

Yunanistan 1 Mayıs’ta koronavirüs önlemlerini kaldırıyor

Please login to join discussion

Popüler Turizm Haberleri

  • Sarande'ye Nasıl Gidilir?

    Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    97 shares
    Share 38 Tweet 24
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    350 shares
    Share 140 Tweet 88
  • Beşiktaşta Sinan Engin şoku / Beşiktaş Haberleri

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • En Güzel Hırvatistan Plajları: 10 Muhteşem Plaj

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Yunanistan’a Arabayla Gitmek İçin Gerekli Evraklar: 2020

    245 shares
    Share 98 Tweet 61
HOT AFFILIATES

Önerilen

No Content Available
HOT AFFILIATES

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

Maldivler En İyi Plaj Listesi

Maldivler En İyi Plaj Listesi: Maldivler’in En Güzel Plajları

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat