Cumartesi, 28 Haziran 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa En iyiler

Guardian yazarları 2017’nin en iyi seyahatlerini belirledi!

En iyiler, Sektörel, Seyahat, Tatil, Turizm, Türkiye
taj mahal 610x343 1
25
SHARES
193
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

taj mahal

İçerik gizle
1 Guardian Travel ekibi, 2017’de dünyanın çeşitli bölgelerinde gezip keşfettikleri turistik yerleri kaleme aldı. Ekibin gezdikleri yerler arasında Hindistan, İtalya, Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra Türkiye’den de Xanthos bulunuyor.
1.1 Belmonte Calabro – Calabria/İtalya
1.2 Shell Beach – Batı Avustralya
1.2.1 Gaube Gölü – Fransız Pireneleri
1.2.2 Ari Mahalle – Bangkok
1.2.2.1 Pendine Sands – Güney Galler
1.2.2.2 Omunity – Bali
1.2.2.2.1 Aman Homestay – Agra – Hindistan
1.2.2.2.2 Thames’ın altındaki ayak tüneli – Greenwich
1.2.2.2.3 Xanthos – Türkiye

Guardian Travel ekibi, 2017’de dünyanın çeşitli bölgelerinde gezip keşfettikleri turistik yerleri kaleme aldı. Ekibin gezdikleri yerler arasında Hindistan, İtalya, Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra Türkiye’den de Xanthos bulunuyor.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte Guardian Travel ekibi de 2017 senesi içinde gezdikleri yerleri bir bir kaleme aldı. İtalya’dan Hindistan’a, Bankok’tan ABD’ye kadar uzanan turizm cennetleri arasında Türkiye’den de Fethiye’ye 46 km uzaklıktaki Xanthos yer alıyor.

İşte Guardian Travel ekibinin gezdikleri yerler hakkındaki görüşleri…

Belmonte Calabro – Calabria/İtalya

Belmonte Calabro Calabria İtalya 1

“Yaz aylarında Napoli’den Campania ve Calabria’ya kadar arabayla geçtikten sonra feribotla Sicilya’ya geçtik. Yol boyunca fantastik agriturismi (Çiftlik Turizmi) de yaptık. Calabria eski, bir köy. Bir zamanlar 3.000 kişiye ev sahipliği yapmış ancak şimdi sadece köyde 30 kişi yaşıyor.

Burada büyüyen Gianfranco Suriano’nun özenli çalışması sayesinde, köy evlerinden 14’ü turistlerin kiralanmasına müsait durumda. Yoldan görünmeyen, ancak pırıl pırıl ‘Tiren Denizi’ manzaralı bir yamacın altında, kalın duvarlı evler birbirinin üzerine yığılmış ve virajlı yollarla birbirine bağlanmış.

Projeyi yöneten Gianfranco’nun karısı Gabriella ile karşılaştık. Çoğu zaman biz hep böyle bir yer vardı gibi hissettim. Yani hem ürkütücü hem de büyüleyici oldu.

Kavrulmuş Ağustos sıcağından kurtulmak için, tepeden aşağı doğru plaja doğru arabamızı sürdük”

Shell Beach – Batı Avustralya

Shell Beach Batı Avustralya

“Perth’ten Kuzey Batı Sahil Yolu’na kadar süren ve her an önümüze çıkabilecek kangurularla dolu bir yolu geçtikten sonra insanın gözlerini kör edebilecek güzellikte bir plaj çıktı karşımıza.

Burası, Avustralya’nın en batı noktasının stromatolit adı verilen yaşayan fosillerin (tek hücreli fotosentez yapan mikrop) ev sahipliği yaptığı bir dünya mirası alanı ve dünyanın doğal güzelliklerinden biri olan bir plajı çıktı karşımıza.

Shell Beach, milyarlarca kabuktan, özellikle de suyun yüksek tuzluluk derecesi ve tüm bu tuzdan kurtulabilen predatör eksikliğinden dolayı kontrol edilmeyen kabuklulardan oluşuyor.

Burası 70 km boyunca uzanan, geniş bir tuz tenceresine benziyor ve insan kendini outback sınırında bir vaha gibi hissediyor”.

Gaube Gölü – Fransız Pireneleri

Gaube Gölü Fransız Pireneleri 1

“Yüksek dağlar, kristal gibi sular, kır çiçekleri ve şimdiye kadar gördüğüm en iyi cafe (hatta iki kız çocuğumla bir önceki gün ziyaret ettiğiniz Cirque de Gavarnie’yi geçti) ziyaret ettim.

Aracımızı Pont d’Espagne’de park edip, muhteşem güzellikteki bir dizi şelale ve bir vadiden bir saat kadar yürüdükten sonra bu güzel göle ulaştık.

Sıcak bir günde göle girdiğinizde, cafe çevresindeki otlu, taşla kaplanmış alanda , yöresel bir tat olan bir dilim yaban mersini pastasıyla birlikte bu harikulade manzarayı düşünmek mükemmeldi.

Gölün en uç noktasında, Fransa’nın en yüksek Pirene’nin zirvesi olan 3.300 metrelik Vignemale ise görülmesi gerekir. Gölün diğer tarafına doruk noktasına doğru yürüdük. Akıntıların, kayaların ve çamların insanı kendine güzel ve bir başka, hissettiren bir yanı vardı. Sanki Kanada Rockies’deymiş gibi hissettim”

Ari Mahalle – Bangkok

Ari mahalle Bangkok 1

“Bangkok’u ilk ziyaret ettiğimde, Khao San Road kapalı bir pansiyon bulmuştum. Bu bahar yeniden geldiğimde, farklı bir yerini görmek istedim. İşte bunun için daha az turistin gittiği, sokak yiyecek tarzı restoranlar, kafeler ve barların bulunduğu yerleşim bölgesi olan Ari’ye gittim.

Skytrain hattında bir pansiyon buldum. Pansiyonun önünde kahvesinin yanı sıra inanılmaz Paper Butter & Burger bulunuyor. Buradan birkaç dakika uzaklıkta ise Aree Soi 2’de Summer Street bulunmakta. İstiridye, midye ve kerevit büyük deniz ürünlerini sunan muhteşem bir yeri keşfettim”.

Pendine Sands – Güney Galler

Pendine Sands güney Galler

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

“… Galler’deki geniş açık alanın keşfedilmesini beklemiyordum ama yaptım. Güneşli bir sonbahar gününde kıyıdan denize yaklaşık bir kilometre yürüdüm. Carmarthen Körfezi’ndeki bu alanın yedi kilometre mesafedeki plajı var.

Buranın tarihi de var: 1900’lerin başında düzlüğü ve mesafesi nedeniyle motosiklet yarışları ve hız rekor denemelerinin yapıldığı bir yer.

Grubumdaki davulcu arkadaşım, 1980’lerde burada araba kullanmayı öğrenmiş. Alanda bol miktarda tatil kampı ve karavan parkı var. Ve bu uzun, harika kumsalda bol bol da yer var.”

Omunity – Bali

Omunity Bali

“Spiritüellik Bali’de biraz ticarileşti. Çakralarınızı dengeye koymak için ‘şifacılar’ın sonu yok. Ancak otantik bir yerel deneyim söz konusu olduğunda, turistlerin çoğundan uzakta, kuzeydeki Singaraja’da bir yer buldum.

Eski ahşap kapılardan bir nehre giden bahçelere adım atarken, doğal yüzme havuzunun ve yoga şalağının etrafında bulunan 10 odalı küçük bir türbe sizi selamlıyor.

Eko-evde kalış: Zanzan’ın eşi ve üç küçük çocuğunun hayatına adım atın. Vejetaryen yemekler, kutsanmış nimetler birlikte yeniliyor. Zanzan köyde dünyaya geldi ve ziyaretçilere gerçek Bali’yi göstermek için yeniden geri buraya dönmüş.

Gezi turları, dağ manzarasında yürüyüş, yerel zanaatkarları ziyaret etme hepsi muhteşem güzellikte.”

Aman Homestay – Agra – Hindistan

Tac Mahal yakınlarında evde konaklamalar

“Taj Mahal harika ama Agra’daki turistler, tur rehberleri ve zincir otellerin sayısının azlığı kitlesel pazar tecrübesi haline getirebilir.

Taj’a kısa bir mesafede ucuz bir aile yanında kalıyorum. Rahat olan süit’in bir geceliği yaklaşık maliyeti 22 £. Bir bahçe, iki katlı balkon ve çatı terası var. Kahvaltıdan sonra Taj’a ayak basmaya gitmeden buranın tadını çıkarmanın en iyi yolu bu bence.”

Thames’ın altındaki ayak tüneli – Greenwich

Greenwichteki Thames aşağıda

“Thames’in yılın bir keşfi olduğunu söylemek gülünç gelebilir ancak görünen pastoral görkemlerini kastetmiyorum. Yani Greenwich’in altındayım. İpek Nehri sanat projesi ile canlandırdığımda, ayak tünelleri (Greenwich ve Woolwich’de) ve feribotla geçerek Southend’e doğru yürüdüm.

Buranın endüstri sonrası yıkımın yanı sıra parlak güzellikleri de var. Rainham Bataklıklar’da osprey’i görebilirsiniz. Gravesend’deki Dartford tren istasyonunda Pocahontas’ın mezarı var. Mick Jagger ve Keith Richards’a ait bir plak.”

Xanthos – Türkiye

Xanthos Türkiye

“Başarısız bir askeri darbe ve bir dizi terör saldırısı sonrasında 2016 yılında Türkiye’ye ziyaretçi sayıları çarpıcı bir şekilde düştü.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın tavsiyesi ise Suriye ve Irak sınırlarına yakın bölgelere seyahat konusunda dikkat edilmesi yönünde.

Gidecek olanlar konuksever halkı, düşük fiyatları ve dağınık olmayan kentleri bulacak. 20’li yaşların ortalarında Ekim ayında Kaş ve Kalkan’ı ziyaret ettim. Bulduğum en etkileyici yerlerden biri, Likya’nın eski başkentinin kalıntılarının tepede oturduğu ve binlerce yıllık tarihin tadını çıkarırken dolaşabileceğiniz Antalya kentindeki Xanthos’tu.

Bir Roma amfi tiyatrosu, bir Bizans kilisesinin kalıntıları, mozaik zeminler ve nehre ve tarım arazilerinin denize olan muhteşem manzaraları var.”

Etiketler: BaliBangkokEn iyiFransaİtalyaT.C. Dışişleri BakanlığıTayland
HOT AFFILIATES
Önceki

ABTA’nın 2018 Seyahat Trendleri Raporu’nda Türkiye de var!

Sonraki

The Times : 2018 turizmde Türkiye’nin yılı olacak

İlgili Yazılar

Schengen vizesi başvurularında yaşanan randevu sıkıntısı ve gecikmeler, yurt dışında eğitim planı yapan öğrencilerin geleceğini tehdit ediyor.
Turizm

Vize engeli gençlerin yolunu kesti

Uber, Amalfi Sahili’nde helikopter hizmeti başlattı
Dünya

Uber, Amalfi Sahili’nde helikopter hizmeti başlattı

İspanya, yılın ilk dört ayında turizmde güçlü bir ivme yakaladı. Ocak-nisan döneminde ülkeye gelen ziyaretçi sayısı yüzde 9,5 arttı.
Turizm

İspanya turizmde hız kesmiyor: 4 ayda 38,9 milyon ziyaretçi

Bu şehirlerde seyahat dolandırıcılığına dikkat! Mastercard açıkladı
Dünya

Bu şehirlerde seyahat dolandırıcılığına dikkat! Mastercard açıkladı

Vize randevuları karaborsaya düştü!
Sektörel

Schengen rezaletinde son perde! “Karaborsa randevu”

Procida Adası
Dünya

Avrupa’nın nüfus yoğunluğu en yüksek adası!

Sonraki
The Times : 2018 turizmde Türkiye’nin yılı olacak

The Times : 2018 turizmde Türkiye'nin yılı olacak

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    912 shares
    Share 365 Tweet 228
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    656 shares
    Share 262 Tweet 164
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    519 shares
    Share 208 Tweet 130
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    438 shares
    Share 175 Tweet 110
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    433 shares
    Share 172 Tweet 108

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (326) Balayı (395) Balayı Tatili (318) Balayı Turları (166) Dubai (331) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (209) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (383) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (215) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (179) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (165) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1639) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (373) Yunanistan (563) İspanya (204) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (187)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • Roma'da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    438 shares
    Share 175 Tweet 110
  • Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    912 shares
    Share 365 Tweet 228
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    519 shares
    Share 208 Tweet 130
  • Otelcilere haraç kesen belediye başkanı

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • İtalya Turizm bakanı göz kamaştırıyor

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Schengen vizesi başvurularında yaşanan randevu sıkıntısı ve gecikmeler, yurt dışında eğitim planı yapan öğrencilerin geleceğini tehdit ediyor.

Vize engeli gençlerin yolunu kesti

Avrupa Birliği’nin giderek sıkılaşan vize politikaları, ihracatçılardan sanatçılara kadar geniş bir kesimi etkiliyor.

Avrupa’nın vize kıskacı büyüyor

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski, vize serbestisi konusunda net konuştu

Türkiye’ye vize yok, Kolombiya’ya var!

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla