Çarşamba, 18 Şubat 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: ETS Tur reklamı gibi ülke reklamı yapılmaz !

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ülke gündemine oturan ve yayından kaldırılan Türkiye’nin turizmdeki tanıtım filmini değerlendirdi: "Gelmiş geçmiş en kötü tanıtım filmi."

Sektörel, Genel, Politika, Türkiye
Firuz Bağlıkaya ile ilgili tüm haberleri en önemli gelişmeleri Firuz Bağlıkaya ve TURSAB sayfamızdan takip edebilirsiniz.
25
SHARES
192
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ülke gündemine oturan ve yayından kaldırılan Türkiye’nin tanıtım filmi için Turizm Bakanı ve ETS Turizm sahibi olan Mehmet Nuri Ersoy için ağır açıklamalarda bulundu.

Başkan Bağlıkaya, bakanlığın eleştirilen Türkiye’nin tanımı yapılan reklam filmi videosu hakkındaki görüşlerini, şu sözlerle açıkladı:

Şunu üzülerek söylemeliyim ki, gelmiş geçmiş en kötü tanıtım filmi. Bunu ayrıca ben söylemiyorum, bu işin uzmanları, reklamcılar, sosyologlar, akademisyenler, turizmin içinde olan tüm profesyoneller söylüyor.

Sayın Bakanın, istişare kültüründen uzak “Ben bilirimci” yönetim anlayışı ve TTGA’nın yönetim yapısına ilişkin başından beri yaptığımız eleştirilerde “Haklı çıkmanın” derin üzüntüsü içindeyim. Yönetimsel zaaflar ve kontrolsüzlükle ortaya çıktığını düşündüğüm böylesi bir iletişim felaketinin yaşanmış olmasından dolayı üzüntü duyduğumu belirtmeliyim.

Turizm, sadece oteller üzerinden algılanıyor

Turizmin, sadece oteller üzerinden algılanmasını, hatta sadece Sayın Bakanın sahibi olduğu otellerin ekseninde yorumlanmasının, sorunun temelini oluşturduğunu düşünüyorum.

TTGA yönetimini, memur ve otelcilerden oluşturmanın doğuracağı risklere dikkat çekip itirazlarda bulunurken, aslında tam da bugün yaşanan sorun ve ileride yaşanacaklara ilişkin uyarılarda bulunmak istiyorduk.

Maalesef anlatamadık, dinletemedik…

İçerik gizle
1 “Turist getirmek” plan ve program gerektirir!
1.1 ETS Tur reklamı gibi ülke reklamı yapılmaz!

“Turist getirmek” plan ve program gerektirir!

Bunu başarabilmek için de bilgi, deneyim ve hepsinden önemlisi bizzat sahada olmak ya da sahada olanları dinlemek gerekir. Türkiye turizmi yıllar içinde bu konuda kayda değer bir başarı yakalamıştı. Ana pazarlarımızın yanına alternatif pazarlar aramaya başlamıştık. Ama korkarım ki bu pazarlama yaklaşımı ve yönetimiyle değil yeni pazarlar, elimizdeki ana pazarları bile kaybetme tehlikesi altındayız.

Türkiye turizmini tanıtmak için kurulan TTGA’nın 15 kişilik yönetim kurulunu otelcilerden oluşturup, işin pazarlamasını yapan seyahat acentalarından sadece bir kişiyi, “süs olsun” diye alıp, meslek örgütünü dışlarsanız, ortaya çıkacak sonuç da böylesine bir rezalet olur!

Hangi düşüncede olursak olalım yanlışa “yanlış” demek, diyebilmek bir fazilettir. Bakın bugün Türkiye bu anlamsız reklam filmini, insanımızı ikinci sınıf vatandaş konumuna koyan reklam filmini eleştirirken tek yürek oldu. Sayın Bakan’ın hatalarını gören, bilen, hatta kendi aralarında konuşanların sırf kendi gemilerini yürütmek için sessiz kalmalarını anlayabilmek mümkün değil!

Hiç korona virüsü çağrıştıran bir reklam filmi olabilir mi?

Pandemi dönemi “nasıl tanıtım yapılacağı” konusunda bir araştırma yapmak bu kadar zor mu? Bu işleri diğer turizm ülkeleri nasıl yapıyor? Hiçbir şey yapamıyorsanız bari bunları araştırsaydınız. Bu nasıl bir iletişim?

Çok merak ediyorum, bu reklam filmini yayınlanmadan önce kim gördü; kimler onay verdi? Sektör örgütlerinden hangilerinin görüşleri alındı? Hangi uzmanlar inceledi? Bu rezaletin altında kimlerin imzası var?

Bu kadar başına buyruk bir iş yapılamaz, yapılmamalıydı…

Ortaya çıkan sonuçtan da anlıyoruz ki, Türkiye tanıtımında eksik olan, para veya TTGA değil!

Eksik olan vizyon…

ETS Tur reklamı gibi ülke reklamı yapılmaz!

Turizmin en büyük sermayesi olan “ülke imajıyla” ilgili konularda bu kadar duyarsız olunabilmesini anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum.

Otel tanıtımı yapar gibi ülke tanıtımı yapılmaz!

Tanıtımın bir stratejisi olur. TTGA kurulduğu günden bugüne ne yaptı, turizm için neler yapacağını bilen var mı? Sektörün parasını alıp sektörün, ülke imajının aleyhine iş yapmak ne demek? ETS Tur reklamı gibi ülke reklamı yapılmaz!

Turizmi bilmekle, başarılı bir otel zinciri sahibi olmak arasındaki fark anlaşılmalıdır. İç turizmde başarılı bir marka sahibi olmak ile yurt dışından turist getirmenin çok farklı şeyler olduğunu anlamamız lazım.

Sizlere soruyorum, TGA’nın yönetiminde turizm örgütleri bulunsaydı ve onlara danışılmış olsaydı böylesi bir hata olabilir miydi?

HOT AFFILIATES

Bu da bugüne kadar “Ben bilirim” kafasının yaptığı hatalardan sadece biri.

Vasatlık, iş bilmezlik başka; turizm çalışanının, Türk insanının onurunu yerlere düşürmek başka…

Maalesef olan budur!

Kaynak: Turizm Aktüel

Etiketler: Firuz BağlıkayaMehmet ErsoyMehmet Nuri ErsoyTurizm BakanıTurizm Bakanı Mehmet Nuri ErsoyTürkiyeTürkiye Seyahat Acentaları BirliğiTÜRSABTURSAB Başkanı
HOT AFFILIATES
Önceki

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alındı

Sonraki

Nemrut Krater Gölü yakınlarındaki ayılarla ilgili uyarı

İlgili Yazılar

Seyahat acentalarına yeşil pasaport hakkı tanınması için TÜRSAB’tan dikkat çeken bir çağrı geldi.
Turizm

TÜRSAB yeşil pasaport istedi: Seyahat acentaları vize duvarına takılıyor

Mimar ve mühendislere yeşil pasaport verilmesini öngören teklif Meclis gündemindeyken, Hürser Tekinoktay bu kez turizm sektörünü işaret etti.
Turizm

Hürser Tekinoktay’dan yeşil pasaport çıkışı

Türkiye, kültürel mirasını uluslararası alanda görünür kılan sergi projelerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.
Turizm

Troya, 2026’da Roma Kolezyumu’na taşınıyor

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Mimar Sinan döneminden bu yana yapılmış en kapsamlı yenileme çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.
Turizm

Mehmet Nuri Ersoy: Ayasofya’da tarihi restorasyon yürütüyoruz

Genel kurul öncesi güçlerini birleştiren iki başkan adayı, TÜRSAB’da 30 yıllık yapıyı değiştirecek “şeffaf ve üye odaklı” bir yönetim için ortak listeyle seçime gireceklerini açıkladı.
Turizm

TÜRSAB seçimlerinde sürpriz birlik: Tek liste ile yarışılacak

Sonraki
Nemrut Krater Gölü yakınlarındaki ayılarla ilgili uyarı

Nemrut Krater Gölü yakınlarındaki ayılarla ilgili uyarı

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    974 shares
    Share 390 Tweet 244
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    683 shares
    Share 273 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    628 shares
    Share 251 Tweet 157
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    572 shares
    Share 229 Tweet 143
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    469 shares
    Share 187 Tweet 117
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (334) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (395) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (134) Tatil (191) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (194) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (211) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (196)

En Çok Okunanlar

  • Turizm Tatil Seyahat

    Susesi Otel’e beşincilik ödülü

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Yunanlı bakan Kountoura: 2019 Yunanistan turizm tarihinin en iyi yılı!

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Mauritius hakkında her şey

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    360 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    353 shares
    Share 141 Tweet 88
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

İtalya Puglia kıyılarında yıllardır turistlerin uğrak noktası olan doğal kaya kemeri, günler süren yağış ve dalgaların ardından Sevgililer Günü’nde yıkıldı.

Fırtına vurdu! İtalya’daki “Aşıklar Kemeri” çöktü

Sevgililer Günü’nde unutulmaz bir Venedik tatiline ne dersiniz? Kanalların arasında kaybolan sokaklarda unutulmaz bir tatil...

Sevgililer Günü için en romantik şehirlerden biri: Venedik

Roma’nın simge yapılarından Trevi Çeşmesi’nde biletli ziyaret dönemi başladı. Turistler, belirli saatlerde 2 avro ödeyerek çeşmeyi yakından görebilecek.

Roma’da Trevi Çeşmesi’ne giriş artık ücretli

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla